شنبه, 15 ارديبهشت 1403

 



اهم فعالیت های انجام شده در حوزه فرهنگی1

نمونه مطالبی که روی برد فرهنگی زده می شود.

 

سخن نخست

 

باز پاییز است، اندکی از مهر پیداست. شروع مدرسه، خاطرمان را تخته سیاه با گچ های سفید نو نمود و اینگونه "اشاره" از میان خاطرات همدلی آن دوران رمزگشایی شد.

 

"اشاره" لوحي سفيد است براي نوشته هاي شمايي كه مي خوانيدش و مي بينيدش. مال هيچ کجا و هیچ کس نيست. مال من و توست. يك تخته سفيد که می تواند با انگشتان انتخاب شما نشانه گذاری شود.

 

باید دوباره پاییز را زمزمه کنیم تا شاید شوق گذشته، شور و نشاط را براي با هم بودن و برای هم بودن در ما فریاد بزند، و عطر پاییز تکاپو را در ما زنده کند.

 

براي با هم گفتن و به هم گفتن دست دراز كرده و منتظر يا علي گفتن شماست...

 

"ابن بابویه" نقل کرده: زمانی که مأمون خلیفه عباسی، حضرت رضا علیه السلام را ولیعهد خود کرد، همه شاعران به جز "ابونواس" در مدح آن حضرت شعر می گفتند. او را سرزنش کردند که چرا چنین کردی؟ او ضمن ابیاتی گفت:

 

قیل انت اوحدالناس حرا *** اذ تفوهت بالکلام البدیه
لک من جوهرالکلام بدیع *** یثمرالدر فی یدی مجتنیه
فعلی ماترکت مدح ابن موسی *** والخصال التی تجمعن فیه
قلت لا استطیع مدح امام *** کان جبرئیل خادما لابیه
قصرت السن الفصاحة عنه *** و لهذا الفریض لا یحتویه
به من گفته شد که تو تنها مرد آزاده هستی. ناگاه که لب به سخن می گشایی
کلام تو سرشار از گوهرهای ادبی است که گویا گوهر را در اختیار انسان قرار می دهد.

 

پس چرا با این شرایط از ستایش فرزند موسی(امام رضا علیه السلام و بازگو کردن خصالی که در اوست دست کشیده ای.

 

در پاسخشان گفتم: من توان ستایش امامی را که جبرئیل خدمتکار پدر اوست، ندارم.

 

زبان های گویا و فصیح از مدح او ناتوان هستند و به همین جهت شعر و سخن من نمی تواند آنگونه که سزاوار است او را مدح و ستایش کند.

در این موقع مأمون، دهان او را پر از مروارید کرد و بعد از تحسین، به تمام اشعار دیگر ترجیحش داد و معادل تمام صله شعرای دیگر

 

لياقت، ملاك ارتقا

 

" وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَئِكَةِ اسْجُدُواْ لاَِدَمَ فَسَجَدُواْ إِلَّا إِبْلِيسَأَبَى‏ وَ اسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَفِرينَ‏" (بقره، آيه 34)

 

و هنگامى كه به فرشتگان گفتيم براى آدم سجده كنيد، همگى سجده كردند جز ابليس كه سرباز زد و تكبّر كرد، و از كافران گرديد.

 

لياقت، از سابقه مهمتر است. فرشتگان قديمى كه سالها خداوند را عبادت مي كردند بايد براى انسان تازه به دوران رسيده،امّا لايق، سجده كنند.

 

ارتقاي سازماني نيز بايد بر مبناي شايستگي و لياقت باشد و سابقه داشتن كافي نيست.

 

سيصدنكته در مديريت اسلامي -محسن قرائتي

 

بار خدایا از کارهایی که کرده ام به تو پناه می برم از جمله:

 

از این که عفت زبانم را به لغات بیهوده آلودم...

از این که تظاهر به مطلبی کردم که اصلاً نمی دانستم...

از این که " خدا می بیند " را در همه کارهایم دخالت ندادم....

از این که نماز را بی معنی خواندم و حواسم جای دیگری بود، در نتیجه دچار شک در نماز شدم....

از این که ایمانم به بنده ات بیشتر از ایمانم به تو بود...

از این که در راهت سستی و تنبلی کردم....

از این که نشان دادم کاره ای هستم، خدا کند که پست و مقام پستمان نکند...

 

اثرات مهدويت در مديريت اسلامي-بخش اول

 

1.مهدويت به عنوان يك الگوي مديريتي و حكومتي در عرصه مديريت مطرح است. در حكومت حضرت مهدي(عج) عدالت مهمترين محور مديريت است و افراد شايسته زمام امور را بر عهده دارند. حاكميت خوبيها به معناي عام و از بين رفتن بديهاي مدينه فاضله اي است.

 

2.ايجاد زمينه اميد و تلاش و حركت: با اعتقاد به تفكر مهدويت و انتظار، شور و اميد و تلاش در انسانها به وجود مي آيد، زيرا افق آينده را يك افق مطلوب و آرماني مي بيند.

 

3.تلاش براي اصلاح وضع موجود فردي و اجتماعي: منتظر واقعي براي رسيدن به آن جامعه مطلوب به خودسازي پرداخته و در كنار خودسازي خود، به سازندگي جامعه در همه ابعاد مي پردازد، زيرا معتقد است هر گام مثبتي از جهت فردي و اجتماعي گامي است به سوي مدينه فاضله كه همان حكومت حضرت مهدي(عج) است.

 

4.ايجاد زمينه برنامه ريزي و پيگيري در فرد و جامعه: براي ساختن بشر و زمينه انتظار بايد برنامه ريزي كرد كه مهمترين گام مديريت است. مدير بدون برنامه ريزي به موفقيت نخواهد رسيد. مهدويت با تعيين هدف عالي، روشهايي مناسب براي ايجاد زمينه انتظار را فراهم مي كند.

مديريت اسلامي و الگوهاي آن- لطف اله فروزنده و علي اكبر جوكار

 

بهترین غذاها برای محل کار

 

ما همیشه از مضرات پشت میزنشینی و کارهايی که باید به صورت ساکن و برای مدت زیاد انجام بدهیم شنیده ایم. وقتی که شما نمی توانید شغل خود را ترک کنید می توانید کاری انجام دهید که به سلامتی شما لطمه وارد نشود. يكي از آن كارها، خوردن چیزهای مفید و به موقع است. مانند:

 

۱-گردو: تحقیقات جدید نشان می دهد که گردو آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به بادام زمینی، پسته یا بقیه خشکبار دارد. به طور کلی خشکبار باعث کاهش ریسک مریضی های قلبی می شود. محققان خوردن ۷ گردو در روز را توصیه می کنند.

 

۲-چای سبز: پلیفنولز، یکی از اجزای چای سبز به عنوان یک ترمیم کننده دی ان ای شناخته می شود و سیستم بدنی را بهبود می بخشد. استفاده روزانه و مرتب آن باعث افزايش متابوليزم بدن و كاهش وزن نيز مي گردد.

 

۳-پاپ کرن (ذرت بو داده): اگر شما بخواهید لیستی از تنقلات مفید را جمع آوری کنید مسلما پاپ کرن در صدر این لیست قرار دارد. این محصول به عنوان معدنی از فیبر و آنتی اکسیدانها معروف است.

 

۴-شکلات تلخ: این ماده خوراکی نیز حاوی آنتی اکسیدان بسیار قوی می باشد. مطالعات نشان می دهد که خوردن یک تخته شکلات تلخ در روز می تواند فشار خون را به حالت متعادل در بیاورد.

 

۵-میوه: میوه ها نه تنها باعث از بین رفتن گرسنگی کاذب شما می شوند بلکه ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را نیز تامین می کنند. لذا هر روز مطمئن شوید که با خود مقداری میوه به سر کار می برید.

 

 

 

 

 

نويسنده : حمیدرضا مرادی اهری

این کاربر 7 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.