یکشنبه, 16 ارديبهشت 1403

 



فرارسيدن هفته سلامت

 

gpj-74

 

 

در اين مراسم كه با حضور دكتر گتميري معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي و دبير ستاد برگزاري هفته سلامت، دكتر گنجي رييس انجمن نفرولوژي ايران، دكتر صادق نيت رييس بيمارستان بهارلو، مسئولان انجمن حمايت از بيماران كليوي و جمعي از متخصصان نفرولوژي بيمارستان بهارلو برگزار شد، تست فشار خون و قند خون به صورت رايگان براي مراجعان انجام و مشاوره هاي لازم به آنان ارايه شد.
دكتر موسوي فوق تخصص نفرولوژي در توضيح روز جهاني كليه و تاثير فشار خون بر بروز بيماري هاي كليوي گفت: حدود 8 سال است كه روز جهاني كليه 24 اسفندماه (14 مارس) در دنيا برگزار مي شود تا افراد جامعه با دو عامل مهم در بروز اين بيماري كه همان فشار خون و ديابت است بيشتر آشنا شوند.
وي آشنايي بيشتر با عوامل خطر را در پيشگيري از بيماري كليه موثر خواند افزود: دو سوم افراد به دليل فشار خون و ديابت به بيماري هاي كليوي مبتلا مي شوند و نكته قابل توجه اين است كه بيماري كليه و فشار خون در مراحل اوليه بدون علامت بوده و بايد در فواصل منظم نسبت به آزمايش آن اقدام كرد.
سپس دكتر نصيري فوق تخصص نفرولوژي،ضمن آموزش عمومي به مراجعان و مشاوره به آنان، بيماري كليه را قاتل بي سر و صدا خواند و افزود: آمار ثبت شده نشان مي دهد حدود 1 دهم تا 2 درصد افراد جامعه بيماري كليه دارند در صورتي كه با انجام تست هاي كليوي و اندازه گيري فشار خون و قند خون بيش از 10 درصد مردم به اين بيماري مبتلا هستند.
عضو هيات علمي دانشگاه، با اشاره به 7 اصل طلايي حفظ سلامت كليه  افزود: كنترل فشار خون و قند خون، ورزش، تغذيه سالم، پرهيز از سيگار و مصرف بي رويه داروها در پيشگيري از بيماري كليه نقش بسزايي دارد.
وي با تاكيد بر اندازه گيري قند خون و فشار خون در فواصل زماني منظم (حداقل هر 6 ماه يكبار) افزود: با بالا رفتن فشار خون جدار رگ ضخيم شده و هرچه اين فضا تنگ تر شود خون رساني كمتر شده و قلب و كليه تحت فشار قرار مي گيرند.
پس از آن، دكتر گنجي، با تاكيد بر تاثير ورزش در كاهش بيماري ها گفت: مصرف بي رويه مسكن، آنتي بيوتيك و داروهاي مكمل باعث آسيب جدي به كليه مي شود.
وي افزود: پيش از اقدامات تشخيصي نظير عكس برداري رنگي لازم است آزمايشات مربوط به كليه انجام شده تا از سلامت عملكرد كليه ها اطمينان حاصل شود.
در ادامه، دكتر گتميري كليه را عضو مهمي خواند كه سلامت همه ارگان هاي بدن را تحت تاثير قرار مي دهد و افزود: ديابت، فشار خون و عوامل خطر ديگر به ترتيب بيشترين تاثير را در بروز بيماري هاي كليوي دارند.
دبير ستاد برگزاري  هفته سلامت،  با بيان اينكه امسال سازمان جهاني بهداشت شعار روز سلامت را «فشار خون» و ما در ايران شعار «فشار خون را جدي بگيريم» قرار داديم افزود: ما در هفته سلامت كه از 18 فرودين ماه سال 92 آغاز مي شود تلاش مي كنيم تا نسبت به اهميت فشار خون و تاثير آن بر بيماري كليه مردم را آگاه كنيم.
معاون آموزشي مركز تحقيقات نفرولوژي دانشگاه، بيماري كليه را در بسياري موارد بدون علامت خواند و تاكيد: فقط  توجه به اين مسئله مي تواند ما را از وجود اين بيماري آگاه كند.
وي با بيان اينكه تقريبا بيش از 90 درصد افرادي كه عوارض جزئي كليه دارند هيچ علامتي ندارند و در واقع بي علامتي شايع ترين علامت بيماري كليه است افزود: طبق آمارهاي موجود در كشور و تطبيق آن با آمار جهاني حدود 10 تا 15 درصد جمعيت بالغ ما مبتلا به درجاتي از بيماري هاي كليوي هستند به اين ترتيب دست كم بيش از 5 تا 6 ميليون از جمعيت كشور درجاتي از عوارض خفيف تا شديد كليوي دارند و حدود 90 درصد اين جمعيت 5-6 ميليوني هيچگونه عارضه اي در ظاهر ندارد و فقط با توجه به اين مسئله و در صورت وجود عوامل خطر نزد خود و يا اعضاي خانواده با مراجعه به پزشك مي توانند مطلع شوند كه به اين بيماري مبتلا هستند يا نه.
در ادامه، واحد دياليز صفاقي بيمارستان بهارلو كه پس از مدت ها تعطيلي دوباره فعاليت خود را از سر گرفته افتتاح و از بيماران بخش دياليز عيادت شد.

نويسنده :

این کاربر مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.