شنبه, 15 ارديبهشت 1403

 



کاربینی- بازدید از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

1 copy copy       آيا شغل شما با رشته تحصيلي شما مرتبط است ؟نوع ارتباط آن را بيان فرمائيد؟
من شاغل نیستم ولی گاها در منزل با توجه به رشته کاردانی ام که گرافیک رایانه بوده است کارهایی هنری با رایانه انجام می دهم که اگر این طرح ها در خصوص معضلی در اجتماع یا تبلیغی فرهنگی باشد با توجه به رشته کارشناسی ام که مدیریت امور فرهنگی است بسیار می تواند در ارتقا این امر به من کمک کند.
    
مشخصات محيط كار مورد بازديد:
        بنای مورد بازدید در تهران – بزرگراه کردستان – خیابان ایرانشناسی قراردارد و تلفن : 021-88046891-3 و آدرس سایت            www.incs.ac.irبا نام پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي بود كه در ابتداي ورود ی یک لابی بود که در سمت راست آن كتابخا نه آصلی پژوهشگاه که یکی از بزرگترین کتابخانه ها و غنی ترین کتابخانه در ایران و در حوزه علوم انسانی است و در سمت چپ آن سالن بزرگی به منظور سخنرانی و سمینارها و کنفرانس ها و .... وجود داشت.
   
  
نام و سازمان و يا شركت بازديد شده:
پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي
  
     
فعاليت اصلي شركت بازديد شده چيست؟
تحقیق و پژوهش در تمامی حوزه های علوم انسانی و مطالعات فرهنگي و کمک به توسعه بیشتر علوم انسانی در کشور از جمله اهداف اصلی این پژوهشگاه است که معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی وظیفه اداره پژوهشهای ملی و نظارت بر حسن اجرای طرح های پژوهشی و پیگیری و انتشار آنها زیر نظر ریاست پژوهشگاه را بر عهده دارد.
 
  
رشته تحصيلي شما چه نقشي در اين شركت دارد؟
از رشته مديريت امور فرهنگي در اين پژوهشگاه بنا به فرموده جناب آقاي معين زاده مدير محترم پژوهشي پژوهشگاه به عنوان كارشناسان پژوهشی استفاده نمود.
نوع سازمان چيست؟                   

  دولتي              
     
 
تاريخچه تاسيس:
در سال 1360 با تصویب هیأت دولت12 موسسه که هرکدام به گونه ای در رشته های مختلف فعالیت پژوهشی داشتند با هم ادغام شدند و سازمانی وابسته به وزارت فرهنگ و آموزش عالی تحت عنوان «موسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی» تاسیس و آغاز به کار کرد. در سال 1369 پس از تغییرساختار سازمان و تشکیلات آن از سوی «شورای گسترش آموزش عالی » عنوان پژوهشگاه گرفت و تشکیلات سازمانی آن در خرداد ماه سال 1372 به تصویب نهایی سازمان امور اداری و استخدامی کشور رسید . در سال 1373 شورای عالی پژوهشگاه به منظور تاکید بر گرایش علوم انسانی در تحقیقات پژوهشگاه عنوان « پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي » را برای این نهاد برگزید که از تصویب شورای عالی گسترش آموزش عالی نیز گذشت.
    
مراحل انجام كار در اين موسسه چگونه است؟
پژوهشکده ها وظیفه برنامه ریزی و هماهنگی و نظارت و اجرای طرح های پژوهشی را در چارچوب مقررات بر عهده دارند. که موضوعی را برای پژوهشگر تعریف می نمایند و منابعی که به صورت اولویت بندی در اختیار پژوهشکده ها گذاشته شده است به او می دهند به صورت یک طرح مکتوب که البته این موضوع پژوهشی بیشتر یک نیاز در جامعه است که آن را به شورای پژوهشی اعلام می کنند در صورت تایید محقق کار خود را آغاز کرده که معمولا در خصوص تحقیق اش گزارشهای سه ماهه می دهد و بعد 2 داور داخلی و 2 داور خارجی نکاتی را ارایه می دهد که محقق باید از پژوهش خود دفاع کند و نهایتا متنی آماده انتشار به صورت محصول نهایی در اختیار جامعه علمی کشور قرار می گیرد.
  
  
رشته تحصيلي شما در اين محيط چه نقشي دارد؟
ماموریت اول پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی حرکت در مرزهای جامعه است تا جامعه بشری توسعه یابد در این پژوهشگاه یک پژوهشکده مطالعات فرهنگی و ارتباطات وجود دارد و بعضا هم در کارهای پژوهشی از علاقه مندان به پژوهش هم استفاده می شود که ما می توانیم با توجه به رشته تحصیلی امان به صورت کمک تحقیق در پژوهشکده فوق فعالیت کرده یعنی تهیه منابع کنیم و یا سایر کارهای اجرایی را در آنجا انجام دهیم یا مدیریت اجرایی یک مجله را به عهده بگیریم یا در مجله های علمی و پژوهشی هر پژوهشکده آموخته های خود را اعمال کنیم.

   
چه توانمنديهاي شخصيتي و جسمي براي احراز شغل مرتبط با رشته تحصيلي شما متصور است؟
قبول مسیولیت ، توانایی کار در شرایط دشوار فرهنگی – مطلوب بودن رفتار و برخورد مناسب ، بصیرت اجتماعی و واقع بینی توجه به دغدغه های جامعه یعنی شاخکهای خیلی حساس به امور فرهنگی و اجتماعی و تحقیق و تفحص در خصوص آنها برای مدیریت مناسب موارد و امور فرهنگی جامعه از لحاظ جسمی هم داشتن سلامت جسمی و روانی در تصمیم گیریهای مدیریت و مسائل فرهنگی بسیار لازم و مؤثر است.
      
شرايط شغل هاي مرتبط با رشته تحصيلي خود را از لحاظ موارد زيرتوضيح دهيد :
1.      سختي و پيچيدگي
2.      قوانين و مقررات انجام كار
3.      مباحث ايمني و بهداشت
4.      مباحث فرهنگي و اجتماعي(جاذبه و انگيزه هاي شغلي)
1)      سختي و پيچيدگي كار در اين شغل بيشتر به هماهنگي و تعين چشم انداز هاي كوتاه مدت و بلند مدت و بررسي مداوم فعاليت ها و همسو بودن آن با اهداف سازمان ودقت و تمرکز بر چگونگي پيشبرد كارها ميباشد.
2)      از باب قوانين و مقررات که بايد درکار یا شغل مربوطه رعایت شود تا کار با موفقیت به سرانجام رسد و انجام وپیروی از آن در ابتدای کار و پیشبرد آن ، كار همه پرسنل را آسانترمی نماید.
3)      در سازمانها و شغلهای مربوط به این رشته رعایت مسائل ايمني و بهداشت به منظور نگهداری و سلامت روانی و جسمانی نیروی انسانی و دغدغه های فکری دیگر مؤثر است.
4)      مباحث فرهنگی و اجتماعی دردرون وبیرون سازمان که می تواند علاقمندی به حرفه، ارتباط مؤثر با دیگران ، شرکت در گروههای کاری و .... باشد.
 شغلهاي مرتبط با رشته تحصيلي در خارج از كشور چه جايگاهي دارد؟
جایگاه رشته مدیریت فرهنگی در همه جوامع یکسان است و پاسخی است به مسائل فرهنگی جوامع مختلف و در همه ی جوامع برای بررسی معضلات و تاریخچه فرهنگی و اجتماعی لازم است و وجود یک مدیر برای هدایت و هماهنگی آن معضلات در جهت ارتقاء جامعه و رسیدن به اهداف جوامع ضروری است و تمامی مشاغلی که با فرهنگ مرتبطند به گونه ای در صدد رفع مشکلات و نیازهای فرهنگی جامعه هستند.
   
 
تاريخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصيلي شما در ايران و جهان چگونه است؟
از زماني كه نياز به كسب درامد بوده پس مديريت هم که بر چگونگي انجام كار و اهداف کارنظارت داشته نیز بوده و با علم روزهم دستخوش پيشرفت و تحول گرديده و همینطور از زمانی که کلاً جوامع بوجود آمده اند فرهنگ هم برای پیشبرد اهداف افراد جامعه در کنار آن متولد شده است پس چه در ایران چه در کل مشاغل مربوط به فرهنگ و مدیریت فرهنگی از زمانهای بسیار دور استفاده می شده چه به صورت قانونمند و چه به صورت تجربی و خودجوش

 
مشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصيلي خود را نام ببريد؟
مدیریت واحدهای فرهنگی- کارشناس برنامه ریزی- کارشناس اموربین الملل – کارشناس میراث فرهنگی – کارشناس امور اطلاع رسانی
 
خصوصيات هر يك از مشاغل مرتبط با رشته تحصيلي خود را بيان كنيد؟
مدیریت واحدهای فرهنگی: نیاز به شناخت اصول مدیریت سازمانها و مسائل فرهنگی جامعه
کارشناس برنامه ریزی امور فرهنگی : آشنایی با مسائل فرهنگی-اجتماعی و اصول برنامه ریزی و هماهنگی امور- منطق و استدلال
کارشناس امور بین الملل: استعداد کلامی – حافظه قوی- منطق و استدلال – خلاقیت و ابتکار و تمرکز و دقت حواس- آشنایی با فرهنگ جوامع- توانایی رهبری و مدیریت – برخورداری از روابط عمومی قوی
کارشناس میراث فرهنگی : فردی ایده مند وخلاق- فردی متعهد – دغدغه حفاظت از میراث فرهنگی را داشته باشد- آشنایی با فرهنگ جوامع – نگاه عوامانه نداشته باشد.
   
چه تجهيزاتي مورد نياز شغل مرتبط با رشته تحصيلي شماست؟
مديريت امور فرهنگي نياز به تجهيزات فيزيكي در جايگاهي دارد كه شغل مشخص شده باشد وگر نه از نظر كارایي و تجهیزات این رشته بيشتر مربوط به انديشه ها و قابليت ها و توانمنديهاي هاي يك مدير است در مديريت شغل اش
   
 
به نظر شما حوزه كارآفريني و ايجاد شغل جديد در رشته تحصيلي شما چگونه ايجاد ميشود؟
مدیریت و علوم اجتماعی و اقتصاد جامعه مربوط به رشته علوم انسانی است پس کارآفرینی و کاریابی در این رشته ذاتش مربوط به علوم انسانی است که مثلا می توان توسعه مراکز کارآفرینی در موسسات فرهنگی یا تاسیس یک موسسه علوم اجتماعی و به کارگیری عده ای از افراد یا مدیریت یک شرکت خصوصی و ارتقاء علمی مدیریت با استفاده از نیروی انسانی قوی و خلاق
 
  
به نظر شما چه مهارتهايي در آينده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهيد آورد؟
شناسایی فرصت های مناسب ، توجه به ارزش های فرهنگی موجود و توجه به هنجارهای فرهنگی و مدیریت مراکز و سازمانهای فرهنگی و مدیریت مراکز و سازمانها
 
  
آيا علاقه به ايجاد كار و حرفه مطابق با رشته تحصيلي خود داريد؟
بله به دلیل پیشرفت و همین ایجاد کار مورد علاقه ام این رشته را برای تحصیل انتخاب نمودم.

2 copy
ک2
نويسنده : حکیمه اصغری

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.