جمعه, 14 ارديبهشت 1403

 



کارورزی در واحد حسابداری شرکت پتروشیمی

 


14 copy

 


دانشگاه جامع علمی‌- کاربردی

واحد 13

رشته حسابداری

 

گزارش کارآموزی :

حقوق و دستمزد

 

محل کارآموزی :

شرکت پترو شیمی گناوه

 

استاد:

جناب آقای تقدیسی

 

دانشجو :

زکیه تقی پور

 

 

 

تابستان 1392

 

ضمن عرض تشکر و قدر دانی از زحمات استاد محترم

جناب آقای تقدیسی

و کلیه عزیزانی که با الطاف و راهنمایی های سازنده شان من را در تهیه این گزارش یاری نمودند.

 

 


فهرست مطالب

فصل اول. 1

آشنایی با مکان کارآموزی. 1

تاريخچه شرکت. 2

فصل دوم . 3

ارزیابی مرتبط با رشته کارآموزی. 3

خلاصه گزارش كارآموزي. 4

تكنيك هاي به كار رفته . 4

فصل سوم. 6

فعالیتهای انجام شده. 6

حقوق و دستمزد . 7

كسور حقوق . 8

ماليات حقوق و دستمزد . 8

حق بيمه‌هاي اجتماعي . 8

بيمه درماني و دريافت مستمري. 8

صندوق اجرا. 9

كسور توافقي . 9

مساعده يا پيش پرداخت حقوق و دستمزد . 10

طرح طبقه بندي مشاغل. 11

حكم كارگزيني. 11

ويژگى‏هاى حقوق و دستمزد. 15

مراحل طراحى نظام حقوق و دستمزد. 16

روش‏هاى ارزشيابى‏. 17

تعيين حقوق پايه. 20

بررسي سيستم حقوق و دستمزد. 21

اطلاعات پايه. 21

محاسبه فيش. 24

تعريف سيستم حقوق و دستمزد. 24

انواع سيستم هاي پرداخت حقوق. 25

سيستم حقوق و دستمزد. 26

نحوه جمع آوري اطلاعات. 29

محاسبه حقوق ماهيانه. 30

گزارشات كنترلي. 30

پارامترهاي حقوقي. 30

شيوه هاي مختلف پرداخت حقوق. 31

بكارگيري اطلاعات فردي هر فرد. 31

استفاده از تعاريف عوامل حقوقي. 31

فيش حقوق. 32

صدور فيش حقوق تمام پرسنل در يك ماه.. 32

عدم محاسبه ماليات براي پرسنل معاف از پرداخت ماليات.. 33

محاسبه بيمه بازنشستگي و مقرري ماه اول.. 34

محاسبه سهم بيمه خدمات درماني.. 34

حذف فيش حقوق. 35

- محاسبه جريمه غيبت و تاخير. 35

محاسبه مبلغ اضافه كار. 35

چاپ فيش حقوق. 35

ساير موارد. 35

ليست حقوق. 36

تنظيم ليست حقوق. 36

چاپ ليست حقوق. 36

پرداخت يا بدهي متفرقه. 36

ماليات. 36

تشكيل جداول مالياتي براي هر سال. 36

محاسبه ماليات براساس جدول سال. 37

محاسبه ماليات مقطوع براي برخي عوامل حقوقي خاص. 37

منظور كردن معافيت مالياتي براي برخي پرسنل. 37

عوامل حقوقي. 40

محاسبه مبلغ فيش براساس حكم. 40

كسور قانوني و متفرقه. 42

ليست حقوق. 42

امكان افزودن محل امضاي كارمندان به ليست حقوق.. 43

گسترش گروه بندي چاپ ليست حقوق.. 43

فصل چهارم. 45

نتیجه گیری. 45



 

                                    

فصل اول

آشنایی با مکان کارآموزی

                                    

 


تاريخچه شرکت:

معرفی شرکت پتروشیمی گناوه

  شرکت پتروشیمی گناوه بنا بر نیاز صنعت پتروشیمی ایران به یک شرکت مستقل و فعال در زمینه بازرگانی خارجی و داخلی در بیست و سوم تیرماه سال 1372 و با سرمایه شرکت ملی صنایع پتروشیمی  تاسیس و در سال 1388 در راستای اهداف اصل 44 قانون اساسی کشور با واگذاری بیش از 52 درصد سهام آن به کنسرسیوم شرکت سرمایه گذاری ایران و شرکاء به عنوان یک شرکت خصوصی و شریک تجاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی فعالیتهای خود را آغاز نموده است .

اهداف اصلی این شرکت در بازار داخلی ، تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع پائین دستی و در بخش بازرگانی خارجی بهتر و سریعتر به بازار مصرف در اقصی نقاط جهان است .    

فعالیت های عمده :

 این  شرکت یکی از بزرگترین شرکتهای خاورمیانه میباشد که به امر فروش محصولات تولیدی مجتمعهای پتروشیمی ایران در بازارهای داخلی و خارجی اشتغال دارد. تلاش جهت گسترش حضور در بازار از طریق ارتقاء کیفیت محصولات و ارائه خدمات بعد از فروش به مشتریان و جلب رضایت آنان از اهداف اصلی این شرکت میباشد. به منظور توسعه فعالیتهای بازاریابی و پاسخگویی به نیازهای مشتریان در بازارهای برون مرزی ، شرکت بازرگانی پتروشیمی به تاسیس شرکت ها و دفاتری در انگلستان ، آلمان ، چین ، سنگاپور ، هند ، دبی و کره جنوبی و ترکیه مبادرت نموده است . شرکت بازرگانی پتروشیمی در راستای انجام وظایف خود در توزیع مواد با راه اندازی  سایت فروش از راه دور   اقدامی در جهت تمرکززدائی و کاهش مراجعه حضوری مشتریان به محل شرکت در تهران نموده است  . با استفاده از این سایت که از طریق اینترنت قابل دسترس است خریداران میتوانند ضمن دسترسی به اطلاعات مربوط به حواله های دریافتی و صورتحسابهای خود ،  آخرین وضعیت مانده حساب خود در شرکت بازرگانی پتروشیمی نیز آگاهی یابند ، درخواست خرید کالا را به سیستم وارد و حواله ها را روی سایت مشاهده نمایند 


 

 

 


 

فصل دوم

ارزیابی مرتبط با رشته کارآموزی

 


خلاصه گزارش كارآموزي

وجود يك حسابدار جهت حسابرسي امور مالي شرکت به علت حجم بالاي دریافت یکی از نيازهای اصلي مي باشد.

حسابداري و جمع آوري مبالغ آن بسيار دقت فراران مي طلبد در ضمن پرداخت هزينه هاي كارگران‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، آشپز، خدمات، مسئولين فروش و هزینه های متفرقه مانند قبوض، تغذیه و.... هریک بایستی با دقت نظر انجام شود. در مدتی که اینجانب در مدت كارآموزي چندین بار در مورد مسایل مالی مشکلاتی حاصل شد که هرچند قابل چشم پوشی بود ولی این مشکلات با متمرکز شدن روی مسایل مالی می‌تواند اصلا پیش نیاید.

تكنيك هاي به كار رفته :

حسابداري اين شرکت به دو روش انجام مي شود .

1- حسابداری دستي: که بصورت دستی و یک ماشین حساب کل هزینه ها و درآمدها محاسبه می‌شد مبالغ خروجی حسابداری دستی و رایانه ای بایستی باهم منطبق می‌بودند والا گوشه ای از کار ایراد داشت پرسنل مربوط آنها را بررسي مي كرد

2- حسابداری رايانه اي : كه پرسنل مربوطه آنها را انجام مي دهد در صورت نیاز آنها را بررسي مي کنند.

در نهايت كل موجودي - هزينه ها- و غيره توسط مديريت چك مي شود . نرم افزار حسابداری مورد استفاده در این شرکت نرم افزار هلو می‌باشد

در سازمان‌ها و شركت‌هاي مختلف به دليل وجود حجم بالاي خريدها و گردش كالا نياز به سيستم انبارداري جزء ملزومات اساسي مديريت گردش كالا مي باشد. بدين لحاظ و به منظور مديريت مطلوب انبار نياز به ضوابط و معيارهاي انبارداري مي‌باشد اما انبار به دلايل مختلفي براي موسسات و مراكز تجاري صنعتي از اهميت خاصي برخوردار مي‌باشد كه اهم آنها عبارتند از:

1-ارزش بالاي سرمايه در گردش شركت

2-ارتباط تنگاتنگ انبار با بخشهايي نظير توليد

3-ارتباط نزديك انبار با بخش برنامه‌ريزي مواد بايد به نحوي باشد كه ضربه‌هاي حاصله در اثر كمبود محصول يا مواد را خنثي نمايد و حكم ضربه‌گير را در سازمان داشته باشد.

هدف ما در اين مجموعه ارائه مطالبي نسبتاً جامع در خصوص سيستم‌ها و مدل‌هاي انبارداري و برنامه‌ريزي كنترل موجودي انبارهاست اميد است كه در اين پروژه گامي باشد هر چند كوچك در راه تكميل مديريت سيستم‌هاي انبارداري و آرزوي ما رضايت شماست كه هيچ هدفي والاتر از آن نيست.


 

 


 

 

فصل سوم

فعالیتهای انجام شده

 


حقوق و دستمزد :

حقوق پايه :

حقوقي است كه با رعايت قانون كار (براي كارگران رسمي) و يا به وسيلة عقد قراردادي كه مغاير قانون كار نباشد (براي كارگران قرار دادي)، براي انجام يك ساعت كار و يا توليد يك واحد محصول تعيين و به صورت ساعتي،‌ روزانه، هفتگي و معمولاً ماهانه پرداخت مي‌شود .

ساعات كار عادي :

مطابق ماده 51 قانون كار ساعت كار عادي، مدت زماني است كه كارگر نيرو و يا وقت خود تا به منظور انجام كار در اختيار كارفرما قرار مي‌دهد. ساعات كار كارگران در شبانه روز،‌ نبايد از 8 ساعت تجاوز نمايد. مجموع ساعت كار هر هفته از 44 ساعت نبايد تجاوز كند.

ساعات كار اضافي (اضافه كاري): مطابق قانون كار، اضافه كاري بايد تابع شرايط زير باشد.

الف- موافقت كارگر

ب- پرداخت 40% اضافه بر مزد هر ساعت كار عادي

پ- ساعت كار اضافي نبايد از 4 ساعت در روز تجاوز نمايد، مگر در موارد خاص با توافق طرفين.

ت روز جمعه، روز تعطيل هفتگي كارگران با استفاده از مزد مي‌باشد.

مطابق قانون كار از ساعت 6 بامداد تا ساعت 22 كار روز و از ساعت 22 تا 6 بامداد روز بعد كار شب محسوب مي‌شود.

پاداش :

معمولاً در پايان دورة مالي يا در پايان هر فصل به مناسبتهاي مختلف مبلغي به عنوان عيدي و پاداش به كارگران و كاركنان پرداخت مي‌شود.

حداقل مبلغ عيدي و پاداش كارگران، معمولاً در پايان هر سال بر مبناي حقوق و دستمزد توسط هيأت دولت تعيين مي‌گردد.

مرخصي استحقاقي :

طبق ماده 94 قانون كار، مصوب سال 1369 مرخصي استحقاقي سالانه كارگران با استفاده از مزد و احتساب چهار روز جمعه جمعاً يك ماه است.

كسور حقوق :

دايره حسابداري، موظف است در زمان تنظيم هر ليست حقوق و دستمزد با توجه به مصوبات قانوني يا براساس توافق بعمل آمده با كارگر، مبالغ را تحت عنوان كسور دستمزد از حقوق و دستمزد كسر و به سازمانهاي ذينفع پرداخت نمايد. اين مبالغ شامل كسور قانوني و كسور توافقي مي‌باشد.

كسور قانوني عبارت از وجوهي است كه كارفرما به نمايندگي از طرف سازمانهاي مربوط و براساس مصوبه هاي قانوني،‌بايد از دستمزد كارگران كسر و به سازمانهاي ذينفع پرداخت نمايد. كسور قانوني شامل ماليات حقوق و دستمزد، حق بيمه‌هاي اجتماعي سهم كارگر و بدهي كارگر به صندوق اجرا (اجرائيات) مي‌باشد.

ماليات حقوق و دستمزد :

مطابق قانون، كارفرما موظف است در زمان تهيه هر ليست دستمزد، مبلغ ماليات متعلق را با توجه به ضرايب جدول مالياتي و پس از كسر معافيتهاي قانوني محاسبه نموده، از حقوق كارگر كسر و به حساب وزارت امور اقتصادي و دارايي واريز نمايد. مهلت پرداخت حقوق و دستمزد حداكثر يك ماه پس از تنظيم ليست خواهد بود و در صورت تاخير در پرداخت آن، جريمه دير كرد به كارفرما تعلق خواهد گرفت.

حق بيمه‌هاي اجتماعي :

حق بيمه‌هاي اجتماعي كارگران جمعاً معادل 30% حقوق و دستمزد ناخالص است. كه 7% آن به وسيلة كارگر 23% آن توسط كارفرما تامين مي‌گردد. به موجب قانون،‌ كاركناني كه حق بيمه اجتماعي خود را پرداخت نموده باشند حق استفاده از مزاياي قانوني بيمه را خواهند داشت برخي از مزاياي بيمه‌هاي تامين اجتماعي عبارتنداز :

بيمه درماني و دريافت مستمري (از كار افتادگي، بازنشستگي و فوت)

حق بيمه سهم كارگر كه معادل 7%دستمزد ناخالص و يكي از عوامل كسور دستمزد بايد هنگام تنظيم ليست توسط كارفرما از دستمزد او كسر و به سازمان تامين اجتماعي پرداخت شود.

حق بيمه اجتماعي سهم كارفرما معادل 23% دستمزد ناخالص است كه كارفرما بايد هنگام تنظيم ليست علاوه بر دستمزد محاسبه كند و همراه حق بيمه سهم كارگر به سازمان تامين اجتماعي پرداخت نمايد اين مبلغ جزء كسور دستمزد محسوب نمي‌شود.

كارفرما بايد حداكثر 20 روز پس از تنظيم ليست حقوق و دستمزد يك نسخه از آن را به انضمام چكي معادل مبلغ حق بيمه سهم كارگر و كارفرما به سازمان تامين اجتماعي تسليم نمايد.

صندوق اجرا (اجرائيات) :

يكي ديگر از عوامل مربوط به كسور حقوق و دستمزد بدهي كارگر به صندوق اجرا است. اجرائيات به مبلغي گفته مي‌شود كه طبق قانون به موجب احكام صادره از سوي مراجع قانوني بايد توسط كارفرما از حقوق كارگر كسر و به حساب صندوق اجرا واريز گردد.

بعضي از دلايل صدور احكام مبني بر كسر مبلغي از حقوق كارگر توسط دادگاههاي صالحه عبارت است از :

عدم پرداخت بدهي توسط كارگر به اشخاص ثالث و تسليم شكايت طلبكار به دادگستري براي وصول طلب مورد بحث محكوم شدن كارگر به پرداخت غرامت براساس شكايت كارفرما، داير بر وارد كردن خسارت به كارخانه و

چنانچه مبلغ مورد شكايت بيش از 3/1 حقوق ماهانه كارگر باشد براساس حكم دادگاه به صورت اقساط ماهانه از دستمزد او كسر و به صندوق اجرا واريز خواهد شد.

كسور توافقي :

كسور توافقي است عبارت از وجوهي است كه با توافق كارگر و يا براساس قرار داد بين كارگر و كارفرما در زمان تنظيم ليست از دستمزد كاركنان كسر مي‌شود عبارتند از : بدهي كارگران به شركت تعاوني، اقساط مربوط به وام مسكن، سهم كارگر بابت طرح بازنشستگي و مساعده يا پيش پرداخت حقوق و دستمزد .

بدهي كارگر به شركت تعاوني يا به اشخاص ؛ بنا به درخواست كارگراني كه به شركت تعاوني يا به اشخاص ديگر بدهكارند، دايره حسابداري اقساط بدهي را ماهانه از دستمزد آنان كسر و به طلبكاران پرداخت مي‌نمايد.

مساعده يا پيش پرداخت حقوق و دستمزد :

در واحدهاي توليدي، معمولاً قبل از پايان هر ماه مبلغي به عنوان مساعده به كارگران پرداخت مي‌گردد كه علت آن، نياز كارگران و احتراز از محاسبه حقوق و دستمزد در پايان هر پانزده روز مي‌باشد.


طرح طبقه بندي مشاغل

حكم كارگزيني

1- نام و نام خانوادگي :

2- نام :

3- شماره پرسنلي :

4- شماره شناسنامه :

5- نام پدر :

6- تاريخ تولد :

7- محل صدور :

8- وضعيت تأهل :

9- تعداد اولاد :                 نفر

10- وضعيت سربازي :

11- آخرين مدرك تحصيلي :

12- تاريخ استخدام :

13- كد شغل :

14- عنوان شغل :

15- عنوان پست :

16- واحد :

17- نوع حكم :

19- مزد گروه (شغل) :

18- شرح حكم :

مزد پايه

مزد سنوات

20- مزايا :

مسكن

خواربار

عائله مندي

22- تاريخ اجراي حكم :

 

23- شماره حكم :                 24- تاريخ صدور:

 

25- محل امضاهاي مجاز :

 

21- جمع كل مزد و مزايا :

               

   


كارت اوقات كار

نام و نام خانوادگي :                             شماره كارگر :                             دايره :

       تاريخ

نام محصول

         

جمع

             
             
             

سرپرست قسمت : …………………………

( كارت حضور و غايب)

شماره كارت :                                             نام ونام خانوادگي :

قسمت :                                   ماه :                           سال :

روزهاي ماه

قبل از ظهر

بعد از ظهر

اضافه كاري

جمع كار روز

ورود

خروج

ورود

خروج

ورود

خروج

1

             

2

             

3

             

4

             

5

             

6

             

7

             

8

             

9

             

10

             

11

             

12

             

امضاء : …………………



(كارت خروج)

........................................

نگهباني

خروج آقاي / خانم …………………… شماره كارت ……………

جهت انجام كار شركت به                        

در ساعت :…………                 مورخ :……………… بلامانع است.      

امضاء

ساعت خروج :………………       ساعت ورود :…………………

امضاء نگهباني

توضيح اينكه مامور مي‌بايستي اين برگ را جهت ورود به كارخانه همراه داشته باشد.

 


برگ درخواست استفاده از مرخصي

نام متقاضي :

نام قسمت :

شماره كارت :

متقاضي

خواهشمند است موافقت فرماييد از تاريخ …………… تا آخر روز ………… بمدت …………… روز مرخصي                استفاده نمايم.

امضاي متقاضي

كارگزيني

آقاي …………… تا پايان ماه ……… سال ……… مدت………… روز استحقاق مرخصي          

ضمناً نامبرده در سال جاري بمدت ……… روز از مرخصي بدون حقوق استفاده نموده است.                                                                                  

   كارگزيني

سرپرست توليد

با تقاضاي مرخصي                   نامبرده بمدت ………… روز موافقت مي‌شود .

امضاي سرپرست                       امضاي مدير قسمت

نسخه اول كارگزيني                                                         نسخه دوم بازرسي

       

به كاركنان براى جبران كارى كه در سازمان انجام مى‏دهند، حقوق و دست‏مزد پرداخت مى‏شود؛ اما غير از جبران زحمات و وقت و نيرويى كه كاركنان در جهت و براى رسيدن به اهداف سازمان صرف مى‏كنند، پرداخت بايد جنبه انگيزشى نيز داشته باشد؛ يعنى بايد براى پرداخت، نظامى طراحى گردد كه كاركنان را به عملكرد مؤثر تشويق كند و محركى براى سخت‏كوشى و به كارگيرى همه توانايى‏هاى بالقوه آنان باشد.

امروزه اين نظريه، در روان‏شناسى مطرح است كه از ميان نيازهاى متعدد و متنوع انسان، تنها معدودى را مى‏توان با پول ارضا كرد و انگيزه‏هاى غيرمادى بسيارى، چون ميل به كسب موفقيت و قدرت و ميل به كمال و خوديابى در اعمال و رفتار انسان تأثير مى‏گذارد. با وجود اين، جاى هيچ شك و ترديدى نيست كه هنوز پول از جمله مهم‏ترين انگيزه‏ها است و اگر چه كاركنان سازمان، غير از حقوق و دست‏مزد، پاداش و مزاياى غير نقدى بسيارى دريافت مى‏دارند، اما پرداخت‏هاى نقدى هنوز از اهميت بسيارى برخوردار است و نقش به سزايى در جذب و حفظ نيروها دارد.

تفاوت حقوق و دست‏مزد: منظور از دست‏مزد، پرداختى است كه مبناى محاسبه آن، ساعت است و منظور از حقوق، پرداخت‏هايى است كه ماهانه صورت مى‏گيرد. دست‏مزد متداول‏ترين شيوه پرداخت به كارگران و حقوق متداول‏ترين شيوه پرداخت به كارمندان است.

- ويژگى‏هاى حقوق و دستمزد

تعيين ميزان حقوق يا دست‏مزدى كه سازمان بايد به كاركنان خود بپردازد، از مهم‏ترين جنبه‏هاى مديريت منابع انسانى است؛ زيرا اولاّ نظام پاداش (كه حقوق و دست‏مزد، بخشى از آن را تشكيل مى‏دهد) تأثير به سزايى در جذب و رضايت كاركنان و ايجاد انگيزه در آنان دارد. ثانياً پرداخت به كاركنان، از سنگين‏ترين هزينه‏هايى است كه هر سازمان بايد براى پيشبرد و تحقق اهداف خود، متحمل شود. بنابراين، نظام حقوق و دست‏مزدى كه به دقت طراحى شده و اجراى آن بر اساس سياست‏ها و خطمشى‏هاى صحيح باشد، در سلامت اقتصادى سازمان و هم‏چنين به كارگيرى درست و مؤثر نيروهاى موجود در سازمان، نقش مهمى خواهد داشت نظام حقوق و دست‏مزد بايد به گونه‏اى طراحى شود كه از اين ويژگى‏ها برخوردار باشد:

براى امرار معاش كافى باشد و بتواند نيازهاى اوليه كاركنان به خوراك، پوشاك، مسكن و ايمنى را برآورده سازد.

ايجاد انگيزه كرده و باعث تشويق كاركنان به هم‏بستگى بهتر شود.

اقتصادى و مؤثر باشد؛ يعنى اولاً با توان مالى سازمان و ثانياً با توانايى‏ها و مهارت‏هاى كاركنان متناسب باشد، به گونه‏اى كه در برابر حقوق و دست‏مزدى كه پرداخت مى‏شود، بيش‏ترين بازدهى به دست آيد.

سازمان را قادر سازد كه با سازمان‏هاى ديگر رقابت كند؛ يعنى اين نظام حقوق و دست‏مزد، در مقايسه با نظام حقوق و دست‏مزد سازمان‏هاى مشابه، بهتر يا دست‏كم داراى همان جذابيت‏ها باشد. طبيعى است كه اين امر، در جذب و حفظ نيروها مؤثر است.

منطقى باشد و كاركنان، منطقى بودن آن را بپذيرند.

منصفانه و عادلانه باشد؛ يعنى اولاً حقوق يا دست‏مزد، متناسب با تخصص، مهارت، تجربه و سابقه كار افراد تعيين شود و ثانياً ضوابط و شرايط براى اعطاى آن يك‏سان باشد. بديهى است كه عادلانه بودن نظام حقوق و دست‏مزد، در مقبوليت و پذيرش آن و نيز در ايجاد رضايت شغلى، مؤثر است.

- مراحل طراحى نظام حقوق و دستمزد

ويژگى‏هايى كه براى يك نظام پرداخت كارآمد ذكر شد، بيان گر اين واقعيت است كه در طراحى آن، عوامل متنوع بسيارى دخالت دارند كه داراى روابط متقابل پيچيده‏اى با يكديگر هستند. ارزش نسبى كاركنان، سطح حقوق و دست‏مزدهاى رايج در صنعت، نقش اتحاديه‏ها و تشكل‏هاى كارگرى و اوضاع اقتصادى كشور، از جمله عوامل مهمى هستند كه بايد هنگام طراحى نظام حقوق و دست‏مزد در نظر گرفته شوند. با بررسى اين قبيل عوامل، مسؤولان سازمان مى‏توانند نظامى را به وجود آورند كه بر اساس آن، حقوق و دست‏مزد هر يك از افراد شاغل در سازمان، معين و پرداخت شود. اين كار، طى مراحل ذيل انجام مى‏شود:

1. تجزيه و تحليل شغل‏

مشخص مى‏كند كه هر شغل، شامل چه وظايفى است و براى انجام آن، چه مهارت‏ها، دانش و توانايى‏هايى لازم است.

2. شرح شغل

آشكار كننده ماهيت و ويژگى‏هاى شغل است (وظايف، ابزار مورد استفاده در آن، ارتباط با ديگر مشاغل و شرايط كار).

3. ارزش‏يابى شغل

ضعيف بودن روحيه كاركنان، مشاجره و بحث در محيط كار، خراب كارى و اعتصاب و ترك سازمان مى‏تواند نشانه‏هايى از نارضايتى كاركنان از حقوق يا دست‏مزد باشد. اين قبيل مسائل، به ويژه هنگامى شدت گرفته و از كنترل خارج مى‏شود كه كاركنان بدانند و يا حتى بر اين باور باشند كه نظام پرداخت در سازمان منصفانه نيست؛ يعنى پرداخت متناسب با سختى‏ ها و مسؤوليت‏هاى شغل نيست يا براى انجام وظايف يك‏سان، بعضى افراد، بيش‏تر از ديگران حقوق يا دست‏مزد دريافت مى‏كنند. تعيين ارزش مشاغل و تعيين حقوق يا دست‏مزدى متناسب با آن، گامى بلند براى رفع اين مشكل است.

منظور از ارزش‏يابى شغل، فرآيندى است كه به وسيله آن، ارزش و اهميت نسبى مشاغل گوناگون در سازمان تعيين مى‏شود تا پرداخت به هر شغل، با ارزش آن شغل براى سازمان، متناسب باشد. تعيين ارزش نسبى مشاغل و بر آن اساس، تعيين حقوق يا دست‏مزدى كه بايد به هر شغلى تعلق گيرد، داراى مزايايى است.

منطقى است كه بيش‏ترين پرداخت‏ها به با ارزش‏ترين مشاغل، يعنى مشاغلى كه بيش‏ترين سهم را در دست‏يابى به اهداف سازمان دارند، تعلق گيرد. اين امر باعث پذيرش نظام پرداخت، از سوى كاركنان مى‏شود. كاركنان احساس مى‏كنند كه حقوق آنان رعايت شده و رفتار مسؤولان سازمان با آنان منصفانه است و اين احساس، باعث رضايت شغلى مى‏شود. آثار مثبتى كه چنين نظام پرداختى در پى دارد، باعث مى‏شود كه به طور كلى سازمان در دست‏يابى به اهداف خود موفق‏تر باشد.

روش‏هاى ارزشيابى‏

ارزش نسبى يك شغل، سهمى است كه آن شغل، درتحقق اهداف سازمان دارد؛ اما از آن‏جا كه اندازه‏گيرى و تعيين دقيق سهم شغل، در موفقيت سازمان به آسانى امكان‏پذير نيست، بايد شاخص‏ها و متغيرهاى ديگرى را يافت كه با اندازه‏گيرى آن‏ها بتوان ارزش شغل را مشخص كرد. متغيرهايى كه معمولاً براى ارزش‏يابى شغل انتخاب مى‏شوند، عبارتند از: مسؤوليت، مهارت، تلاش و شرايط كار.

براى ارزش‏يابى مشاغل، چهار روش اصلى وجود دارد كه عبارتند از: روش امتيازى، مقايسه عوامل، طبقه‏بندى و رتبه‏بندى.

گفتنى است كه پرداختن به روش‏ها از محدوده اين تحقيق خارج است. براى آشنايى با آن‏ها مى‏توان به منابع ارائه شده مراجعه كرد.

4. بررسى نرخ حقوق و دست‏مزدهاى متداول در صنعت

5. تعيين نرخ پرداخت

6. تعديل و ترميم نظام پرداخت‏

از آن‏جا كه بررسى نرخ رايج حقوق يا دست‏مزدهايى كه به مشاغل پرداخت مى‏شود، مرحله بسيار مهمى است، هيچ سازمانى نمى‏تواند بدون توجه به اين موضوع، نظام پرداخت كارا و مؤثرى را طراحى كند و دير يا زود تسليم فشارهايى مى‏گردد كه از اين ناحيه به سازمان وارد مى‏شود؛ اما غير از اين، نظام پرداخت بايد انعطاف‏پذير بوده و قابليت تطابق با نوسانات اقتصادى و روندهاى اجتماعى را هم داشته باشد؛ مثلاً در دوره‏اى كه اقتصاد دچار تورم است، جذب و استخدام و حفظ نيروها در سازمان ممكن نخواهد بود مگر اين‏كه پرداخت‏ها متناسب با افزايش قيمت‏ها و بالارفتن هزينه‏هاى زندگى، افزايش يابد.

هم‏چنين در صورت رقابت در صنعت، براى جذب و استخدام نيروهاى متخصص، طبيعتاً سازمان‏ها بايد آمادگى داشته باشند كه حقوق بيش‏ترى به كاركنان خود بپردازند.

7. ارزيابى تفاضلى حقوق و دستمزد

با ارزيابى عملكرد گروه، پايه شغلى كاركنان، به درستى مشخص شده و متناسب با آن، حقوق پرداخت مى‏شود. بدين ترتيب، يك نظام تفاضلى حقوق و دست‏مزد در سازمان به وجود مى‏آيد كه به موجب آن، هر كس متناسب با تحصيلات، مهارت، تخصص و ديگر ويژگى‏هايش حقوق دريافت مى‏كند و براى پذيرش مسؤوليت و پيمودن درجات ترقى در سلسله مراتب سازمانى تلاش مى‏كند.

در ساليان اخير، روند تنظيم قوانين و مقررات، در جهت كاهش تفاوت پرداخت ميان گروه‏هاى شغلى مختلف بوده است، روندى كه‏به تراكم نرخ‏ها انجاميده است.

تراكم نرخ‏ها باعث مى‏شود كه تفاضل پرداخت ميان مشاغل از بين برود. در واقع، حركت به سوى ايجاد برابرى در پرداخت‏ها باعث مى‏شود كه پيش گرفتن از ديگران و ارتقا با دريافت حقوق و مزاياى بيش‏ترى همراه نباشد و اين امر، يقيناً بر ايجاد انگيزه و تحرك در كاركنان و نيز پويايى سازمان، اثر منفى خواهد گذاشت.

غير از قوانين و مقررات دولتى، در كشورهاى صنعتى، قدرت و نفوذ اتحاديه‏هاى كارگرى نيز بيش‏تر باعث مى‏شود كه همواره بر دست‏مزد كارگران افزوده شود بى‏آن كه اين تفاضل، شامل كارمندان ادارى بشود. در نتيجه، امروزه تفاضل پرداخت قابل ملاحظه‏اى ميان مشاغل كارمندى و كارگرى، در اين قبيل جوامع به چشم نمى‏خورد و اين امر، باعث دل‏سردى و ناخشنودى كارمندان شده است.

ديگرعامل مؤثر درتراكم نرخ‏ها، رقابت ميان سازمان‏ها براى جذب نيروهاى ماهر يا نيروهايى با تخصص‏هاى كم‏ياب است. سازمان تنها با پرداخت حقوق‏هاى بالا مى‏تواند به جذب و استخدام اين نيروها اميدوار باشد. در نتيجه، حقوق كسانى كه وارد سازمان مى‏شوند، در بدو ورود، بسيار نزديك به حقوق كاركنان با تجربه‏اى خواهد بود كه ساليان درازى در سازمان به خدمت مشغول بوده‏اند. يافتن راه حل‏هاى مؤثرى براى رفع مشكل مذكور، چندان آسان نيست. با وجود اين، سازمان مى‏تواند با وضع و اجراى سياست‏هاى ويژه، تا اندازه‏اى از تراكم بيش از حد نرخ‏ها بكاهد. مهم‏ترين اين سياست‏ها عبارتند از:

ايجاد توازن منطقى با تعديل و ترميم مستمر نرخ‏هاى پرداخت‏

اختصاص سهميه بيش‏تر به كارمندان و كاركنان با سابقه و با ارزش، در هر بار افزايش نرخ.

خوددارى از استخدام كاركنانى كه حقوق‏هاى بسيار بالايى را درخواست مى‏كنند.

طراحى نظام حقوق و دست‏مزد، به گونه‏اى كه تفاوت‏هاى اوليه ميان نرخ‏هاى پرداخت به گروه‏ها و پايه‏هاى شغلى زياد باشد.

8. بررسى قوانين و مقررات درون سازمانى‏

بايد معلوم باشد كه افزايش حقوق يا دست‏مزد، تا چه اندازه به طول خدمت فرد در سازمان و تا چه اندازه به شايستگى و عملكرد مؤثر او در انجام وظايفش بستگى خواهد داشت، يا هر چند وقت يك بار بايد حقوق و دست‏مزدها براى اعمال اصلاحات لازم، مجدداً بررسى شود و تحت چه شرايطى ضرورى است كه شغل خاصى دوباره طبقه‏بندى گردد و در گروهى بالاتر قرار گيرد.

 

ارشديت يا شايستگى؟

سازمان‏ها معمولاً شايستگى و اتحاديه‏ها معمولاً ارشديت(سنوات خدمت) را اصل مهم در پيش‏رفت و ترقى كاركنان سازمان دانسته‏اند؛ ولى قضاوت دراين باره، به سادگى ممكن نيست؛ زيرا هم سنوات خدمت و هم شايستگى، جنبه‏هاى مهمى از كار و فعاليت در سازمان هستند. به همين دليل، در برخى سازمان‏ها به هنگام تصميم‏گيرى در باره ميزان پاداش هايى كه بايد به كاركنان اعطا گردد، ارشديت و كيفيت كار، هر دو در نظر گرفته مى‏شود.

به نظر مى‏رسد بهترين راه رفع اين مشكل، دعوت از كارشناسان اتحاديه، براى مشاركت در طراحى نظام تعيين حقوق و دست‏مزدها در سازمان است.

9. بررسى قوانين و مقررات دولتى حاكم بر پرداخت

نظام پرداخت در سازمان بايد با توجه به قوانين و مقرراتى كه دولت و ديگر مراجع داراى صلاحيت، در باره حقوق و دست‏مزد وضع كرده‏اند، طراحى شود. قوانين مربوط به حداقل دست‏مزد، از جمله مهم‏ترين اين قوانين هستند و در مواردى قانون، حداكثر حقوق و مزايا را نيز تعيين مى‏كند تا سازمان‏هاى قوى، افراد قوى را جذب نكنند، هر چند اعمال چنين قوانينى، مشكل را به طور كلى حل نمى‏كند؛ زيرا سازمان‏هاى قوى، مزايايى جذاب در اختيار كاركنان خود قرار مى‏دهند.

- تعيين حقوق پايه

در اين‏جا پرسش‏هايى مطرح است:

آيا مى‏خواهيم پرداخت‏ها در حد متوسط در صنعت، يا بالاتر يا پايين‏تر باشد؟

آيا مى‏خواهيم در هر گروه شغلى، تنها يك نرخ وجود داشته باشد يا مى‏خواهيم مشاغل در داخل هر گروه، بنا بر ويژگى و ضوابط ميان حداقل و حداكثر نرخ پرداختى، درجه‏بندى شوند؟ مى‏خواهيم چه مشاغلى را بر اساس چه ويژگى‏هايى، در چه گروه‏هاى شغلى قرار دهيم؟

آيا مى‏خواهيم تفاوت نرخ پرداخت ميان گروه‏هاى شغلى و تفاوت پرداخت ميان مراتب مختلف، در درون هر گروه شغلى، كم باشد يا زياد؟ هم‏چنين مى‏خواهيم تداخل نرخ‏ها ميان گروه‏هاى مجاور در چه حدى باشد؟

- ارزشيابى (قيمت‏گذارى) مشاغل مديريتى و حرفه‏اى

تعيين ميزان پرداخت به مديران و كاركنان حرفه‏اى، مانند مهندسان، پزشكان يا دانشمندانى كه در اختيار سازمان هستند، بسيار شبيه تعيين حقوق براى ديگر كاركنان در سازمان است. هدف اصلى در اين نوع مشاغل نيز پرداخت حقوق و مزايا در سطحى است كه باعث جذب و استخدام نخبگان و ماندن آنان در سازمان مى‏گردد.

از آن‏جا كه اين مشاغل با مشاغل كارمندى و كارگرى، تفاوت اصولى دارند، ارزش‏يابى آن‏ها تنها مى‏تواند بخشى از مشكلات قيمت گذارى آن‏ها را حل كند؛ مثلاً در مشاغل مديريتى و حرفه‏اى، عواملى چون قدرت تشخيص مسائل، قضاوت و تصميم‏گيرى (كه به آسانى نمى‏توان كميت آن‏ها را اندازه‏گيرى كرد) نقش مهمى دارند. هم‏چنين در اين مشاغل، عوامل پويا، مانند شايستگى و قابليت‏هاى واقعى يا بالقوه، اهميت بسيارى داشته و ملاك پرداخت هستند، در حالى كه در مشاغل كارگرى و كارمندى، به عوامل ايستا، مانند شرايط كار، توجه بيش‏ترى مى‏ شود. بنابراين، تعيين ميزان پرداخت به مشاغل مديريتى و حرفه‏اى، از پيچيدگى نسبى بيش‏ترى برخوردار است و اگر چه از روش‏هاى معمول ارزش‏يابى، در قيمت گذارى اين مشاغل استفاده مى‏شود، پاداش، مزايا و امتيازات فوق‏العاده‏اى كه براى متصديان مشاغل مديريتى و حرفه‏اى در نظر گرفته مى‏شود، نقش مهم‏ترى در اين زمينه دارد.(1)

نظريات فوق، با وجود طولانى بودن، طرح شدند تا با اهميت و پيچيدگى تنظيم نظام حقوق و دست‏مزد، در نظريات نوين مديريت، آشنا شويم. هم‏چنين مشخص شود كه چه پرسش‏هاى بى ‏پاسخ و مشكلات بدون راه حلى دراين مسير وجود دارد و يا اگر راه حل‏هايى نيز ارائه مى‏شود، تا چه اندازه با يكديگر تفاوت دارند و با وجود اين، هر لحظه در معرض تغيير قرار دارند. آشنايى با اين فرآيند، بدين علت مفيد است كه اگر نظريه‏اى از سوى اسلام ارائه شد، در حقيقت، به مثابه كمك و يا داورى در باره اين نظريات، نقش‏آفرينى خواهد كرد. از سوى ديگر، طرح اين نظريات، برغناى تحقيق خواهد افزود و استفاده‏هاى خاص خود را براى مديران خواهد داشت.

بررسي سيستم حقوق و دستمزد

اصولا اساس سيستم هاي حقوق و دستمزد ماه و سال مي باشد و حقوق كاركنان بر اساس آن محاسبه و پرداخت مي گردد . در اين سيستم دو بخش كلي در ابتداي كار نمايان مي باشد . 1- اطلاعات پايه 2- كاركردها و عمليات .

حال به توضيح هر بخش مي پردازيم .

اطلاعات پايه

اين بخش خود شامل سه قسمت زير مي باشد :

1-   ورود كاركنان

2-   تعريف سال و ماه

3-   حد مالياتهاي سالانه

ورود كاركنان

در اين قسمت اطلاعات كاركنان ثبت مي گردد كه شامل نام و نام خانوادگي و نام پدر و شماره شناسنامه و تاريخ تولد و تلفن و پست الكترونيك و آدرس هر شخص مي باشد . اطلاعات تمامي پرسنل در ابتدا بايد از اين طريق وارد سيستم گردد تا وارد مراحل بعدي كار شويم .


تعريف سال و ماه

در اين بخش اطلاعات سالي كه فيش هاي حقوقي كاركنان در ان محاسبه مي شود و همچنين ماههاي سال كاري فوق ثبت مي گردد تا فيش هاي حقوقي بر اساس آن صادر گردد . برنامه به گونه اي طراحي شده است كه بايد تمامي 12 ماه سال ثبت گردد تا سيستم بتواند به كار خود ادامه دهد .

حد مالياتي سالانه

در اين پروژه حد مالياتي مختلفي تعيين گرديده است كه اطلاعات آن توسط كاربر بايستي ثبت گردد . در فيلد اول سال و در فيلدهاي بعدي به ترتيب حد معاف از ماليات ، حد بالاي 10 درصدي ، حد بالاي 20 درصدي ، حد بالاي 30 درصدي و حد بالاي 35 درصدي وجود دارند كه كاربر بايد تمامي اين حدود را مشخص نمايد تا فيش هاي حقوقي پرسنل بر اساس آن صادر گردد .

كاركردها و عمليات

اين بخش از 5 قسمت زير تشكيل شده است :

1-   ورود تعرفه بيمه

2-   ورود مساعده

3-   ورود عيدي

4-   ورود كاركرد

5-   محاسبه فيش

ورود تعرفه بيمه

در اين قسمت در ابتدا با انتخاب سال و ماه مورد نظر براي تعرف بيمه به قسمت پايين جدول مي رويم و در انجا ابتدا نام شركت بيمه كننده را وارد مي نماييم و سپس در جلوي ان ميزان تعرفه بيمه پرسنل را در ان ماه وارد مي نماييم .

برنامه به گونه ايست كه اگر در هر ماه يك شركت بيمه وظيفه بيمه كردن پرسنل را بعهده داشته باشد و تعرفه آنها نيز با يكديگر متفاوت باشد بتوان اين مسئله را در فيش حقوقي پرسنل منعكس كرد و براي هر ماه مي توان نام شركت بيمه هاي مختلف با تعرفه هاي بيمه مختلف را وارد نمود .

ورود مساعده

در اين جدول ابتدا از بالاي آن نام شخص مرود نظر ( پرسنل مرود نظر ) را انتخاب مي نماييم سپس مساعده وي در ماههاي مختلف را كه مي بايستي به حقوق فرد اضافه گردد وارد مي نماييم . مي توان اين ميزان را وارد نكرد و در نتيجه در بعضي از ماهها ميزان مساعده براي كاركنان صفر باشد . براي هر ماه مي توان ميزان متفاوتي مساعده در نظر گرفت كه به حقوق شخص واريز گردد .

ورود عيدي

در اين جدول ابتدا از بالاي آن نام پرسنلي افراد مختلف را انتخاب نموده و سپس براي هر كدام از آنها مي توان مشخص نمود كه در سالهاي مختلف عيدي آنها چه ميزاني تعيين گردد . اين ميزان مي تواند براي افراد مختلف در يك سال متفاوت باشد و يا اينكه براي فردي خاص در سالهاي مختلف متفاوت باشد . مبلغ عيدي به فيش حقوقي پرسنل اضافه مي گردد.

ورود كاركرد

در اين جدول ابتدا از بالاي آن شخص مورد نظر را انتخاب نموده و سپس براي هر ماه از سال كاري وي اطلاعات زير را وارد مي نماييم :

حقوق پايه ، حق سرويس ، حق نهار ، حق اولاد ، كسر از كار ، اضافه كار و پاداش.

براي ماههاي مختلف مي توان اطلاعات متفاوتي را ثبت كرد كه تاثير آن به طور مستقيم بر روي فيش حقوق افراد مي باشد . حقوق پايه و حق سرويس و حق نهار و حق اولاد و اضافه كار و پاداش به حقوق فرد اضافه مي شوند و لي كسر از كار از حقوق فرد كسر مي گردد . تمامي اين اطلاعات بايد براي تمامي پرسنل در ماههاي مختلف سال ثبت گردد تا فيش حقوقي براي انها صادر گردد .


محاسبه فيش

در پايان براي دريافت فيش حقوقي پرسنل به اين قسمت وارد مي شويم . از بالاي جدول نام يك به يك پرسنل را انتخاب مي نماييم هنگاميكه هر يك از آنها را انتخاب نماييم اطلاعات فيش حقوقي بر روي صفحه به نمايش در مي ايد و تمامي اطلاعات واريزي ها و كسورات در ان جاي دارد .

براي آنكه فيش حقوقي بر روي كاغذ چاپ و به دست پرسنل برسد بر روي گزينه چاپ فيش كليك مي نماييم . بعد از آن مي توان فيش چاپي بر روي كاغذ را مشاهده نمود و چاپ گرفت و به دست پرسنل رساند .

تعريف سيستم حقوق و دستمزد

تعيين حقوق و دستمزدي كه سازمان بايد به كاركنان خود بپردازد ، يكي از مهمترين جنبه هاي مديريت منابع انساني است ، زيرا اولاً سيستم پاداش كه حقوق و دستمزد جزيي از آن را تشكيل مي دهد و تاثير بسزايي در جذب و رضايت كاركنان و ايجاد انگيزه در آنان دارد و ثالثاً پرداخت به كاركنان از سنگين ترين هزينه هايي است كه هر سازمان بايد براي پيشبرد و عملي كردن اهداف خود متحمل شود.

بنابراين سيستم حقوق و دستمزدي كه با دقت طراحي شده و اجراي آن براساس سياستها و خط مشي هاي صحيح باشد ، در سلامت اقتصادي سازمان و همچنين به كارگيري درست و مؤثر نيروهاي موجود در سازمان ، نقش مهمي خواهد داشت.

حقوق و دستمزد از يك سو بايد متكي و مستند به مقررات و ضوابط قانوني باشد و از ديگر سو بايد انعطاف و دقت لازم را براي ثبت و محاسبه شرايط متنوع انجام كار دارا باشد تا در چهارچوب كامل ضوابط و مقررات حقوق و مزاياي كاركنان را به درستي و با دقت محاسبه كند و در عين حال گزارش ها و اسناد گوناگون مورد نياز مديريت و ديگر مراجع ذيصلاح را تامين نمايد.


انواع سيستم هاي پرداخت حقوق

  • ثبت اطلاعات مشخصات پرسنلي ، احكام ترميم حقوق و مزايا ، كاركرد ماهانه و روزانه، اضافات و كسورات و امكان تعديل آنها.
  • انجام محاسبات مربوط به كليه پرداخت ها و كسورات و تهيه سند مكانيزه به تفكيك مراكز هزينه ، واحدها ، نوع شغل و ... جهت تغذيه به سيستم حسابداري مالي.
  • معرفي انواع پرداختها و كسورات.
  • معرفي انواع كاركردها.
  • عمليات مربوط به وامهاي مختلف كاركنان.
  • پرداخت مساعده براساس ضوابط شركت.
  • پرداخت حقوق و مزايا به تفكيك محل كار ، واحدها ، مراكز هزينه ، شهرهاي مختلف و...
  • محاسبه عيدي و پاداش سالانه و امكان صدور سند ذخيره عيدي مكانيزه به سيستم مالي.
  • محاسبه ذخيره سنوات (باز خريد كاركنان) و امكان صدور سند مكانيزه به سيستم مالي.
  • محاسبه تعديلات (Back pay) بصورت نامحدود.
  • اعمال پرداختها در تاريخهاي تحقق يافته با درنظر گرفتن تاثيرات حاصله در سقف بيمه ، ماليات و ... در ماه مربوطه.
  • اعمال كليه تغييرات ناشي از تغيير در قوانين و روشهاي حقوق و دستمزد ، بدون نياز به تغيير در برنامه ها.
  • توليد گزارشات استاندارد سيستم نظير گزارش بيمه ، ماليات و ... .
  • ارائه اطلاعات عملياتي ، تاريخچه اي و مديريتي كاركنان از طريق امكان طراحي و توليد گزارشات پيش بيني نشده.
  • طراحي فرمهاي مورد نظر بطور دلخواه و چاپ آنها.
  • ثبت اطلاعات عمومي شركت براي جلوگيري از عمليات داده آمايي تكراري جهت كليه كاركنان.
  • داشتن پايگاه اطلاعاتي مشترك با سيستم پرسنلي جهت اعمال لحظه اي اسناد وارده در سيستم پرسنلي.
  • طراحي فرمهاي ورودي اسناد حقوق جهت انطباق سيستم با فرمهاي جاري هر سازمان.
  • محاسبه ماليات به سه روش ماليات سالانه ، ماليات سال تا ماه و ماليات ماهانه.
  • محاسبه انواع بيمه هاي خدمات درماني ، تامين اجتماعي و بيمه هاي خصوصي.
  • صدور سند خودكار در بخش اسناد جاري و معوقه حقوق جهت تسهيل در امر داده آمايي اطلاعات.
  • تهيه گزارشات به صورت نامحدود بدون نياز به ذخيره سازي و بازيابي اطلاعات.
  • معرفي نحوه محاسبه اضافات و كسورات بصورت خاص جهت انطباق با رويه هاي جاري هر سازمان.
  • معرفي كاربران ، گروه كاربران و محدوده عملياتي آنها جهت تامين امنيت اطلاعات.
  • تعريف نحوه دسترسي و جستجوي فرد يا گروهي از افراد در تمامي بخش هاي اطلاعاتي سيستم مانند:
  • معرفي مشخصات كاركنان.
  • اسناد جاري حقوق و دستمزد .
  • اسناد معوقه حقوق و دستمزد.
  • تعذيه كاركرد.

سيستم حقوق و دستمزد

  1. امكان تعريف انواع حقوق به تفكيك نوع استخدام.
  2. تعيين مراكز هزينه ، واحدهاي سازماني ، پست هاي سازماني و محل هاي پرداخت حقوق.
  3. ثبت مشخصات شناسنامه اي پرسنل و مواردي نظير شماره بيمه ، وضعيت تاهل ، تعداد فرزندان، مدارك تحصيلي.
  4. معرفي عوامل حقوق مستمر هر نوع استخدام نظير مزايا ، كسور ، كاركرد ، اضافه كاري.
  5. تعيين انواع روش هاي محاسباتي عوامل حقوق مستمر و غير مستمر بصورت (ثابت ، ماهانه و يا به نسبت كاركرد در هر ماه).
  6. امكان ايجاد انواع جداول مالياتي و معافيت هاي قانوني و انتخاب انواع روش هاي محاسبه ماليات بصورت سالانه يا ماهانه با امكان اعمال تعديلات مالياتي در پايان سال.
  7. تعيين ضرائب جداول بيمه تامين اجتماعي ، خدمات درماني ، صندوق بازنشستگي و بيمه هاي خصوصي نظير بيمه دانا و آسيا.
  8. تعيين ضرائب انواع اضافه كاري.
  9. تعيين صندوق هاي مختلف اعطاي وام و تخصيص وام هاي متعدد به پرسنل ، تعيين نحوه بازپرداخت و كسر اتوماتيك اقساط وام ها و تقسيط وام ها بصورت مجزا.
  10. امكان ايجاد ارتباط موارد و پارامترهاي فوق براي تك تك كاركنان و يا به صورت گروهي تعريف شده در سيستم.
  11. ثبت احكام متعدد استخدامي و حقوق براي هر يك از پرسنل در مقاطع مختلف زماني و انجام محاسبات و تهيه گزارش ها با حفظ سوابق.
  12. معرفي نحوه محاسبه عوامل مختلف حقوق به صورت كاملاً پويا با استفاده از كليه پارامترهاي سيستمي و قابل تعريف توسط كاربر.
  13. ذخيره و نگهداري سوابق كاركردي كاركنان نظير سنوات ، عيدي ، بن ، مرخصي و تعريف ضرائب به تفكيك هر نوع استخدام
  14. محاسبه سوابق كاركرد نظير بازخريد مرخصي ، بازخريد سنوات ، بازخريد بن ، عيدي كاركنان طبق ضرائب تعريف شده توسط كاربر.
  15. تعيين ميزان مرخصي هر نوع استخدام در سازمان و محاسبه مانده مرخصي كاركنان بعد از انجام محاسبات.
  16. ورود اطلاعات حضور و غياب پرسنل از طريق فايل يا به صورت دستي (با امكان تعريف صفحه گسترده پويا براي ورود اطلاعات).
  17. ورود اطلاعات حضور و غياب و حقوق ماه هاي تكميل نشده بابت تكميل اطلاعات سالانه و با تعديل ماليات سالانه.
  18. ارسال الكترونيكي اطلاعات بيمه كاركنان سازمان تامين اجتماعي طبق فرمت اين سازمان از طريق ديسكت و يا اينترنت.
  19. تهيه ليست حقوق كاركنان جهت ارائه به شعب مختلف بانك به شكل چاپ روي كاغذ و يا ارسال فايل براي بانك مربوطه.
  20. انجام كليه عمليات محاسباتي و پردازش هاي لازم به صورت انفرادي و گروهي.
  21. تعريف كاربران سيستم و تعيين سطوح دسترسي براي رده هاي عملياتي هر يك از كاربران توسط كاربر ارشد يا مدير سيستم.

در اين سيستم گزارش هاي متنوع كلي و تفضيلي به تفكيك گروه يا كاركناني كه داراي يك يا چند ويژگي مشترك باشند ، فراهم شده است ، كه از جمله به موارد اصلي زير اشاره مي گردد:

  • فهرست كاركرد ماهانه پرسنل به تفكيك مواردي نظير نوع استخدام ، مراكز هزينه ، واحدهاي سازماني و محل پرداخت حقوق ، شغل و ...
  • گزارش هاي بيمه و ماليات ماهانه پرسنل و ليست بانك به تفكيك مواردي نظير نوع استخدام ، مراكز هزينه ، واحدهاي سازماني و ...
  • فهرست حقوق و مزاياي ماهانه پرسنل به تفكيك مواردي نظير نوع استخدام ، مراكز هزينه ، واحدهاي سازماني و ...
  • تهيه گزارش احكام استخدامي.
  • تهيه انواع فيش حقوق بصورت عوامل ثابت حقوق و يا متناسب با كاركرد كاركنان.
  • تهيه گزارش كاردكس وام هاي پرداختي و اقساط هر يك به تفكيك محل پرداخت.
  • تهيه گزارش تعديل ماليات سالانه.
  • تهيه گزارش ليست بيمه با فرمت مورد تاييد سازمان تامين اجتماعي و تهيه ديسگت جهت سازمان مذكور.
  • تعريف گزارش بصورت پارامتريك و طبق درخواست كاربر.
  • ساير گزارش هاي مديريتي به صورت ماهانه يا سالانه مانند: مزايا و كسور ، اضافه كاري و ...
  • تكميل بيمه هاي خدمات درماني و بيمه بازنشستگي.
  • امكانات افزايش حكم حقوق بصورت گروهي.
  • فراهم آوردن امكان ذخيره و بازيابي اطلاعات.
  • پويا سازي سيستم از لحاظ معرفي عوامل حقوق.
  • تكميل تاريخ اثر در سيستم.
  • امكان ايجاد كارگاه هاي مختلف در سيستم حقوق و دستمزد.
  • ارسال و دريافت اطلاعات از كارگاه هاي مختلف.
  • امكان صدور اسناد حسابداري حقوق و دستمزد.
  • تهيه و ارسال ديسكت ليست حقوق و دستمزد به بانك هاي مختلف.
  • تكميل صندوق پس انداز كاركنان.
  • تهيه گزارش درصدي مراكز هزينه.
  • تهيه گزارش هاي نموداري.
  • گزارش ورود كاربران و تهيه LOG.

نحوه جمع آوري اطلاعات

تعيين ميزان پرداخت به مديران و كاركنان حرفه اي مانند مهندسان و ... كه در استخدام سازمان هستند ، از جهت بسياري شبيه تعيين حقوق و مزايا در سطحي است كه باعث جذب و استخدام نخبگان و ماندن آنها در سازمان گردد. روشهاي اصلي ارزشيابي مشاغل (امتيازي ، مقايسه عوامل ، طبقه بندي ، درجه بندي) كه براي قيمت گذاري مشاغل مديريتي و حرفه اي نيز مناسب هستند ، ولي از آنجا كه مشاغل مديريتي و حرفه اي تفاوت اصولي با مشاغل كارگري و كارمندي دارند ، ارزشيابي آنها تنها مي تواند بخشي از مشكلات قيمت گذاري اين قبيل مشاغل را رفع كند. براي مثال در مشاغل مديريتي و حرفه اي تفاوت اصولي با مشاغل كارگري و كارمندي دارند. ارزشيابي آنها تنها مي تواند بخشي از مشكلات قيمت گذاري اين قبيل مشاغل را رفع كند. براي مثال در مشاغل مديريتي و حرفه اي عواملي چون قدرت تشخيص مسائل ، قضاوت و تصميم گيري (كه به آساني نمي توان كميت آنها را اندازه گيري كرد) نقش مهمي دارند. همچنين در اين مشاغل عوامل پويا مانند شايستگي و قابليتهاي واقعي يا بالقوه اهميت زيادي دارد و ملاك پرداخت است. در حالي كه در مشاغل كارگري و كارمندي ، به عوامل ايستا ، مانند شرايط كار توجه بيشتري مي شود. بنابراين ، تعيين ميزان پرداخت به مشاغل مديريتي و حرفه اي از پيچيدگي نسبي بيشتري برخوردار است و اگر چه از روشهاي معمول ارزشيابي در قيمت گذاري اين مشاغل استفاده مي شود ، پاداش ، مزايا و امتيازات فوق العاده اي كه براي متصديان مشاغل مديريتي و حرفه اي در نظر گرفته مي شود ، نقش مهمتري در اين زمينه دارد.

محاسبه حقوق ماهيانه

گزارشات كنترلي:

جهت كنترل اطلاعات تعذيه شده به سيستم.

گزارشات دوره اي:

-     گزارش پرداخت حقوق و متمم آن به تفكيك مراكز هزينه (ستونهاي اين گزارش توسط كاربر قابل تغيير و تعريف است.

-     فيش حقوقي.

-     گزارش بيمه (استاندارد بيمه).

-     گزارش ماليات.

-     گزارش خالص پرداختي به تفكيك بانك.

-     گزارش پرداخت عوامل حقوقي (اضافه كار ، خالص حقوق و ...).

-     گزارش ساعات كاركرد و عوامل هزينه براي هر مركز هزينه.

گزارشات موردي:

-     گزارش مانده و كارت مرخصي.

-     گزارش كارت سالانه پرداخت حقوق كاركنان.

-     گزارش عيدي و پاداش آخر سال با تعديل ماليات حقوق.

-     گزارش علي الحساب پرداخت عيدي پاداش.

-     گزارش وامها ، اقساط ، مانده و كارت وام.

-     گزارش مانده مرخصي.

پارامترهاي حقوقي

جداول مالياتي: قابل تنظيم با مصوبه هاي هر سال دولت (بر اساس سال يا ماه).

عوامل حقوقي: با تعيين وضعيت بيمه ، ماليات ، نحوه محاسبه بر اساس كاركرد و ... اين عوامل قابل تغيير ، ايجاد و حذف توسط كاربر مي باشد.

  • ثبت اطلاعات براساس رسيدهاي دريافت و پرداخت وجه.
  • با توجه به كثرت و تنوع اطلاعات سيستم ، مشاهده آنها ، بصورت پارامتريك و تعيين شرايط توسط كاربر امكان پذير گرديده است.
  • امكان تعريف حسابهاي بانكي و صندوقها با مشخصات كامل و تعداد نامحدود.
  • ارتباط و انتساب كاربران به صندوقها و امكان ايجاد محدوديت هاي مورد نظر.
  • امكان انتقال بين حسابها (رسيد پرداخت و دريافت متقابل).
  • صدور سند حسابداري براي تمام دريافت و پرداختها و پي گيري هاي مربوطه.
  • امكان دريافت مجدد چك صادر شده يا واگذار شده و رديابي اسناد از ابتداي وصول و گردش تا انتها.
  • مشاهده دفتر بانك و مانده صندوقها و مشتريان.
  • ورود اطلاعات صورت حساب بانك (توسط كاربر و ديسكت) و تهيه صورت مغايرت بانكي.

شيوه هاي مختلف پرداخت حقوق

بكارگيري اطلاعات فردي هر فرد

       -تمام اطلاعاتي كه در سيستم كارگزيني براي فرد ثبت مي شود براي كليه عمليات حقوق و دستمزد مستقيماً قابل استفاده است.

استفاده از تعاريف عوامل حقوقي

بخش عمده اطلاعات ثبت شده براي عوامل حقوقي (مثل اطلاعات ماليات ، بيمه و ...) مربوط به نحوه محاسبه ارقام فيش حقوق بوده و در اين قسمت استفاده مي شود.

مقادير قابل تنظيم سيستم

       -به قسمت مقادير قابل تنظيم در قسمت كارگزيني مراجعه شود.

استفاده از ساعات كارتزني

         - تمامي مقادير ثبت شده در قسمت ثبت ساعات كارتزني قابل استفاده در اين قسمت مي باشند (مثلاً براي جريمه هر ساعت تاخير / تعجيل و يا هر روز غيبت).

-تعيين سطوح دستيابي

         -استفاده از تمام امكانات مربوط به امنيت داده ها همانند امكانات امنيت داده ها در قسمت كارگزيني وجود دارد.

فيش حقوق

صدور فيش حقوق تمام پرسنل در يك ماه.

     صدور فيش حقوقي خودكار به صورت دسته جمعي براي تمام پرسنل شاغل (كه در مرخصي بدون حقوق نيستند) بر اساس آخرين حكم تاييد شده ( كه به صورت خودكار انتخاب مي شود) تنها با انتخاب ماه مورد نظر.

   شماره گذاري خودكار فيشهاي حقوقي به هنگام صدور فيش گروهي (انتخابي).

   نمايش فهرست پرسنلي كه به هنگام صدور فيش گروهي برايشان فيش صادر مشده است با ذكر علت آن.

صدور فيش براي يك فرد خاص.

   صدور فيش حقوق براي يك فرد در يك ماه مشخص براساس آخرين حكم تاييد شده آن فرد.

تشخيص خودكار مواردي كه صدور فيش ممكن نيست.

عدم صدور فيش در موارد عدم وجود حكم (قابل تنظيم) ، مرخصي بدون حقوق و يا وجود فيش حقوق قبلي براي اين ماه (جلوگيري از ثبت بيش از يك فيش حقوقي براي يك كاربر در يك ماه).

استخراج عوامل حقوقي از روي آخرين حكم معتبر.

   صدور فيش براساس آخرين حكم تاييد شده هر فرد در زمان مربوط به فيش انجام مي گيرد كه جستجوي اين حكم بصورت خودكار انجام مي گيرد.

امكان تغيير وضعيت تاييد فيشهاي حقوقي (تاييد فيش صادر شده).

   وضعيت تاييد فيش هاي صادر شده ، بعداً (با تعيين سطوح دستيابي) قابل تغيير است. به اين ترتيب امكان صدور فيش توسط يك واحد (يك گروه تعريف شده كاربران) و تاييد آن توسط واحد ديگر فراهم مي شود.

انجام محاسبات براساس نوع استخدام و درجه هيئت علمي.

   امكان طبقه بندي پرسنل براساس نوع استخدام (رسمي ، پيماني ، خريد خدمت و ... نوع استخدام توسط كاربر قابل تعريف و اصلاح است) و درجه هيئت علمي (عضو هيئت علمي نيست ، استاد ، استاديار و ... كه مقادير اين متغيير نيز قابل تعريف و اصلاح توسط كاربر است) به منظور تعيين نحوه محاسبه مواردي چون بيمه و ماليات بطور اختصاصي براي هر گروه.

محاسبه ماليات.

   استخراج جمع عوامل حقوقي مشمول ماليات و يا مشمول بيمه بازنشستگي براي هر حكم.

   محاسبه ماليات به صورت ماهانه و كسر مبلغ آن از فيش هر ماه.

   امكان تعريف جدول ماليات حقوق براي هر سال.

   محاسبه ماليات از روي جدول سال گذشته در صورتي كه هنوز جدول جديد تعريف نشده باشد.

   مشخص نمودن فيشهاي حقوقي كه مالياتشان از روي جدول صحيح محاسبه نشده است جهت اعمال اصلاحات بعدي.

   محاسبه ماليات براساس مقايسه جمع حقوق و مزاياي مشمول ماليات با جدول مالياتي.

   محاسبه ماليات عوامل حقوقي مزاياي مشمول ماليات مقطوع بطور جداگانه براساس درصد ماليات و سقف معافيت تعيين شده براي هركدام و اضافه كردن مبلغ محاسبه شدن به جمع ماليات محاسبه شده در بند فوق.

   عدم منظور كردن مبالغ عوامل حقوقي معاف از ماليات.

عدم محاسبه ماليات براي پرسنل معاف از پرداخت ماليات.

   محاسبه ماليات اضافه كار به صورت درصدي ثابت (اين درصد توسط كاربر قابل تنظيم است) بطور يكسان براي تمام پرسنل.

   محسوب كردن سقف معافيت مالياتي.

محاسبه بيمه بازنشستگي و مقرري ماه اول.

كسر مقرري ماه اول (كسر از تمام پرسنل با استخدام رسمي ، از تمام پرسنل و يا هيچكدام به تعيين كاربر) منظور شدن اين مبلغ به حساب بازنشستگي توسط اين سيستم انجام نمي شود.

كسر بيمه بازتشستگي پرسنل رسمي براي هر فيش براساس جمع مبلغ مشمول بيمه بازنشستگي و درصد كسر بيمه كه توسط كاربر قابل تنظيم است.

كسر بيمه بازنشستگي پرسنل غير رسمي براي هر فيش براساس جمع مبلغ مشمول بيمه بازنشستگي و درصد كسر بيمه كه توسط كاربر قابل تنظيم است.

     محاسبه بيمه بازنشستگي سهم كارفرما براي پرسنل غير در ليست حقوق براساس درصد كسر بيمه كه توسط كاربر قابل تنظيم است و ارائه جمع اين مبالغ.

محاسبه سهم بيمه خدمات درماني.

   كسر بيمه درمان براساس تعداد دفترچه هاي بيمه خدمات درماني هر فرد ، با منظور كردن تعداد دفترچه هاي خود و فرزندان و همسر و متفرقه كه مبلغ كسر به ازاي هر نوع دفترچه و نيز سقف تعداد فرزنداني كه شامل كسر مقدار حداقل مي شوند ، توسط كاربر قابل تنظيم است.

- منظور كردن تمام موارد بدهي و يا پرداخت كه براي فرد ثبت شده باشد با ماليات مربوطه.

     - تسويه بدهي / پرداخت با فيش حقوقي با منظور كردن خودكار بدهي يا پرداختهايي كه براي فرد ثبت شده است در فيش حقوقي در صورتي كه موعد تسويه آنها با تاريخ فيش متناسب باشد و تغيير وضعيت بدهي / پرداخت به پرداخت شده ، ثبت تاريخ تسويه و ثبت توضيح نحوه تسويه توسط فيش حقوق بصورت خودكار.

محسوب كردن تمام اختلافات ناشي از صدور حكمي كه تاريخ تاثير آن در گذشته است.

در صورتي كه فيش براساس يك حكم جديد صادر مي شود ، برنامه كنترل خواهد كرد كه اگر تاريخ تاثير حكم جديد ، فيشهايي كه در ماههاي قبل صادر شده را هم تحت تاثير قرار مي داده ، مبلغ اختلاف محاسبه شده ، به صورت خودكار در فيش اين ماه منظور شود.


حذف فيش حقوق

امكان حذف كامل فيش حقوق همراه با بازگرداندن وضعيت يك بدهي يا پرداخت كه توسط يك فيش تسويه شده است به تسويه نشده.

- محاسبه جريمه غيبت و تاخير

     محاسبه خودكار مبالغ جريمه تاخير و غيبت براساس ساعات ثبت شده غيبت و تاخير ضرب در مبالغ جريمه به ازاي هر ساعت تاخير (قابل تنظيم).

محاسبه مبلغ اضافه كار

   محاسبه مبلغ اضافه كار براساس ساعت ثبت شده اضافه كار (در حال حاضر اين مقدار بايد بطور دستي به سيستم وارد شود و با راه اندازي سيستم كارتزني ساعات اضافه كار به صورت خودكار عمل مي كند) ضرب در يك صد و هفتاد و پنج (اين مقدار قابل تنظيم است) جمع حقوق و فوق العاده شغل.

عوامل حقوقي كه در حكم گنجانده نمي شود.

امكان تعريف عوامل حقوقي كه در حكم ثبت نشود و به صورت ماهانه محاسبه شده و در فيش حقوق منظور شود.

چاپ فيش حقوق

   چاپ فيش حقوقي براي هر فرد كه در آن تمام عوامل حقوقي ، مزايا ، كسور قانوني و متفرقه ثبت شده است.

ساير موارد

   محاسبه جمع كسور قانوني (بيمه ، ماليات ، و مقرري ماه اول) براي هر فيش.

محاسبه جمع كسور متفرقه براي هر فيش پس از كسر كسور قانوني.

   امكان حذف يا اضافه كردن و يا ويرايش مبلغ عوامل حقوقي و كسور محاسبه شده در فيش. وجود يا عدم وجود اين امكان جزو مقادير قابل تنظيم سيستم است و مي توان آن را به كلي حذف نمود.

     ثبت خودكار تمام تغييراتي كه در فيش داده شده است به صورت متن فارسي در قسمت توضيحات وجود يا عدم وجود اين امكان جزو مقادير قابل تنظيم سيستم است و مي توان آن را به كلي حذف نمود.


ليست حقوق

تعريف گروه هاي عوامل حقوقي براي استفاده در ليست حقوق

عوامل حقوقي ليست حقوق (به صورت مجموع يك يا چند عامل حقوقي تعريف شده در كارگزيني) توسط كاربر قابل تعريف هستند.

تنظيم ليست حقوق

قابليت انتخاب 14 فيلد مختلف (در 2 سطر و 7 ستون) از بين گروه هاي عوامل حقوقي تعريف شده براي نمايش عوامل حقوقي.

چاپ ليست حقوق

   چاپ ليست حقوق كه در آن مبالغ پرداختي به هر فرد منعكس شده است.

   درج موارد عوامل حقوقي متفرقه ، اضافه كار ، جمع حقوق و مزايا ، ماليات ، بازنشستگي ، بيمه ، بيمه سهم كارفرما ، كسور متفرقه ، جمع كسور و خالص پرداختي در ليست حقوق علاوه بر موارد قابل تعريف فوق الذكر.

پرداخت يا بدهي متفرقه

5-1 تعريف بدهي يا پرداخت جديد براي هر فرد

امكان ثبت بدهي يا پرداخت براي هر فرد و تقسيط مبلغ آن و تعيين موعد پرداخت و زمان واقعي پرداخت هر قسط (بصورت خودكار و يا دستي) و تعيين وضعيت هر قسط (مانده ، پرداخت شده ، معوقه). از اين امكان مي توان براي بازپرداخت وام ، اصطلاحات اشتباه هاي واريز پول ، اصلاح احكام و ... استفاده كرد. به همراه امكان ويرايش يا حذف هر يك از اقساط يا كل بدهي / پرداخت.

5-2 فهرست بدهي ها و پرداختها

5-3 تقسيط خودكار بدهي يا پرداخت

تقسيط خودكار كل مبلغ بدهي / پرداخت با تعيين مبلغ هر قسط و يا تعداد اقساط برابر.

5-4 پرداخت گروهي (پاداش ، ...)

ماليات

تشكيل جداول مالياتي براي هر سال

با ابلاغ جدول مالياتي سال ، مي توان جدولي تشكيل داد كه در آن ميزان ماليات موثر براي هر سقفي از حقوق ماهيانه درج مي شود. به اين ترتيب در جدول سقف معافيت مالياتي و نيز حداكثر حقوق نيز منظور مي گردد.

محاسبه ماليات براساس جدول سال

در هنگام صدور فيش حقوق ، جدول مالياتي سال مربوطه جستجو مي شود. جمع مبلغ مشمول ماليات فيش حقوق مربوطه با جدول مقايسه شده و مبلغ ماليات محاسبه مي گردد. در صورتي كه جدول مالياتي سال مربوطه وجود نداشته باشد ماليات بر اساس جدول سال گذشته محاسبه شده و فيش حقوقي علامت گذاري مي شود تا بعداً با ابلاغ جدول مالياتي جديد سال ،‌بتوان اختلاف در محاسبه مبلغ ماليات را جبران نمود.

محاسبه ماليات مقطوع براي برخي عوامل حقوقي خاص

مبلغ آن دسته از عوامل حقوقي كه نحوه محاسبه ماليات آنها به صورت مقطوع تعيين شده است در جمع مبلغ مشمول ماليات منظور نمي شود بلكه ماليات آنها بطور جداگانه و به روش تعيين شده محاسبه شده و با مبلغ ماليات جمع زده مي شود.

منظور كردن معافيت مالياتي براي برخي پرسنل

اگر در پرونده فردي معافيت مالياتي ثبت شده باشد ، ماليات براي وي محاسبه نمي شود.

6-5 منظور كردن معافيت مالياتي براي برخي عوامل حقوقي

اگر برخي عوامل حقوقي به صورت معاف از ماليات مشخص شده باشند ، در محاسبه ماليات منظور نمي شوند.

6-6 محاسبه ماليات براساس نوع استخدام و درجه هيئت علمي

مانند ساير محاسبات ، بر حسب نوع استخدام و عضويت در هيئت علمي بطور اختصاصي صورت مي گيرد.

بدهي / پرداخت

امكان ثبت بدهي يا پرداخت براي هر فرد و تقسيط مبلغ آن و تعيين موعد پرداخت و زمان واقعي پرداخت هر قسط (به صورت خودكار و يا دستي) و تعيين وضعيت هر قسط (مانده ، پرداخت شده ، معوقه). از اين امكان مي توان براي بازپرداخت وام ، اصلاحات اشتباه هاي واريز پول ، اصلاح احكام و ... استفاده كرد.

-امكان ويرايش يا حذف هر يك از اقساط يا كل بدهي / پرداخت

صدور فيش حقوق

- صدور فيش حقوق براي يك فرد در يك ماه مشخص براساس آخرين حكم تاييد شده آن فرد.

- صدور فيش حقوقي خودكار به صورت دسته جمعي براي تمام پرسنل شاغل (كه در مرخصي بدون حقوق نيستند) براساس آخرين حكم تاييد شده (كه به صورت خودكار انتخاب مي شود) تنها با انتخاب ماه مورد نظر.

- شماره گذاري خودكار فيشهاي حقوقي به هنگام صدور فيش گروهي

- امكان حذف يا اضافه كردن و يا ويرايش مبلغ عوامل حقوقي و كسور محاسبه شده در فيش. وجود يا عدم وجود اين امكان جزو مقادير قابل تنظيم سيستم است و مي توان آن را به كلي حذف نمود.

- ثبت خودكار تمام تغييراتي كه در فيش داده شده است به صورت متن فارسي در قسمت توضيحات.وجود يا عدم وجود اين امكان جزو مقادير قابل تنظيم سيستم است و مي توان آن را به كلي حذف نمود.

- امكان حذف كامل يك فيش

- جلوگيري از ثبت بيش از يك فيش حقوقي براي يك كاربر در يك ماه.

- بررسي نوع استخدام هر فرد در هنگام صدور فيش جهت بررسي نحوه كسر بيمه بازنشستگي (آيا فرد از پرداخت بيمه معاف است ـ مثل استخدام طرحي ـ و يا پرداختهاي غير حكم وي ، مثل اضافه كاري ، نيز مشمول بيمه بازنشستگي مي شود ـ مثل استخدام پيماني). به علاوه امكان كسر مبلغ ثابت بيمه از همه.

- محاسبه مبلغ اضافه كاري براساس فرمولي كه توسط خود كاربر تعريف مي شود با تمام امكانات تعريف ساير عوامل حقوقي براي تعريف انواع اضافه كار.

- امكان تعريف اضافه كار عادي و اضافه كار طرح (و يا هر نوع اضافه كار اختصاصي ديگر) توسط كاربر.

- ثبت تمام مبالغ مندرج در حكم براي كد «بيمه بازنشستگي استخدام قطعي» در اولين فيش حقوق پس از صدور حكم استخدام قطعي.

- اعمال تمام تغييرات حقوق ثبت شده در هنگام محاسبات فيش حقوق (مثلاً اينكه فردي در يك ماه كمتر يا بيشتر از 30 روز كاركرد دارد و يا اينكه اين ماه بايد اضافه كاري وي قطع شود و يا ...).

- محاسبه تفاوت حقوق و تفاوت مزايا بصورت كاملاً خودكار و در مواردي كه حكم در زمان اجراي خود به كار بسته نشده باشد و اعمال تفاوت ها در فيش و انعكاس آن در ليست حقوق.

- تسويه تمام بدهي ها قبلي و يا فقط بدهي هاي ماه گذشته در فيش حقوق به انتخاب كاربر.

- محاسبه ثبت و درج جمع مبلغ مشمول ماليات براي هر فيش حقوقي.

- محاسبه بيمه سهم كارفرما براي هر فرد براساس ضريب تعيين شده (قابل تنظيم توسط كاربر) به تفكيك نوع استخدام.

- محاسبه مقرري ماه اول و منظور داشتن خودكار آن تحت كد مربوطه به نحوي كه در ليست حقوق و ليست كسور قابل گزارش گيري باشد.

- امكان تنظيم محاسبه ساعات ماه جاري و يا ماه گذشته براي محاسبه اضافه كاري و از اين قبيل.

- تنظيم زمان بكار بستن حكم جديد (از اول ماه بعد يا از زمان اجرا) همراه با محاسبه خودكار تفاوت در هر يك از حالات انتخاب شده.

تسويه بدهي / پرداخت با فيش حقوقي

منظور كردن خودكار بدهي يا پرداختهايي كه براي فرد ثبت شده است در فيش حقوقي در صورتي كه موعد تسويه آنها با تاريخ فيش متناسب باشد و تغيير وضعيت بدهي / پرداخت به پرداخت شده ، ثبت تاريخ تسويه و ثبت توضيح نحوه تسويه توسط فيش حقوق به صورت خودكار.

بازگرداندن وضعيت يك بدهي يا پرداخت كه توسط يك فيش تسويه شده است به تسويه نشده در صورت حذف فيش مربوطه.

امكان ثبت كسر يا پرداختي براساس كدهاي تعريف شده به نحوي كه تمام پرداختها برهمان اساس در ليست حقوق محاسبه و نمايش داده مي شوند.

امكان تعيين نحوه كسر ماليات از هر پرداخت (بطور گروهي يا فردي و براي هر مورد).

امكان تعيين كسر يا عدم كسر از جمع مشمول ماليات در مورد هر كسر متفرقه.

تعيين نحوه تسهيم مبلغ براي پرداخت گروهي به صورت تعيين مبلغ ثالث براي تمام افراد ، تعيين كل مبلغ و تسهيم براساس: نمره ارزيابي و ضريب بخش مربوطه (حق مشاركت) ، متغير ديگر و يا تسهيم به نسبت مساوي علاوه بر امكان تعيين غير خودكار مبلغ براي هر يك از افراد.

محاسبه خودكار حق مشاركت براي تمام پرسنل با تعيين كل مبلغ و نمره ارزيابي ماهيانه افراد.

عوامل حقوقي

امكان مشخص كردن اينكه يك عامل حقوقي مشمول ماليات و يا بيمه بازنشستگي ، هست يا خير.

امكان تعريف شرايط احراز براي هر عامل حقوقي با استفاده از هر تركيبي از اتمام متغيرهايي كه در سيستم براي هر فرد ثبت مي شود.

   محاسبه مبلغ فيش براساس حكم

امكان طبقه بندي پرسنل براساس نوع استخدام (رسمي ، پيماني ، خريد خدمت و ... انواع استخدام توسط كاربر قابل تعريف و اصلاح است) و درجه هيئت علمي (عضو هيئت علمي نيست ، استاد ، استاديار ، ... كه مقادير اين متغيير نيز قابل تعريف و اصلاح توسط كاربر است) به منظور تعيين نحوه محاسبه مواردي چون بيمه و ماليات بطور اختصاصي براي هر گروه.

در صورتي كه فيش براساس يك حكم جديد صادر مي شود ، برنامه كنترل خواهد كرد كه اگر تاريخ تاثير حكم جديد ، فيشهايي كه در ماه هاي قبل صادر شده را هم تحت تاثير قرار مي داده ، مبلغ اختلاف محاسبه شده ، بصورت خودكار در فيش اين ماه منظور شود.

امكان تعريف عوامل حقوقي كه در حكم ثبت نشود و به صورت ماهانه محاسبه شده و در فيش حقوق منظور شود.

محاسبه مبلغ اضافه كار براساس ساعت ثبت شده اضافه كار (در حال حاضر اين مقدار بايد بطور دستي به سيستم وارد شود و با راه اندازي سيستم كارتزني ساعات اضافه كار به صورت خودكار عمل مي كند) ضرب در يك صد و هفتاد و پنجم (اين مقدار قابل تنظيم است) جمع حقوق و فوق العاده شغل.

محاسبه خودكار مبالغ جريمه تاخير و غيبت براساس ساعات ثبت شده غيبت و تاخير ضرب در مبالغ جريمه به ازاي هر ساعت تاخير (قابل تنظيم).

استخراج جمع عوامل حقوقي مشمول ماليات و يا مشمول بيمه بازنشستگي براي هر حكم.

ثبت ساعات مختلف: اضافه كار ، غيبت و ...

امكان ثبت جمع ساعات تاخير / تعجيل ، اضافه كار ، روزهاي غيبت ، (و نيز 5 مورد اضافه قابل تعريف) براي هر فرد به صورت غير خودكار.

امكان تنظيم ميزان جريمه به ازاي هر ساعت تاخير / تعجيل و يا هر روز غيبت توسط كاربر.

ماليات

محاسبه ماليات بصورت ماهانه و كسر مبلغ آن از فيش هر ماه

امكان تعريف جدول ماليات حقوق براي هر سال

محاسبه ماليات از روي جدول سال گذشته در صورتي كه هنوز جدول جديد تعريف نشده باشد.

مشخص نمودن فيشهاي حقوقي كه مالياتشان از روي جدول صحيح محاسبه نشده است جهت اعمال اصلاحات بعدي.

محاسبه ماليات براساس مقايسه جمع حقوق و مزاياي مشمول ماليات با جدول مالياتي.

محاسبه ماليات عوامل حقوقي مزاياي مشمول ماليات مقطوع بطور جداگانه براساس درصد ماليات و سقف معافيت تعيين شده براي هر كدام و اضافه كردن مبلغ محاسبه شدن به جمع ماليات محاسبه شده در بند فوق.

عدم منظور كردن مبالغ عوامل حقوقي معاف از ماليات.

عدم محاسبه ماليات براي پرسنل معاف از پرداخت ماليات.

محاسبه ماليات اضافه كار به صورت درصدي ثابت (اين درصد توسط كاربر قابل تنظيم است) بطور يكسان براي تمام پرسنل.

محسوب كردن سقف معافيت مالياتي

مقرري ماه اول

كسر مقرري ماه اول (كسر از تمام پرسنل با استخدام رسمي ، از تمام پرسنل و يا هيچكدام به تعيين كاربر) منظور شدن اين مبلغ به حساب بازنشستگي توسط اين سيستم انجام نمي شود.


بازنشستگي

كسر بيمه بازنشستگي پرسنل رسمي براي هر فيش براساس جمع مبلغ مشمول بيمه بازنشستگي و درصد كسر بيمه كه توسط كاربر قابل تنظيم است.

كسر بيمه بازنشستگي پرسنل غير رسمي براي هر فيش براساس جمع مبلغ مشمول بيمه بازنشستگي و درصد كسر بيمه كه توسط كاربر قابل تنظيم است.

محاسبه بيمه بازنشستگي سهم كارفرما براي پرسنل غير در ليست حقوق براساس درصد كسر بيمه كه توسط كاربر قابل تنظيم است و ارائه جمع اين مبالغ.

- بيمه درمان

كسر بيمه درمان براساس تعداد دفترچه هاي بيمه خدمات درماني هر فرد ، با منظور كردن تعداد دفترچه هاي خود و فرزندان و همسر و متفرقه كه مبلغ كسر به ازاي هر نوع دفترچه و نيز سقف تعداد فرزنداني كه شامل كسر مقدار حداقل مي شوند ، توسط كاربر قابل تنظيم است.

كسور قانوني و متفرقه

1- محاسبه جمع كسور قانوني (بيمه ، ماليات و مقرري ماه اول) براي هر فيش.

2- محاسبه جمع كسور متفرقه براي هر فيش پس از كسر كسور قانوني.

ليست حقوق

چاپ ليست حقوق كه در آن مبالغ پرداختي به هر فرد منعكس شده است.

قابليت تعريف 14 فيلد مختلف (در 2 سطر و 7 ستون) براي نمايش عوامل حقوقي. عوامل حقوقي ليست حقوق ( به صورت مجموع يك يا چند عامل حقوقي تعريف شده در كارگزيني) توسط كاربر قابل تعريف هستند.

درج موارد عوامل حقوقي متفرقه ، اضافه كار ، جمع حقوق و مزايا ، ماليات ، بازنشستگي ، بيمه ، بيمه سهم كارفرما ، كسور متفرقه ، جمع كسور و خالص پرداختي در ليست حقوق علاوه بر موارد قابل تعريف فوق الذكر.

نمايش بيمه سهم كارفرما در ليست حقوق (بدون محاسبه در جمع پرداختي) همراه با محاسبه جمع در پايان هر قسمت ليست و جمع كل ليست.

جمع هر يك از عوامل تعيين شده در ليست حقوق در پايان هر قسمت از ليست و ارائه جمع كل براي هر كدام در پايان ليست.

قابليت تعيين و انتخاب 14 فيلد مختلف (در 2 سطر و 7 ستون) از بين گروه هاي عوامل حقوقي تعريف شده و يا كدهاي دريافت براي نمايش عوامل حقوقي و تعيين و انتخاب 6 فيلد مختلف (در 2 سطر و 3 ستون) از بين كدهاي دريافت و پرداخت براي نمايش كسور.

امكان افزودن محل امضاي كارمندان به ليست حقوق.

امكان افزودن محل امضاي مسوولان تاييد ليست حقوق در پايان هر صفحه ، پايان هر بخش و پايان كل ليست حقوق به تعيين كاربر همراه با امكان ويرايش اسامي و عناوين و يا حتي تعداد افراد تاييد كننده ليست.

امكان تغيير عنوان ليست ، اندازه فونت حروف و اعداد ليست ، تعيين چاپ يا عدم چاپ ترام در ليست ، تعيين تعدادي سطوري كه بايد در هر صفحه چاپ شود و ...

چاپ ليست حقوق به تفكيك هيئت علمي ساير پرسنل و يا با هم

چاپ ليست حقوق به تفكيك نوع استخدام ، چاپ ليست فقط يك نوع استخدام با همه با هم.

چاپ ليست حقوق فقط براي يك بخش با واحد مديريتي (و زير مجموعه ها) و يا به تفكيك بخش.

گسترش گروه بندي چاپ ليست حقوق.

امكان درج تمام عوامل پرداختي به فرد در ليست (مثلاً اضافه كار) و يا حذف برخي پرداختها از اين ليست.

ليست هاي اضافه كاري

ليست افزايش و كاهش

محاسبه خودكار و چاپ كارت وضعيت حقوقي هر فرد.

ليست هاي بيمه ، ماليات ، بانك ، كسورات.

-- گزارشها

چاپ فيش حقوقي براي هر فرد كه در آن تمام عوامل حقوقي ، مزايا ، كسور قانوني و متفرقه ثبت شده است.

نمايش فهرست پرسنلي كه به هنگام صدور فيش گروهي برايشان فيش صادر نشده است با ذكر علت آن.

موارد عمومي

تعريف كدهاي دريافت و پرداخت كه براي تعيين ستون هاي ليست حقوق ، موارد كسر يا پرداخت ، كسر يا پرداخت هاي گروهي ، درج موارد كسر يا پرداخت صوري و يا اصلاحي (مثلاً در موارد اصلاح دستي اشتباه قبلي در كسر ماليات يك فرد) و ... مورد استفاده قرار گرفته است.

امكان تعريف كدهاي دريافت و پرداخت به نحوي كه پرداخت هاي خارج و داخل مشمول قابل تميز بوده و در نهايت بتوان از آنها به تفكيك گزارش گرفت.

ثبت نمرات ارزيابي ماهيانه افراد به تفكيك بخش.

ثبت ضريب حق مشاركت هر يك از بخشها.

فرم اختصاصي براي محاسبه ماليات مبلغ معين براساس هر يك از جداول مالياتي ثبت شده در سيستم.

امكان محاسبه ماليات هيئت علمي با و يا بدون در نظر گرفتن سقف معافيت و با امكان تعيين 2 درصد مختلف براي محاسبه مبلغ.

اصلاح مالياتهاي قبلي با جدول سال جديد در هر زمان از سال.

امكان تعيين درصد بيمه سهم كارفرما به تفكيك نوع استخدام.

امكان تعيين استخدامهاي معاف از بيمه و يا مشمول بيمه براي تمام پرداختها.


نتيجه گيري :

حاصل حضور هر كاري نتيجه اي است كه از فعاليتهاي انجام شده در حين آن كار گرفته ميشود و زماني مطلوب ميباشد كه نتيجه لازم براي دهنده كار را در برداشته باشد.

حضور در قسمت امور مالي شركت را ميتوان از دو مقوله اثر بخش و كارآمدي سيستم و بخش حسابداري سازمان و اثر گذاري انجام اين دوره برآموخته هاي من را مورد بررسي قرار داد . نتيجه اي كه در مورد سيستم موجود در قسمت امور مالي سازمان به كار گرفته ميشود اين است كه سيستم حسابداري اين شرکت يك سيستم تقريبا جامع و كامل ميباشد كه البته در حال حاضر تمامي نيازهاي اين شرکت را برآورده ميكند در آينده در صورت وجود نيازهاي جديد قابل گسترس مي باشد و يا بكارگيري بيشتر و نياز به خدمات بيشتر ميتوان اين كار را انجام داد .

در مورد اين دوره و اثر آن برآموخته هاي علمي و تئوري دانشجو ميتوان اين نكته را اشاره كرد كه آموخته هاي تئوري خيلي از مشكلات حين انجام كار را نشان نميدهد و حضور هر چند کوتاه در بطن كار علمي ميتواند دانشجويان را با نحوه كار بيشتر آشنا كرده و در موقع حضور مستمر در بازار كار با استرس كمتر و آسوده خاطر بيشتري به كار خود ادامه ميدهند و به موقعيت بيشتري برسند .

 

نويسنده : زکیه تقی پور

این کاربر 2 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.