سه شنبه, 18 ارديبهشت 1403

 



سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران

بسمه تعالی11
1ـ آیا شغل شما با رشته تحصیلی شما مرتبط است؟ نوع ارتباط آن را بیان فرمایید؟
بله چون خبرگزاری وزارت نفت، زیرمجموعۀ ادارۀ روابط عمومی وزارت نفت است؛ و از آنجایی که اطلاع رسانی و مشتری مداری، ارکان پایه ای روابط عمومی است پس مرتبط با این رشتۀ تحصیلی می باشد.
2ـ مشخصات محیط کار مورد بازدید:
بازدید از روابط عمومی سازمان، بازدید از محیطی که اسناد قدیمی را نگهداری و ترمیم می کردند، بازدید از سالن های مطالعه و همایش و کتابخانۀ کودکان و ...
کتابخانۀ ملی یک سازمان بزرگ و فرهنگی است که کلیۀ فعالیت های آن در حوزۀ کتاب و اسناد مهم در حوزۀ نشریات می باشد.
3ـ نام سازمان یا شرکت بازدیدشده:
سازمان اسناد و کتابخانۀ ملی جمهوری اسلامی ایران
4ـ فعالیت اصلی شرکت بازدیدشده چیست؟
کتابخانۀ ملی تمامی آثار مکتوب و غیرمکتوب منتشر شده در داخل کشور اعم از کتاب، جزوه، پروژه، مدارک الکترونیکی و دیجیتالی، همچنین آثار منتشر شده در خارج از ایران به چندین زبان غیرفارسی را گردآوری می کند و در اختیار متقاضیان می گذارد؛ از جمله فعالیت های اصلی این سازمان فهرست نویسی و رده بندی کلیۀ منابع کتابخانه اعم از فارسی و غیرفارسی است.
5ـ رشتۀ تحصیلی شما چه نقشی در این شرکت دارد؟   
کتابخانۀ ملی یکی از سازمان های اصلی در خصوص گردآوری و جمع بندی کلیۀ مکتوبات می باشد که یکی از وظایف اصلی آن ارائه خدمات اطلاع رسانی و اشاعۀ اطلاعات موجود در منابع گردآوری شده است. رشتۀ روابط عمومی نیز به طور ملموس و بسیار نزدیک با آن سازمان خو گرفته است زیرا کلیۀ کارها در این سازمان، از هماهنگی و نظم روابط عمومی فعال آن سرچشمه می گیرد.
نوع سازمان چیست؟
دولتی
7ـ تاریخچۀ تأسیس:
اساسنامۀ این سازمان در تاریخ 02/08/1369به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید البته افتتاح و شروع بکار رسمی کتابخانۀ ملی به سال 1316 شمسی برمی گردد. در سال 1358 کتابخانۀ پهلوی، سال 1362 مرکز خدمات کتابداری و در سال 1378 با تصویب شورای عالی اداری، سازمان اسناد ملی در کتابخانۀ ملی ادغام شد و سازمان فعلی شکل گرفت.
8ـ مراحل انجام کار در این مؤسسه چگونه است؟  
معمولاً بعد از تهیه و تنظیم مطالب توسط کارشناسان روابط عمومی، موضوعات را به رئیس اداره روابط عمومی ارائه و بعد از تأیید ایشان برای مدیر روابط عمومی ارسال می شود که گاهی اوقات نیز احتیاج به تأیید وزیر هم دارد که در این صورت، برای امضا و ارسال به دفتر وزارتی ارسال خواهد شد.
9ـ رشتۀ تحصیلی شما در این محیط کار چه نقشی دارد؟
به دلیل اینکه تمامی عملکرد وزارتخانه را روابط عمومی تجزیه و تحلیل می کند، پس روابط عمومی جایگاه خاصی را در یک وزارتخانه داراست.
10ـ چه توانمندی های شخصیتی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشتۀ تحصیلی شما متصور است؟
داشتن انگیزه، داشتن مدرک مرتبط (رشته روابط عمومی و ارتباطات)، فعال بودن و تلاش زیاد در سازمان، خلاقیت داشتن و نوآوری، هدفدار بودن.
11ـ شرایط شغل های مرتبط با رشتۀ تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر توضیح دهید:
1ـ سختی و پیچیدگی: به نظر من با داشتن انگیزه و علاقه، همۀ این سختی ها برطرف خواهد شد.
2ـ قوانین و مقررات انجام کار: این یک امر کلی است که فرد باید قوانین و مقررات محیط کار خود را به طور خاص اجرا کند.
3ـ مباحث ایمنی و بهداشت: از نظر من شغل روابط عمومی ریسک بالایی برای خطر در محیط کار ندارد.
4ـ مباحث فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی): به نظر من مهم ترین بخش در سازمان داشتن انگیزه های شغلی بین کارکنان است چراکه فرد با تکیه بر علاقۀ خود برای انجام کار بیشترین بهره وری را خواهد داشت که باید از دانش و اطلاعات کافی در محیط کار خود برخوردار باشد.
12ـ شغل های مرتبط با رشتۀ تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد؟
به نظر من این رشته با توجه به فراگیر بودن و کارایی آن در همۀ حوزه ها در همه جای دنیا و در اکثر شرکتها مثل صنعتی، تولیدی، فرهنگی و ... بیشترین سهم را دارد چراکه قلب یک سازمان و یا شرکت، روابط عمومی آن است که باید همۀ فعالیت ها را هماهنگ و برنامه ریزی کند.
13ـ مشاغل مرتبط و همگون با رشتۀ تحصیلی خود را نام ببرید؟
روابط عمومی های سازمان، خبرنگاران، روزنامه نگاران، عکاسان، گزارشگران، مقاله نویسان و ....
14ـ خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با رشتۀ تحصیلی خود را بیان کنید؟
خبرنگاران، روزنامه نگاران و عکاسان با پوشش برنامه ها و رویدادهای خبری برای تهیۀ خبر و اطلاع رسانی به افراد خبر و گزارش تهیه می کنند؛ همچنین روابط عمومی های هر سازمان وظیفه دارند اهداف سازمان را بشناسند و برای به ثمر نشاندن این اهداف، برنامه ریزی های لازم را بعمل آورند.
15ـ چه تجهیزاتی موردنیاز شغل مرتبط با رشتۀ تحصیلی شماست؟
به نظر من این رشته نیاز به تجهیزات خاصی ندارد؛ اما رایانه، اینترنت، حضور فعال در سایت های خبری و اطلاع رسانی، نقش بسزایی در تسریع انعکاس اخبار و رویدادها را دارا می باشند.
16ـ به نظر شما حوزۀ کارآفرینی و ایجاد شغل در رشتۀ تحصیلی شما چگونه ایجاد می شود؟
به نظر من این امر به داشتن ایدۀ هر فرد مربوط است که چقدر در داشتن هدف و تلاش برای به دست آوردن آن و ایجاد کارآفرینی موفق خواهد بود؛ این ایده می تواند از طریق نظرسنجی و یا جمع آوری اطلاعات از افراد درون و بیرون از سازمان باشد.
17ـ به نظر شما چه مهارت هایی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهید آورد؟
رسانه ها را می شناسیم، با نگرش و علم بهتری به رسانه نگاه می کنیم و در کارها نسبت به قبل خلاق تر می شویم.
18ـ آیا علاقه به ایجاد کار و حرفۀ مطابق با رشتۀ تحصیلی خود دارید؟
بله قطعاً؛ چون کار کردن در این حوزه باید همراه با انگیزه باشد، چون کسی که هدف دارد و با انگیزه فعالیت می کند به نتیجۀ دلخواه خود می رسد.
نويسنده : الهام اسماعیلی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.