یکشنبه, 16 ارديبهشت 1403

 



جلسه مسولان علوم پزشكي

gpj-23

اين نشست روز چهارشنبه 16 اسفند 91 با حضور دكتر گتميري، دبير ستاد برگزاري هفته سلامت و مدير روابط عمومي دانشگاه، حجت الاسلام و المسلمين غفاري، معاون دفتر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري، مهندس موسوي و عليپور فرماندهان بسيج حوزه برادران و خواهران، وسكويي، مدير پرستاري دانشگاه و مسئولان روابط عمومي ها و نمايندگان واحدهاي مختلف دانشگاه در سالن جي 6 سازمان مركزي برگزار شد.
در ابتداي اين نشست دكتر گتميري با بيان اينكه  7 آوريل طبق مصوبه سازمان جهاني بهداشت روز جهاني سلامت است و همواره اين روز در سراسر جهان مورد توجه قرار مي گيرد افزود: دراين روز اهميت سلامت در كشورهاي مختلف تبيين و نسبت به موضوعي خاص به آحاد مردم دنيا و به مدبران ارشد كشورها توجه داده مي شود. همچنين نسبت به عواملي كه مي تواند سلامت و تندرستي را تهديد و يا سلامت را حفظ كند و ارتقا دهد متوجه مي سازد. عوامل سياسي، جغرافيايي و عواملي كه در آموزش او جنبه هاي اقتصادي اثرگذار است و عواملي كه مي تواند سلامت را تهديد كند و بر عكس آن، به طور عام مورد توجه قرار داده مي شود و به طور خاص يك موضوع شعار جهاني بهداشت قرار مي گيرد و به آن موضوع توجه مضاعف مي شود.
دكتر گتميري با اشاره به اينكه شاخص هاي سلامت به خصوص در دو و سه دهه‌ي بعد از انقلاب رشد قابل توجهي داشته و به ويژه در حوزه نيروي انساني رشد قابل توجهي در كشور ما صورت گرفته افزود: از اين نظر ما كشوري هستيم كه مي شود گفت به سلامت اهميت مضاعفي قائل بوده‌ايم و نتايج نسبتا خوب و قابل قبولي هم گرفته‌ايم به همين دليل از سال 81 به اين طرف مجموعه كارشناسان وزارت بهداشت  طرحي دادند كه به جاي روز سلامت هفته سلامت را در كشور برگزار كنيم. همان سال به وزير بهداشت وقت پيشنهاد داده شد و وزير هم پذيرفت و آن را به شوراي فرهنگي عمومي ارسال و اين شورا در تيرماه همان سال اين مساله را تصويب كرد كه به جاي روز سلامت هفته سلامت برگزار شود. در آذر ماه 81 در شوراي فرهنگي هفته سلامت از 18 فروردين تا 24 فروردين يك هفته با عنوان هفته سلامت در تقويم ها ثبت شد.
دكتر گتميري با اشاره به نحوه انتخاب اين شعار گفت:‌ اين شعار يك جمله است كه حكايت از يك اراده اي مي كند كه يك فرد يا جمع كوچكي وقتي مي خواهند آن را به اراده جمعي تعميم بدهند اين جمله را به عنوان شعار انتخاب كنند. اگر چه در بين گروه‌هاي تخصصي اهميت فشار خون به اندازه كافي جا افتاده است اما اين مساله هم نسبي است و در دانش گروه‌هاي تخصصي نيز نسبت به اين موضوع بايد افزايش پيدا كند. اثراتي كه فشار خون روي سلامت فرد، خانواده و اقتصاد جامعه مي گذارد بسيار ابعاد پيچيده اي كه به اعتقاد ما مورد ارزيابي قرار نگرفته است. بنابراين وقتي اين موضوع به عنوان شعار انتخاب مي شود در واقع اين مسير انتخاب تا اين اراده در بين جمعيت تخصصي تبديل به اراده جمعي و عمومي بشود. همچنين در بين مديران ارشد و در بين مديران مياني به گفتمان غالب تبديل شود تا ابعاد دانشي در خصوص اين موضوع افزايش پيدا كند و ان شاءالله به سمت اهدافمان كه كاهش عوارض فشار خون در نزد جامعه هست برسيم.
دكتر گتميري با تاكيد براينكه دانشگاه علوم پزشكي تهران به تبعيت از سياست هاي وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهاني به سمت اين موضوع حركت مي كند افزود: ستاد مركزي برگزاري هفته سلامت در كشور 7 روز هفته را به صورت 7 موضوع تعيين كرده و براي هر روز يك شعاري انتخاب كرده است.
دبير ستاد برگزاري هفته سلامت دانشگاه افزود: بعد از تعطيلات نوروز فرصت كمي براي پرداختن به اين موضوعات است و تجربه ما در طي سال ها حكم مي كند كه از روزهاي پاياني سال بايد استفاده و همه مقدمات كار را فراهم و به سمتي حركت كنيم كه همه واحدهاي دانشگاه آماده برگزاري منسجم هفته سلامت شويم.
دكتر گتميري با اشاره به وجود 26 بيمارستان، 15 دانشكده و 105 مركز تحقيقاتي و نيز شبكه‌هاي بهداشت و درمان افزود: همه آحاد دانشگاه بايد به طور جدي درگير مساله مشاركت برگزاري هفته سلامت شوند. درهمين رابطه نيز در جلسه اي ديگر با دكتر منصوري، رييس دانشگاه  كه رياست ستاد هفته سلامت دانشگاه را برعهده دارد از حضور و نقطه نظرات ايشان بهره‌مند خواهيم شد.
دكتر گتميري در پايان سخنان خود گفت: همه دانشگاه از مديران ارشد، مياني، اعضاي هيات علمي، دانشجويان و كاركنان بايد در اين مساله وارد شوند زيرا مساله فشار خون مساله خود ماست و همه ما درگير اين مساله هستيم و ما به عنوان پرچمداران حوزه سلامت بايد به مردم كمك كنيم تا از اين مساله كمترين آسيب را ببيند..
زهره سعادتي،‌ رييس امور اداري مالي روابط عمومي نيز در ادامه خلاصه اي از نشست هاهنگي هفته سلامت در وزارت بهداشت را به اطلاع حاضران رساند.
 وي با قدراني از شركت مسئولان ونمايندگان واحدها در جلسه گفت: در جلسه‌اي كه با حضور معاون بهداشتي و مديرروابط عمومي وزارت بهداشت و جمعي از مسئولان وزارت خانه و سازمان هايي كه به نوعي در سلامت مردم موثرند در وزارت خانه برگزار شد قرار شد استراتژي هفته سلامت با رويكرد خدمت رساني به مردم باشد.
سعادتي افزود: امسال در همين ارتباط شهرداري تهران اقدام به برگزاري سه هزار پايگاه آموزشي و همچنين برگزاري تئاترهاي خياباني و ايستگاه‌هاي كنترل فشار خون خواهد كرد.  وزارت آموزش و پرورش نيز با برگزاري سخنراني با هدف ارتقاي رفتارهاي سالم دانش آموزان و ترغيب و ترويج تغذيه سالم با رويكرد اصلاح الگوي مصرف نمك و همچنين سازمان انتقال خون و هلال احمر در برنامه هفته سلامت درگير خواهند بود به طوري كه سازمان هلال احمر اعلام كرد در بين جاده‌ها ايستگاه فشار خون براي مردم خواهد گذاشت
وي با بيان اينكه سازمان صدا و سيما هم اعلام آمادگي كرده كه با پخش كليپ، تيزر،  زيرنويس پيام بهداشتي مشاركت خواهد كرد افزود:شبكه سلامت اعلام آمادگي كرد كه با دانشگاه‌ها در خصوص هفته سلامت همكاري مي كند. همچنين قرار است سازمان ورزش و جوانان با برگزاري مسابقات همگاني با موضوع افزايش سلامت با ورزش و بالاخره همه سازمان هايي كه به نوعي مرتبط هستند با سلامت مردم در اين قضيه وارد شوند.
سعادتي به 20 برنامه و استرات‍ژي روابط عمومي دانشگاه براي هفته سلامت اشاره كرد و گفت: جا دارد دانشگاه امسال نيز منسجم تر و بهتر از پيش ظاهر شودو گزارش خوبي را به وزارت بهداشت ارسال كند.
حجت الاسلام و المسلمين غفاري هم با قدرداني از همتي كه دانشگاه در بخش سلامت دارد و در حال شكل دادن است به بيان حديثي از ژيامبر مكرم اسلام (ص) بسنده كرد و گفت: پيامبر گرامي مي فرمايد پنج چيز را قبل از آنكه برايتان به وجود بيايد غنيمت بشمريد كه يك مورد آن بحث صحت است كه قبل از اينكه دچار بيماري و نارسايي شويد آن را غنيمت بشمريد.
وي پيشگيري را مقدم بر درمان دانست و از برنامه ژزشك خانواده به عنوان يك برنامه مهم در زمينه پيشگيري ياد كرد.
در ادامه وسكويي، مدير پرستاري، مهندس موسوي و عليپور، فرماندهان بسيج برادران و خواهران، نكته‌دان از دانشكده پرستاري مامايي، پروران و دكتر محبي نژاد از مركز تحقيقات نفرولوژي، حسن پور، مدير امور عمومي معاونت پژوهشي، حبيبيان معاون فني و شهبازي نماينده تربيت بدني دانشگاه، زراعتكار، نماينده معاونت توسعه، معارف، كارشناس مسئول واحد آموزش بهداشت معاونت بهداشتي، دكتر شهابي، نماينده معاونت فرهنگي، رضازاده، مسئول روابط عمومي بيمارستان امام خميني، پاليزيان، مترون بيمارستان رازي، مهندس خزائي، مسئول روابط عمومي شبكه بهداشت و درمان ري و دكتر هاشمي از همكاران روابط عمومي دانشگاه نقطه نظرات و برنامه‌هاي واحد خود را اعلام كردند.

نويسنده :

این کاربر مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.