شنبه, 15 ارديبهشت 1403

 



امور فرهنگی دانشگاه الزهرا

 

                        بسمه تعالی   

ارائه دهنده : نجمه رضایی

موضوع : امورفرهنگی دانشگاه الزهرا(س)

استاد مربوطه: سرکار خانم میرزایی

 

ساختارسازمان امورفرهنگی:

انجمن علمی

اردوها

رسانه های دیجیتال

کرسی آزاد اندیشی

قرآن و ومذاهب

مسابقات

بخش هنری و دیجیتال

کانون ها

نشریات

بخش مراسم و مناسبتها:

معاونت فرهنگي با هدف بزرگداشت اعياد ملي و مذهبي، همچنين ولادت،  وفات و شهادت معصومينع وشخصيتهاي ملي و مذهبي به منظور آشنايي دانشجويان با فرهنگ و تمدن اصيل ايراني ـ اسلامي،  مراسم مختلفي در زمينههاي فرهنگي،  اجتماعي،  سياسي،  ملي و مذهبي در سطح دانشگاه و خوابگاه برگزار مينمايد. برگزاري جشنها، جشنوارهها و همايشهاي دانشگاه نيز بر عهده اين واحد ميباشد.

معرفي انجمن‏هاي علمي ‏‏دانشجوي:

انجمن‏هاي علمي دانشجويي دانشگاه الزهراء(س) در پاييز 1376 با حمايت معاونت دانشجويي‏ـفرهنگي تشكيل و شروع به كارنمودند. درمهر ماه سال 1378 به دليل افزايش تعداد انجمن‏ها ي علمي و گستردگي فعاليت آنان، واحد مستقلي تحت عنوان امور انجمن‏هاي علمي دانشجويي در اداره کل فرهنگي با هدف حمايت و ساماندهي به فعاليت انجمن‏هاي علمي تشكيل گرديد. در حال حاضر دانشجويان علاقمند ازطريق انتخابات و تشكيل مجمع عمومي و با نظارت معاونت فرهنگي‏ـاجتماعي از ميان اعضاء با كسب اكثريت نسبي به عنوان شوراي مديريت انتخاب و بر اساس شرح وظائف مندرج در دستورالعمل اجرايي فعاليت خود را آغاز مينمايد.انجمن‏هاي علمي دانشجويي به عنوان نهادي علمی امكان فعاليت جمعي دانشجويان علاقمند و داوطلب مشاركت در اين فعاليت‏ها را دراین زمينه فراهم میکند.

معرفي انجمن‏هاي علمي ‏‏دانشجوي(2):

هدف از تشكيل انجمنهاي علمي عبارتند از

1.

ايجاد زمينه مناسب براي تجلي استعدادها و بر انگيختن خلاقيت و شكوفايي علمي دانشجويان و بكارگيري خلاقيت جهت كارآفريني در زمينه رشته تحصيلي خود

2. تحریک انگیزه و پرورش مهارت‏های دانشجویان

3. نهادينه ساختن فعاليتهاي فوق برنامه علمي و پژوهشي دانشجويان

4. افزايش سطح مشاركت و رقابت دانشجويان در فعاليت هاي علمي جمعي و تقويت ارتباط آموزشي و پژوهشي با استادان

5.

شناسايي دانشجويان نخبه و ممتاز و بهره گيري از مشاركت آنان در ارتقاي فضاي علمي دانشگاه

6.بهره گيري از توان علمي دانشجويان در جهت تقويت پيوندهاي دانشگاه با بخش هاي مختلف اجتماعي و اجرايي و بخش صنعت

7. ایجاد شرایط مناسب برای درک دانشجویان از بازار کار واقعی

8. انجام فعالیت‏های پژوهشی جهت ارائه راهکارهای مناسب در رفع تنگناها و محدودیت‏ها

 0210

کانون قران ومذهب:

فعالیتها ي قرآن وعترت(ع) دانشگاه الزهراء(س) با عنايت به گستره وسيع دانشجويان تحت پوشش، در سطوح و بخشهاي مختلفي انجام مي‌پذيرد كه از آن مي‌توان فعاليت كانونهاي قرآن و عترت در دانشگاه را برشمرد؛ كانونهاي قرآن و عترت (ع) دانشجويان، مجموعه‌اي متشكل از دانشجويان علاقمند به امور قرآني بوده كه به منظور گسترش فعالیتها ي قرآني در دانشگاه، زير نظر و همگام با معاونت فرهنگیـ اجتماعی و مديريت امور فرهنگي و فوق برنامه دانشگاه نسبت به فضاسازي، طرح‌ريزي و اجراي برنامه‌هاي ديني و قرآني در سطح دانشگاه اهتمام مي‌ورزد. در همين راستا و به جهت بهره‌مندي از مشاركت دانشجويان و دانش‌آموختگان فعال قرآني، حوزه‎‎ی علوم قرآنی دانشگاه در راستاي اعتلاء و توسعه فرهنگ قرآني می پردازد.

کرسی آزاد اندیشی:

برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها، نخستین بار در سال 1386 از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد و سپس در سال 1388، معظم له بر لزوم برگزاری این کرسی‌ها تأکید کردند. برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها به منظور ایجاد فضایی آزاد و به دور از هرگونه مشکل برای بیان دغدغه‌ها و تبادل نظر و اندیشه جامعه دانشگاهی مطرح شد. این کرسی‌ها در ادامه کرسی‌های نظریه‌پردازی که به سفارش مقام معظم رهبری، در حوزه اساتید برگزار می‌شد،‌ در دستور کار مسئولان وزارت علوم قرار گرفت. در این نشست‌ها عموماً اساتید در یک جمع داوری راجع به یک نظریه مرتبط با فضای علوم انسانی به بحث و تبادل نظر می‌پردازند. در حوزه دانشجویی این نیاز احساس شد که باید اقدامی صورت بگیرد و تریبونی در اختیار دانشجویان گذاشته شود تا در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، علمي، اعتقادي، سیاسی و اقتصادی ابراز عقیده کنند.

0124

رسانه های دیجیتال:

از آنجا که عصر، عصر ارتباط و تکنولوژی است ارتقاء سطح آگاهی دانشجويان در زمينههای علمی، فرهنگی، اجتماعی، سياسی و...  ضروری به نظر میرسد. يکی از راههای انتقال اين اطلاعات انتشار نشريات دانشجويی است. با آغاز اينگونه فعاليتها درجمعيت دانشجويی نهادينه کردن اين فعاليت الزامی بود. خانه نشريات دانشجويي امور فرهنگي دانشگاه الزهراء(س) در مـهر ماه سال 1378با ابلاغ  اداره كل امور فرهنگي وزارت علوم،  تحقيقات و فناوري به طور رسمي آغاز به كار كرد. تعداد نشريات فعال سه عنوان نشريه بود كه اين تعداد در  سال 1390به 40 عنوان نشريه افزايش يافته است. از همان سال تاسيس به درخواست اداره کل امورفرهنگی وزارت علوم، كميته ناظر بر نشريات دانشگاهي تشکيل گرديد و هماکنون نيز با ترکيبي متشكل از معاون فرهنگي ـ اجتماعي (رئيس كميته)، مدير فرهنگي (دبيركميته)، دو عضو از اعـضاي هيئت علمي، نماينده دفتر نهاد مقام معظم رهبري، عضو حقوقدان، دو عضـو دانشجويي (كه هرسال با برگزاري انتخابات، شوند) و برخی ازکارهای مدیرکل فرهنگیبرنامه ریزی

جهت اجرای امورفرهنگی دردانشگاه حضورکارشناس نشریات برگزارمی گردد.

بخش هنری ودیجیتال:

فرهنگ و هنر اصيل، زير بناي اجتماع اين خاك و بوم است

انسانهايي كه نفس نفس حكايت عشق ميسرایند و پرچم با هم بودن ميافرازند… در اين ميانه كيست كه نقش جوانان بخصوص جوانان دانشجو را ناديده انگارد؛ كه بي شك هم ايشانند مركز ودايره ايران زمين سالهاست كه به يمن دورانديشي و ياري ياران،كانونهاي فرهنگي اجتماعي دانشگاه الزهرا(س) شكل گرفته است . و سالهاست كه دانشجويان فهيم و آگاه بر بالندگي و شکوفايي عرصههاي فرهنگ و هنر اين دانشگاه ميكوشند. با تلاش در عرصه كانونها، علاوه بر تحقق اهداف هر كانون به صورت مجزا، بازشناسي ارزشهاي زيباي زندگي، تثبيت هويت، مديريت عواطف انساني، برقراري ارتباط موثر با دیگران، پذيرش مسوليت اجتماعي و اعتماد به نفس نيز تحقق مييابد. باشد كه از اين رهگذر، افرادي قانون‎‎پذير، جمع گرا، هنردوست، فرهيخته و كوشا به جامعه گام نهند.

معرفی کانون ها:

کانون شعر و ادب

کانون ایران شناسی

كانون تئاتر

كانون موسيقي

كانون فيلم و عكس

کانون صنایع دستی

کانون مهدویت

کانون هنرهای تجسمی

کانون هلال احمر

كانون آسيب شناسي اجتماعي

كانون فروغ (روشندلان)

كانون مطالعات فرهنگي

کانون گفتگوی تمدن ها

کانون محیط زیست

نشریات:

عنصر مهم ارتباط،انسجام و آگاهي براي يك جامعه، اطلاع رساني است. عوامل موثر براي يك ارتباط خوب ومفید، جذابيت در اطلاع رساني است كه از طريق تبليغات مناسب امكان پذير ميباشد. تبليغات دانشگاه الزهراس  در همايشهاي داخلي و كشوري، انجمنهاي علمي دانشجويي، كانون هاي فرهنگي و هنري و همچنين جشنوارههاي داخلي و كشوري نشريات، مسابقات، مراسم و اردوها، جشنهاي فارغ التحصيلي و جديدالورود، جشن انتخاب دانشجوي نمونه و مراسم مذهبي جضور فعال دارد.

ايده پردازي، اجرا و طراحي يك هويت واحد براي هر برنامه فرهنگي از امور مهمي است كه در دانشگاه الزهراس  توسط  تبليغات کارا و اثربخش انجام می پذیرد.‎‎

مسابقات:

مسابقات کتاب خوانی:

هیچ ملتی در جهان به ترقی و تمدن واقعی نرسیده است؛ مگر آن‌که در راه ترویج فرهنگ و دانش کوشیده است و حصول این مقصود، فقط از راه مطالعه کتب و آثار متفکران بزرگ و بهره گرفتن از آنها ممکن شده است. اهمیت کتاب، کتاب‌خانه و کتابخوانی تا جایی است که امروزه یکی از لوازم اولیه و ضروری زندگانی است و هیچ‌کس بی مطالعه و استفاده از کتاب نمیتواند زندگی کند و در حقیقت انسان تربیت شده و اهل معاشرت و جامع به حساب نمی آید.

معاونت فرهنگي اجتماعي دانشگاه الزهرا (س) با هدف ترويج فرهنگ مطالعه  و كتابخواني مفيد و در راستاي ارتقاء سطح آگاهي دانشجويان در ابعاد مختلف علمي، فرهنگي، سياسي و اجتماعي اقدام به برگزاري مسابقه كتابخواني ازبين كتابهاي برگزيده سال مينمايد. دانشجويان پس از ثبت نام و دريافت كتاب باتخفيف ويزه، در  آزمون شرکت ميکنند  و در پايان به نفرات برتر لوح تقدير و جوائزي به رسم ياد بود اعطاء خواهد شد.   

مدیرکل امورفرهنگی دانشگاه الزهرا(س):  مدیرکل فرهنگی دانشگاه الزهرا(س)درحال حاضردردست سرکارخانم اصلانی می باشد.

برخی ازکارهای مدیرکل فرهنگیبرنامه ریزی جهت اجرای امورفرهنگی دردانشگاشامل:

جشن میلادائمه(ع)-(عیدغدیرومبعث و...)

جشنهای ملی ( 22بهمن و...)

مراسم عزاداری ایام شهادت ائمه(ع) به خصوص مراسم محرم وفاطمیه

ایجاد هماهنگی با واحدهای مختلف جهت انجام مشارکتی امور

کارهای فضاسازی (طراحی دکور-گل آرایی)

بحث ومحتوای مراسم

درموردپوشش خبری

پایان

نويسنده : نجمه رضایی گازرخانی فر

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.