سه شنبه, 25 ارديبهشت 1403

 



موضوع: بادام زميني

بادام زميني 11 سال 1 ماه ago #1438

:)
يکي از دانه هاي روغني بسيار با ارزش و خوش طعم است که به آن پسته شامي نيز مي گويند. اين دانه از گياهي يک ساله به دست مي آيد. زادگاه اوليه اين گياه برزيل است، ولي امروزه در بسياري از کشورها از جمله ايران نيز مي رويد. روغن آن به نام آراشيد يکي از روغن هاي مرغوب است که در طباخي و صنعت از آن استفاده مي شود.
اسيدهاي چرب غيراشباع اولئيک و لينولئيک سهم عمده اي از چربي هاي بادام زميني را تشکيل داده و مقادير خوبي از ويتامينE را تأمين مي کنند. بادام زميني از منابع خوب روي است که در تقويت سيستم ايمني نقش دارد.
همچنين به دليل دارا بودن اسيد فوليک در پيشگيري از بيماريهاي قلبي نيز مي تواند مفيد باشد.
کره بادام زميني که در سال 1800 به بازار آمد، حاوي موادمغذي موجود در بادام زميني بوده و منبع خوبي از کلسيم و آهن براي گياهخواران مي باشد. انواع کم چربي آن نيز به بازار آمده است.
مواد مغذي موجود در 100 گرم بادام زميني:
564 کالري، 26 گرم پروتئين، 46 گرم چربي، 6 گرم فيبر، 10 ميلي گرم ويتامينE، 60 ميلي گرم کلسيم، 3 ميلي گرم آهن، 4 ميلي گرم روي، 3 ميکروگرم سلنيوم، 110 ميکروگرم فولات.
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.