شنبه, 15 ارديبهشت 1403

 



فعالیتهای معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

معاونتهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به شرح ذیل می باشد :1- معاونت آموزشی2- معاونت پژوهشی 3- معاونت فرهنگی4- مهاونت اداری مالی5- معاونت عمرانی6- معاونت مالی و ......

 

معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی untitledبه سرپرستی آقای دکتر مرتضی محمودی می باشد که فعالیتهای  فرهنگی در دانشکده های تابعه واحد تهران مرکزی و ساختمان ستادی برگزار می گردد به شرح ذیل می باشد :

   

مراسم فرهنگی

محيط دانشجوئي، وجود گستره وسيعي از فعاليت ها و برنامه ها را اقتضاء دارد. هدف و جهت گيري اين فعاليت ها، زمينه سازي جهت ايجاد شرايط لازم براي برقراري نشاط هر چه بيشتر مسائل فرهنگی- علمي- ملی متناسب با مناسبت هاي مذهبي و ملي در سال برنامه ها و جلساتي برگزار مي شود.كه شامل جشن ها،مراسم عزاداري،جلسات خاطره گوئي، پخش برنامه هاي مستند ويديويي و... با اهداف ذیل مي باشد.
بزرگداشت و تجليل از افراد
گراميداشت مقام پيامبر (ص) و ائمه معصومين (س) و بزرگان دين
تقويت ارزش هاي ديني و اسلامي
پاس داشت رويدادهاي مهم تاريخي و سنت هاي بومي
جلوگيري از ناهنجاري هاي ديني و اجتماعي در بين دانشجويان
ü جلسات پرسش و پاسخ بحث و گفتگو پيرامون مسائل روز جامعه با توجه به نياز هاي روز دانشجويان و در راستاي بالا بردن روحيه تحقيق و پژوهش است.
ü سلسله جلسات تخصصي کتابخواني و نقد کتاب با هدف آشنايي دانشجويان با فرهنگ کتاب و کتابخواني و تشويق به مطالعه و همچنين افزايش دانش و بينش فرهنگي و ديني و اجتماعي دانشجويان
ü سمینار ها ، نشست های تخصصی ، میز گردهای فرهنگی و جلسات مشاوره ای با اهداف آشنایی و بسط و گسترش هویت اسلامی ، آموزشهای ویژه مهارتهای زندگی با رویکرد فرهنگی ، زمینه سازی جهت کشف و پرورش استعدادهای بالقوه و فعال سازی و به کارگیری تواناییهای ذهنی و درونی برای تولید فکر و عملکرد بهینه،ایجاد تفکر مثبت و روشن بینی ، تکنیک های افزایش اعتماد به نفس و خود باوری، مشارکت دادن استادان و دانشجویان و کارمندان در انجام پروژه های فرهنگی و هنری با قابلیت بالا، گسترش تفکر اسلامی و فرهنگ ایرانی و تجلی آن در آثار هنری و.... برگزار مي شود.
ü مراسم پرفیض عبادی اعتکاف ،دوره کوتاه مدت خودسازی ایام البیض ماه مبارک رجب که حداقل سه روز طول می کشد و انسان را از حاکمیت غریزه ها ، عادتها و اشتغالات معمول زندگی آزاد می سازد و محو خودخواهی در امواج بلند خداگرائی وخدمت به امت اسلامی است. خودسازی محاسبه نفس،توبه ونیایش،نماز وتلاوت قرآن واستمداد از آستان قدس ربوبی از دیگر برکات اعتکاف است. که دارای آثار اخروی (آمرزش گناهان،جلب محبت خداو...) و آثار معنوی (تقویت اراده وانس بامعنویت ،دوری از غفلت،تواضع ،فروتنی و...) آثار دنیوی (کاهش جرم وفساد ،برقراری ارتباط دوستانه وایجاد الفت و همبستگی و..)است.
ü جشنواره های فرهنگی- هنری از موثرترین و جامع ترین فعالیتهای فر هنگی برای رسیدن به اهداف مورد نظر برگزاری جشنواره ها سراسری در سطح دانشگاه می باشد که نقش به سزایی در شکوفایی پرورش استعداد های بالقوه دانشجویان دارد بومی بودن اکثر قریب به اتفاق دانشجویان مراکز دانشگاه و طبعا برخورداری از فرهنگ ها و آداب و رسوم هر یک از خطه اسلامیان است از قبیل جشنواره سالیانه دختران آفتاب ،جشنواره شب یلدا ، جشنواره غذاهای ایرانی اسلامی ، جشنواره الگوهای اسلامی حجاب و عفاف و. ..
ü اکران و نقد فیلم و تئاتر ، هنر به عنوان یک نیاز روحی و عاطفی بشر همواره در طول تاریخ توانسته است تأثیرات بسیار عمیقی در تفکر ، فرهنگ رفتار و گفتار انسانها داشته باشد ، چنانکه در فرهنگ ها و مکاتب فکری و سیاسی مختلف هنر نقش تربیتی خود را دارد و همگام با روش های فلسفی و اعتقادی و گاه در تأثبر گذاری بیشتر آن گام بردارد در این راستا با اکران و نقد و بررسی فیلم های سینمایی و تئاتر نموده است.
ü نمايشگاه ها و آثار هنری- فرهنگی امور فوق برنامه به منظور ضرورت تقویت باورها ی دینی دانشجویان و ارتقای شناخت توأم با محبت و... ، آسیب شناسی فرهنگی اجتماعی ،الگودهی جهت تقویت دینی ،و ایجاد فضای مناسب جهت خلق آثار فرهنگی وهنری با موضوعات فرهنگی مذهبی ،ایجاد ارتباط دانشگاهیان با جامعه و ارائه توانمندیها و استعدادها و دستیابی به آرمانهای ذهنی (رسیدن به افکار مثبت) وخودباوری و همچنين ارائه محصولات فرهنگي به دانشجويان در محيط دانشكده نمايشگاه هايي در زمينه هاي علمي، فرهنگي و هنري برگزار مي كند. كه هدف از برگزاري اين نمايشگاه ها به شرح زير است:
الف: معرفي دانشگاه در سطح كشور
ب: ارائه آثار دانشجويان فعال فرهنگي
ج: تشويق و ترغيب دانشجويان براي انجام فعاليت هاي فرهنگي
د: عرضه محصولات فرهنگي به دانشجويان
ü گفتار ماه ، اين طرح در فصول مختلف سال و به صورت جلسات پرسش و پاسخ با حضور كارشناسان بنا به اهميت آشنايي جوانان با عقايد و مباني فكري پيروان عرفان‌هاي انحرافي و جنبش‌هاي نو پديد ديني و چگونگي شكل‌گيري آنها بررسي و ريشه‌يابي مي‌شود و با توجه به عقايد اديان مختلف با اجراي اين طرح در راستاي تقويت روح معنويت ميان جوانان و استفاده از راهكارهاي مناسب در رويارويي با بحران‌هاي اجتماعي جوانان و نيز ارائه چهره‌اي شفاف و واقعي از فرقه‌هاي انحرافي برگزار مي‌شود ، گفتار ماه براساس نیاز سنجی در خصوص مسائل روز ، ابتدا با تبلیغ وسیع و گسترده برای دانشجویان اطلاع رسانی و اعزام اساتید به واحد می شود تا دانشجویان با آگاهی در این جلسات حضور یابند. این جلسات با هماهنگی و مشارکت نهاد رهبری منطقه ۸ و همچنین درخواست استاد سخنران از طریق نهاد صورت می پذیرد.
ü گزارشات (برگ فرهنگ . . . ) کلیه فعالیتها و عملکردهای حوزه معاونت فرهنگی اعم از برگزاری همایش ها ،مراسم ها ،مناسبت ها ، اعیاد ، وفیات ، مراسم های ملی مذهبی فرهنگی سلسله نشست ها و جلسات پرسش و پاسخ ، اردوهای فرهنگی زیارتی سیاحتی ، کانون قرآن و عترت(ع) ، فعالیتهای کانون های متعدد فرهنگی ،ستاد اقامه نماز ، و. . . بصورت مصور و CD برای معاونت فرهنگی سازمان ، دبیرخانه منطقه۸ ، برگ فرهنگ ، روزنامه های کثیرالانتشار آفرینش ، فرهیختگان و سایت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و......جهت چاپ و اطلاع رسانی ارسال می دارد.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   

اردو هـای دانـشجویـی
اردوهای دانشجویی سفر گروهی از دانشجویان است که با مجوز شورای فرهنگی دانشگاه به منظور افزایش نشاط روحی، تقویت حس خود اتکایی، آشنایی با مواریث دینی و فرهنگی و تحکیم هویت ملی، تعمیق بینش علمی، زیارت اماکن متبرکه، دیدار از جاذبه
¬های طبیعی و اماکن تفریحی و ضرورت ساماندهی و نظارت بر سفرهای دانشجویی برای بهره برداری مناسب تر از این سفرها، اردوهای دانشجویی با اهداف ذیل برگزار می شوند.
- ایجاد بستر مناسب برای تمرین یک زندگی دسته جمعی منبعث از ارزش
¬های اسلامی
- تقویت و تحکیم بنیه اعتقادی، اخلاقی جوانان
- کسب تجربه در زمینه
¬های مختلف اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی
- کمک به فرآیند اجتماعی شدن و ارتقای مهارت های اجتماعی
- ایجاد زمینه مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای فردی
- افزایش آگاهی
¬های عمومی در زمینه تاریخ، جغرافیاوفرهنگ ایران و جهان و آشناسازی شرکت کنندگان با تاریخ و تمدن ایران واسلام
- گسترش و تعمیق مهارت
¬های فردی و ارتقای سطح هوشیاری و قدرت درک و دریافت شرکت¬کنندگان
- جهت گیری ویژه برای تعمیق روحیه وطن خواهی و دلبستگی به کشور
- آشناسازی شرکت
¬کنندگان با شرایط معیشتی مردم در مناطق محروم

اردوهای دانشجویی به چهار دسته تقسیم می شوند:
الف: اردوهای فرهنگی: شامل سفرهای زیارتی،فرهنگی، هنری، سیاحتی و شرکت در جشنوارهای فرهنگی و هنری
ب: اردوهای (بازدیدهای)علمی: شامل شرکت در نمایشگاه ها و بازدیدهای تخصصی،کنفرانس
¬ها،نشست¬ها و بازدیدهای علمی وسفرهای آموزشی فرهنگی
ت: اردوهای راهیان نور : جهت آگاهی بخشی به ایثارگران نسل سوم نسبت به رشادت ها و فداکاری های پدران آنها در دوران
۸ سال دفاع مقدس و زنده کردن یاد و خاطره شهدا و ایثارگران جنگ تحمیلی از زبان آزادگان و جانبازان و تلاشی است جهت ارتباط نسل جوان با گذشته پر افتخار فرزندان این مرز و بوم در این راستا جهت گرامیداشت یاد و خاطره و از خود گذشتگی ها و ایثارگری های رزمندگان اسلام و شهدای گرانقدر دوران دفاع مقدس و تجدید بیعت مجدد با آرمانهای بلند امام راحل و شهیدان، کاروانی تحت عنوان راهیان نور عازم مناطق عملیاتی جنوب و غرب کشور می شوند و با حضور خود در این مناطق ، هشت سال دفاع مقدس و رشادت سربازان سپاه اسلام ، بار دیگر تجدید بیعت با مقام معظم رهبری و ارواح طیبه شهدا می نمایند.
ث: اردوهای جهادی : اردوهای جهادی فرصتی مناسب برای خودسازی است، که در جهت تقویت روح همدلی ایثار و ترویج ارزش های انقلابی و مشارکت در امر آموزش و تعلیم و تربیت و بهسازی و سازندگی ( مساجد- مدارس- راهها
بیمارستان سد و . . . . ) و برگزاری کلاسهای فوق برنامه و جبرانی در مناطق محروم .


مسابقات فرهنگی

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   

برگزاری مسابقات فرهنگی که یکی از سیاستهای اجرایی برنامه های فرهنگی - تبلیغی می باشد، به جهت پر نمودن اوقات فراغت دانشجویان و مطالعه کتابهای غیر درسی جهت ارتقای آگاهی و سطح بینش نسبت به جهان اسلام و تحولات بین المللی برای پیشرفت و تبیین و ترویج نقش فرهنگ اسلامی ،خودباوری و احیای تفکر ، که در این راستا حوزه معاونت فرهنگی واحد تهران مرکزی مسابقه های فرهنگی به صورت حضوری غیرحضوری-کتبی - شفایی (پرتو نور، انسان در قرآن ، خاطره نویسی از شهید و مناطق جنگی ، سیمرغ عشق ، زیباترین کلام در وصف معلم ، مسابقه شفاهی از زندگی حضرت معصومه (س)، خورشید بقیع ، پرسش و پاسخ ، صحیفه خورشید ، پژوهشی و تحفصی در آیات قرآن که باعث افزایش عقل می شود ، امام خمینی ، یاس کبود ، تفسیر نماز ، خورشید انقلاب ، چراغ هدایت ، خورشید زنان عالم ، خورشید عشق ، حجاب معرفت دل ، الهی نامه، خورشید امام (ره) ، فرات وحیات ، آیات قرآن با عنوان الوالباب، حفظ سوره یس ، وفات حضرت معصومه (س) ، ولادت امام عسگری(ع) ، هنر رضایت از زندگی، خورشید جماران، زینبیه ، بانوس فصاحت ، احکام و نماز ، مسابقه مقاله نویسی ، پیام آوران آزادی و مسابقات متعدد فرهنگی و داستان نویسی و فراخوان مقاله و شعر براساس بخشنامه طرح بلاغ و....) بصورت متمرکز وغیر متمرکز با شرکت دانشجویان و کارکنان واحد و اهدای هدایای نفیس به برندگان آن نموده است.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   

مهمترین هدف از برگزاری کلاسهای فوق برنامه در سطح دانشگاه ، برنامه ریزی در جهت ارتقای سطح فرهنگ اسلامی و اعتلای اخلاق و معنویت در محیط دانشگاه و جلب مشارکت دانشجویان در حوزه فعالیتهای فرهنگی می باشد که در این راستا تشکیل کلاس ها و دوره های تقویتی برای دانشجویان با همکاری و هماهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و اعضای هیات علمی در زمینه ترغیب و تشویق دانشجویان در انجام امور فرهنگی در سطح واحد با ایجاد بستر ی مناسب و زمینه ساز برای تشکیل کانون های فرهنگی- هنری دانشجویان در قالب برگزاری کلاس های فوق برنامه است که دانشجويان مي توانند در كنار فعاليت هاي علمي و تخصصي خود بعضي از نيازهاي خود را آموزش ببینند.
اين كلاس ها در زمينه هاي مختلف فرهنگي، آموزشي و هنري مانند: آموزش رايانه ، نقاشي، معارف دینی،احکام،زبانهاي خارجي ، خوشنويسي ، کارگردانی، عکس، سفره آرایی، نرم افزارهاي آموزشي و ... تشكيل مي شود. به طور خلاصه اهداف اصلي كلاس هاي فوق برنامه در بردارنده موارد زير است:
- كسب مهارت در زمينه هاي مختلف غير درسي
- ارتقا شناخت هنر در بين دانشجويان
- ترويج فرهنگ ايراني
اسلامي
- پر كردن بهینه اوقات فراغت دانشجويان

شورای فرهنگی
به منظور هماهنگ نمودن برنامه های فرهنگی دانشگاه در چهار چوب سياست ها و ضوابط مصوب با توجه به حدود اختيارات و وظایف مراجع و نهاد های ذیربط و همکاری با رئيس دانشگاه درتحقق ارزشهای اخلاقی و فرهنگی اسلام در شئون مختلف، شورای فرهنگی دانشگاه تشکيل می شود
وظایف شورای فرهنگی عبارت است از :
-برنامه ریزی و ایجاد هماهنگی برای فعاليت های فرهنگی، اجتماعی و سياسی در دانشگاه
- همکاری برای گسترش و تعميق مبانی ارزشی، دینی، اخلاقی و انقلابی با برگزاری برنامه های مناسب فرهنگی و تبليغاتی
-ایجاد هماهنگی در فعاليت های دفتر نمایندگی شورای مرکزی نمایندگان مقام معظم رهبری،جهاد دانشگاهی وتشکل های اسلامی
- برنامه ریزی و تعيين خط مشی فعاليت های فوق برنامه دانشگاه با همکاری معاونت دانشجویی و طرح های تحقيقاتی فرهنگی و سياسی با همکاری معاونت پژوهشی و برقراری پيوند سازنده و سودمند ميان استاد و دانشجو با همکاری معاونت آموزشی
- همکاری برای ایجاد پيوند فعال ميان حوزه و دانشگاه با برگزاری سمينارها، جلسات و برنامه های آموزشی مشترک .
- برنامه ریزی برای گسترش مناسبات دانشگاه و نهاد های فرهنگی، انقلابی و مردمی .
- شناخت و سازماندهی نيروهای متعهد ومستعد از طریق نهاد های دانشجویی وفرهنگی ومعرفی برای کمک به جامعه در مواقع اضطراری

- اعضای شورای فرهنگی عبارتند از :
-رئيس محترم دانشگاه
- معاون محترم فرهنگی
- ریاست محترم دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه
- معاون محترم پژوهشی
- معاون محترم دانشجویی
- معاون محترم اداری و مالی
- معاون محترم آموزشی
- یک نفر عضو هیات علمی خواهر
- یک نفر عضو هیات علمی برادر
- مسئول محترم بسیج دانشجویی
- کارشناس امور فرهنگی خواهر
کارگاهها

   
   
   
   
   
   
   
   
 
   
 

دانشگاه محیط مقدسی است که لازمه حفظ تقدس آن تاکید و توجه عمیق به فرهنگ قشر جوان و دانشجو است . لذا برای رسیدن به اهداف موردنظر در جهت اثرپذیری فعالیتهای فرهنگی به برگزاری کارگاه های فرهنگی آموزشی نموده است که در رشد و پرورش استعدادهای بالقوه دانشجویان نقش بسزائی داشته است از دانشگاههای کشور نمایندگانی برای حضور در کارگاههای آموزشی با محوریت حجاب و عفاف دعوت بعمل می آمد تا شرکت کنندگان بتوانند به صورت علمی با مسئله حجاب در دانشگاههای خود مواجه شوند.دوره فمینیسم ، با سعی و تلاش کشورهای اسلامی پیرامون احیای حقوق و کرامت انسانی زنان و نقش شخصیت در جایگاه فردی خانوادگی و اجتماعی زن و از طرفی نگاه ابزاری و اهتمام به راه اندازی حمایت و جهت دهی نهضت ها و جنبش های مدافع حقوق زنان در غرب، به نظر می رسد آشنا ساختن نسل جوان با ره آورد جهان اسلام در مسائل زنان از یک سو و از سویی پیامدهای مدرنیته در غرب و ارزیابی دقیق و علمی تاثیرات فمینیسم در کشورهای غربی و اسلامی که ماحصل اندیشه های مدرنیته در مسائل زنان است،امری کاملا ضروری است. لذا هدف از برگزاری کارگاه آموزشی فمینیسم،بسط و گسترش اندیشه اسلامی پیرامون حقوق زنان ، بنیان های خانواده و بررسی پیامدهای منفی فمینیسم و بررسی اهداف و پیامدهای اسناد بی المللی زنان در جهان است . قبل از شروع فرهنگ یکی از ارکان اصلی و مهم یک مجموعه آموزشی است . ضمناً کارگاه آموزشی فرهنگی مشاوره ای جشن ازدواج و کارگاه مناسک حج جهت دانشجویان عمره گزار در سطح منطقه ، کارگاه آموزشی ائمه جماعات کارگاه آموزشی کانون ها و مدیران مسئول نشریات و کارگا های . . . نیز برگزار می گردد.

ا

   

« تشکل ها ، کانون های فرهنگی

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 
   

تشکل ها ، کانون های فرهنگی ، ادبی ، هنری ، مطالعاتحضرت(عج) ، جرعه نور
یکی از ارکان مهم و موثر در محیط دانشگاهها کانونها و هیات های مذهبی دانشجویی است که در این راستا به منظور جلب مشارکت نهادینه وهویت بخشیدن به فعالیت های جمعی از دانشجویان در زمینه تحقق اهداف ،با هدف انسجام ووحدت، بستری مناسب جهت طرح واجرای ایده های فرهنگی وسیاسی وتحت نظارت حوزه معاونتفرهنگی ونهاد رهبری وبراساس آئین نامه دانشگاه باحمایت دفترنهاد نمایندگی مقام معظمرهبری درمنطقه ۸ دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری و مشارکت حوزهمعاونت فرهنگی و تحتنظر دفاتر فرهنگ اسلامی دانشکده ها پس از تائید و طرح در شورای فرهنگی فرهنگی واحدفعالیت می نماید .در حال حاضر ۳۴ کانون ، ( ۹ کانون ادب و هنر ، ۹ کانون جرعه نور،۵کانون شهر و ند مسئول ، ۴ کانون فرهنگی ، ۴ کانون مهدویت ، ۳ کانون اندیشه های امام خمینی (ره) و ۳ هیأت مذهبی به جهت تبلیغ و ترویج مکتب عالیه اهل بیت(ع) و به جهت آماده سازی نسل جوان با کتب و منش آن حضرت و پاسخ به بعضی شک و شبهات در واحد فعالیت می کنند.
تشکل های سیاسی تحت هیآت نظارت واحد تشکل از رئیس واحد، رئیس تشکلهای هیات نظارت واحد، ریئس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و نماینده ریاست عالیه دانشگاه در امور تشکلها پس از طرح در شورای هیات نظارت و تادید و اخذ موافقت اصولی و اعلام اسامی ۳% دانشگاه و سپس اخذ پروانه فعالیت می توانند فعایتخود را در واحد به انجام برسانند.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

مسابقات قرآن و عترت

   

الف ) جشنواره اساتید قرآن و عترت ویژه استادان دانشگاه آزاد اسلامی
همه ساله جشنواره اساتید قرآن و عترت ویژه استادان دانشگاه آزاد اسلامی بطور همزمان در کلیه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می گردد .


بخش کتبی جشنواره قرآن و عترت ویژه اعضای هیات علمی و استادان در رشته های ذیل برگزار می گردد :

کد رشته

عنوان رشته

مأخذ *

۱۱۱

ترجمه و تفسیر قرآن کریم

سوره های حمد ، لقمان و حجرات از ترجمه فارسی المیزان تألیف علامه سید محمدحسین طباطبائی

۱۱۲

آشنایی با مفاهیم نهج البلاغه و صحیفه سجادیه

کلمات قصار + نامۀ امام علی (ع) به امام حسن مجتبی (ع) از نهج البلاغه و دعای مکارم الاخلاق از صحیفه سجادیه

۱۱۳

آشنایی با سیرۀ اهل بیت علیهم السلام و تاریخ اسلام

کتاب زندگانی حضرت فاطمه (س) تألیف دکتر سیدجعفر شهیدی

۱۲۱

ترجمه انگلیسی قرآن

ترجمه سوره حمد+ جزء ۳۰ قرآن

 

ب ) مسابقات سراسری آموزشی قرآن کریم و عترت (ع) ویژه دانشجویان
همه ساله مسابقات سراسری آموزشی قرآن کریم و عترت (ع) ویژه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی و طلاب سراسر کشوربطور همزمان در کلیه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در بخش های ذیل برگزار می گردد .
پانزدهمین دوره این مسابقات در بخش دانشجویان و طلاب برگزار گردید .

بخش کتبی مسابقات قرآن و عترت دانشجویان و طلاب شامل رشته های ذیل می باشد :

کد رشته

عنوان رشته

مأخذ

۲۱۱

ترجمه و تفسیر قرآن کریم

سوره های حمد و لقمان از ترجمۀ تفسیر المیزان

۲۱۲

زندگانی چهارده معصوم (ع)

کتاب منتشر شده توسط پژوهشکده

۲۱۳

حفظ و ترجمه ادعیه و زیارات

حفظ و ترجمه زیارت عاشورا + دعای مکارم الاخلاق از صحیفه سجادیه

۲۲۱

نماز و احکام

کتاب منتشر شده توسط پژوهشکده

۲۲۲

ترجمه قرآن به زبان انگلیسی

ترجمه سوره های حمد و مؤمنون (کتاب منتشر شده توسط پژوهشکده)

بخش شفاهی مسابقات قرآن و عترت دانشجویان و استادان شامل رشته های ذیل می باشد :

کد رشته

عنوان رشته

۲۳۰

حفظ از ابتدای جزءاول تا آخر جزء پنجم

۲۳۱

حفظ از ابتدای جزءاول تا آخر جزء دهم

۲۳۲

حفظ از ابتدای جزءاول تا آخر جزء بیستم

۲۳۳

حفظ از ابتدای جزءاول تا آخر جزء سی ام

۲۳۴

قرائت قرآن کریم ( تحقیق)

۲۳۵

قرائت قرآن کریم ( تر تیل)

 

بخش هنر و ادبیات دینی :
این بخش از مسابقات همه ساله در رشته های نمایشنامه نویسی ، داستان نویسی ، شعر، عکس ، نقاشی ، طراحی ، تذهیب ، نقاشی خط ، خط نستعلیق ، خط شکسته نستعلیق ، خط نسخ ، خط ثلث ، قالی بافی ، مشبک کاری ، اجرای نمایش ، فیلم کوتاه برگزار می گردد .


بخش پژوهش :
این بخش از مسابقات همه ساله در رشته های تهیه نرم افزارهای قرآنی ، علوم اسلامی و تحقیقات قرآنی برگزار می گردد .

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

همایش ها

   

همه ساله به تناسب نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری ، همایشی فرهنگی قرآنی توسط معاونت فرهنگی واحد تهران مرکزی با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح ملی برگزار می گردد که طی ۳ دوره برگزاری ، این همایش ها با استقبال بسیار گسترده پژوهشگران و ارائه دهندگان مقالات مواجه شده است و صدها مقاله با ارزش به دبیرخانه برگزاری همایش ها واصل گردیده است .
در این راستا در سال
۸۶ همایش بزرگ دانشگاه ، جامعه ، اتحاد ملی و انسجام اسلامی ، در سال ۸۷ همایش ملی قرآن و عترت (ع) و نوآوری های بشری و در سال ۸۸ همایش ملی اصلاح الگوی مصرف از نگاه قرآن و سنت برگزار گردید .

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

نمایشگاه ها

   

الف- نمایشگاه های مختلف فرهنگی : حوزه معاونت فرهنگی واحد تهران مرکزی در طول سال مستقلاً و بعضاً با همکاری کانون ها ، تشکلات و بسیج دانشجویی اقدام به برپایی نمایشگاه های مختلف فرهنگی ، کتاب ، نرم افزار و سایر محصولات فرهنگی می نماید .


ب- نمایشگاه های جانبی : حوزه معاونت فرهنگی در مجاورت بیشتر همایش های که بمناسبت های مختلف برگزار می گردد اعم از ربع قرن تلاش دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ، کارگاه تبیین خدمات دانشگاه و ... اقدام به برپایی نمایشگاهی از دستاوردها و رتبه های کسب شده توسط دانشجویان و اساتید واحد می نماید .


ج- نمایشگاه بین المللی قرآن کریم : شرح فعالیتهای معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن در ماه مبارک رمضان به شرح ذیل می باشد :

ردیف

آثارو برنامه های ارائه شده در غرفه تهران مرکزی

تعداد

۱

پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد رشته قرآن و حدیث

۳۷ فقره

۲

پایان نامه دانشجویان کارشناسی ارشد رشته علوم سیاسی (در زمینه قرآن و عترت )

۵ فقره

۳

نشریات و فصلنامه های قرآنی کانون های قرآن و عترت واحد

۹ فصلنامه

۴

آثار هنری دانشجویان شامل عکاسی ، نقاشی و خطاطی

۱۰ فقره

۵

نرم افزارهای قرآنی دانشجویان دانشکده فنی

۳ فقره

۶

پکیج فرهنگی شامل خلاصه مقالات همایش ملی قرآن و عترت و نوآوری های بشری ، بروشور رئوس برنامه های قرآنی واحد ، بروشور مقامات کسب شده در مسابقات قرآن و عترت توسط استادان و دانشجویان این واحد ، یک عدد خودکار چاپ خورده و یک عدد فولدر چاپ خورده ویژه نمایشگاه )

۷

مسابقه قرآنی حفظ سوره یس همراه با ترجمه و مفاهیم برای بازدیدکنندگان از غرفه و اهدای چوایز به ۳۰ نفر از برگزیدگان

۸

شرکت در نشست های تخصصی و کارگاههای ویژه کارشناسان و مسئولین کانون های قرآن و عترت و استادان درس قرآن کریم

۹

ارائه پایان نامه یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد واحد تحت عنوان « بررسی کوتاه ترین راهکارهای ایجاد و مهارت فهم و ترجمه قرآن» برای علاقمندان بصورت شفاهی

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

جشنواره ها

   

در راستای توسعه اهداف فرهنگی جشنواره های ذیل در سطح این واحد برگزار می گردد .
الف
جشنواره حکمت مطهر :
این جشنواره با الهام از کتاب های استاد شهید مرتضی مطهری بصورت دوسالانه و بطورسراسری و هماهنگ در سطح دانشگاه های سراسر کشور برگزار می گردد ، سومین دوره جشنواره حکمت مطهر بطور همزمان با سراسر کشور در سال
۸۸ در سطح کلیه دانشکده ها و مجتمع های این واحد برگزار گردید .
ثبت نام این جشنواره بصورت اینترنتی از طریق سایت
www.hekmatemotahar.ir صورت می پذیرد . ج- جشنواره صحیفه سجادیه:
این جشنواره با الهام از کتاب صحیفه سجادیه امام سجاد (ع) بصورت دوسالانه در بین دانشجویان و اساتید سراسر کشور در بخش های حفظ و مفاهیم ، پژوهشی ، هنری و ادبی بصورت سراسری و هماهنگ و طی چندین مرحله در دانشگاههای سراسر کشور برگزار می گردد . این جشنواره تاکنون طی سه دوره بطور همزمان با سراسر کشور درسطح کلیه دانشکده ها و مجتمع های این واحد برگزار گردیده است . سومین دوره این جشنواره در سال
۸۶ آغاز و اختتامیه آن در۸۷ برگزار گردید .

ب- جشنواره نهج البلاغه:
این جشنواره با الهام از کتاب نهج البلاغه مولی علی (ع) بصورت دوسالانه در بین دانشجویان و اساتید دانشگاه در بخش های حفظ ، مفاهیم ، ادبی هنری و پژوهشی بصورت سراسری و هماهنگ و طی چندین مرحله در دانشگاههای سراسر کشور برگزار می گردد . پنجمین دوره این جشنواره بطور همزمان با سراسر کشور در سال
۸۹ در سطح کلیه دانشکده ها و مجتمع های این واحد برگزار خواهد گر

محافل انس با قرآن کریم

   

به همت حوزه معاونت فرهنگی همه ساله محافل انس با قرآن کریم و محافل شب شعرقرآنی متعددی بصورت متمرکز در سطح واحد و بصورت پراکنده در سطح دانشکده ها و مجتمع های واحد برگزار می گردد .
همزمان با ایام ماه مبارک رمضان 
همایش ضیافت آسمانی محفل انس با قرآن کریم به همت حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی برگزار شداین مراسم با حضور آقای دکتر آرام رئیس پژوهشکده قرآن وعترت ( ع ) دانشگاه آزاداسلامی وآقای دکتر قربانی مدیر بخش دانشگاهی هفدهمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم وآقای دکتر محمودی معاونت فرهنگی واحد و با حضور قاریان بین المللی آقایان مهدی صیاف زاده ، حبیب ا.... پور احمدی و غلامحسن جهانگیری ، و مسئولین دفاتر فرهنگ اسلامی ومسئولین کانون های قرآن و عترت ( ع ) وکارشناسان فرهنگی و دانشجویان منتخب اردوی مشهد مقدس ، معتکفین ، دانشجویان عمره گذار ومدرسان درس قرآن کریم  در سالن همایشهای دانشگاه (تالار شهید باکری ) مجتمع دانشگاهی حضرت ولیعصر ( عج ) این واحددانشگاهی برگزارگردید .
از ویژه برنامه های این مراسم می توان به قرائت قرآن توسط قاریان بین المللی و همچنین برگزاری مسابقه ، تواشیح وضیافت افطاری اشاره کرد .
همچنین در شب شعرقرآنی که با همکاری این واحد با پژوهشکده قرآن و عترت در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار گردید
۲ تن از دانشجویان شاعر این واحد به نام های خانم منصوره دفاعی و آقای محمدحسین خطیرزاده اقدام به ارائه سروده های خود نمودند .
نشریات قرانی

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

تا کنون بیش از ۹۲ نشریه اعم از دانشجویی ، فرهنگی و قرآنی موفق به اخذ مجوز فعالیت از شورای فرهنگی واحد تهران مرکزی گردیده اند ، که از این تعداد ۴۲ نشریه فعال می باشند .
الف) نشریات قرآنی :
در حال حاضر
۹ فصلنامه قرآنی در دانشکده ها و مجتمع ها واحد انتشار می یابند .

« فصلنامه های قرآنی کانون های قرآن و عترت دانشکده ها و مجتمع های واحد تهران مرکزی »
ردیف نام فصلنامه قرآنی نام دانشکده یا مجتمع
۱ طنین حق دانشکده حقوق
۲ بیان دانشکده علوم سیاسی
۳ بشارت دانشکده مدیریت
۴ عرش دانشکده هنر و معماری
۵ فراز دانشکده فنی ومهندسی ( مجتمع نیایش )
۶ ذکر مجتمع پیامبر اعظم (ص)
۷ عدالت دانشکده تربیت بدنی
۸ نورا مجتمع ولیعصر (عج)
۹ قبله عشق دانشکده اقتصاد و حسابداری
ب) نشریات دانشجویی :
در حال حاضر
۳۳ نشریه دانشجویی فعال در سطح این واحد به فعالیت مشغول می باشند .
ج) بانک نشریات دانشگاهی :
به همت حوزه معاونت فرهنگی بانک نشریات دانشگاهی شامل کلیه نشریات منتشره در حوزه های مختلف فرهنگی ، دانشجویی ، قرآنی ، پژوهشی ، اطلاع رسانی و ... در حوزه معاونت فرهنگی واحد ایجاد گردیده است که اقدام به نگهداری کلیه نشریات در حوزه های مورد اشاره می نماید .
د) کیوسک گردان نشریات :
به همت معاونت حوزه فرهنگی واحد تهران مرکزی
۱۲ کیوسک گردان در دانشکده ها و ساختمان های ستادی جهت به نمایش گذاشتن آخرین نشریات منتشره در واحد راه اندازی گردیده است .
و) برپایی غرفه در جشنواره نشریات دانشگاهی :
حوزه معاونت فرهنگی همه ساله اقدام به برپایی غرفه در جشنواره نشریات دانشگاهی مناطق
۸ و ۱۲ دانشگاه آزاد اسلامی می نماید که در این راستا در اسفندماه سال ۱۳۸۸ در سومین جشنواره نشریات دانشگاهی در واحد شهرری شرکت نمود .
در این جشنواره
۱۴۸ نشریه از منطقه ۸ و ۴۰ نشریه از منطقه ۱۲دانشگاه شرکت داشتند .
رتبه های کسب شده توسط واحد تهران مرکزی در این جشنواره عبارت بودند از :
۱-کسب لوح سپاس توسط آقای مرتضی محمودی معاون فرهنگی واحد تهران مرکزی بدلیل انتشار بیشترین نشریات قرآنی در سطح منطقه و انتشار اولین نشریه اطلاع رسانی فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی
۲- دریافت لوح سپاس و جایزه توسط آقای احسان رضایی مدیر مسئول نشریه موج آخر بدلیل کسب رتبه سوم در بخش نشریات بسیج دانشجویی
۳- دریافت لوح سپاس و جایزه توسط آقای میرعباس اجاقی مدیر مسئول نشریه جستار از دانشکده علوم سیاسی واحد تهران مرکزی بدلیل کسب رتبه دوم در بخش کیفیت طراحی وچاپ برتر
۴- کسب لوح سپاس وجایزه توسط خانم آزیتا بیگلری مسئول غرفه واحد بدلیل کسب عنوان غرفه برتر در بین واحدهای مناطق ۸ و ۱۲ دانشگاه آزاد اسلامی
لازم بذکراست مدیران مسئول و سردبیران نشریات فرهنگی و قرآنی واحد در تاریخ
۹/۱۲/۸۸ از غرفه واحدها در این جشنواره بازدید نمودند .
ماهنامه

بمنظور اطلاع رسانی شایسته فعالیتهای فرهنگی ، حوزه معاونت فرهنگی واحد تهران مرکزی اقدام به درخواست صدور مجوز فعالیت ماهنامه خبری تحلیلی تحت عنوان « سفیر فرهنگ » از معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی نمود ، در این راستا اداره کل فوق برنامه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی طی نامه شماره ۳۰۹۴۲/۲۵۴ مورخ 88/12/10 اقدام به صدور مجوز جهت انتشار این نشریه نمود
اولین شماره از این ماهنامه در بهمن ماه
۱۳۸۸ منتشر گردید . Untitled3
دومین شماره از این ماهنامه در فروردین ماه
۱۳۸۹ منتشر گردید

 

 
 
   
 
 

 

ازدواجدانشجویی

   

آيه ۲۱ سوره مباركه روم                              لِّتَسْكُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً


هدف ازدواج و تشكيل خانواده است تا وحدت و آرامش موجود در اين محيط گامی برای رسيدن به نقطه كمال وجودی باشد
ازدواج های دانشجویی چند سالی است که در جهت تبلیغ ساده زیستی و ترویج فرهنگ ازدواج در دانشگاه با توجه به نياز ها و نگرش هاي خاص جوانان به مسئله ازدواج و ارتباط درست با جنس مخالف ضرورت آموزش هايي حساب شده و اصولي در اين خصوص لازم و ضروري به نظر مي رسد به اين مهم كه همواره دانشگاه عرصه اي انكار ناپذير در زمينه ارتباط اين دو گروه ( دختر و پسر ) مي باشد . به جهت ترویج فرهنگ و سنت نبوی و امتثال امر الهی ، شیوه های موفقیت در خانواده و کمک به ارتقای فرهنگ صحیح برقراری ارتباط میان زوجین ، اشاعه بحثهای محتوایی در موضوع ازدواج دانشجویی نسبت به مولفه های ازدواج موفق و ضرورت ازدواج به عنوان یک فرآیند رشد روان شناختی و . . . با برپایی کارگاههای آموزشی– مشاوره ای این موفقیت بزرگ را با برگزاری جشن شکوه برای آغاز زندگی رواج یافته است انجام می دهد.

حج عمره دانشگاهیان

   

عمره از دستورهای مهم اسلام و دارای ویژگیهای خاصی است که با سایر عبادات تفاوت بسیار دارد و نه تنها یک عبادت فردی و حتی یک حرکت اجتماعی نیست بلکه زیباترین مسائل عبادی که روح آدمی را پرورش می دهد از اجزاء آن است .اندیشه های تابناک امام خمینی (ره) حج را نیز همچون سایر معارف و احکام اسلامی در جایگاه واقعی خویش نشاند. عمره دانشجویی و اساتید که با هدف ایجاد فضا سازی معنوی و تقویت و تحکیم مبانی فکری اسلام و . . . در دانشگاه صورت می پذیرد. نقش حج در خودسازی جوانان و ارتباط مفید آن با فضای فرهنگی دانشگاهها به اثرات فرهنگی مفید برای محیط دانشگاهی و استفاده معنوی بهینه از این سفر پرفیض می باشد. در هر سال دانشجویان مشتاق زیادی جهت زیارت مکه معظمه و مدینه منوره ثبت نام می کنند و سپس براساس سهمیه اعلام شده توسط سازمان مرکزی به دانشکده ها قرعه کشی می شوند . پس از قرعه کشی ، دانشجویان اصلی و ذخیره به حوزه معاونت فرهنگی واحد جهت کنترل و بررسی و تحویل مدارک مورد نیاز حج عمره و گذرنامه و ارائه فیش بانکی مراجعه می نمایند . سپس حوزه معاونت فرهنگی جهت معافیت تحصیلی دانشجویان با همکاری حوزه معاونت دانشجویی اقدام می نماید.

 

 

کانون های قرآن و عترت

   

اهداف و برنامه های کانون های قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
اهداف :
۱- تمسک به ثقلین ( قرآن و اهل بیت علیهم السلام ) به مثابه دوحلقه جدایی ناپذیر نجات بشرجهت مقابله با هجمه های فرهنگی
۲- تحقق منویات مقام معظم رهبری مدظله العالی مبنی بر اسلامی شدن دانشگاه ها
۳- گسترش حوزه تحقیق و پژوهش در خصوص موضوعات کاربردی اسلامی و فرهنگی
۴- تعمیق آشنایی هرچه بیشتر دانشگاهیان با قرآن کریم ، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
۵- شکوفایی هرچه بیشتر استعدادهای قرآنی
۶- سوق دادن استعدادهای هنری دانشگاه ان به سمت ارزشهای قرآنی و دینی
۷- گسترش معرفت و بصیرت دینی و ترویج باورها و ارزشهای اسلامی
۸- ایجاد بستر مناسب جهت ارتباط قرآنی میان دانشجویان و اساتید بمنظور تبیین پیام های فرهنگی توسط اساتید در کلاسهای درسی و تعمیق بینش فرهنگی دانشجویان
۹- ارتقاء سطح دانش علمی ، اطلاعات مذهبی ، دینی و قرآنی دانشجویان
۱۰- رفع شبهات دینی و اثر گذاری فرهنگی قرآنی بر دانشجویان
۱۱- یافتن راه مناسب برای کاربرد آموزه های قرآنی در راه و روش زندگی روزمره
برنامه ها :
۱-برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم و عترت (ع) در بخش های کتبی ، شفاهی ، هنر و ادبیات دینی ، پژوهش دینی و جشنواره استادان
۲- برنامه ریزی درخصوص کلاسهای درس آموزش قرآن کریم
۳- انتشار نشریات قرآنی
۴- حمایت از پایان نامه های قرآنی محور
۵- برگزاری همایش ها ، نشست ها و محافل قرآنی و پژوهشی محور
۶- برگزاری جشنواره های حکمت مطهر ، صحیفه سجادیه ، نهج البلاغه و برگزاری سایر مسابقات قرآنی در سطح ملی و داخل واحدی
۷- تشکیل جلسات برنامه ریزی های قرآنی اعم از شورای اساتید قرآن کریم ، شورای برنامه ریزی کانون های قرآن و عترت و مجمع قراء و حفاظ و فعالان قرآن کریم در سطح دانشکده ها و مجتمع ها
۸- برگزاری و همکاری در برگزاری نمایشگاههای پژوهشی و قرآنی محور
۹- تشکیل کلاس های فوق برنامه قرآنی
۱۰- عضوگیری در کانون های قرآن و عترت ، طرح صدها ختم قرآن کریم وسایر برنامه های قرآنی

Untitled4

تازه های فرهنگی

الف)انتشار ویژه نامه خورشید خاوری
به مناسبت بیست و یکمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره) در واحد تهران مرکزی
در این ویژه نامه می
خوانیم :
۱- اشعاری عرافانه از امام خمینی (ره) ۲- امام خمینی (ره) در کلاممقام معظم رهبری ۳- حفظ میراث امام خمینی (ره) در بیان آیت اله هاشمی رفسنجانی ۴- امام خمینی (ره) و توسعه فرهنگی ۵- جایگاه دانشگاه از دیدگاه امام خمینی (ره) ۶- امام خمینی (ره) و معجزه انقلاب اسلامی ۷- خاطراتی از امام
۸- امام از نظر شهداء ۹- ابعاد علمی و جامعه ساز در عرفان امام ۱۰ -امام از دیدگاه بزرگان ۱۱- امامخمینی (ره) ، آزادی و عدالت

ب)انتشار دومین شماره از ماهنامه خبری تحلیلی صفیر فرهنگ

در این شماره می خوانید: ۱- سخن سردبیر ۲- پیام معاون فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به همایش ملی اصلاح الگوی مصرف از نگاه قرآن و سنت ۳- برگزاری همایش ملی اصلاح الگوی مصرف از نگاه قرآن و سنت ۴- کار از دیدگاه امام علی (ع) ۵- برگزاری اولین جلسه شورای قرآن و عترت منطقه ۸ دانشگاه آزاد اسلامی در واحد تهران مرکزی ۶- کسب عنوان غرفه برتر توسط غرفه معاونت فرهنگی واحد تهران مرکزی ۷- ویژه برنامه های دهه فجر انقلاب اسلامی در واحد تهران مرکزی ۸- برگزاری اردوها ۹- همت مضاعف و کار مضاعف در رفتار بزرگان دین ۱۰- فعالیتهای ستاد اقامه نماز واحد ۱۱- برگزاری مراسم اعیاد ، ولادت و شهادت ائمه معصومین (ع) ۱۲- برگزاری کارگاه ها ۱۳- تازه های فرهنگی ۱۳- آشنایی با ساختار حوزه معاونت فرهنگی واحد تهران مرکزی

ج)انتشار کتاب مجموعه مقالات همایش ملی قرآن و عترت ونوآوری های بشری
کتاب مجموعه مقالات همایش ملی قرآن و عترت ونوآوری های بشری منتشر گردید . این مجموعه شامل
۳۰ فقره مقاله پذیرفته شده در همایش فوق الذکر می باشد .
لیست مقالات چاپ شده در این کتاب به شرح ذیل می باشد :
تلفیق شناخت درمانی مذهبی زوجین و قصه درمانی به شیوه روایتی ، امکان یا امتناع کاربرد هرمنو تیک به مثابه روش در علوم دینی ، قواعد حاکم بر جنگ از منظر قرآن و حقوق اسلامی ، تحلیل و نقد عقلانیت مدرن در اندیشه اسلام و پست مدرنیسم ، قرآن و سکولاریسم ، معرفی یک مدل مداخله شناختی رفتاری دینی در درمان اضطراب ، حفظ دین با گفتمان رسانه ای اخلاق در عرصه جهانی شدن ، رابطه میزان دینداری و هوش هیجانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی ، تاثیر آموزش قرآن بر کاهش استرس در جوانان و نوجوانان
۲۶-۱۶ سال ، نگاهی به احکام حق و تکلیف در فقه و قانون ، دین و جهانی شدن ، قرآن و عترت و فمنیسم ، دین و پست مدرنیسم از نگاه جامعه شناسی ، رابطه اخلاق و سیاست از منظر قرآن ، هرمنوتیک و فهم قرآن ، دین وجهانی شدن ، ارائه مدلی نوین جهت دستیابی به توسعه اقتصادی بر اساس آموزه های قرآن وعترت(ع) ، قرآن و عترت و جایگاه اقتصاد ، قرآن و عترت (ع) و عقلانیت ،بررسی رابطه متن و تصویر در قرآن و قصص دینی معاصر ، معنای دین از نگاه قرآن و برداشتهای تاویلی آن و بیان وحدت ادیان توحیدی دراسلام ، انتولوژی عقل در متن آیات قرآن ، آب جمع اضداد ، معجزه خلقت ، باد ، بشارت دهنده و ترساننده ، عوامل استراتژیک تاثیر گذار بر سلامت روانی یک سازمان از دیدگاه مدیریت اسلامی ، مقايسه مديريت علمي و مديريت اسلامي ، بررسی روان شناختی تاثیر قصه های قرآن در تربیت دینی کودکان ، جایگاه و منزلت انسان از منظر قرآن کریم ومکتب اومانیسم ، آثار جهانی شدن بر هویت دینی و ملی جوانان ، زمینه های تفکر سیاسی در عرفان اشاره کرد .

د) تهیه و تدوین لوح فشرده فعالیتهای حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی به روایت تصویر
لوح فشرده حاوی کلیپی از فعالیتهای حوزه معاونت فرهنگی واحد تهران مرکزی است که در اسفندماه
۱۳۸۸ پس از تهیه و تدوین منتشر گردید ، لازم بذکر است این کلیپ حاوی حدود ۲۰۰ عکس برگزیده از ۳۰ فقره از فعالیتهای معاونت فرهنگی واحد می باشد که در ۱۱ دقیقه تهیه گردیده است

ه)کتابچه خلاصه مقالات همایش ملی اصلاح الگوی مصرف از نگاه قرآن و سنت شامل خلاصه ای از ۲۱ مقاله پذیرفته شده در همایش منتشر گردید ، لازم بذکراست کتاب مجموعه مقالات همایش نیز در آینده ای نزدیک به چاپ خواهد رسید .
لیست خلاصه مقالات به چاپ رسیده به شرح ذیل می باشد:
آثار اسراف و تبذیر از دیدگاه قرآن کریم و احادیث ، نظام اصلاحات اقتصادی و اصلاح الگوی مصرف در نهج البلاغه ، اعتدال و اسراف از منظر قرآن و عترت ، الگوی مصرف از دیدگاه قرآن کریم و روایات ، شئون پیشرفته ترین الگوی مصرف ، اصلاح الگوی مصرف در پرتو فرهنگی ساده زیستی ، (با تاکید بر آموزه های دینی و قرآنی ) ، فرهنگ اعتدال و الگوی مصرف از منظر قرآن کریم و روایات معصومین ، مطالعه تطبیقی الگوهای مصرف از دیدگاه اسلام و غرب و ارائه مدل اسلامی ، اسراف ، تهدیدی جدی فراروی مصرف بهینه با نگاه به تعالیم دینی ، اصلاح الگوی مصرف از دیدگاه قرآن و روایات ، اسلام و اخلاق مصرف ، الگوی مصرف از نگاه تعالیم دین اسلام ، الگوی مصرف در آموزه های نهج البلاغه ، بهینه سازی مصرف در جامعه اسلامی ، اسراف و تبذیر از دیدگاه قرآن و روایات ، الگوی مصرف در متون دینی و ادبی ، مفهوم شناسی شعار حکیمانه اصلاح الگوی مصرف مقام معظم رهبری ، آثار اقتصادی اصلاح الگوی مصرف از نگاه قرآن و سنت ، الگوی مصرف در آموزه ای قرآن ، درآمدی بر آموزه های الگوی صحیح مصرف در سیره علمی ونبوی

Untitled5

کسب افتخارات قرآنی در چهارمین جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجویان ایران

   

اختتامیه چهارمین جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجویان ایران در روز سه شنبه مورخ ۱۵/۱۲/۹۱ در محل تالار اندیشمندان علوم انسانی برگزار گردید.

   

 

گزارشات فرهنگی

   

در اختتامیه چهارمین جشنواره ملی مطالعات قرآنی دانشجویان ایران که در روز سه شنبه مورخ ۱۵/۱۲/۹۱ در محل تالار اندیشمندان علوم انسانی برگزار گردید،دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی موفق به کسب عناوین ذیل گردید  :

۱- دریافت لوح و تندیس جشنواره توسط جناب آقای دکتر فردوس حاجیان ریاست محترم واحد تهران مرکزی بدلیل کسب عنوان ارائه دهنده مقاله برتر علمی، پژوهشی

۲-دریافت لوح و تندیس جشنواره توسط آقای بیات مدیر مطالعات و پژوهشهای فرهنگی واحد بدلیل کسب عنوان نهاد برتر قرآنی

این معاونت کسب این عناوین ارزشمند را ماحصل اهتمام ویژه و عزم جدی مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی به مقولات قرآنی و فرهنگی دانسته و مراتب تشکر و قدردانی خود را از دیدگاه های فرهنگ مدار و ارزشی جناب آقای فرهاد دانشجو ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی ، جناب آقای دکتر مومن بالله معاون محترم فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و جناب آقای دکتر فردوس حاجیان ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی اعلام می دارد .

۱۳۹۱/۱۲/۲۳

 

 

آ

 

Untitled6



نويسنده : فریبا بخشی

این کاربر 2 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.