دوشنبه, 10 ارديبهشت 1403

 



گزارش مدیر روابط عمومی از نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت آلمان

 

DSC07673به گزارش مدیر روابط عمومی مرکز جناب استادسالاریان ،نمایشگاه کتاب فرانکفورت كه شصت‌وپنجمین سال خود را تجربه می‌کند، به عنوان یکي از بزرگترين رویدادهاي بین‌المللی در عرصه چاپ و نشر شناخته شده است. هر ساله ناشران بسیاری از سراسر جهان در این رویداد فرهنگی شرکت می‌کنند و به تبادل دستاوردها با دیگر کشورهای جهان می‌پردازند. جمهوری اسلامی ایران امسال برای چهاردهمین بار با شرکت350 ناشر در سالن کشورها حضور پیدا کرد.
این نمایشگاه عصر سه شنبه 8 اکتبر (16 مهر) با حضور گوییدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان، میشل میگوئل الیاس تمر لولیا معاون رییس‌جمهوری برزیل – کشور میهمان امسال این نمایشگاه، یورگن بوس مدیر نمایشگاه و گوتفرید هونه فلدر رییس اتحادیه بورس ناشران و کتابفروشان آلمان ، نمایندگان اتحادیه ناشران و  مدیران نشر از کشورهای مختلف  افتتاح شد.
نمایشگاه فرانکفورت، امسال میزبان حدود 7100 غرفه دار از 100 کشور جهان و 1500 نویسنده است و بیش از 3 هزار برنامه را تدارک دیده‌است. نمایشگاه کتاب فرانکفورت حدود 9 سالن دارد و هر کدام از این سالن‌ها از چندین طبقه تشکیل شده‌اند. سالن سه مختص ناشران کودک و سالن 5 و 5.1 و بخشی از سالن 6 به کشورها و نمایندگان نشر کشورها در این سالن‌ها اختصاص داشت. سالن 6 همکف برای آژانس‌های ادبی، سالن4 مختص ناشران هنری و بخش دیگری از این سالن نیز به ناشران آلمانی تعلق داشت. همچنين سالن 8 به کشورهای انگلیسی زبان و سالن 9 به ناشران آموزشی اختصاص داشت.

بخش انگلیسی زبان نمایشگاه شامل آمریکا، انگلیس، استرالیا و نیوزلندبود و همه آن‌ها در سالن 8 حضور داشتند. البته در این سالن رژیم صهيونیستی هم شرکت داشت و به عنوان تنها کشوری بود که از خاورمیانه در این سالن حضور پیدا کرده بود.
برزیل به عنوان «چهره» برزیل، میهمان این نمایشگاه بود. میهمان ویژه» در نمایشگاه فرانکفورت از امکانات بسیاری برخوردار است و در تمام کاتالوگ‌ها، تبلیغات نمایشگاه و در فضای عمومی نام آن دیده می‌شود. «میهمان ویژه» می‌تواند فعالیت‌های بسیاری مانند برگزاری سمینار، جلسات نقد و گروه‌های موسیقی و... را در نمایشگاه به اجرا در آورد.    
ایران در سال 1392 برای چهاردهمین بار در نمایشگاه فرانکفورت  با فضایی بالغ بر 240 متر در دو بخش بزرگسال و  کودکان حضور پیدا کرد. امسال با ابتکار موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران  جمعی از ناشران ایرانی تحت عنوان اتحادیه کتاب فروشان تهران در نمایشگاه شرکت کردند.

در غرفه ایران بیش از 1650 عنوان کتاب عرضه شد و در ایام نمایشگاه بیش از 100 دیدار با ناشران و روسای بخش‌های مختلف برگزار شد.

همچنین سه نشست تخصصی در غرفه ایران برگزار شد كه یکی از آن‌ها، نشست‌ها «حافظ و گوته» نام داشت كه با حضور دو ایران‌شناس و اسلام‌شناس آلمانی  و غزل خواني عرفان نظر آهاري در غرفه ایران به صورت باشكوهي برگزار شد.

در این دوره از نمایشگاه کتاب فرانکفورت، عرفان نظرآهاری، اکبر صحرایی و ابراهیم حسن‌بیگی سه نویسنده‌ای بودند که فرانکفورت حضور پیدا کردند وبه معرفی آثار خود و دیگر نویسندگان ایرانی ‌پرداختند.

از دیگر دستاوردهای این نمایشگاه می‌توان به توافق با رییس بخش نمایشگاه‌ کتاب پاریس اشاره کرد که از ایران برای شرکت در نمایشگاه کتاب پاریس دعوت کرد. همچنین یکی از ناشران آمریکایی از غرفه ایران برای حضور در نمایشگاه کتاب لُس‌آنجلس دعوت کرده است.

DSC08270

DSC08216

DSC08209

DSC08201

DSC08177

DSC08147

 نمایشگاه 1

نمایشگاه 2

نمایشگاه 3

نمایشگاه 4

 

 

نويسنده :

این کاربر مطلب منتشر شده دارد.