چهارشنبه, 05 ارديبهشت 1403

 



گوشت منجمد برزیلی

بسمه تعالی

021369569871103541

گوشت منجمد قرمز برزیلی

نام دانشجو:طاهره کشانی

شماره دانشجویی : 

91238049270063

رشته مدیریت کسب و کار

گوشت قرمزمنجمد برزیلی

عرضه گوشت های یخ زده وارداتی در نمایشگاه بهاره امسال سرو صدا وانتقادات فراوانی را بوجود آورد. به گزارش خبرنگاراقتصادی جهان نیوز گوشتهای یخ زده ارزان قیمتی که ماهها پیش توسط مباشرین وزارت جهاد کشاورزی در انبارها ذخیره شده بود در نمایشگاه امسال عرضه شده است .

عرضه گوشت های وارداتی از کشور برزیل در حالی در دستور کار قرار گرفته است که مقامات بازرگانی وصنفی از عرضه کالاهای کاملا ایرانی در نمایشگاهها خبر داده بودند. کاظم صمدی ،رییس اتحادیه فروشندگان گوشت گوسفندی تهران در این باره در گفت وگو با خبرنگار جهان گفت :امسال وزارت جهاد کشاورزی گوشت ها ی یخ زده وارداتی از کشور برزیل را برای عرضه در نمایشگاه بهاره در دستور کار قرار داده است.

وی ادامه می دهد :این گوشت های یخ زده که از نوع گوشت گوساله به شمار می روند مدتها پیش از کشور برزیل وارد وانبارشده است . صمدی با بیان اینکه قیمت گوشت های برزیلی به دلیل منجمد بودن ونبود کیفیت بالا

5500 تومان به فروش می رسد خاطرنشان می سازد :این گوشتها با توجه به مدت زمان کوتاه برگزاری نمایشگاه تاثیری در تنظیم بازار ندارد.

با این حال محمد صادق مفتح ،معاون وزیر بازرگانی نیز در گفت وگو با جهان اعلام کرد :توزیع گوشت منجمد در نمایشگاه بهاره ربطی به ما ندارد وتوسط وزارت جهاد کشاورزی صورت می گیرد. وی ادامه داد:به طور حتم گوشت های عرضه شده در نمایشگاه بهاره باید تولید داخل باشد.

هماهنگی سازمان بازرگانی استان تهران، اقدامات لازم برای واردات گوشت منجمد برزیلی و گوشت تازه از سیستان و بلوچستان و هم چنین کشور قرقیزستان صورت گرفته که با ورود و توزیع آن، قیمت ها کاهش محسوسی خواهد داشت. رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی با بیان این مطلب ، گفت: با توجه به حجم زیاد گوشت وارداتی از قرقیزستان توسط هواپیما پیش بینی می شود قیمت گوشت گوسفندی در بازار تعدیل شده و در ماه مبارک رمضان مشکلی از این بابت نداشته باشیم. فرهاد باقری معین ادامه داد: در همین راستا از فروردین ماه سال جاری اقدام به اخذ مجوز های لازم برای واردات گوشت از استرالیا کردیم که با توجه به فراهم شدن شرایط، واردات گوشت از این کشور بعد از ماه رمضان آغاز خواهد شد. وی قیمت خرده فروشی گوشت های وارداتی از قرقیزستان را

11 هزار و500 اعلام کرد و افزود: این گوشتها در مغازه های تحت پوشش اتحادیه، توزیع می شود.

 

... مدیر عامل اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گاوی گفت : از آنجا که واردات دام زنده از پاکستان و افغانستان ممنوع شده است گوشت های منجمد برزیلی جایگزین آنها در بازار شده اند ... علی خندان روی جوان ، تصریح کرد : هر چند بیشتر دام هایی که کشتار شده و به تهران منتقل می شوند، از استان زاهدان است اما برای جبران درصد کمی از گوشت هایی که از دام های افغانی و پاکستانی تامین می شد واردات گوشت منجمد برزیلی افزایش یافته است ... وی با تاکید بر اینکه این امر نتوانسته تاثیر چندانی بر قیمت گوشت داشته باشد ، افزود: هم اکنون گوشت قرمز بدون هیچ افزایش قیمتی در سطح شهر تهران به فروش می رسد ... جوان تصریح کرد : با توجه به شیوع بیماری تب برفکی ، وزارت بازرگانی از تمدید قرار داد خود با این اتحادیه در رابطه با عرضه گوشت گرم ارزان قیمت امتناع و آن را به زمانی دیگر ، پس از رفع این مشکل موکول کرد ... وی اظهار داشت : با این حال ، در حال حاضر گوشت گرم کشتار

48 ساعته هر کیلو گرم 7500 تومان در برخی مراکز اعلام شده این اتحادیه به فروش می رسد ادامه ...

... از اسفندماه سال جاری به مدت یکسال ماهانه


5 هزار تن گوشت منجمد برزیلی به قیمت هر کیلوگرم 6 هزار و 700 تومان در فروشگاه های زنجیره ای ایرانیان و مراکز منتخب وزارت بازرگانی در سطح کشور توزیع می شود ... فروشگاه های زنجیره ای ایرانیان از ابتدای اسفندماه گوشت منجمد برزیلی را به قیمت 6700 تومان توزیع می کند ... به نقل از روابط عمومی فروشگاه های زنجیره ای  ایرانیان، در راستای واگذاری تنظیم بازار محصولات به وزارت بازرگانی مدیریت این فروشگاه ها اقدام به واردات گوشت منجمد برزیلی کرده است .

... واردات گوشت قرمز ابتدا در حد

50 هزار تن و به عنوان مصرف صنایع کشور صورت گرفت اما هم اکنون در مغازه های سطح شهر در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد؛ درصورتیکه کشورمان یکی از تولیدکنندگان مرغوب گوشت قرمز در جهان محسوب می شود و به گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در تولید این محصول استراتژیک در مرز خودکفایی قرار دارد و حدود 80 هزار تن واردات برای جبران کمبود تولید داخل لازم است اما هر ساله بسیار بیشتر از این میزان از کشورهای هندوستان، پاکستان، برزیل و ... هم اکنون نیز میزان مجوزهای صادر شده برای واردات گوشت های منجمد که به عنوان تنظیم بازار و مصرف پادگانها و بیمارستانها داده می شود در سطح شهر هم عرضه می گردد که تولیدکنندگان را با مشکل مواجه کرده و انگیزه تولید را با وجود ظرفیت های بالا از بین برده است ... سعادت الله عباسی - معاون وزیر جهاد کشاورزی شرایط تولید گوشت قرمز در سال جاری را مناسب ارزیابی و اظهار می کند: سال گذشته 933 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شد که امسال حدود سه درصد افزایش خواهد داشت و همچنین سال گذشته کمتر از 100 هزار تن گوشتقرمز به منظور ذخیره استراتژیک و اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها وارد شد که امسال میزان نیاز به واردات کمتر خواهد بود و حدود 80 هزار تن گوشت قرمز منجمد به منظور ذخیره سازی و تامین کمبود نیاز کشور وارد می شود.

... درپی اعتراض دامدارن به افزایش واردات گوشت قرمز منجمد که ابتدا در حد


50 هزار تن و به عنوان مصرف صنایع کشور صورت گرفت و هم اکنون در مغازه های سطح شهر در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد و گلایه کارشناسان و مصرف کنندگان به مصرف گوشت های بی کیفیت یخی، درحالیکه کشورمان یکی از تولیدکنندگان مرغوب و لذیذ گوشت قرمز در جهان محسوب می شود، احتمالا تعرفه 35 درصدی واردات گوشت قرمز که از سال گذشته صفر شده بود مجددا اعمال شود ... براساس قانون بودجه سال 90 وزارت بازرگانی مکلف شده به ازای هر کیلوگرم  گوشت قرمز مبلغ دو هزار و 500 ریال از واردکنندگان دریافت کند و به حساب خزانه داری کل کشور واریز کند ... درحال حاضر سالانه بیش از 930 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید می شود که با توجه به مصرف سرانه ی 12 کیلوگرم، سالانه 900 تا 950 هزار تن نیاز کشور است و در مرز خودکفایی این محصول پروتئینی استراتژیک قرار داریم؛ این درحالیست که ایران به عنوان یکی از کشورهای تولیدکننده مرغوب و با کیفیت گوشت قرمز طی سالهای اخیر نه تنها خودکفا بوده بلکه صادرکننده این مصول به کشورهای مسلمان حاشیه خلیج فارس بوده است اما به دلیل مشکلات ایجاد شده اعم از وارداتگوشت قرمز، قاچاق دام زنده به کشور، خشکسالی و نبود حمایت مناسب از دامداری های داخلی از میزان تولید کاسته شده است.

وي يادآور شد: در ۲ ماه گذشته قيمت گوشت ۲ هزار تومان در هر کيلو، افزايش يافت ولي در ۲ روز گذشته مبلغ ۲۰۰ تومان در هر کيلو کاهش قيمت پيدا کرده است.مسئول يک شرکت وارد کننده گوشت يخي برزيلي ضمن تأييد اين خبر به خراسان گفت: واردات گوشت توسط دولت انجام نمي شود بلکه برخي از شرکت هاي وارداتي با هماهنگي سازمان جهاد کشاورزي به اين کار مبادرت مي کنند.وي افزود: گوشتي که از برزيل وارد مي شود، بر اساس قراردادهاي ۳ هزار تني است که در هر فصل ۵۰۰ تن آن از برزيل خريداري و وارد مي شود.وي اضافه کرد: قراردادهايي که با برزيل براي خريد گوشت منعقد مي شود بر اساس دلار به قيمت روز است. به عنوان نمونه اگر قرارداد خريد يک ماه قبل منعقد شده باشد اکنون با همان قيمت خريد و فروش مي شود. در حالي که شرکت هاي وارداتي ناچارند قيمت روز دلار را پرداخت کنند و اين امر باعث اختلاف قيمت مي شود.

وي با اشاره به اين که نوسان قيمت دلار باعث بالا رفتن قيمت نهايي گوشت وارداتي شده است، گفت: شرکت هاي وارداتي به اين دليل قيمت گوشت را افزايش مي دهند.وي افزايش تعرفه هاي بيمه اي را از ديگر دلايل افزايش قيمت گوشت برزيلي برشمرد و افزود: بيمه در سطح تجارت جهاني به شکل ماهيانه است و هر محموله هم تعرفه خاص خود را دارد و واردات در فصل گرما و سرما قيمت متفاوتي دارد.وي افزود: شرايط سياسي برخي کشورهاي عربي هم باعث شده است، بيمه محموله هاي تجاري افزايش پيدا کند.وي با اشاره به اين که وارد کردن گوشت از برزيل يک ماه زمان مي برد، گفت: کشتي محموله در سواحل کشور دبي پهلو مي گيرد و يک روز هم براي ترانزيت محصول زمان مي برد و همه اين مراحل را شرکت هاي بيمه اي تحت پوشش قرار داده اند.

وي ناآرامي خليج عدن را از ديگر عوامل افزايش قيمت گوشت هاي وارداتي اعلام کرد و گفت: اين ناآرامي در خليج عدن بر تعرفه هاي بيمه اي تأثيرگذار بوده است.وي يادآور شد: تحريم هاي اقتصادي ايران هم در ايجاد اين امر بي تأثير نبوده است.رئيس اتحاديه گوشت قرمز و قصابان مشهد هم ضمن تأييد افزايش قيمت گوشت وارداتي در اين باره به خراسان گفت: گوشت وارداتي از طريق شرکت هاي آزاد در تهران و بنادر جنوب وارد کشور مي شود و شرکت هاي مربوطه بسته به نياز و سفارش خود گوشت لازم را خريداري مي کنند.

احمد احدي افزود: گفته مي شود براي شرکت ها يک سري محدوديت هايي براي واردات قائل شده اند و در اين راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت درصدد است سر و ساماني به اين مشکل بدهد و در حال بررسي وضعيت واردات گوشت قرمز منجمد هستند.وي گفت: اتحاديه در توزيع گوشت وارداتي منجمد نقشي ندارد.وي با اشاره به وضعيت قيمت گوشت قرمز گوسفندي و گوساله در مشهد افزود: قيمت گوشت قرمز در يک ماه اخير ۲ هزار تومان کاهش داشته است.در خور اشاره است با وجود تلاش خبرنگار خراسان براي کسب نظرات سازمان صنعت و معدن و تجارت استان متاسفانه روابط عمومي اين سازمان پاسخي ارائه نکرد.

مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرف

کنندگان و تولیدکنندگان با تشریح تصمیمات جدید برای تنظیم بازار گوشت قرمز در ایام پایانی سال، جزئیات قیمتی گوشت قرمز را اعلام کرد.

محمدحسین مولاخواه گفت: در رابطه با گوشت قرمز منجمد گوساله وارداتی تمهیداتی در نظر گرفته شده است، این درحالی است که با توجه به تعهدات شرکت

های واردکننده، به تازگی قرار شده کالاها پس از ترخیص به شبکه نگهداری و توزیع مشخص شده منتقل و موجودی و میزان کالاهای مورد عرضه به صورت روزانه توسط بازرسان سازمان صنعت، معدن وتجارت استان تهران و مدیریت بازرسی و نظارت شورای اصناف کشور کنترل شود تا به دست مصرفکننده برسد.

مدیرکل بازرسی ویژه سازمان حمایت مصرف

کنندگان و تولیدکنندگان افزود: بنابر تصمیمات متخذه در ستاد تنظیم بازار داخلی، تمامی وارد کنندگان و توزیع کنندگان گوشت منجمد وارداتی ملزم به عرضه کالا در شبکه منتخب و با قیمت تعیین شده هستند. وی تصریح کرد: حداکثر قیمت مصرفکننده ران کیلویی 9150تومان، سردست کیلویی 8800 تومان، گردن کیلویی 7930 تومان و مخلوط کیلویی 8800 تومان تعیین شده و عرضه این کالا خارج از شبکه تعریف شده و بالاتر از قیمتهای یادشده تخلف محسوب میشود. مولاخواه به مهر گفت: کالای مذکور در نمایشگاههای عرضه مستقیم کالا که در اسفند ماه در مصلی، بوستان ولایت، پارک ارم، تهرانپارس، ورزشگاه تختی و فرهنگسرای خاوران برگزار میشود، توزیع خواهد شد. وی اظهار داشت: در جلسه تنظیم بازار نیز مقرر شده مرکز امور اصناف و بازرگانان با همکاری اتحادیههای مربوطه و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران، شورای اصناف کشور و سازمان میادین میوه و ترهبار، دامنه قیمتی گوشت قرمز گرم اعم از گوسفندی و گوساله بررسی و به ستاد تنظیم بازار به منظور اتخاذ تصمیم اعلام کنند. به گفته مولاخواه، با توجه به طرح تشدید بازرسیها و برخورد با تخلفات احتکار و امتناع از عرضه کالا که از ابتدای بهمن ماه سالجاری شروع و تا پایان طرح نظارتی ویژه نوروز 91 نیز ادامه دارد، حدود 35 هزار بازرسی از مراکز مختلف اقتصادی در سطح کشور صورت گرفته که به تعداد بیش از 1200 فقره گزارش و شکایات مردمی رسیدگی و حدود هزار مورد پرونده تخلف به ارزش 36 میلیارد ریال تنظیم و به تعزیرات حکومتی جهت رسیدگی ارسال شده است.

ملت ایران: سید محسن دستور اظهارکرد: کمیته علمی و اجرایی سازمان بهداشت جهانی دام (

OIE) ماه گذشته آخرین نتایج بررسی های خود از کشور برزیل را اعلام کرد که بر این اساس با توجه به تعداد جمعیت گاو این کشور و یک مورد آتپیکی مشاهده شده، برزیل در لیست کشورهای دارای رتبه A و کشورهای قابل اغماض قرار گرفته است. وی افزود: واردات گوشت برزیلی به ایران با مراقبت ها و بررسی های لازم ادامه دارد و تنها واردات گوشت از ایالت" پارانا" و چند کشتارگاه حوالی این ایالت به حالت تعلیق درآمده است. رییس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به سفر هیات بلند پایه برزیلی به ایران نیز عنوان کرد: هیات برزیلی در این سفر گزارشات مفصلی از سیستم مراقبت خود، چگونگی ابتلای این دام به بیماری جنون گاوی از شروع تا مراحلی که دام تلف شد، آزمایشات انجام شده و اقدامات تشخیصی و کنترلی پس از مرگ ورا ارائه کردند. دستور افزود: بر اساس توافقات انجام شده با برزیل، همکاری های فنی و علمی دامپزشکی بین دو کشور صورت می گیرد. در پی اعلام بیماری جنون گاوی در یک رأس گاو ۱۳ ساله تلف شده در ایالت پارانای برزیل در دسامبر سال ۲۰۱۲، جمهوری اسلامی ایران کشتار دام در کشتارگاه ایالت پارانا و دو کشتارگاه همجوار آن را برای واردات به ایران متوقف کرد اما به دنبال اعلام این خبر هیأتی بلند پایه از دامپزشکی فدرال برزیل در سازمان دامپزشکی ایران حضور یافت و از سلامت گوشت های صادراتی برزیلی دفاع کردند.

نويسنده : طاهره کشانی

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.