شنبه, 15 ارديبهشت 1403

 



گزارش کار بینی گرافیک

بسمه تعالی
"گزارش کار بینی"
محل بازدید : چاپخانه اکسیر
تاریخ تاسیس : 1344
شرکت خصوصی

چاپ و رشته گرافیک  با هم ارتباط متقابلی دارند.که با این ارتباط جلوتر آشنا خواهیم شد.

فرایندهای دخیل در چاپ را به سه دسته تقسیم می کنیم:

1-عملیات پیش از چاپ
2-عملیات چاپ
3-عملیات پس از چاپ

عملیات پیش از چاپ:



این عملیات شامل کلیه مراحل از طراحی ،عکاسی صنعتی،تصویر سازی ، اسکن تصاویر ، تایپ مطالب ، رسامی ، صفحه آرایی و تهییه فیلم تا انتقال تصویر بر روی زینک(پلیت) می باشد.

مراحل طراحی تا آماده سازی اصولا عملیاتی است که به عهده گروه طراحان گرافیک این مجموعه می باشد تا آنجا که فایل نهایی  جهت تهیه فیلم و زینک به واحد لیتو گرافی ارجاع می شود.

یعنی پایه ی اولیه ی چاپ طراحی یا گرافیک است.که یک اشتباه کوچک در طراحی موجب خرابی در کار چاپی خواهد شد.به طور کلی طراحی از حساسیت بالایی برخوردار است.

برای واقف شدن به به این حساسیت باید علم و دانش طراحی و گرافیک را داشته باشیم.

که این علم و دانش را در رشته گرافیک خواهیم آموخت.

یک طراح گرافیست نیاز تمام چاپخانه ها می باشد.که این لزوم طراحی وگرافیک را نشان می دهد.

بعد از طراحی  ،  اصلی ترین و حساسترین قسمت پیش از چاپ ، لیتو گرافی است که باید تحت نظارت  و کنترل کافی بر فیلم و زینک صورت گیرد.
عملیات چاپ:

بسیاری از محصولات چاپی در نگاه اول چشم نواز هستند و از نظر مصرف کننده نیز قابل قبول اند.اما اگر بخواهید رنگ معینی  ، درست به همان صورت مورد نظر در چاپ به دست بیاید ، دیگر به آسانی چنین رضایتی حاصل نمی شود.در این صورت تمهیدات فراوانی از مرحله ی پیش از چاپ تا انتخاب کاغذ و مرکب و ماشین چاپ  و کنترل های حین چاپ لازم است.

رشد صنعت چاپ و دستیابی به کیفیت مطلوب فقط با جایگزینی ماشین آلات کهنه با دستگاه ها و تجهیزات جدید و تخصصی و سرمایه گذاری در این زمینه محقق نخواهد شد.به طور حتم جهت تحقق اهداف مورد نظر در داخل کشور  و گشودن پنجره ای به خارج از این مرز و بوم به کار گیری روش هایی مبتنی بر دانش روز ، جدی گرفتن  آموزش و دانش فنی مکمل این سرمایه گذاری هاست.

در چاپ مانند قسمت طراحی و لیتو گرافی باید دقت زیادی داشت تا کار بازده ی خوبی داشته باشد.که این سه قسمت:طراحی – لیتو گرافی _ چاپ  با هم رابطه ی متقابلی دارند .



بطور مثال :طراح یک اشتباه کوچکی در طرح کند .فایل نهایی به لیتو گرافی رفته و زینک با همان اشتبا تهیه می شود .زینک تهیه شده به مرحله ی چاپ میرسد .که در اینجا در قسمت چاپ به مشکل می خوریم .که در این سه حالت باید دقت داشت که کار مورد نظر به خوبی انجام شود .

و به نظر من طراحی مهمترین مرحله ای است که باید بیشتر در آن دقت و دانش داشت.

تا کار به مشکل نخورد.

 همچنین قسمت چاپ رابطه ی مستقیم با طراحی دارد.

بطور مثال :طراح یک رنگ ساختگی در طرح به کار برده ،که باید کسی که می خواهد آن را چاپ کند(ماشینچی) آن رنگ را بسازد. که باید کاملا شبیه رنگی که طراح در طرح استفاده کرده است ،باشد.برای اینکه این کار به خوبی انجام شود ماشینچی باید چند رنگ را باهم ترکیب کند تا آن رنگ به دست آید.که اگر رنگ ساختگی روشن باشد باید ماشین چاپ چرک گیری شود تا آن رنگ روشن به خوبی درست شود.
پنتون کمک خوبی برای یک گرافیست و ماشینچی است .که دارای تنوع رنگی زیادی می باشد که برای مرکب سازی و طراحی لازم است.

در پنتون درصد ترکیب رنگ های مختلف وجود دارد که خیلی کار را برای طراح و ماشینچی آسان می کند.

کارهای چاپی رنگی از چهار رنگ اصلی  آبی - قرمز – زرد – مشکی به دست می آیند
عملیات پس از چاپ:

عملیات پس از چاپ ، کار چاپی را به کلی متفاوت می سازد، محصول چاپی شکل نهایی خود را بعد از انجام عملیات تکمیلی پیدا خواهد کرد .کیفیت انجام عملیات تکمیلی ، نقش بسزائی در کیفیت محصول نهائی دارد.در این مرحله به فرایند ها و تخصصهای متعدد دیگری احتیاج است ، تا بعنوان مثال یک جعبه محصول و یا یک ساک دستی تبلیغاتی آماده برای استفاده شوند.

مراحلی مانند روکش(انواع ورنی و سلفون)،تیغ زنی،برجسته کاری و طلاکوب،قالب سازی ، ترموگرافی،جعبه چسبانی ،فنر کشی،صحافی ، جلد سازی و بسته بندی همگی بعد از مرحله چاپ انجام می شوند.
فرآند پس از چاپ در واقع بخشی از جریان تولید محصول چاپی است که در آن کار چاپ شده ،با توجه به مشخصات فنی فرم و عملیات از پیش تعریف شده ،به اتمام می رسد.

نکته جالب هم در این صنف و هم در سایر مشاغل این است که هیچ انسانی در هیچ تخصصی نمی تواند ادعا نماید که به انتهای راه رسیده و از همه ی ریزه کاری ها باخبر است. در هر زمینه تنها افرادی زنده و پویا هستند که هر لحظه  خود را برای یادگیری نکات جدید آماده نگه دارد  و برنده ی مسابقه کسی است که بیشتر در موارد موشکافی نموده و بدنبال بدست آوردن پاسخ سئوالاتش باشد.                                                                                                                           705                    DSC 0000191DSC 0000251DSC 0000234DSC 0000199DSC 0000248DSC 0000186
نويسنده : امیر عسگری آهی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.