جمعه, 14 ارديبهشت 1403

 



تحقیق کاربینی

 

عسل گودرزی

واحد کاربینی

 

رشته تحصیلی : حسابداری مالی

 

دانشکده فرهنگ و هنر واحد13

 

استاد محترم: سرکار خانم میرزایی

 

 

حسابداري چیست؟

بازار کار حسابدار در جامعه ما چگونه است؟

حسابداري يک سيستم است که در آن فرآيند جمع آوري، طبقه بندي، ثبت، خلاصه کردن اطلاعات و تهيه گزارش هاي مالي و صورت هاي حسابداري در شکل ها و مدل هاي خاص انجام مي گيرد. تا افراد ذي نفع درون سازماني مثل مديران سازمان و يا برون سازماني مثل بانک ها، مجمع عمومي سازمان مورد نظر و يا مقامات مالياتي بتوانند از اين اطلاعات استفاده کنند. به همين دليل فردي که تحصيلات دانشگاهي ندارد، بيشتر دفتردار است تا حسابدار. چرا که گزارش هاي اين دسته از افراد مطابق استاندارد نيست و پردازش کافي نمي شود و بيشتر تراز حساب ها مي باشد. براي مثال يک حسابدار تجربي نمي تواند براحتي بين دارايي کوتاه مدت و بلند مدت تفاوت قايل شود و يا نمي داند که چگونه بايد معاملات ارزي را در دفاتر ثبت کرد. حسابداري به عنوان يک نظام پردازش اطلاعات، داده هاي خام مالي را دريافت نموده، آن ها را به نظم در مي آورد. محصول نهايي نظام حسابداري گزارش ها و صورت هاي مالي است که مبناي تصميم گيري اشخاص ذي نفع(مديران، سرمايه گذاران، دولت و ...) قرار مي گيرد.

ماهيت:

يک حسابدار متخصص، در آينده مي تواند مدير مالي يک سازمان يا شرکت گردد يعني مي تواند به مديريت يک شرکت ايده بدهد که منابع موجودش را در چه راه هايي سرمايه گذاري نمايد تا استفاده بهينه کند و يا اگر شرکت به منابع مالي جديد نياز داشت يک مدير مالي بر اساس دانش آکادميک خود مي تواند بگويد که از چه طريقي بايد تامين مالي کرد. و مجموع اين فعاليت ها خارج از توانايي يک حسابدار تجربي است. «حسابداري يک سيستم اطلاعاتي است که با فراهم کردن اطلاعات لازم کمک مي کند تا سرمايه گذارها، اعتبار دهندگان، مديران و دولت نسبت به مسايل اقتصادي بهتر بتوانند، تصميم بگيرند. براي مثال اگر شخصي بخواهد در يک شرکتي سرمايه گذاري کند، تمايل دارد که وضعيت مالي آن شرکت و يا نتايج عمليات آن شرکت را در طي سال هاي قبل بداند. موضوعاتي که به صورت گزارش هاي مالي توسط حسابداران تهيه مي شود. «حسابداري به منظور جوابگويي به نيازهاي انسان به وجود آمده است. به همين دليل با گذشت زمان و به موازات گسترش فعاليت هاي اقتصادي و افزايش پيچيدگي آن، هدف ها و روش هاي حسابداري براي جوابگويي به نيازهاي اطلاعاتي، توسعه يافته است.

 چرا که اشخاص، شرکت ها و دولت براي تصميم گيري در مورد توزيع مناسب منابع مالي نياز به اطلاعاتي قابل اتکا دارند که اين اطلاعات را به ياري حسابداري مي توان به دست آورد. از سوي ديگر انجام سرمايه گذاري يکي از مواد ضروري و اساسي در فرآيند رشد و توسعه اقتصادي کشور است و سرمايه گذاران نيز از بعد عرضه سرمايه، تا حد امکان سعي دارند منابع مالي خود را به سويي سوق دهند که کمترين ريسک و بيشترين بازده را داشته باشد. يعني به دنبال برآورد ريسک سرمايه گذاري ها خواهند بود. اين در حالي است که يکي از مباني اساسي براي محاسبه ريسک بازار شرکت ها، استفاده از اطلاعات توليد شده توسط سيستم حسابداري است. رشته حسابداري از جمله رشته هايي است که از داوطلبان هر سه گروه آزمايشي رياضي و فني، علوم تجربي و علوم انساني دانشجو مي پذيرد.

آينده شغلي، بازار کار، درآمد:

به نظر مي رسد فارغ التحصيلان دوره هاي تحصيلات تکميلي اين رشته، آمادگي و پختگي بيشتري براي حضور در بازار کار دارند. نتيجه يکي از تحقيقات دانشگاه «کلمبيا» مبني بر اين بود که از از دهه 70 به بعد همه شرکت هاي موفق، شرکت هايي بوده اند که مدير آن ها تحصيلات مالي داشته است. چون از اين دهه به بعد اطلاعات نقش مهمي پيدا کرده است و مهم ترين اطلاعات نيز، اطلاعات مالي است که تاثير بسياري در تصميم گيري روساي شرکت ها دارد. «فرصت هاي شغلي يک حسابدار بسيار گسترده است و از پايين ترين سطح تا بالاترين سطح را در بر مي گيرد. هم چنين دانش حسابداري در بخش ماليات کاربرد وسيعي دارد. چون محاسبه سود به ياري حسابداري امکان پذير است و تعيين مقدار سود نيز مبناي محاسبه ماليات شرکت ها اعم از دولتي و خصوصي مي باشد. فارغ التحصيلان اين رشته پس از اتمام تحصيل مي توانند در سطوح مختلف و شاخه هاي متفاوت عهده دار انجام امور مالي گردند که شرح آن چنين است:

الف) حسابداري: فارغ التحصيلان مي توانند در کليه موسسات و واحدهاي تجاري، اعم از دولتي يا خصوصي به عنوان حسابدار در شاخه هاي زير مشغول کار شوند:

حسابداری مالیاتی : در ادارات دارایی.

حسابداری بیمه : در موسسات بیمه .

حسابداری بانکها : در شعبه ها و سرپرستی بانکها .

حسابداران پس از مدتی اشتغال به کار حسابداری می توانند در سمت مدیریت مالی واحدهای تجاری ، ایفای نقش نمایند.

ب ) حسابرسی

فارغ التحصیلان رشته حسابداری قادرند با توجه به شاخه های حسابداری در بند الف در حرفه حسابرسی شاغل شوند. شاغلان حرفه حسابرسی در یک تقسیم بندی کلی به دو گروه اصلی تفکیک می شوند :

حسابرسان داخلی : این گروه از حسابرسان ، کارمند واحد مورد رسیدگی هستند، و در واقع رابط میان هیات مدیره و شرکت بوده و گزارش رسیدگی خود را به طور هفتگی ، ماهانه یا سالانه به مدیرعامل و هیات مدیره ارائه می دهند . این گروه از حسابرسان عملیات داخل واحد تجاری را رسیدگی می کنند.

حسابرسان مستقل: این گروه از حسابرسان، افرادی هستند که در موسسات حسابرسی مشغول کار هستند و بر اساس قرارداد میان شرکتها یا سازمانها با این موسسات، عملیات حسابداری و مالی واحد تجاری را بر اساس اصول و موازین حسابداری مورد رسیدگی قرار می دهند و گزارش خود را به مجمع عمومی صاحبان سهام ارائه می کنند. در واقع حسابرسان مستقل رابط میان صاحبان شرکت و هیات مدیره شرکت می باشند.

در حال حاضر در ایران ، سازمان حسابرسی به عنوان یک سازمان دولتی ، بزرگترین موسسه حسابرسی است و در کنار آن سایر موسسات حسابرسی دولتی و خصوصی مشغول فعالیت می باشند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سازمان تامین اجتماعی چگونه حق بیمه بیمه گذاران را پرداخت می کند؟

سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی است که مأموریت اصلی آن پوشش کارگران مزد و حقوق بگیر (به صورت اجباری) و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (به صورت اختیاری) است.

سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی است که مأموریت اصلی آن پوشش کارگران مزد و حقوق بگیر (به صورت اجباری) و صاحبان حرف و مشاغل آزاد (به صورت اختیاری) استبراساس قانون، سازمان تأمین اجتماعی یک سازمان عمومی غیردولتی است که بخش عمده منابع مالی آن از محل حق بیمه‌ها (با مشارکت بیمه شده و کارفرما(تأمین می‌شود و متکی به منابع دولتی نیست. به همین دلیل، دارایی‌ها و سرمایه‌های آن متعلق به اقشار تحت پوشش در نسل‌های متوالی است و نمی‌تواند قابل ادغام با هیچ یک از سازمان‌ها و مؤسسات دولتی یا غیردولتی باشد. تکیه‌گاه اصلی این سازمان مشارکت سه‌جانبه کارفرمایان، بیمه‌شدگان و دولت در عرصه‌های مختلف سیاستگذاری، تصمیم‌گیری‌های کلان و تأمین منابع مالی است.

 

 

 

 

 

 

 

غیر عملکردی درآمد غیرعملکردی به درآمدی گفته می شود که در بخش های مثل پرستاری ، مالی، اداری و..... انجام شود.

  • کلیه درآمد و کارانه حق پرداخت مالیات دارند.

« بخش بیمه گری»

کل هزینه ای که بابت بیمه دریافت می شود به بخش بیمه گری پرداخت می شود.که آنجا بنابر درصدهای پرداختی، پرداخت می شود به بیمه های طرف قرارداد آن مرکز.

بابت خدمات سرپایی:

30% آن را فراشید بیمار پرداخت می کند.

70% آن را مرکزی که بیمار تحت درمان آن است.

  • فراشید یعنی درصد پرداختی بیمار

بابت خدمات بستری:

90% آن را مرکزی که بیمار تحت درمان آن است.

10% بیمه طرف قرارداد بیمار.

بقیه خدمات مرکز آزاد حساب می شود و هیچ بیمه ای طرف قراردادآن را حساب نمی کند مثل: تخت خصوصی بیمار، همراه بیمار، آمبولانس و... .

 

 

توانایی های مورد نیاز و قابل توصیه:

داشتن شم ریاضی در رشته حسابداری از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل دانش آموزان رشته ریاضی در این رشته موفقتر هستند. البته این بدان معنا نیست که دانش آموزان رشته علوم انسانی قادر به ادامه تحصیل در رشته حسابداری نیستند بلکه باید تلاش کنند تا از دانش ریاضی خوب و یا حداقل متوسطی برخوردار باشند.

همچنین یک حسابدار باید بتواند بخوبی گزارش کارهای خود را ارائه دهد. بنابراین باید در ادبیات فارسی مسلط بوده و نگارش خوبی داشته باشد. این ویژگی بخصوص در سطوح بالاتر این رشته یعنی حسابرسی و مدیریت مالی اهمیت بسیاری دارد.

در آزمون هر سه گروه آزمایشی درس ریاضی به عنوان مهمترین درس این رشته ضریب ۴ دارد.

دانشجوی حسابداری باید صادق و رازدار باشد چون در آینده تمام اسناد و مدارک یک سازمان را در اختیار دارد و اگر فرد رازدار و در کل با اخلاقی نباشد لطمات زیادی به آن شرکت و در نهایت به جامعه وارد می آورد. این مساله بخصوص در حسابرسی اهمیت بیشتری دارد زیرا اگر یک حسابرس که وظیفه بررسی گزارشات مالی یک سازمان و تایید صحت و سقم آن را بر عهده دارد، درستکار نبوده و یا شهامت ابراز مشکلات را نداشته باشد، می تواند به نابسامانی های اداری و مالی یک جامعه دامن بزند.

و بالاخره یک حسابدار برای موفقیت در این دنیای پر از رقابت و تغییر و تحول باید خلاق، مبتکر، صبور و منضبط باشد.

علاقه به امور مالی و تجزیه و تحلیل های آن، عامل موفقیت دانشجوی حسابداری است.

وضعیت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر:

تا مقطع دکترا امکان ادامه تحصیل وجود دارد.

نظر یک فارغ التحصیل مشغول به کار در این رشته :

دانشجوی این رشته باید تحمل ساعتها کار در پشت یک میز و صندلی و سرو کار داشتن با اعداد و ارقام را داشته باشد. همچنین باید دقیق و منظم باشد تا در جمع بندی اعداد و ارقام دچار مشکل نگردد

وضعیت نیاز کشور به این رشته در حال حاضر:

آموزش حسابداران و شرکت موثر آنها در فراهم آوری اطلاعات مالی دقیق و قابل اعتماد، و تجزیه و تحلیل این اطلاعات برای توسعه پایدار در کشور در حال توسعه ای مانند ایران اهمیت فراوانی دارد. چرا که وجود اطلاعات دقیق، اعتماد برانگیز، بموقع و مربوط به فعالیت های اقتصادی، نه تنها لازم بلکه حیاتی است. علاوه بر این اطلاعات مالی حاصل از فعالیت های اقتصادی که بوسیله نظام های حسابداری گزارش می شود، می تواند از انحراف مسیر پیش بینی شده ، اتلاف منابع اقتصادی و اخلال در برنامه های توسعه اقتصادی جلوگیری کند.

دکتر ثقفی نیز در این باره می گوید:« چون این رشته فقط به کلاس و معلم نیاز دارد متاسفانه در سالهای اخیر، بسیاری از شهرهای دورافتاده که حتی یک حسابدار مجرب و متخصص ندارد، رشته حسابداری را با استفاده از اساتید کم تجربه دائر کرده است و در نتیجه فارغ التحصیلان دانشگاههای فوق حسابدارانی ناکارآمد هستند که نمی توانند، جذب بازار کار شوند. البته آنچه گفته شد شامل حال فارغ التحصیلان توانمند این رشته نمی شود چون هر فرد سرمایه گذار و هر موسسه اعتباری برای سرمایه گذاری یا اعتبار دادن به حسابدار نیاز دارد. »

 

 

نکات تکمیلی :

چند سال پیش وقتی که آقای . ت ریاست یکی از کارخانه های ایران را بر عهده گرفت با اخم های در هم و چهره های عبوس کارگرانی روبرو شد که ۶ ماه بود حقوق نگرفته بودند و امید چندانی نیز به رئیس جدید نداشتند. اما رئیس جدید که فارغ التحصیل رشته حسابداری بود با مدیریت قوی و درست خویش نه تنها کارخانه مورد نظر را از ورشکستگی نجات داد بلکه امروزه این کارخانه یکی از بهترین کارخانه های کشور است که محصولات آن به خارج از کشور صادر می گردد و در حال حاضر نیز نحوه کار رئیس یاد شده به عنوان یک شیوه نوین در دانشگاهها تدریس می شود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

بیمارستان مسیح دانشوری

بخش امور مالی( حسابداری)

در بخش حسابداری بیمارستان بخشی به نام کارانه وجود دارد. کارانه یعنی از کل درآمد بیمارستان حق پزشک و پرسنل محاسبه و پرداخت می شود.

حق پزشکان به دو دسته تقسیم می شود.

پزشکان 2K 60% از کل درآمد

پزشکان 1K 40% از کل درآمد

پزشکان 2K یعنی پزشکانی که در یک مرکز کار میکنند ولی پزشکان 1K در چند مرکز می توانند کار کنند.

حق پرسنل از درآمد بیمارستان 20% است که به عنوان کارانه پرداخت می شود.

درآمد بیمارستان به دو قسمت تقسیم می شود.

  1. 1)عملکردی
  2. 2)غیر عملکردی

عملکردی- درآمد عملکردی به درآمدی گفته می شود که در واحدهای پاراکلیک باشند مثل سی تی اسکن، رایدولوژی، برونکو و ... .

 

 

 

 

بیمارستان محک (بخش بیمه گری)

عواید بیمارستان را چگونه از بیماران دریافت می کنید؟

هر بیمار مراجعه کننده به بیمارستان محک اعم از تحت حمایت محک یا آزاد و اعم از بستری یا سرپایی در پذیرش بیمارستان تشکیل پرونده می دهد و در هنگام ترخیص به مسئول درآمد بیمارستان مراجعه می نماید. مسئول درآمد برای کودکان تحت حمایت پس از محاسبات مربوط به بیمه فرانشیز بیمار ودرصد حمایتی محک را محاسبه نموده و بیمار را به صندوق هدایت می کند. بیماران آزاد که دارای پوشش بیمه هستند، فرانشیزآنها محاسبه شده و به صندوق هدایت می شوند و بیماران آزاد فاقد پوشش بیمه ای مستقیماً به صندوق هدایت می شوند. صندوق دار وجوه نقدی جمع آوری شده در هر روز را صبح روز بعد به حساب بانکی مؤسسه واریز نموده و رسید بانک را همراه با گزارش روزانه صندوق به مسئول درآمد تحویل می دهد. مسئولدرآمدگزارشروزانهصندوقراباصورتوضعیتعملکرد بیمارستان در آن روز مطابقت داده و گزارش درآمد روزانه را تایید نموده و به همراه رسید بانک تحویل و برگه تخصیص درصد حمایتی که به تایید مدیر خدمات حمایتی رسیده است به مدیر بیمارستان تحویل می دهد. مدیر بیمارستان پس از مطابقت سهم بیمه، سهم بیمار، درصد حمایتی و مستندات آنها با گزارش روزانه درآمد و رسید پرداخت بانک گزارش را تایید نموده و به امور مالی تحویل می دهد. امور مالی نیز پس از رسیدگی مجدد به اسناد و تایید آنها نسبت به صدور سند حسابداری اقدام می نماید.

عواید بیمارستان را چگونه از بیمه ها تکفیک و دریافت می کنید؟

مسئول درآمد کلیه برگه های بیمه اخذ شده در یک ماه را جمع آوری و به تفکیک انواع بیمه فهرست نموده و فهرست مطالبات بیمه ای را جهت تایید به امور مالی تحویل می دهد. امور مالی پس از کنترل فهرست تهیه شده با گزارش های درآمد روزانه مربوط به آن ماه و تطبیق آنها با یکدیگر نسبت به تایید فهرست بیمه و عودت آن به مدیر بیمارستان اقدام می نماید. مدیر بیمارستان پس از تایید اسناد، فهرست تفکیکی هر بیمه را به همراه برگه های جدا شده از دفترچه بیمه و نامه درخواست مطالبه وجه به سازمان های بیمه ارسال می نماید. امور قراردادها نسبت به پیگیری و دریافت چک بیمه اقدام نموده و آن را به امور مالی تحویل می دهد. امور مالی مبلغ چک را با فهرست تایید شده خیلی کنترل نموده و در صورت عدم وجود مغایرت، نسبت به واریز وجه چک به حساب و صدور سند حسابداری اقدام می نماید.

 

 

 

 IMG 9284

 

IMG 9285

 

 IMG 9286

 

نويسنده : عسل گودرزی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.