یکشنبه, 09 ارديبهشت 1403

 



گزارش اول: شرح وظایف شورای فرهنگی مرکز بررسی‌های راهبردی (استراتژیک) ریاست جمهوری

به نام خدا

 

مقدمه:

دستیابی به آرمان‌های بلند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مستلزم تلاش همه جانبه در تمام ابعاد فرهنگی، علمی، اجتماعی و اقتصادی است. از این رو تدوین و اجرای برنامه‌های پیشرفت در بازه‌های زمانی معین و اختصاص منابع لازم برای تحقق اهداف این برنامه‌ها از لوازم ضروری احراز جایگاهی در شأن ایران اسلامی است. به این ترتیب  تحقق آرمان‌های متعالی انقلاب اسلامی ایران نظیر احیای تمدن عظیم اسلامی، حضور سازنده، فعال و پیشرو در میان ملت‌ها و کسب آمادگی برای برقراری عدالت و معنویت در جهان در گرو پیشرفت همه جانبه در علم و فرهنگ است. علم و فرهنگی که دارای شاخصه‌هایی مانند معنویت و عقلانیت است. در پرتو چنین علم و فرهنگی است که جامعه بشری آمادگی تحقق حکومت جهانی انسان کامل را یافته و در سایه چنین حکومتی ظرفیت و استعدادهای بشر به شکوفایی ( در زمینه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و...) و کمال خواهد رسید.

 

مرکز بررسی‌های راهبردی (استراتژیک) ریاست جمهوری

به منظور انجام مطالعات و پژوهش‌های علمی - کاربردی و ارائه طرح‌ها و پیشنهادهای جامع به راهبرد (استراتژی) ملی در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی،‌اجتماعی، فرهنگی، نظامی و روابط بین‌الملل (خارجی)، با رعایت سیاست‌های کلی نظام، مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری که به اختصار «مرکز» نامیده می‌شود، تأسیس گردیده است. همچنین یکی از مهم‌ترین وظایف این مرکز طراحی طرح‌های کلان مربوط به تحقق راهبرد ملی از طریق تدوین الگوها و اهداف بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت و ارسال جهت مراجع تصمیم‌گیری ذی‌ربط می‌باشد.

 

شرح وظایف شورای فرهنگی مرکز بررسی‌های راهبردی (استراتژیک)

1. انجام تحقیقات و مطالعات نیاز سنجی فرهنگی کشور به منظور تلاش در جهت پرکردن خلاء‌های واقعی فرهنگ کشور.

2. فعال سازی روابط عمومی مرکز در جهت ارتباط و اطلاع‌رسانی و اخذ نظریات نویسندگان، ناشرین و مشترکین نشریات و کتب.

3. برنامه‌ریزی در جهت هماهنگی طرح‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در سازمان‌ها و نهادهای دولتی.

4. مسأله یابی و فراهم آوردن زمنیه‌های مناسب برای ساماندهی پژوهش‌های اجتماعی و فرهنگی مورد نیاز جامعه از طریق دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی  با هماهنگی معاون پژوهشی مرکز.

5. انجام اقدامات لازم برای حمایت از مطالعات مربوط به مبانی نظری توسعه فرهنگی با هماهنگی معاونت پژوهشی و دستگاه‌های ذی‌ربط.

6. تدوین برنامه‌های فرهنگی برای ترویج شعار سال، (شعار سال 1391 حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی) و یا (شعار سال 1392 حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی) در دستگاه‌های دولتی.

7. کمک به ایجاد هماهنگی بین نهادهای مختلف سیاستگذاری مجری در امور فرهنگی واجتماعی.

8. جلب مشارکت و به کارگیری توانایی‌ها و امکانات نهادهای اجرایی اجتماعی و فرهنگی برای ارتقاء و گسترش فعالیت‌های فرهنگی.

9. برنامه‌ریزی در جهت ساماندهی مطالعات و تحقیقات فرهنگی واجتماعی با همکاری سایر دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی کشور با هدف تهیه، تدوین و اجرای برنامه جامع فرهنگی جمهوری اسلامی ایران.

10. برنامه‌ریزی در جهت گستر و رفع موانع فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در چهارچوب سیاست‌های مصوب.

11. برنامه‌ریزی و همکاری برای نشر، ترویج و مبادله تحقیقات و مطالعات فرهنگی در سازمان‌ها و نهادها.

12.تلاش برای ارتقای سطح کیفی شورای فرهنگی برای بهبود مدیریت و برنامه‌ریزی فرهنگی.

13. نظارت بر حسن اجرای کلیه دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های ابلاغ شده از طرف شورای فرهنگی به کارشناسان زیرمجموعه و ایجاد هماهنگی و تقسیم وظایف بین آنها.

14. انتشار دستاوردهای مرکز در قالب فصلنامه و بررسی مسائل فرهنگی،‌سیاسی و اجتماعی روز کشور در قالب ماهنامه.

نويسنده : آیدا بیرانوند

این کاربر 4 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.