چهارشنبه, 19 ارديبهشت 1403

 



کاربینی ( سازمان بنیاد شهید )

 بسمه تعالی

مرکز آموزش علمی – کاربردی فرهنگ و هنر 13 تهران

معاونت فرهنگی و دانشجویی

دفتر ارتباط با صنعت و کار آفرینی ( هماورد مهارتی )
 
آیا شغل شما با رشته تحصیلی شما مرتبط است ؟ نوع ارتباط آنرا بیان کنید ؟بله .از آنجاییکه ارتباطات و روابط عمومی نقطه عطف زندگی بشر و عاملی برای بسط علوم در تمامی اعصار از پارینه سنگی گرفته تا عصر ارتباط الکترونیک بوده است و از طرفی دانستن علوم کاربردی روابط عمومی باعث مرتفع شدن مشکلات از خصوصیترین مسائل گرفته تا مسائل بین المللی و تسریع در امر توافقات فرا مرزی نتیجه میگیریم نه تنها برای شغل اینجانب بلکه تمامی مشاغل امری ضروری و مرتبط است چه بسا در مسائل بازرگانی اولین گام که برقراری یک رابطه پویا می باشد میتواند پایه ریزی یک تجارت پر منفعت باشد . ناگفته نماند اگر روابط عمومی درست عمل ننماید میتواند کل مجوعه را متضرر نماید.  
 
مشخصات محیط کار مورد بازدید؟

در یک جمله تلفیقی از یک محیط مذهبی و توام با سلسله مراتب معین با ساختاری مشخص و قانونمند.

نام سازمان بازدید شده :   سازمان بنیاد شهید

فعالیت اصلی شرکت بازدید شده چیست؟

از ایده تا اجرای فرآیندهایی که منجر به حفظ و حراست دستاوردهای دفاع مقدس وشهادت می باشد.

به عنوان مثال ازمتداول ترین روشها می توان از بر پایی همایش های یاد واره شهدا ، ساخت فیلم ، نصب بنر ، سایت ها و... اشاره نمود .رشته تحصیلی شما چه نقشی در این شرکت دارد؟بی شک رمز موفقیت چنین سازمانی در برقراری ارتباط با تمامی اقشار جامعه با توجه به جایگاه اجتماعی آنها واستفاده از رسانه های جمعی متناسب با درک و احساس مردم است . حال آنکه این مهم میسر نمی شود جز با شناخت واشراف فراوان به تمامی ابعاد روابط عمومی رسانه ای.
نوع سازمان و تاریخچه تاسیس آنرا توضیح دهید :دولتی .

بنیاد شهید در سال 1358 تاسیس گردید ولی رفته رفته با گسترش این سازمان خلاء ناشی از عدم وجود روابط عمومی نیاز به راه اندازی این واحد را ایجاد و زمینه شروع فعالیت واحد روابط عمومی را در سال 1379 فراهم ساخت .مراحل انجام کار در این مجموعه چگونه است ؟دارای یک سری اطلاعات طبقه بندی شده از سوابق گرفته تا نوع ارائه خدمات خود سازمان با رعایت سلسله مراتب از پیش تعیین شده .

چه توانمندیهای شخصیتی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شما متصور است ؟

فردی با فکری پویا ، خلاق که در عین درک مقتضیات زمانه بتواند با چاشنی ابتکار خود بهترین نتایج را استخراج نماید حال آنکه برای تحقق تمامی این اهداف شخص باید به فن بیان ، شیوه های سخنوری ، زبان بدن ، اصول روانشناختی ، درک صحیح مطالب ، مذاکره و ... نیز تسلط داشته باشد تا با استفاده از تمامی فنون و بکار گیری مهارت های خود جهت حصول بهترین نتایج در راستای نیل به اهداف خود نیز موفق شود .

شرایط شغل های مرتبط با رشته تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر توضیح دهید :

سختی و پیچیدگی :

معمولا با پیشرفت ابزار رسانه ای و عدم وجود فیلترینگ اطلاعاتی فرآیند ارتباطی وانتقال اطلاعات راحتتر شده است ولی از نظر سواد وشناخت خود ابزار و قدرت آنها و استفاده صحیح جهت حصول اهداف دارای پیچیدگی های بیشتری شده است .

قوانین و مقررات انجام کار :

قوانین کاملا بر اساس ساختار و اهدف شغل تعریف میشوند و معمول امری نسبی است .
ایمنی و بهداشت :

ایمنی و بهداشت امری نسبی میباشد زیرا عدم هرگونه بی دقتی در نشر و ارائه اطلاعات باعث میشود تمامی معیارهای ایمن سازی و بهداشت روحی و کاری سازمان دچار مشکل شود و عکس آن نیز صادق است.

مباحث فرهنگی و اجتماعی ( جاذبه و انگیزه های شغلی) :

علی رغم اینکه این رشته ریشه در فرهنگ کهن دارد ولی باتوجه به تخصصی شدن و بسط آن به علت پویایی ، باعث ایجاد تنوع و تعدد شغلی فراوانی میشود که بر آورده کننده نیازهای فرهنگی ، اجتماعی بشر باشد .

شغلهای مرتبط با رشته تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد ؟

روابط عمومی در گرایش های مختلف (رسانه ، الکترونیک ) هردو باعث ایجاد مشاغل متنوع و جدیدی شده است که نیازمند و تشنه یادگیری تخصص ها و فناوری های جدید است . در این میان غول های رسانه یا امپریالیسم های رسانه ای چون کانادا به جادوی روابط عمومی ایمان دارند و در امتداد آن مشاغل زیادی را خلق نموده که از اهمیت ویژه و بالایی برخوردارند .

تاریخچه مشاغل مرتبط با رشته شما در ایران و جهان چگونه است .

در کشورهای اروپایی و غربی از 1920 به بعد موجی جهت پیشروی و فراگیر شدن مشاغلی مرتبط با روابط عمومی به عنوان تولید و توزیع رسانه و متعلقات صورت پذیرفت و با توجه به پیش قدم بودن آنها در این امر از رادیو گرفته تا ماهواره های تحقیقاتی و اخباری نسبت به ایران جایگاه بهتری دارند . اما متاسفانه در ایران این رشته و مشاغل مرتبط با آن برای عموم مردم مقداری غریب بوده و هنوز به اهمیت آن آنطور که شایسته باشد پی برده نشده است. پس رسالت سنگینی بر دوش دانشجویان این رشته میباشد تا با فعالیت وتلاش فراوان فرهنگ استفاده صحیح رسانه را بسط دهیم .

مشاغل مربوط و همگون با رشته تحصیلی خود را نام ببرید.

روابط عمومی ( گرایش های مختلف ) – بازرگانی – بازاریابی – مجری همایش ها – خبر نگاری- کارگردانی – بازیگری – وهر شغلی که نیاز به برقراری ارتباط در آن باشد که بستر فوق العاده وسیعی را نیز به خود اختصاص میدهد.

خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیان کنید .خوشبختانه از آنجاییکه مشاغل متنوع زیادی در خصوص رشته روابط عمومی – رسانه وجود دارد ترجیحا به بیان نقاط مشترک خصوصیات میپردازم. مشاغلی پویا در عین حال دارای نکاتی ظریف دارای قوانین و اصولی که دائما با توجه به نیازهای اجتماعی در حال تکامل میباشند .
چه تجهیزاتی مورد نیاز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شما ست ؟

آشنایی با جدیدترین دستاورد های نوین ارتباطی نه تنها در حد کاربری ساده بلکه اطلاع از نوع و ساختارهای تولیدی آنها که پی بردن به این مطالب خود گویای اهداف آنها می شوند . دسترسی به تکنولوژی های جدید ارتباطی اعم از سخت افزاری و نرم افزاری . آشنایی کامل به اصول و قواعد استراتیژیک کار جهت پیشبرد اهداف. به طور کلی میتوان گفت این تجهیزات شامل دو قسمت میشود یک کسب مهارتهای تئوریک و دوم به دست آوردن مهارت های فنی مرتبط با شغل.

به نظر شما حوزه کار آفرینی و ایجاد شغل جدید در رشته تحصیلی شما چگونه ایجاد میشود ؟کسب مهارت تئوریک به اضافه چاشنی خلاقیت د رتمامی عرصه ها از جمله فرهنگی ، اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی و...به نظر شما چه مهارت هایی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهید آورد ؟رسیدن به بلوغ و درک وسواد رسانه ای در تمامی ابعاد و توانایی استدلال از دیده ها و شنیده ها جهت تلاش برای داشتن یک زندگی و جامعه ای آرمانی . آیا علاقه ای به ایجاد کار و حرفه ای با رشته تحصیلی خود دارید ؟

بله .

زیرا معتقد هستم بسط این رشته راه برای داشتن جامعه ای پویا و همدل لازم وضروری می باشد .

امیدوارم مطالب مورد تایید استاد بزرگوارم قرار گرفته باشد و با سپاس فراوان از راهنمایی های کاربردی شما خانم میرزایی در خصوص تهیه وتنظیم هر چه بهتر واحد کاربینی جهت ارائه .
 
نويسنده : عباس بهالگردی

این کاربر 2 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.