سه شنبه, 18 ارديبهشت 1403

 



هدی کیاشمشکی

بسمه تعالی
       مرکز آموزش علمی کاربردی فرهنگ وهنر13 تهران
معاونت فرهنگی ودانشجویی
دفتر ارتباط با صنعت وکارآفرینی (هماورد مهارتی)
             
                           ......................................................................................................
عنوان شغل:
·        آیا شغل شما بارشته تحصیلی شما مرتبط است ؟ نوع ارتباط آن را بیان فرمائید؟
خیر شاغل نمی باشم
     ................................................................
·        مشخصات محیط کارمورد بازدید :
شرکت برق تهران بزرگ که وظیفه آن تولید برق و برق رسانی به مناطق 22 گانه تهران بزرگ می باشد
اهداف و موضوع فعالیت شرکت برق ایران
  • راهبری و پایش بهره برداری از شبکه تولید و انتقال برق کشور به منظور حفظ پایایی و امنیت شبکه و تامین مطمئن برق کشور.
  • فراهم ساختن امکان دسترسی به شبکه برق کشور برای متقاضیان اعم از دولتی و غیر دولتی به منظور خرید، فروش و جابجایی (ترانزیت) برق.
  • برقراری شرایط برای خرید و فروش رقابتی برق و ایجاد، اداره و توسعه بازار و بورس برق.
  • اتخاذ تدابیر و انجام اقدامات لازم در راستای حصول اطمینان از تامین برق، گسترش مشارکت بخش غیر دولتی و توسعه رقابت در تولید و توزیع برق در چهارچوب سیاست های وزارت نیرو.
·        نام سازمان یا شرکت بازدید شده :
اداره برق تهران بزرگ
.............................................................
·        فعالیت اصلی شرکت بازدید شده چیست ؟
یکی از ده شرکت بزرگ آسیا و بزرگترین شرکت برق کشور است . تامین برق مشتریان و بار خدمات پس از فروش و تقویت شبکه های موجود و کنترل کیفیت آنها و رعایت استانداردها است که عرضه برق مطمئن و خوب را به مشتریان می دهد
تادیل روشنایی اتوبان ها و تبدیل برق آنالوگ به دیجیتال , تعمین سامانه 121 , تقویت انشعاب ها و . . .
.............................................................
·        رشته تحصیلی شما چه نقشی در این شرکت دارد؟
کمک به آشنایی هرچه بیشتر مردم با این سازمان و زحماتی که برای بهبود سطح کیفی زندگی مردم توسط این سازمان کشیده می شود و همچنین اضافه نمودن امکانات بیشتر در جذب نیروی انسانی می باشد.
اولین گاهنامه را در سال 86-87 توسط پرسنل روابط عمومی طراحی گردید.
.............................................................
   نام سازمان چیست ؟                                    دولتی           عمومی           خصوصی        
اداره برق تهران بزرگ
·        تاریخچه تاسیس :
در سال 1264 شمسی اولین مولد برق در کشور نصب گردید که قدرت آن حدود 3 کیلو وات بود.
حاج امین الضرب در 1285 اولین کارخانه برق که دارای نیروگاه 400 کیلو واتی بود در محل کارخانه چراغ گاز واقع در خیابان چراغ برق فعلی تاسیس نمود.
·        مراحل انجام کار دراین موسسه چگونه است ؟
·        از دیرباز وظیفه توزیع نیروی برق در کشور تا سطح 63 کیلو ولت به عهده شرکتهای برق منطقه ای بوده و به تدریج مسوولیت ولتاژهای بالاتر هم به آن افزوده شد و پس از چندی وظیفه تولیدو انتقال نیز به این شرکتها محول گردید . که البته به مرور زمان مشکلاتی در عمل بروز نمود که برای مقابله با آنها در ستاد صنعت برق مطالعاتی صورت گرفت و با توجه به قانون برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور وسیاست دولت جمهوری اسلامی ایران مبنی بر واگذاری کارهای خدماتی به بخش خصوصی فکر ایجاد شرکتهای مستقل و غیر دولتی که مسوولیت توزیع نیروی برق را عهده دار گردد ریشه گرفت و پس از فراهم کردن مقدمات کار و اخذ مجوزات لازم ، شرکتهای توزیع نیروی برق ایجاد گردید.
·        ایجاد شرکتهای توزیع برق از اولین تجربه های اصلاح ساختار در بخش خدمات عمومی در کشور به شمار می رود که توانسته است راهگشای سایر بخشهای مشابه در این زمینه باشد و علیرغم وجود مشکلات و مسائل فراوان ، این شرکتها راه خود را به سوی تکامل پیموده و امروزه همپای بخشهای تولید و انتقال هویتی مستقل یافته است .
·        دراین چند سال بخش توزیع "از معضلی فراموش شده " به "موضوعی مطرح و اندیشه برانگیز" تبدیل شده و با بکار گرفتن امکانات و توانمندیهای موجود کشور و توسعه این امکانات به پیکار ناکامی ها و غفلت های گذشته پرداخته و در مدت زمان کوتاه راهی دراز پیموده است تا آنجا که برای شتاب گرفتن بیشتر این حرکت نیاز به بهره گیری از توانمندیهای عملی و تخصصی فرامرزی کاملا محسوس شده است .
·        حسب قانون استقلال شرکتهای توزیع در استانها ، مصوب مجلس شورای اسلامی و به تبع آن تدوین و ابلاغ آیین نامه اجرای آن توسط هیئت دولت شرکتهای توزیع نیروی برق استان تهران تبدیل به :
·        1- شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ
·        2- شرکت توزیع نیروی برق نواحی ( جنوب و شرق ) استان تهران
·        3- شرکت توزیع نیروی برق غرب استان تهران
·        که از تاریخ 1/7/86 تشکیل و از تاریخ 15/8/86 رسما کلیه اختیارات ، تاسیسات ، داراییها و ... برق منطقه ای تهران به شرکت های مذکور منتقل گردید .
.............................................................
·        رشته تحصیلی شما دراین محیط کار چه نقشی دارد ؟
وظیفه افکار سنجی در مناطق را بر عهده دارد و سیاست گذاری کلان کشور و انتقال آنها را به مناطق 22 گانه تهران , در حوزه وظایف روابط عمومی می باشد که این واحد در راستای اهداف سازمان این اقدامات را انجام می دهد.
.............................................................
·        چه توانمندیهای شخصیتی وجسمی برای احراز شغل مرتبط بارشته تحصیلی شما متصور است؟
برای احراز این شغل نیاز به شخصیتی پویا با روابط عمومی بالا نیازمند می باشد تا بتواند در سطح سازمان با کلیه پرسنل در ارتباط بوده و نمای زیبایی از سازمان به بیرون انتقال دهد.
.............................................................
·        شرایط شغل های مرتبط بارشته تحصیلی خودرا از لحاظ موارد زیر توضیح دهید؟
1.       سختی وپیچیدگی
2.       قوانین و مقرارت انجام کار
3.       مباحث ایمنی وبهداشت
4.       مباحث فرهنگی واجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی)
از لحاظ سختی و پیچیدگی این مورد که می بایست با کلیه قوانین سازمان آشنا بوده و از طرفی شخص به عنوان بیرون نمای سازمان است پس باید بسیار با دقت عمل کند که این مورد بسیار سخت می باشد.
قوانین و مقررات انجام کار نیز که امری طبیعی محسوب شده که هر شخص در هر سمت و در هر سازمانی می باید مرتبت با قوانین و مقررات آن سازمان رفتار نماید.
از لحاظ ایمنی و بهداشت از آنجا که این رشته ذاتا به لحاظ عنوان کار نیاز به عملیات سخت و بدنی خاصی ندارد ایمنی خوبی دارد
مهم ترین ویژگی این رشته به تبلیغ و گسترش فرهنگ سازمانی چه در سطح سازمان و همچنین در سطح جامعه است
این مهم ترین وظیفه متصدی روابط عمومی سازمان است که وجهه خوبی از سازمان و فرهنگ آن چه در سطح جامعه و همچنین در سازمان ارائه دهد.
.............................................................
·        شغلهای مرتبط با رشته تحصیلی شما درخارج از کشور چه جایگاهی دارد؟
·        صطلاح روابط عمومی به مفهوم کنونی نخستین بار در سال 1897 در سالنامه یک مؤسسه راه آهن آمریکا مطرح شد و فعالیت آن به شکل کنونی از زمانی آغاز شد که مؤسسه های اقتصادی و دولت ها افکار عمومی را در سرنوشت خود مؤثر دانسته و دریافتند که فقط از طریق روابط عمومی است که می توان اذهان عمومی را مجذوب کرده و به فعالیت خود رونق بخشند. در سال 1964 میلادی فاینانشنال تایمز از (روابط عمومی) به عنوان صنعتی بزرگ نام برد.
·        هم اکنون روابط عمومی به ویژه در رشته هایی مانند علوم اجتماعی و مدیریت مقام والایی کسب نموده و به عنوان یکی از شعب تخصصی علوم اجتماعی در دانشگاه ها تدریس می شود. هر چند روابط عمومی پیشنه ای به اندازه کل تاریخ دارد اما ابزارهایی که در این جهت مورد استفاده قرار گرفته شاهد تغییر و تحولاتی عمیق بوده است. به خصوص بعد از جنگ جهانی اول توجه خاصی به روابط عمومی علمی شد و در سال های بعد از جنگ دوم جهانی به این اهمیت افزوده شد.
.............................................................
·        تاریخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی شما در ایران وجهان چگونه است ؟
·        شيوه نـوين روابط عمومي در ايـران با ملي شدن صنعت نفت هـمزمان است ، سپـس وزارتخــانه ها و سازمانـهاي زيادي به منظور نشر اخـبار و ارائه عملـكرد انجـام شده و ارتباط مردمـي و تسلط برافكار عمومي و ايجاد ارتباط با رسانه هاي همگاني نياز خود را در اين زمينه احساس كرده و روابط عمومي را به شكل نخستين آن آغاز كردند.
·        نخستين روابط عمومي در ايران به طور رسـمي در مرداد ماه سال 1332 شمسي در شركت سابق نفت ايران آغاز به كار كرد واولين گردانندگان آن دكتر نطقي استاد علوم ارتباطات و شاعر ونويسنده معاصر مرحوم ابوالقاسم حالت بودند كه بعدا استاد ابوالفضل مرعشي نيز به اين جمع پيوست .
·        در بسياري از سازمانها و ادارات تا سال 1345 اداراتي به نام تبليغات و انتشارات و يا انتشارات و اطلاعات فعاليت مي كردند كه از اين تاريخ به بعد نام اين ادارات به روابط عمومي تغييركرد.در سـال 1345 مسئولان شركت ملي نفـت ايران ، موسسه مطبـوعاتي كيـهان ، دانشگاه تهران و وزارت اطلاعات و جهانگردي وقت به فكر تاسيـس يك مركز آموزش عالي براي رشته روابط عمومي افتادند .
·        اين مركز يك سال بعد افتتاح شد و بيش از صد نفر دانشجو از ميان فارغ التحصيلان دوره دبيـرستان را جهت تحصيل در دوره ليسانس روابط عمومي پذيرفت اين مركز درآغاز نام مؤسسه عالي مطبوعات و روابط عمومي را براي خود برگزيد .
·        اين مؤسسه پس ازچندي نام ( مؤسسه علوم ارتباطات اجتماعي ) را به خود گرفت و بعدها به ( دانشكده علوم ارتباطات اجتماعي ) تغييرنام داد و تا سال 1358 به فعاليت مشغول بود . درطول 13 سال فعاليت اين دانشكده نزديك به هزار نفر موفق به اخذ مدرك ليسانس روابط عمومي از آن شدند
.............................................................
·        مشاغل مرتبط وهمگون با رشته تحصیلی خود را نام ببرید ؟
مدیریت روابط عمومی سازمان
مدیریت یا کارشناسان روابط بین المل
عناوین شغلی مربوط به سخن گویی در دولت و سازمان های دولتی
·        خصوصیات هریک از مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیان کنید ؟
در این رشته تحصیل اصلی ترین نیازی که هر شخص برای پیشرفت در کار خود نیاز دارد این است که شخص از قدرت بیان بالایی برخوردار بوده و بتواند با مردم و مخاطبان خود ارتباط خوبی برقرار نماید.
همچنین آشنایی با زبان های خارجی نیز از موارد مورد نیاز به این رشته می باشد.
.............................................................
·        چه تجهیزاتی مورد نیاز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شماست ؟
این رشته تجهیزات تخصصی زیادی لازم ندارد تنها نیاز به کارگاه های آموزشی برای این رشته بسیار مورد نیاز می باشد.
.............................................................
·        به نظر شما حوزه کارآفرینی و ایجاد شغل جدید در رشته تحصیلی شما چگونه ایجاد می شود ؟
ابتدا شخص با کارآموزی در سازمان ها تواند به مهارت های کاری را بدست آورده و سپس با بدست آوردن انگیزه کافی و تلاش های فراوان می تواند در این حوزه کار نماید.
.............................................................
·        به نظر شما چه مهارتهایی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهید آورد ؟
مهم ترین مهارتی که پس از اتمام تحصیل در این رشته به دست می آید آن است که فارغ التحصیل این رشته دارای مهارت های بالا در ایجاد رابط های کار با دیگران و همچنین ایجاد انگیزش در دیگران برای انجام امور کاری را بدست می آورد.
.............................................................
·        آیا علاقه به ایجاد کار وحرفه مطابق با رشته تحصیلی خود دارید ؟
بله به دلیل جذابیت زیاد این رشته بسیار علاقه مند به کار در این رشته می باشم.
 
(فرامرز حسین زاده رئیس اداره برق تهران بزرگ)
DSC03615 copy copy
DSC03623
(تورج سروش مسئول رسیدگی به شکایات مردمی )
DSC03627

 
 
نويسنده : هدی کیاشمشکی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.