پنج شنبه, 27 ارديبهشت 1403

 



کاربینی روابط عمومی(بازدید از کتابخانه ملی)

باسمه تعالی
مرکز آموزش علمی – کاربردی فرهنگ و هنر 13 تهران
معاونت فرهنگی و دانشجویی
دفتر ارتباط با صنعت و کارآفرینی (هماورد مهارتی)
20120806123052 08 copy copy
............................................................................................................................
-آیا شغل شما با رشته تحصیلی شما مرتبط است؟ نوع ارتباط آن را بیان فرمایید؟
خیر
.............................................................................................................................
-مشخصات محیط کار مورد بازدید: این ساختمان به گونه ای طراحی و ساخته شده که علاوه بر مدیریت، واحدهای پشتیبانی هشت مرکز مهم و تخصصی کتابداری و مجموعه کتاب های مرجع و غیر مرجع – نسخه های خطی و کتاب های نادر منابع غیر کتابی می باشد. این مجموعه این امکان را فراهم می آورد که مراکز تخصصی کتابداری می توانند با هم در ارتباط مستقیم باشند. مجموعه اصلی کتابخانه در مخزن های بسته و در زیرزمین نگهداری می شود ولی سالن های قرائت به صورت منظم قفسه باز فقط مراجعین از کتاب های مرجع می توانند استفاده کنند. بخش نسخه های خطی از امکانات و ویژه برای حفظ و نگهداری میراث فرهنگی است برخوردار است.
-نام سازمان و یا شرکت بازدید شده:
سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران
-فعالیت اصلی شرکت بازدید شده چیست؟
کتابخانه ملی تمام آثار مکتوب و غیر مکتوب نشر شده در داخل کشور اعم از کتاب – جزوه – مدارک الکترونیک و دیجیتالی و همچنین آثار نشر شده در خارج از ایران به چند زبان غیر فارسی به ویژه انگلیسی گردآوری می کند. از جمله فعالیت های اصلی این سازمان فهرست نویسی – سازماندهی منابع غیر کتابی – مستند سازی – پردازش و سازماندهی – کلید منابع کتابخانه اعم از فارسی و غیر فارسی است که از سال 1377 شمسی ناشران را موظف به فهرست نویسی پیش از انتشار فیپا کرده است.
-رشته تحصیلی شما چه نقشی در این شرکت دارد؟
کتابخانه ملی به عنوان یکی از سازمان های اصلی در گردآوری و جمع بندی کلیه مکتوبات می باشد که یکی از ارکان اصلی این سازمان ارائه خدمات اطلاع رسانی و اشاعه اطلاعات موجود در منابع گردآوری شده است که رشته روابط عمومی به طور ملموس و بسیار نزدیک با این سازمان خو گرفته است. چرا که پایه انجام کلیه کارها در این سازمان از روابط عمومی فعال و قوی آن سرچشمه می گیرد. روابط عمومی محور اصلی فعالیت ها بوده و پل ارتباطی میان مردم و کتابخانه محسوب می شود. 
نوع سازمان چیست؟           دولتی ×       عمومی               خصوصی
-تاریخچه تاسیس:
اساسنامه این سازمان در تاریخ 2/8/68 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. و افتتاح و شروع به کار رسمی کتابخانه ملی به سال 1316 شمسی باز می گردد. در سال 58 کتابخانه پهلوی سابق سال 62 مرکز خدمات کتابداری و در سال 78 سازمان مدارک فرهنگی انقلاب سالی در کتابخانه ملی انجام شد و در سال 81 شمسی با تصویب شورای عالی اداری سازمان اسناد ملی در کتابخانه ملی ادغام شد و سازمان فعلی مشکل گرفت.
-مراحل انجام در این موسسه چگونه است؟
- ارائه خدمات در زمینه اطلاع رسانی به مراجعان
- انتشار طیف گسترده ای از منابع در موضوعاتی چون کتابداری و اطلاع رسانی و ....
- عرضه 2 بانک اطلاعاتی مهم به نام های کتاب شناسی ملی ایران و نمایه ملی ایران
- عرضه اطلاعات – کتاب شناختی و آثاری که کتابخانه ملی سازماندهی نبوده.
- عرضه خدمات به کودکان و نابینایان از طریق کتابخانه تخصصی و ویژه نابینایان
- رشته تحصیلی شما در این محیط کار چه نقشی دارد؟
یکی از مهم ترین مجموعه ای که جهت کتابخانه ملی نیاز می باشد روابط عمومی آن کتابخانه می باشد که با جمع آوری اطلاعات مورد نیاز مراجعین به فعالیت خود ادامه می دهد. که این مساله یکی از اساسی ترین نیازهای کتابخانه ملی می باشد.
خود کارآمدی و تجربه پذیری به عنوان یک کارمند روابط عمومی در ارتقای مهارت های عملکردی می تواند منجر به پیشبرد اهداف سازمانی و در نهایت رضایت شغلی می شود.
..............................................
-چه توانمندی های شخصیتی و جسمی برای احراز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شما متصور است؟
- انگیزه 
- فعال بودن 
- پر تلاش
- هدف داشتن 
-شرایط شغل های مرتبط با رشته تحصیلی خود را از لحاظ موارد زیر توضیح دهید:
1-سختی و پیچیدگی
2-قوانین و مقررات انجام کار
3-مباحث ایمنی و بهداشت
4-مباحث فرهنگی و اجتماعی (جاذبه و انگیزه های شغلی)
1-در بعضی از شرکت ها یا سازمان های روابط عمومی در چارت سازمانی وجود ندارد و با سازمان های متفاوت می باشد. مثلاً تبلیغات یک سازمان را جزء روابط عمومی می باشد اما در بیشتر سازمان ها جزء روابط عمومی محسوب نمی شود.
2-روابط عمومی قوانین و مقررات خاصی ندارد بلکه بیشتر نوع صحبت و مذاکره کارشناس روابط عمومی مهم است. 
3-چه در شغل روابط عمومی و چه در دیگر شغل ها ثبت ایمنی و بهداشت به صورت کلی برای همه قابل اجرا می باشد. 
4-مشارکت در برگزاری سمینارها و گرداوری ها اجرای نمایشگاه در داخل و خارج کشور – فضاسازی فرهنگی و تبلیغی در ساختمان و محوطه آن.
-شغل های مرتبط با رشته تحصیلی شما در خارج از کشور چه جایگاهی دارد؟ در کشورهای توسعه یافته روابط عمومی در چارت های سازمانی به عنوان بازوی اصلی به شمار می رود. استفاده از مفهوم روابط عمومی به معنای آکادمیک استفاده می شود. در اکثر کشورها وابسته به دولت می باشند و برای آنها از لحاظ حرفه ای کارکردی منحصر به فرد قائل می شوند و در بیشتر سازمان ها و نهادها روابط عمومی در کشورهای دارای رویکردی بازار محور و جامعه محور می باشند و بیشتر آمیزه ای از تکنیک و مهارت های روابط عمومی – بازاریابی و تبلیغات و به اقتصادی رقابت سنگین در بازار آزاد داخلی و خارجی می باشند نه فقط روابط عمومی محض.
-تاریخچه مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی شما در ایران و جهان چگونه است؟
نخستین روابط عمومی در ایران به طور رسمی در مرداد ماه سال 1332 شمسی در شرکت سابق نفت ایران آغاز به کار کرد و اولین گردانندگان آن دکتر نطقی استاد علوم ارتباطات و شاعر و نویسنده معاصر مرحوم ابوالقاسم حالت بودند.
در بسیاری از سازمان ها و ادارات تا سال 1345 اداراتی به نام تبلیغات و انتشارات فعالیت می کردند که از این تاریخ به بعد نام این ادارات به روابط عمومی تغییر کرد. روابط عمومی در جهان به مفهوم کنونی نخستین بار در سال 1897 در سالنامه یک موسسه راه آهن آمریکا مطرح شد و فعالیت آن به شکل کنونی از زمانی آغاز شد که موسسه های اقتصادی و دولت ها افکار عمومی را در سرنوشت خود موثر دانسته و دریافتند که فقط از طریق روابط عمومی است که می توان اذهان عمومی را مجذوب کرد و به فعالیت رونق بخشید. 
روابط عمومی در امریکا در سال 1906 تاسیس و در انگلستان در سال 1911 و بعد از آن کشورهای آلمان – فرانسه و هلند این رشته را تاسیس کردند. 
-مشاغل مرتبط و همگون با رشته تحصیلی خود را نام ببرید؟
علوم ارتباطات اجتماعی – پژوهش علوم اجتماعی – فناوری اطلاعات – مدیریت رسانه – روابط عمومی ارتباطات و امور بین الملل
-خصوصیات هر یک از مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود را بیان کنید؟
- مهارت فنی – دانش و مهارت تخصصی، سوابق تجربی – همکاری مرتبط با مطبوعات – ارتباط تنگاتنگ با اینترنت – ایجاد حسن رابطه با همکاران. انعکاس اعتقادات و اخبار به صورت شفاهی. حفاظت از حریم سازمان در مقابل جوسازی.
-چه تغییراتی مورد نیاز شغل مرتبط با رشته تحصیلی شماست؟
کامپیوتر – تلفن اینترنت – اکس قرائت – پوسترها و تیزرهای تبلیغاتی – دوربین عکاسی و فیلمبرداری – تجهیزات رایانه ای و ....
-به نظر شما حوزه کارآفرینی و ایجاد شغل جدید در رشته تحصیلی شما چگونه ایجاد می شود؟
با استفاده از تکنولوژی ها همانطور که فرصت هایی کهنه، بی مصرف می شوند فرصت های تازه ایجاد می شود. 2. می توان سبک ها و معیارها و مسطح زندگی تازه ای را تعریف کرد. 3. ارتباط با امور بین الملل و حوزه های ارتباطی کشورهای دیگر باعث شکل گرفتن و ایجاد شغل های دیگر در ذهن کارشناس روابط عمومی می گردد.
-به نظر شما چه مهارت هایی در آینده پس از گذراندن دروس رشته به دست خواهید آورد؟
ارتقای سطح کیفی امور شرکت در داخل و خارج از آن – مهارت های اصول و فنون مذاکره – بهبود سطح آموزش کارکنان – نوآوری – خلاقیت و طراحی فعالیت های جدید در قلمرو وظایف روابط عمومی ....
-آیا علاقه به ایجاد کار و حرفه مطابق با رشته تحصیلی خود دارید؟ بله – می توان از طریق روابط عمومی ایده ها و افکار و اندیشه های خود را در معرض عموم قرار دارد. و دید فرد یا خود شخص دارای مدرک عمومی نسبت به افراد دیگر از لحاظ مذاکره استفاده از رسانه و شبکه های اجتماعی متفاوت می باشد.
نويسنده : مریم سفیدچی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.