پنج شنبه, 13 ارديبهشت 1403

 



بازديد از شركت چاپ ريحان

بسمه تعالي
مركز آموزش علمي-كاربردي فرهنگ و هنر 13 تهران
معاونت فرهنگي و دانشجويي
دفتر ارتباط با صنعت و كارآفريني (هماورد مهارتي)
 
آيا شغل شما با رشته تحصيلي شما مرتبط است؟ نوع ارتباط آن را بيان فرمائيد؟
خير- متأسفانه ارتباطي ندارد
مشخصات محيط كار مورد بازديد:
نام محيط كار مورد بازديد شركت چاپ ريحان  بود كه در حوالي شهريار كرج و در قسمتي از يك فضاي گسترده (كارخانه الياف) قرار داشت.  محل مذكور از سالن­هاي اجاره شده از شركت الياف بود. در هر سالن كار خاصي انجام مي شد كه هر كدام از بخش ها داراي دستگاه­هاي بسيار بزرگ چاپ بود.
شغل­هاي مرتبط با رشته تحصيلي شما در خارج از كشور چه جايگاهي دارد؟
مطمئناً در خارج از كشور ما جايگاه تبليغات بسيار گسترده­تر و غني­تر است. (البته كشورهاي اروپايي و آمريكا)                    زيرا رغابت محصولات در ديگر كشورها بيشتر است و اين به دليل سطح توقعات مردم آن كشورهاست. مردم كشور ما سطح انتظارات (خواسته از محصولات) پايين­تري دارد و همينكه يك محصول يكي از نيازهاي آنان را برآورده كند براي خريد آن اقدام مي­كنند اين ريشه در فرهنگ و نوع زندگي ما دارد ولي در كشورهاي ديگر يك محصول علاوه برداشتن همه خصوصيات مثبت، بايد بتواند از طريق تبليغات نيز مردم را قانع نمايد.
vتاريخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصيلي شما در ايران و جهان چگونه است؟
نخستین وسایل آگهی رسانی در ایران نصب تابلو و اعلان جارچی ها بوده است و استفاده از آگهی در ایران به ادوار گذشته بر می گردد اما پیشینه آگهی در تاریخ معاصر نخست به صورت دیوارکوب و درج در نشریه ها باب شد و سپس رواج پیدا کرد.
پیشینه آگهی در رسانه های جمعی ایران بدین ترتیب بوده است.
1- دیوار کوب
2- نشریه های ادواری
3- کتاب
4- سینما
5- رادیو
6- تلویزیون
افزون بر اینها نشر آگهی های مستقیم به تقلید از سایر کشورها به شیوه های دگیری از جمله : انتشار کتابچه یا بروشور؛ کتالوگ و ... مرسوم بوده است.
در سال 1316 هیچ گونه شرکت تبلیغاتی در کشور تاسیس نشده بود ولی از سال 1316 به بعد اولین شرکت ها و آژانس های تبلیغاتی شروع به کار کردند و تا سال 1337 – 18 موسسه و آژانس تبلیغاتی ثبت شدند.
vمشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصيلي خود را نام ببريد:
شركت­هايي كه در زمينه مديريت بازرگاني، تبليغات اينترنتي، مجلات آگهي و ... فعاليت دارند.
vنام سازمان و يا شركت بازديد شده:
شركت چاپ ريحان
vفعاليت اصلي شركت بازديد شده چيست؟
چاپ روزنامه و نشريات مانند اقتصاد برتر
vرشته تحصيلي شماره چه نقشي در اين شركت دارد؟
فرايند ارسال مطالب براي چاپ در نشريات به عهده كارشناس تبليغات مي باشد و فقط اوست كه ميتواند مشكلات مرحله نهايي چاپ مانند غلط املايي را اصلاح نمايد.
همچنين ما در اين رشته تحصيلي نحوه تبليغات سازنده و مفيد را ياد ميگيريم. اصول و قواعد قانوني و حقوقي تبليغات را آموزش مي­بينيم و با اين راهكارها مي­توانيم كارهاي تبليغاتي را تهيه و توسط شركت­هايي مانند اين شركت به مرحله چاپ برسانيم.
vنوع سازمان چيست:             ¨ دولتي  ¨ عمومي  R خصوصي
vتاريخچه تأسيس:
اين شركت در سال 1387 بصورت خصوصي تأسيس شده است.
vمراحل انجام كار در اين مؤسسه چگونه است؟
ابتدا سفارشات چاپ توسط ايميل براي اين شركت ارسال مي­شود (بايد توجه كرد كه امكان تغيير در سفارشات در اين مرحله امكان­پذير نيست) سپس سفارشات از طريق برنامه خاصي به دستگاه پليت ارسال مي­شود. در دستگاه پليت شكل­ها، متن­ها و ديگر موارد از طريق تابيدن اشعه بر روي زينك شكل مي­گيرد سپس زينك تابيده شده در دستگاه پليت قرار                مي­گيرد و امكانات رنگ كه از چهار رنگ زرد، قرمز، آبي و مشكي تشكيل مي­شود براي چاپ زينك اصلي استفاده مي­شود. در اين مرحله مواد اضافي زينك (آنهايي كه شكل، نوشته نشده­اند) توسط مايع مخصوص شسته مي­شوند و زينك نهايي از دستگاه خارج مي­شود. به به مراحل كاري فوق الذكر در اصطلاح ليتوگرافي مي گويند.
 سپس اين زينك را براي چاپ روي دستگاه چاپ نصب كرده و تكثير مي­نمايند.
vرشته تحصيلي شما در اين محيط كار چه نقشي دارد؟
طراحي تبيليغات و ارائه آن به اين شركت جهت چاپ
vچه توانمندي­هاي شخصيتي و جسمي براي احراز شغل مرتبط با رشته تحصيلي شماره متصور است؟
به نظر من توانمندي جسمي نمي­تواند ارتباط خاصي با رشته مديريت تبليغات تجاري داشته باشد ولي مهم­ترين توانمندي شخصيتي كه بايد وجود داشته باشد، خلاق بودن است. زيرا يك فرد خلاق و مبتكر مي­تواند بهترين تبليغ را از همه جهات (مفيد بودن، سازنده، ترغيب كننده، هيجان­انگيز و ...) ايجاد و يا تهيه نمايد ولي شايد فردي كه از لحاظ ذهني داراي اين حس نباشد نتواند تبليغي در سطح او ارائه دهد.
vشرايط شغل­هاي مرتبط با رشته تحصيلي خود را از لحاظ موارد زير توضيح دهيد:
1-    سختي و پيچيدگي: به نظر من هر شغلي مي­تواند سختي­ها و پيچيدگي­هاي خاص خود را داشته باشد ولي رشته مديريت تبليغات تجاري چون با قانع كردن همه مردم با سلايق مختلف سر و كار دارد بنابراين از رشته­هاي ديگر متمايزتر است.
2-    قوانين و مقررات انجام كار: اين قوانين براي هر شغل متفاوت است.
3-    مباحث ايمني و بهداشت: ايمني و بهداشت نيز براي هر شغل متفاوت است ولي از آنجا كه در صنعت چاپ مخصوصاً چاپ روزنامه ساعات كاري از شب تا صبح است، بنابراين مي­تواند خطرناك­تر از لحاظ جسمي باشد.
4-    مباحث فرهنگي و اجتماعي (جاذبه و انگيزيه­هاي شغلي) : رشته­هاي مختلف هركدام جايگاه خاصي از لحاظ فرهنگي و اجتماعي دارند. مثلاً جايگاه مشاغل تبليغات اينترنتي در ساليان گذشته آنچنان كه امروزه شناخته شده است، نبود ولي به مرور زمان جايگاه خود را پيدا كرده است.
vخصوصيات هريك از مشاغل مرتبط با رشته تحصيلي خود را بيان كنيد:
صنعت چاپ نشريات و روزنامه: از لحاظ عدم امكان خطاي املايي و گفتاري، حساسيت موضوعات چاپ شده و از لحاظ داشتن محدوديت زماني و برخي موارد ديگر با رشته تحصيلي من مرتبط است.
مديريت بازاريابي و بازرگاني: از لحاظ چگونگي بيان خصوصيات كالاي مورد تبليغ با رشته من مرتبط است.
vچه تجهيزاتي مورد نياز شغل مرتبط با رشته تحصيلي شماست؟
كامپيوتر، اينترنت، پرينتر، اسكنر، نرم­افزارهاي مرتبط
vبه نظر شما حوزه كارآفريني و ايجاد شغل جديد در رشته تحصيلي شما چگونه ايجاد مي­شود؟
به نظر من با ارزش­دادن به حوزه فعاليت رشته تحصيلي مديريت تبليغات تجاري و هنچنين ايجاد فضاي مناسب و كاهش محدوديت­ها مي­توان كاري نو را در اين زمينه ارائه داد.
vبه نظر شما چه مهارت­هايي در آينده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهيد آورد؟
اكتساب فنوني مانند نحوه اقناع افراد، چگونگي ارائه محصول از لحاظ سلايق مختلف، چگونگي ساخت آگهي­هاي تبليغاتي، قوانين و مقررات مربوط به آنها، چگونگي استفاده از راهكارهاي هنري و ... براي ايجاد يك اگهي خوب و ديگر مواردي كه تا پايان دوره به ما آموزش داده خواهد شد.
vآيا علاقه به ايجاد كار و حرفه مطابق با رشته تحصيلي خود داريد؟
با توجه به اينكه هنوز واحدهاي كمي از فنوني را كه بايد داشته باشم ياد گرفته­ام، ولي  اين رشته برايم جذاب است و اگر قرار باشد كه دوباره شغلي را  انتخاب كنم بدون شك در اين زمينه فعاليت خواهم كرد.
نويسنده : صديقه جعفرزاده

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.