پنج شنبه, 13 ارديبهشت 1403

 



حسابداری کلینیک(کاربینی)

بسم الله الرحمن الرحیم

 

موضوع تحقیق :حسابداری

مربوط به واحد درسی:کاربینی

نام استاد: سرکار خانم میرزایی

رشته تحصیلی: حسابداری

محقق: کبری ربیعی

 

 

 

زمستان 1391

هر فردی که مؤسس یک مؤسسه ی تولیدی یا خدماتی یا بازرگانی می باشد، از آن جهت که به قصد کسب درآمد، این فعالیت را شروع کرده است، ملزم است برای تعیین سود و زیان خود با توجه به سرمایه گذاری و صرف هزینه اعم از سرمایه شخصی، گرفتن وام و یا از طریق سهام و صرف هزینه های مختلف مثل پرداخت حقوق پرسنل، قبوض و ... راهکارهایی برای این منظور انتخاب کند و این راهکار از طریق فردی به نام حسابدار انجام می پذیرد.

حسابدار فردی است که فارغ التحصیل رشته حسابداری می باشد و یا از طریق مراکز آموزشی فن حسابداری را یاد گرفته است، که با توجه به رشته تحصیلی خود، در موسسه ای مشغول به کار می شود و با استفاده از نرم افزارهای رایج مثل رافع یاهلو می تواند سود و زیان و درآمد یک مرکز را تهیه کند.

رشته حسابداری پنج گرایش مختلف دارد:

  1. 1.مالی
  2. 2.صنعتی
  3. 3.مالیاتی
  4. 4.دولتی
  5. 5.حسابرسی

مؤسسه ای که فعالیت دولتی دارد نیازمند حسابدار با گرایش دولتی است، و کارخانه صنعتی ملزم است حسابدار با گرایش صنعتی استخدام کند و مراکز تجاری و خدماتی نیاز به حسابدار با گرایش مالی دارند.

در کلینیک توانبخشی که از بخش های مختلفی چون مدیریت، پذیرش، صندوق، پزشک، فیزیوتراپ، ارتوپدی فنی و ..... تشکیل یافته و دارای پرسنل با مدارک تحصیلی متفاوتی می باشد، نیازمند یک حسابدار مالی با مدرک کاردانی و یا کارشناسی می باشد.

در صورتیکه مرکز درمانی در سطح وسیع تر فعالیت کند مثل بیمارستان، نیاز به تیم حسابداری دارد که با نرم افزارهای مخصوصی کار می کنند که توسط شرکتهای کامپیوتری طراحی شده اند.

 

 

 

 

 

 

سیستم حسابداری یک کلینیک به بخش های زیر تقسیم می شود:

  1. 1.امور مربوط به پرسنل           الف-بیمه       ب- حقوق و دستمزد
  2. 2.ثبت گزارشات مربوط به بیماران
  3. 3.ثبت امور بانکی
  4. 4.امور مربوط به بیمه های طرف قرارداد     الف- بیمه گراول ب- بیمه تکمیلی
  5. 5.کدگذاری سرویس ها و خدمات

1. امور مربوط به پرسنل          

حسابدار باید در آخر ماه لیست بیمه را در دیسکت وارد کرده و به سازمان تامین اجتماعی جهت پرداخت بیمه همراه با هزینه بیمه که به صورت چک داده می شود، پرداخت کند.

و حقوق و دستمزد پرسنل را با توجه به نرم افزار مخصوص کلینیک بر اساس ساعات کاری و قرارداد، به صورت حقوق ثابت یا پورسانتی، حساب کرده و در دیسکتی جدا ثبت می کند و همراه با چک به بانکی که در آن حساب جاری برای کلینیک باز کرده اند تحویل دهد. و تمام حقوق مربوط به پرسنل در فرم خلاصه حقوق ثبت کرده و به مدیر کلینیک تحویل نماید.

 

 

2. ثبت گزارشات مربوط به بیماران

در پایان شیفت صبح و عصر، صندوقدار موظف است از کارکرد پزشکان آن شیفت و تمام دریافت های خود بابت انجام خدمات فیزیوتراپی ،فروش وسایل کمکی ارتوپدی فنی، خدمات ماساژ درمانی، داروهای تزریقی، پد فیزیوتراپی، سوزن emg، سوزن طب سوزنی پرینتی تهیه کند و به حسابدار تحویل بدهد. سپس حسابدار درستی عملکرد صندوقدار را بررسی می کند.

در قبض ها شماره قبض، تاریخ ثبت قبض، شماره پرونده بیمار، نام بیمار، نام پزشک، نام کارشناس، نام کاربر و مبلغ دریافتی درج می شود.

از دیگر وظایف حسابدار بررسی و اصلاح هر گونه مغایرتی است که در حساب صندوقدار اتفاق می افتد. و بررسی یکسان بودن قبض ها با بیمه های تکمیلی یابیمه گر اول در لیست کار روزانه حسابدار نیز می باشد. مثل بیمه ایران با کارت طلایی لازم است با دستور بیمه ایران آموزش و پرورش داده شود یا بیمه پارسیان با نام سرویس قیزیوتراپی و لیزرتراپی کم توان داده شود. در صورت عدم امکان اصلاح، از حقوق صندوقدار کم می شود.

یکی دیگر از وظایف حسابدار بررسی و چک کردن نام فیزیوتراپ روی قبض هایی است که در سیستم وارد شده با لیستی که منشی فیزیوتراپی تهیه می کند. که در صورت مغایرت، نام فیزیوتراپ با بیماراصلاح شود.در صورت عدم اصلاح فیزیوتراپیست دستمزد کارش را دریافت نخواهد کرد.

 

نويسنده : کبری ربیعی

این کاربر 5 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.