پنج شنبه, 13 ارديبهشت 1403

 



حسابداری قیمت تمام شده

reshtehaحسابداری قیمت تمام شده  

 

تعریف درس :

 

هدف درس :

 

رئوس و ریزمحتوا :

1. مفاهیم اصلی قیمت تمام شده و هزینه  .

2. حساب های تولید ، صورت قیمت تمام شده کالای ساخته شده  .

3. تعیین قیمت تمام شده واحد محصول ، سیستم تعیین هزینه سفارش و هزینه مراحل تولید .

4. مواد و دستمزد ، تعیین هزینه و کنترل .

5. هزینه های غیر مستقیم تولید .

6. بودجه بندی و تخصیص هزینه های غیر مستقیم تولید ، ثبت هزینه های غیر مستقیم تولید .

7. تجزیه و تحلیل و طرز بستن مایه التفاوت و هزینه های غیر مستقیم تخصیص یافته و واقعی .

8. هزینه استاندارد : مفاهیم اساسی و تجزیه و تحلیل مغایرت ها و حسابداری هزینه های استاندارد .

9. تعیین هزینه محصولات متعدد .

10. هزینه یابی مستقیم .

11. طبقه بندی هزینه ها و تجزیه و تحلیل آنها .

12. تجزیه و تحلیل هزینه و سود .

13. محدودیت ها و تغییر در ترکیب هزینه ها و قیمت ها .

14. عملی :

دانشجویان به منظور تعیین قیمت تمام شده واحد محصول تولیدی یک واحد صنفی را بر اساس مباحث درسی مورد بررسی قرار می دهند و با در نظر گرفتن سیستم تعیین هزینه سفارش و هزینه مراحل تولید به صورت عملی به تعیین هزینه محصولات متعدد در آن واحد می پردازند .

 

منابع :

منبع اصلی :

1. آشنایی با اصول حسابداری و مقدمات هزینه یابی ، ناصر حمیدی و محمد مهدی حمیدزاده ، تهران گسترش علوم پایه 1383

2. تجزیه تحلیل صورت های مالی ، اکبری ، تهران مرکز تحقیقات حسابداری و حسابرسی سازمان حسابرسی 1378

منبع پیشنهادی :

 

مدرسان :

نیم سال دوم تحصیلی 92_91 :

                                       استاد نعیمی

 

 

 


لینک به انجمن علمی پژوهشی درس