یکشنبه, 16 ارديبهشت 1403

 



ژوژمان مبانی رنگ استاد وجدانی برگزار شد

pic 2ژوژمان مبانی رنگ پودمان 2دانشجویان گرافیک در ساختمان زرتشت برگزار شد ،دانشجویان گرافیک در چند نوبت کارهای نهایی شده خود را برای نمایش در دانشگاه و ارزیابی مدرس مربوطه در سالن های دانشگاه نصب نمودند تا در کنار دانشجویان گرافیک دانشجویان دیگر رشته نیز امکان بازدید از این نمایشگاه را داشته باشند.
استاد وجدانی نحوه عملکرد دانشجویان را به طور کلی خوب ارزیابی کرده و برخی از کارهای ارائه شده را درحد عالی دانسته و آینده درخشانی را  در عرصه هنر برای این دانشجویان پیش بینی میکنند.
مبانی رنگ:
رنگ ها می توانند نمادها و نشانه هایی متناسب با زندگی، نوع تفکر و اعتقادات جوامع و آدمها باشند. گاهی نیز تعبیرهایی از رنگها صورت می گیرد که ریشه در رابطه ما با رنگ های موجود در طبیعت دارد و ناشی از تأثیراتی است که رنگ ها به طور مستقیم و غیرمستقیم به صورت روانی بر ذهن و ضمیر ما می گذارند.
هماهنگی یا هارمونی به معنای "چیدمان مطبوع اجزاء یک کل"  است و وجود آن در تمام مظاهر زندگی از موسیقی، شعر، رنگ یا حتی یک کیک زیبا، جلوه می کند. از نظر دیداری، هماهنگی، در چیزی است که موجب لذت چشم می شود. این هماهنگی بیننده را مجذوب کرده و احساس نظم و تعادل را در او ایجاد می کند. هنگامی که چیزی ناهماهنگ است، یا خسته کننده است یا وحشتناک. از طرفی هارمونی بیش از حد نیز به ترکیبی بسیار ملایم و نچسب تبدیل میشود و بیننده را آن طور که باید مجذوب و علاقه مند نمی کند و بالعکس عدم حضور آن نیز تصویری به وجود می آورد که هیچ چشمی تحمل دیدن آن را ندارد.
مغز انسان هر چیزی را که قابلیت سازماندهی نداشته و نامفهوم باشد، پس می زند. عمل دیدن به حضور یک ساختار منطقی نیاز دارد و هماهنگی رنگی می تواند این علاقه به دیدن و حس تعادل را به وجود بیاورد. به طور خلاصه، یکپارچگی مفرط موجب تحریک ناپذیری و پیچیدگی مفرط موجب تحریک بیش از اندازه مغز می شود. تعادل پویا، نتیجه حضور هماهنگی است.
برای مشاهده تعالی هارمونی و هماهنگی کافی است به هارمونی رنگ ها در در طبیعت دقت کنید. همان طور که گفتیم، تئوری های رنگ و هارمونی رنگی متعددی وجود دارند.

ورود به تالار درسی مربوط به این مدرس