جمعه, 14 ارديبهشت 1403

 



گزارش راهیان نور

بسمه تعالی

کاروان می آید و همراه خود خیل عاشقان را به کربلای ایران می رساند. اینجا سرزمین ایثارگری هاست، اینجا دارالشفای آزادگان و مزار عاشقان و دلسوختگان است ؛ اینجا بوسه گاه فرشتگان و میعادگاه دلدادگان است؛ اینجا کربلای ایران است؛ اینجا همانجایی است که عزیز دل و مقتدایمان حضرت آیت الله خامنه ای ، در هشتمین روز از بهار سال امام خمینی (ره)، آن را یک سرزمین مقدس دانستند ؛ اینجا متعلق به همه ملت ایران است.

جنگ ، خاتمه یافته بود و درِ میکده عشق را که بستند ، هیچ، حتی کلیدش را نیز شکستند، دیگر نمی شد بوی عشق را از سال های حماسه و ایثار استشمام کرد؛ دیگر کسی درک نمی کرد در آن 8 سال دفاع جانانه چه بر سر عاشقان آمد و چگونه مردان آسمانی، مردانه زیستند و عاشقانه جان دادند؛ در این میان تنها چیزی کهمی توانست خاطر خسته دلان را جمع و دل عاشقان را گرم کند، اردوهای راهیان نور بود که علاوه بر مرور خاطرات برای بازماندگان از کاروان شهدا، می توانست پیوندی محکم و مستحکم میان نسل های انقلاب باشد و حماسه دلاور مردی ها را برای همیشه در اذهان جاودان سازد. برای سومین سال پیاپی است که اردوی راهیان نور از طرف واحد مقاومت بسیج دانش آموزی دبیرستان دکتر حسابی بندر دیر برگزار می گردد؛ و این نوشته گزارشی از چهار روز حضور در کنار شهداست و نوشته ای از چهار روز پا گذاشتن جاپای عاشقان واصل و چهار روز همسفر بودن با فرشتگان در میعادگاه عشق است.

چهارشنبه:26/12/1388

صبح ساعت 6 دانش آموزان مقابل درب آموزشگاه جمع شده و با آمدن اتوبوس به سمت گلزار شهدای گمنام حرکت کردند؛ پس از زیارت شهدای گمنام و تجدید میثاق با شهدا، پای سخنان امام جمعه محترم و بسیجی شهرستان دیّر- که خودشان روزی همسنگر مردان آسمانی بودند- نشستند. ایشان راهیان نور را فرصتی مناسب برای آشنایی با شهدا دانستند و زائران کربلای ایران را به قدر دانی این فرصت دعوت کردند. در ادامه ، ایشان با اشاره به سخن والا و گرانقدر حضرت امام خمینی (ره)که: «همین تربت پاک شهیدان است که تا قیامت مزار عاشقان و دلسوختگان و دارالشفای آزادگان خواهد بود...» ضمن التماس دعا از راهیان نور، آنان را به توجه کامل به این سخن فراخواندند.

در ادامه دانش آموزان دبیرستان دکتر حسابی، به نیابت از کل دانش آموزان و زائران ، از زیر قرآنی که به دست امام جمعه محترم بود، رد شده و سفر خود را با قرآن و در پناه قرآن شروع کردند.

پس از این برنامه در جوار شهدای گمنام؛ کاروان ها حرکت خود را شروع کردند؛ نماز جماعت ظهر و عصر در مصلای نماز جمعه دیلم به امامت حاج مصطفی بحرینی اقامه گردید؛ در ادامه، پس از صرف نهار، حرکت کاروان به سوی استان خوزستان شروع شد.

حدود ساعت 17:30 ، کاروان به مدرسه مقداد در منطقه 7 آبادان – محل استقرار سپاه ناحیه دیر- رسید.

حدود جغرافیایی شهر آبادان از این قرار است:

ازشمال به خرمشهرو رودکارون،ازشرق به رودخانه بهمن شیرواراضی مسطح باتلاقی واز جنوب ومغرب به اروند منتهی می شود.آبادان به سبب محدود بودن بین رود کارون وبهمن شیر شبه جزیره ای را تشکیل       می دهد.طول جزیره64کلیومتر وعرض آن تا 30کیلومترمتغیراست.دشمن درآغازتجاوزدرسال1359تلاش کردتاآبادان رابه واسطه دور زدن خرمشهر وعبور از بهمن شیر اشغال کند ولی مقاو مردم وحضور نیروهای ارتش وسپاه تلاش متجاوزان رابه ناکامی می کشاندو تنها توانستنداین شهررامحاصره نمایند.باهمت وتلاش نیروهای سپاه،ارتش ونیروهای مردمی درعملیات ثامن الائمه(ع)حصر آبادن درمهر 60شکسته شد.این شهر درسال های بعد به عنوان عقبه عملیات های مختلفی از جمله بیت المقدس،والفجر8 وکربلای 4قرار گرفت.نقش وحماسه امام جمعه آبادان وجوانان این شهر درعرصه های دفاع مقدس برای همیشه ماندگار است.

آبادان، سکوی پرواز همکلاسی آسمانی مان شهید حمزه ابراهیمی ، شهید حسین دوراهکی، شهید ابراهیم بردستانی، شهید جواد حاجیانی، شهید مختار دولت جاوید، کنعان محمدی ، شهید رسول مقاتلی، شهید ابراهیم درمانده و شهید بلال(غلام)زنگبازی می باشد.

پس از تعیین محل استراحت و برگزاری جلسه توجیهی توسط سرپرست اردوی واحد مقاومت بسیجدانش آموزی دبیرستان دکتر حسابی ، در خصوص تذکرات لازم برای اردویی به یادماندنی؛ و توزیع بسته های فرهنگی (تهیه شده توسط اردویی و راهیان نور ناحیه دیر)، دانش آموزان برای اقامه نماز جماعت مغرب و عشا آماده شدند.

نماز جماعت مغرب و عشا، به امامت حجت الاسلام دوراهکی اقامه گردید؛ در ادامه جناب سرهنگ چاهبندی(فرماندهی سپاه ناحیه دیر) به معرفی مناطق مورد بازدید و نیز عملیات هایی که در این مناطق به وقوع پیوسته است، پرداختند.

پس از مراسم توجیهی فرمانده ناحیه، زائران به محل های استراحت رفته و با صرف شام،خود را برای استراحت آماده نمودند.

پنجشنبه:27/12/1388

صبح، با اعلام بیدار باش توسط سرپرست اردو (آقای عابدی)، دانش آموزان از خواب بیدار شده و آماده نماز جماعت صبح شدند.

نماز جماعت صبح، به امامت حجت الاسلام دوراهکی ، با صفای غیر قابل وصفی برگزار گردید. پس از نماز، زیارت عاشورا، توسط مداح اهلبیت دانش آموز علیرضا صادقی و یکی دیگر از زائران ، برگزار گردید. پس از صرف صبحانه ، دانش آموزان ، جهت عزیمت به یادمان شهدای هویزه و کرخه نور آماده شدند. در بین راه، دانش آموزان با سینه زنی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، خود را آماده بازدید از این یادمان می کردند. همچنین در بین راه، آقای فرخی – از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس و از فرهنگیان بسیجی- به معرفی منطقه می پرداختند.

شهر هویزه در10کیلومتری جنوب غربی سوسنگرد،مرکز یکی ازبخش های دشت آزادگان است.دشمن درآغاز جنگ با اشغال شمال وشرق هویزه،عملا آن رامحاصره کرد.درعملیات هویزه در15/10/1359رزمندگان ازاین منطقه نفوذ کردند و به محل استقرار دشمن درجنوب کرخه هجوم آوردند و800نیروی عراقی را اسیر کردند که این تعداد تا آن روز درجنگ بی سابقه بود.اما با شروع پاتک های دشمن،نیروهای خط مقدم عملیات که گروهی ازپاسداران هویزه،حمیدیه واهوازو گروهی ازدانشجویان پیروی خط امام بودند،درمحاصره قرار گرفتندو تعدادی ازآنان ازجمله سید حسین علم الهدی فرمانده سپاه هویزه به شهادت رسیدند.درطی عملیات بیت المقدس دراردیبهشت61منطقه هویزه آزاد شده وپیکرعزیزاین شهدا در مکانی که امروزه به عنوان یادمان شهدای هویزه میزبان زائرین می باشد،کشف شد.

پس از رسیدن به یادمان شهدای هویزه ، ابتدا جناب سرهنگ چاهبندی، در سخنانی به تشریح منطقه و نیز معرفی عملیات های هویزه و بیت المقدس پرداختند. در ادامه زائرین کربلای هویزه با سینه زنی تا کنار قبور مطهر شهدا رفته و از سخنان یکی از راویان روحانی استفاده کردند. سپس حاج مصطفی بحرینی راوی کاروان ، به بیان نکاتی در خصوص شهدا پرداختند . در ادامه زیارت عاشورای باصفایی در کنار قبور مطهر شهدا و در یادمان شهدای هویزه برگزار شد.

پس از بازدید از یادمان شهدای هویزه و شهدای کرخه نور، دانش آموزان ، جهت صرف نهار به زائر سرای یادمان شهدای هویزه رفته و پس از صرف نهار، جهت اقامه نماز جماعت ظهر و عصر به مسجد یادمان شهدا رفتند. همچنین بروشوری حاوی مطالبی چون معرفی منطقه هویزه و نیز پرسش های مسابقه بین دانش آموزان توزیع گردید.

پس از نماز ظهر و عصر، زائرین جهت عزیمت به کربلای طلائیه آماده شدند.

حدود45کیلومتر از جاده اهواز خرمشهر را طی کنید،به سه راهی ای بر می خورید به نام طلائیه،یک جاده فرعی شما را به سمت غرب تا نزدیکی مرز ایران و عراق می برد،درست درکنار مرز،پاسگاه طلائیه واقع شده وآن منطقه تا شعاع چند کیلومتری طلائیه نامیده می شود.این منطقه یکی از محورهای مهم عملیات های خیبر وبدر می باشد ونیز کلیدی برای حفظ جزایر مجنون.بعد از جنگ دراین مکان مقری جهت جستجوی پیکر مطهر شهدا دایر شد.در مکانی که تعداد زیادی از شهدا کشف شد حسینیه ای به نام حسینیه حضرت ابوالفضل(ع)بنا شد که اکنون میزبان زائران کربلای طلائیه می باشد.

اما به علت بدی آب و هوا و گرد و غبار شدید، دیدارمان از کربلای طلائیه به فردا موکول می شود.

به علت لغو بازدید از طلائیه، راه اروند را در پیش می گیریم و به سوی یادمان شهدای گمنام عملیات و ا لفجر 8 می رویم.

یکی از بخش های شبه جزیره آبادان است که در48کیلومتری جنوب شرقی آبادان ودرانتهای جاده آبادان-اروندکنار واقع شده است .این منطقه شاهد یکی از موفق ترین و بزرگترین نبردهای دوران دفاع مقدس    می باشد.در عملیات والفجر8غواصان خط شکن شبانه ازاروند رود گذشته،خط دشمن را شکسته وموفق به آزاد سازی فاو شدند.این عملیات ضربه مهلکی برکمرارتش بعث وارد آورد.

اروند کنار، شاهد شهادت سه تن از برجسته ترین شهدای شهرستان دیر می باشد. دانشجوی فرهنگی شهید رضا (ایرج) رنجبر، روحانی شهید یدالله امینی و دانش آموز شهید علی هوشیار .

پس از رسیدن به اروند کنار، زائران با ذکر زیبای یا فاطمه زهرا (س) ، و سینه زنی تا مقابل یادمان شهدای گمنام عملیات والفجر 8 ، یاد و خاطره حماسه آفرینان بهمن ماه 1364 را گرامی داشتند. پس از رسیدن به یادمان شهدای گمنام، یکی از راویان هشت سال دفاع مقدس ، به تشریح عملیات والفجر 8 پرداخته و از ایثارگری های عاشقان حضرت زهرا (س) حرف زدند. در ادامه زائران جهت اقامه نماز مغرب و عشا آماده شدند . پس از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا ، در کنار یادمان شهدای گمنام عملیات والفجر 8 ، زائران برای بازگشت به آبادان آماده شدند.

در دومین روز اردوی راهیان نور و اولین روز بازدید ا زمناطق عملیاتی دفاع مقدس، بروشورهایی حاوی اطلاعاتی پیرامون مناطق و اسامی شهدای شهرستان که در آن مناطق به شهادت رسیده بودند؛ بیندانش آموزان توزیع گردید؛ همچنین در این برگ ها، مسابقاتی نیز تدارک دیده شده بود که در شب جمع شده و مورد بررسی قرار گرفت.

جمعه:28/12/1388

صبح ، پس از اعلام بیدار باش ، دانش آموزان جهت اقامه نماز جماعت صبح، به امامت حجت الاسلام دوراهکی اقامه گردید. پس از اقامه نماز جماعت صبح، دعای عهد ، به یاد دعاهای عهد یاران امام زمان (عج) در سال های حماسه و ایثار ، با صفای خاصی برگزار شد. در ادامه، پس از دعای عهد ، دانش اموزان و زائران با صرف صبحانه، برای بازدید از طلائیه ،آماده شدند ؛ اما باز هم غبار موجود در هوا، مانع زیارت مشهد شهیدان شهرستان ، شهیدان سالم فولادی، محمود سهولی، عبدالحسن حاجی پور و محمد سماچی شد.

به ناچار، کاروان راهیان نور شهرستان دیر، راه شلمچه را پیش گرفتند.

منطقه مرزی شلمچه درمنتهی الیه غرب خرمشهرواقع شده است ونزدیک ترین منطقه ی مرزی به بصره می باشد.شلمچه یکی از محورهای هجوم دشمن در 31/6/1359به خرمشهر بود.درعملیات بیت المقدس اگرچه خرمشهر آزادشد ولی با توجه به اهمیت نظامی شلمچه،دشمن به سختی ازآن دفاع کرد وآن رادر اشغال خودنگه داشت وپس از آن،موانع، استحکامات ورودهای دفاعی متعددی دراین منطقه ایجاد کرد.رزمندگان اسلام با اجرای عملیات کربلای5در دی ماه 1365،این مواضع رادر شکستند وشلمچه راآزاد کردند.

شلمچه میعادگاه عاشقان و عارفان گمنام است. این بیابان خونین قدمگاه حضرت علی بن موسی الرضا (ع) است. اینجا همانجایی است که در بهار 1378 ، میهمان قدوم ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت الله خامنه ای بود .

شلمچه ، مشهد بیست لاله سرخ شهرستان است، شهید جاوید الاثر سید محمد پوزش، سردار رشید سپاه شهید محمد خالدی، یحیی خلیلی، همکلاسی آسمانی مان شهید علی دشتی، دانش آموز شهید حسین ربیعی،دانش آموز شهید عبدالرسول سهولی، احمد عمرانی، دانشجوی شهید خلیل فخرایی، روحانی شهید حاج قاسم کاظمی، دانش آموز شهید ابراهیم خلیلی راد، دانش آموز شهید منصور کرمی، عبدالحسین کنخکی، محمود احمدی، سردار دلاور و معاون گردان کمیل شهید یوسف بردستانی، منصور(نامدار) بی چیز، برادران شهید سید عبدالحسین امینی (موسوی) و سید عبدالهادی موسوی کراماتی، دانش آموز شهید محمد اندرخور، روحانی شهید مهدی اندرواژ و خسرو محمد زاده .

پس از رسیدن به شلمچه، از ایستگاه اتوبوس ها تا یادمان شهدای گمنام، زائران کربلای ایران، با سینه زنی ، یاد و خاطره شهدای عملیات غرور آفرین کربلای 5 را گرامی داشتند. پس از سینه زنی سنتی در جوار حرم مطهر شهدای گمنام عملیات کربلای 5 در شلمچه، مراسم زیارت پر فیض عاشورا، رو به مرز ایران و عراق ، با حال و هوای عجیبی برگزار شد.

سپس زائرین با زیارت شهدای شلمچه، برای اقامه نماز جماعت ظهر و عصر آماده شدند. پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر در گلزار شهدای گمنام شلمچه،زائران جهت صرف نهار به آبادان بازگشتند.

پس از صرف نهار، دانش آموزان بسیجی دبیرستان دکتر حسابی دیر، برنامه واکس زنی صلواتی را برگزار نمودند.

حدود ساعت 16:30 ، دانش آموزان و زائران، به سمت خرمشهر حرکت کردند.

این شهر مهم استراتژیك مرزی 6500 كیلومترمربع مساحت دارد. خرمشهر از شمال به اهواز، از شرق به بندرماهشهر، از جنوب به آبادان و از غرب به مرز ایران و عراق محدود است و در زمان وقوع انقلاب اسلامی در سال 1357 حدود 000/220 نفر جمعیت داشت. خرمشهر در طول تاریخ خود چهار بار اشغال شد كه سه بار آن با اتكا به بیگانگان یا در برابر واگذاری بخشی از سرزمین ایران به وطن بازگشت. اما در آخرین بار، بدون پشتیبانی بیگانگان و بدون واگذاری حتی یك وجب از خاك ایران، خرمشهر آزاد شد. خرمشهر بعد از ظهر 31/6/59 زیر آتش سنگین ارتش عراق قرار گرفت. یگان های دشمن سپس در این منطقه تهاجم خود را از سه محور آغاز كردند: از جنوب ایستگاه حسینیه برای بستن جاده اهواز-خرمشهر و از سمت شمال و غرب خرمشهر برای دستیابی به دروازه شهر (پلیس راه). دشمن با اجرای آتش سنگین و هجوم قوای زرهی به سمت خرمشهر و محاصره آن طرح ریزی كرده بود كه هماهنگ با برنامه اشغال سه روزه استان خوزستان خرمشهر را نیز به اشغال در آورد، ولی با مقاومت حماسی مدافعان خرمشهر نه تنها دشمن در اشغال خوزستان ناكام ماند، بلكه با تحمل خسارات و تلفات بسیار، بعد از 34 روز جنگ و گریز، تنها توانست بخش غربی خرمشهر را تصرف كند. برای آزادسازی منطقه وسیع جنوب غربی اهواز، عملیات بیت المقدس از 10/2/61 آغاز شد كه نهایتاً در مرحله چهارم عملیات و در تاریخ 3/3/61 خرمشهر آزاد گردید. در روزهای پایانی جنگ و پس از پذیرش قطعنامه 598 از طرف ایران، ارتش عراق كه هیچگاه دست از خوی تجاوزكارانه خود برنداشته بود با انبوهی از لشكرهای خود در 31/4/67 با تهاجمی دیگر خود را به جاده اهواز خرمشهر رساند و 30 كیلومتر از این جاده را اشغال كرد. در حالی كه خرمشهر در خطر محاصره و اشغال مجدد قرار گرفته بود، با پیام هشدار دهنده امام خمینی(ره) و با حضور سپاه و انبوه نیروهای مردمی در این منطقه، طی سه روز درگیری و مقاومت، دشمن عقب رانده شد.

خرمشهر سکوی پرواز برادران شهید جعفر و عباس موجی دیری، محمود رضا دشتی، سید محمد آورنده، عسکر مغدانی و اصغر امینی است.

هدف از حضور در شهر حماسه و خون، که کوچه هایش متبرک به خون پاک لاله های سرخ و قدوم نورانی مردان آسمان است؛ این می باشد که از موزه جنگ بازدید به عمل آید. به همین دلیل زائرین از این موزه بازدید نموده و حقیقت ایستادگی و پایمردی شیرمردان ایران زمین را درک می کنند. پس از بازدید از اینجا می توان به این سخن سید شهیدان اهل قلم، سید مرتضی آوینی پی بُرد که: «خرمشهر، دری در زمین دارد و دری دیگر در آسمان...»

پس از بازدید از موزه جنگ خرمشهر، زائران برای اقامه نماز جماعت مغرب و عشا به سمت مسجد جامع شهر خرمشهر، که روزی قلب تپنده شهر بود، حرکت می کنند.

بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا، در سجده گاه رزمندگان و شیرمردان بیت المقدس؛ به سمت آبادان حرکت می کنند . و برای مراسم شبی با شهدا ، آماده می شوند.

مراسم شبی با شهدا، با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط دانش آموز بسیجی دبیرستان دکتر حسابی دیّر علیرضا صادقی، آغاز می گردد. در ادامه آقای عابدی (فرمانده واحد مقاومت بسیج دانش آموزی و سرپرست اردوی دبیرستان دکتر حسابی دیّر) به عنوان مجری برنامه با اشعاری زیبا و تأثیر گذار برنامه را پی می گیرد. سپس حاج مصطفی بحرینی ، به سخنرانی پرداخته و به بیان نکاتی از شهدا می پردازند. ایشان، راهیان نور و زائران کربلای ایران را به درس گرفتن، و رنگ پذیرفتن از شهدا دعوت نمودند. در ادامه دانش آموز بسیجی دبیرستان دکتر حسابی و برادر شهید احمد ظلی نیا، آقای محمد ظلی نیا به قرائت متنی ادبی در خصوص دفاع مقدس و شهدا پرداختند؛ در ادامه دانش آموز بسیجی محمد حسن دهقانی از دبیرستان شاهد دیر، به قرائت دلنوشته ای به امام زمان (عج) پرداخت. در پایان ضمن پذیرایی از حاضران، از برگزیدگان مسابقات تقدیر شد. پس از مراسم، زائران پس از صزف شام ، برای استراحت آماده شدند.

در این روز، نشریه و بروشورهای معرفی مناطق شلمچه و معرفی شهدای این منطقه بین دانش آموزان توزیع گردید؛ همچنین بسته هایی شامل CD کلیپ راهیان نورتهیه شده توسط واحد مقاومت بسیج دانش آموزی دبیرستان دکتر حسابی و چند جلد نشریه راهیان کوی عشق بین سایر کاروان ها توزیع گردید.

شنبه:29/12/1388

صبح، پس از اعلام بیدار باش ، دانش آموزان برای اقامه نماز جماعت صبح آماده شدند. آخرین نماز جماعت صبح راهیان نور، در آخرین صبح سال 1388 ، به امامت حجت الاسلام برگزار می گردد، و پس از آن دعای عهد قرائت می گردد . پس از قرائت دعای روح بخش عهد، دانش آموزان ضمن صرف صبحانه ، برای وداع با آبادان، شهر حماسه و ایثار؛ آماده می گردند.

ساعت 7 صبح است که با بدرقه عزیزان اردویی و راهیان نور شهرستان و زحمتکشان گروه پیشرو؛ از سرزمین فرشته ها خداحافظی کرده و به سوی دیّر حرکت می کنیم.

برای مدتی کوتاه در دیلم توقف کرده و برای اقامه نماز جماعت ظهر و عصر به سمت بارگاه سید رضا در گناوه حرکت می کنیم و پس از صرف نهار، به سمت دیر حرکت می کنیم و حدود ساعت 6 عصر به دیّرمی رسیم. با همدیگر حداحافظی کرده و در انتظار راهیان نور دیگری می مانیم.

11-114159

86EC3CA60A570290CFF137

52490 366

139007172941

n00451628-b

 

والسلام

به امید تعجیل در فرج صاحب العصر(عج)

نويسنده : داود اصلانی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.