دوشنبه, 17 ارديبهشت 1403

 



آشنايي با مجموعه دانشگاه آزاد اسلامي . حوزه معاونت فرهنگي

 

موضوع كارورزي :

آشنايي با فعاليت هاي فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي

                           

محل كارآموزي :       منطقه هفت دانشگاه آزاد اسلامي (سازمان مركزي)

استادكارآموزي:     حجت الاسلام والمسلمين حاج آقاي عبدا... گودرزي

نام و نام خانوادگي دانشجو: محّمد ابراهيم قهرماني

شماره دانشجويي : 90138049230261

نيمسال اخذ واحد كارآموزي : نيمسال تابستان سال 92-91

آدرس محل كارآموزي : خيابان شريعتي شمالي ، دوراهي قلهك ، خيابان پابرجا ، تقاطع بلوار آيينه و گل يخ پلاك 16 دفتر رياست منطقه هفت دانشگاه آزاد اسلامي

*****

تاريخ شروع كارآموزي : 29/4/1392

تاريخ پايان كارآموزي : 14/06/1392

چكيده :

در راستاي انجام پروژه محوله در خصوص گذراندن دو واحد درس كاروزي در پودمان شش (آخر) مقطع كارشناسي رشته مديريت امور فرهنگي ، پس از اخذ درس مذكور و انجام مكاتبات لازم با مسئولين دانشگاه آزاد اسلامي و همچنين موافقت استاد محترم كارآموزي ، جناب حجت الاسلام و المسلمين حاج آقاي گودرزي ، مقرر شد جهت آشنايي با فعاليت هاي فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي تحقيق خود را در منطقه هفت دانشگاه و در محضر جناب آقاي دكتر عباسعلي نورا (رياست محترم منطقه هفت ) آغاز نمايم كه نتايج حاصل از اين تحقيق به طورخلاصه در اين نوشتار تقديم مي گردد . ابتدا لازم است به تاريخچه ي اين دانشگاه اشاره گردد.

روز 31 ارديبهشت ماه سال 1361 آيت ا... هاشمي رفسنجاني در خطبه نماز جمعه تهران براي اولين بار ازطرحي به نام دانشگاه آزاد اسلامي سخن گفت . در حقيقت سخنان ايشان ، نتايج رايزني هايي بود كه او و دكتر عبدا... جاسبي براي راه اندازي دانشگاه ازاد اسلامي انجام داده بودند .

دكتر جاسبي مي گويد : « جناب آقاي هاشمي رفسنجاني ، اساسنامه اين دانشگاه و طرح آن را خدمت حضرت امام رضوان ا... تعالي عرض كردند و حضرت امام در حقيقت با تأييد و كمك 10 ميليون ريالي خود ، پايه اوليه و اصلي اين دانشگاه را پي ريزي كردند ... بزرگترين حمايتي را كه همواره اين دانشگاه داشته ، اين است كه شروع كارش چه از نظر مادي و چه از نظر معنوي با دست مبارك حضرت امام (ره) بودهاست .»

                   

در آذر ماه همان سال اساسنامه دانشگاه نوشته شد كه بر اساس آن دانشگاه مؤسسه عام المنفعه اي معرفي گرديد كه همه هزينه هاي آن صرف امور مربوط به دانشگاه مي شود . 3 ماه بعد روز چهارم اسفند ماه سال 1361 در گوشه اي از روزنامه رسمي ايران آگهي به چشم مي خورد كه موجوديت دانشگاه آزاد اسلامي را اعلام مي داشت.

در ادامه به صورت خلاصه وار به فعاليت هاي اين دانشگاه در عرصه هاي مختلف اشاره مي گردد و در نهايت به عملكرد حوزه معاونت فرهنگي و زيرشاخه هاي آن به طور مشروح خواهيم پرداخت .

فهرست :

.چكيده و تاريخچه..................................................................................................................صفحه3

. فهرست ................................................................................................................................صفحه 4

فصل اول :

. مقدمه ....................................................................................................................................صفحه 6

فصل دوم :

(معرفي محل كارآموزي ـ دانشگاه آزاداسلامي)

.

فصل سوم:

فعاليت هاي انجام شده در حوزه معاونت فرهنگي دانشگاه‌آزاد اسلامي

(گزارش كارهايي كه بطور مستقيم شاهد انجام آن بوديم و كارهايي كه مستقيماً محول گرديد)

مقدمه:

دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگ ترین دانشگاه حضوری جهان و از مهمترین دستاوردهای گرانقدر انقلاب اسلامی می باشد که در اردیبهشت ماه سال 1361با حمایت بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار نمود . در طول 27سال فعالیت ارزنده خویش در عرصه های علمی ، آموزشی و فناوری بیش از 3000000 فارغ التحصیل را در مقاطع مختلف آموزشی عالی تربیت و راهی بازار کار و فعالیتهای اجتماعی نمود . این دانشگاه در حال حاضر حدود 1390000 دانشجو حدود 64000 عضو هیات علمی که شامل 22283 تمام وقت 2303 نیمه وقت و 39200 عضو هیات علمی معادل تمام وقت (اعضائ حق التدریس با ضریب یک سوم) و 33000پرسنل در سراسر کشور دارد. این تعداد افراد در 441 واحد و مرکز دانشگاهی و در فضایی متجاوز از 14 ملیون متر مربع مشغول به تحصیل یا کار می باشند.

در حال حاضر این مجتمع عظیم آموزش عالی خاور میانه دارای 600 مدرسه با حدود 60000 دانش آموز 24 مجتمع بیمارستانی که مشغول خدمت رسانی به مردم می باشند و چند مجتمع بیمارستانی دیگر نیز در آینده به این مجموعه اضافه خواهد شد . یکی از مهم ترین افتخارات دانشگاه آزاد اسلامی ، نقش چشمگیر این دانشگاه در فعالیتهای علمی و تحقیقاتی کشور و جهان است .امکانات و تجهیزات بسیار مدرن و ارتباطات فراوان این دانشگاه با مراکز علمی جهان موجب شده است که تحقیقات دست اولی در شاخه های مختلف علمی در این دانشگاه صورت گیرد. همچنین حضور فعال اعضای هیات علمی و دانشجویان در سمینارها، نشستها و مسابقات علمی مختلفی که در سراسر جهان برگزار می گردد ، در اغلب موارد موجب کسب افتخارات و رتبه های طراز اول و برگزیده کشور در مسابقات متعدد شده است.

دانشگاه در نظر دارد در راستای قرار گیری در جایگاه دانشگاههای نسل سوم و با ماموریت کار آفرینی ، همراه با اهداف چشم انداز ایران 1404 با استخدام و جذب 109000 هیات علمی و راه اندازی قریب به 250 مرکز تحقیقاتی ، رشد و پارک علم و فن آوری در مناطق دانشگاهی ، در زمره یکی از بهترین دانشگاههای جهان قرار گیرد .

§      بخش علمی و پژوهشی

تدوین دستور العمل های جدید ، روان و موثر در جهت حمایت ویژه از مولفین کتب ، مقالات و مجریان طرح های تحقیقاتی جداول پیوست که به صورت مقایسه ای می باشد خود گواه این مدعاست.

تعداد مقالات علمی دانشگاه از سال1381 تا 1387

 

نوع مقاله

1381

(تجمعی)

 

1386

(تجمعی)

1387

(همه واحدها)

(تجمعی)

 

رشد متوسط سالانه(درصد)

ISI

علمی پژوهشی

علمی ترویجی

 

88

206

201

2238

3903

1891

3367

4982

2086

1/80

9/63

4/54

* به علت اینکه بعضی از مقالات دانشگاه آزاد اسلامی به نام های دیگر مانند Islamic uni azad ، azad uni و ... ثبت گردیده در آمار فوق محاسبه نگردیده است. بنابر این کل آمار مقالات ISI دانشگاه آزاد اسلامی 4758 مقاله رسیده است.

 

مقایسه مقاله های ISI داخلی دانشگاه های دولتی و آزاد

نام دانشگاه

تعداد کل مقالات

میزان مقالات درISI داخلی

درصد

دانشگاه های دولتی

24431

4223

3/17

دانشگاه آزاد اسلامی

2753

203

4/7

 

 

 

تعداد کتاب های تالیف و ترجمه شده دانشگاه از سال 1381 تا 1387

سال تحصیلی

    کتاب ها

1375

1380

1385

1386

1387

درصد رشد

تالیف

8

267

1017

1262

1455

4/58

ترجمه

2

55

332

354

391

1/60

 

تعداد مجلات علمی دانشگاه از سال 1382 تا 1387

مجلات

1382

1383

1384

1385

1386

1387

ISI

0

0

0

0

1

1

علمی پژوهشی

4

7

14

30

47

94

علمی ترویجی

0

1

0

8

10

3

علمی عمومی

21

51

66

73

74

136

جمع

25

59

80

111

132

234

ü
تدوین ، تالیف و انتشار چند صد عنوان کتاب و مجلد با موضوعات بدیع و نو در خصوص تبیین و نقش جایگاه آموزش عالی در تحولات اجتماعی از زبان نخبگان و چهره های ماندگار و همچنین به تحریر در آوردن دهها عنوان مکتوب پیرامون نقش اساسی ایجاد واحد های دانشگاهی در توسعه اقتصادی و اجتماعی تحت عنوان ربع قرن تلاش و بالندگی و همچنین ناشر برگزیده سال 1387 در نمایشگاه بین المللی کتاب و همچنین با همکاری سفارت فرانسه و کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران اقدام به چاپ و توزیع کتاب با عنوانIMAGES OF ISLAMIC SCIENCE نموده است.

üراه اندازی 32 مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده های علوم و فنون نوین از جمله نانو تکنولوژی ، بیو تکنولوژی ، مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، مرکز عالی بین المللی تحقیقات بین رشته ای (CEIS) ، مرکز علوم و فنون پیشرفته (CAST) و آب در واحد های واجد شرایط .

üراه اندازی 14 دفتر توسعه کار آفرینی و تعاون و مراکز رشد مستقل با همکاری وزارتخانه های کار و امور اجتماعی ، تعاون و علوم ، تحقیقات و فناوری.

üسازماندهی جدید با رویکردی نو به مقوله برگزاری مسابقات و امور مربوط به نخبگان و تهیه بانک اطلاعاتی از ایشان و تهیه دستور العمل های حمایتی جهت تجاری سازی اختراعات و طرح های تحقیقاتی اعضاء هیات علمی . به عنوان مثال در چهارمین دوره مسابقات بین المللی آزاد روبوکاپ 2009 کشور نخبگان و نو آوران دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی توانستند در میان بیش از 500 تیم داخلی و خارجی با کسب بیشترین مقام در لیگهای مختلف به مقام اول دست یابند.

همچنین در اولین دوره مسابقات ملی روباتیک خوارزمی تیم های مطرح این دانشگاه مقام های اول در رشته روبات های فوتبالیست سایز متوسط ، کوچک و امدادگر واقعی ، مقام دوم در رشته روبات های فوتبالیست سایز متوسط ، مقام دوم در رشته روبات های فوتبالیست سایز کوچک را کسب نمودند. ودر سال 2009 مسابقات بین المللی روبو کاپ اتریش دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین توانست رتبه اول رشته شبیه ساز3بعدی و رتبه دوم در رشته شبیه ساز امدادگر و رتبه سوم در رشته روبات های امدادگر واقعی و رتبه چهارم در رشته های ربات فوتبالیست اندازه متوسط ، واقعیت ترکیبی ، ربات امدادگر مجازی و مانور پیشرفته ربات های امدادگر کسب نماید و همچنین در مسابقات ملی طراحی خودرو الکتریکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین موفق به کسب مقام اول از بین دانشگاههای کشور گردید که این امر حاکی از سیاست گذاری های مطلوب حمایتی از ایشان در جهت شکوفایی خلاقیت ها و استعدادهای درخشان این دانشگاه می باشد.

üراه اندازی مجلات تخصصی بویژه در علوم و فنون پیشرفته و بین رشته ای از جمله فصل نامه علوم و تکنولوژی محیط زیست                               

     (SCIENCE & ENVIORONMENTAL TECHNOLOGY) از واحد علوم و تحقیقات ضمن کسب رتبه ISI توانسته است در سال 2007 بین 13 کشور خاورمیانه با 25 ارجاع ، بیشترین ارجاعات را به خود اختصاص دهد. و همچنین مجلات علوم پزشکی ، مهندس صنایع ، روانشناسی ایرانی، علوم پایه ، علوم و تکنولوژی محیط زیست از وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت درجه علمی پژوهشی دریافت نموده اند.

üبا رویکرد نو به مقوله ارتباط با صنعت و گسترش همکاری های دانشگاه با طیف مختلف جامعه ، چندین نشست تخصصی با صاحبان و فعالان حوزه مختلف اقتصادی برگزار و نظراتشان در جلسات متعدد دریافت و توسط کار گروههای مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

üتدوین برنامه توسعه و استراتژیک واحد های دانشگاهی با همکاری نخبگان و اعضای هیئت علمی به منظور ارتقاء کیفیت بیش از پیش در عرصه های آموزشی و پژوهش و استفاده بهینه از قوت های خویش برای بهره برداری از فرصت های موجود و پیش رو ، و نیز مقابله با تهدیدهای محیطی.

üبرگزاری 11 همایش منطقه ای چشم انداز ایران 1404 با همکاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام به جهت بهره گیری از نقطه نظرات صاحب نظران در جای جای ایران اسلامی و فراگیر نمودن مشارکت و فضا سازی مناسب برای طرح اندیشه های نخبگان کشور و در ادامه تداوم همکاری دانشگاه با دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و با توجه به مزیتها و رقابتهای کشور و رویکرد آمایش سرزمینی خاص هر منطقه همایش های تخصصی سهم انرژی ، صنعت،کشاورزی،علوم و فناوری، گردشگری و... در مناطق چهارده گانه برگزار خواهد کرد.

üتدوین آئین نامه و دستور العمل حمایتهای ویژه از فعالتهای علمی پژوهشی دانشجویان شاهد و ایثارگر و تشکیل هسته های علمی پژوهشی در واحد های دانشگاهی با همکاری بنیاد امور شهید و ایثارگران.

üتمدید و انعقاد 18 تفاهم نامه همکاری مشترک (علمی، آموزشی، فناوری، پژوهشی، تحقیقاتی) باوزارتخانه ها ، سازمانها و صنایع بزرگ از جمله وزارت نفت ،

شهرداری تهران، شرکت پست ،بانک صادرات ، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ... و همچنین تدوین آیین نامه مربوط به تسهیل در همکاری با سازمانها و وزارتخانه ها از جمله طرح برون دانشگاهی.

üاقدام به طراحی و راه اندازی سیستم پایگاه اطلاعات دانشگاه IAU   DOC ونیز سیستم پورتال دانشگاه به جهت سازماندهی متمرکز اطلاعات.

ü  راه اندازی و تکمیل سیستم ویدئو کنفرانس در سطح مناطق و واحدهای دانشگاهی در جهت ارتباط دو سویه .

ü  مکانیزه کردن امر مربوط به همایشها ، کنفرانسها و طرح های تحقیقاتی.

ü  طراحی و پیاده سازی و ارتقاء سیستم جامع آموزش و شهریه در سطح واحد های دانشگاهی (سیدا).

§      انجمن های علمی ادبی هنری

هم اکنون 1710 انجمن در حال فعالیت هستند که 1408 انجمن از آنها به تصویب رسیده اند و بقیه در حال بررسی و گذراندن مراحل تصویب هستند.

انجمن های علمی ، ادبی و هنری دانشگاه آزاد اسلامی طی سالهای اخیر توانسته اند به موفقیتهای مهمی در سطح ملی و بین المللی دست یابند . تعدادی از این موفقیتها عبارتند از : جوایز بین المللی کسب شده (27مورد)، اختراعات ثبت شده(177اختراع)، کسب مقامهای کشوری (190مقام)، کسب مقام در ارائه مقاله(84 مقام)، و نشریات(107 نشریه ).

  • باشگاه پژوهشگران جوان

باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی با بیش از 180دفتر و 6 شعبه در تمام استانهای کشور فعال است. از ابتدای تاسیس باشگاه تا کنون 33000 نفر جوان در سنین 30-15 سال در مقاطع تحصیلی مختلف اعم از دانش آموزی و دانشجویی ، در کلیه مراکز آموزشی و موسسات آموزش عالی دولتی و دانشگاه آزاد اسلامی ، در این باشگاه جذب شده اند و از خدمات علمی ، فرهنگی و تحقیقاتی این مرکز بهره مند گردند.

این باشگاه توانسته تاکنون 540 کارگاه روش تحقیق ، 1458 سخنرانی علمی و سمینار علمی ، 67 همایش علمی تخصصی سراسری و 213 طرح پژوهشی انجام یافته و 302 طرح پژوهشی در حال اجراء برای اعضاء خود تهیه و اجرا نماید و همچنین توانسته 314 نفر از استعدادهای درخشان کشور را جذب نموده و مجوز ورود بدون کنکور 165 نفر را به مقطع تحصیلی بالاتر مهیا نماید.

§      اختراعات ، اکتشافات و ابداعات علمی

تاکنون 1060 عنوان اختراع و ابداع توسط اعضای هیات علمی ، دانش آموختگان ، دانشجویان و دانش آموزان دانشگاه آزاد اسلامی ثبت شده است. به منظور حمایت از اختراعات و نوآوری های علمی ، فنی و هنری ، شورای راهبردی نوآوری های علمی، فنی و هنری در دانشگاه آزاد اسلامی ، به ریاست معاونت پژوهشی تشکیل شده که با اعضای مشخص و برگزاری نشست های ماهانه به در خواست ها رسیدگی می نماید. طرح های تائید شده توسط شورا تائیدیه علمی در یافت خواهند کرد . همچنین دانشگاه با تدوین آئین نامه به تعئین چارچوب های حمایتی از نوآوری ها و نوآوران اقدام کرده است که شورای مذکور در راستای اجرایی کردن مفاد آن انجام وظیفه می کند . تا کنون 70طرح دریافت شده در شورای مذکور ، پس از بررسی اولیه برای داوری علمی ارسال شده است که حدود 50عنوان داوری شده و بقیه نیز در نوبت داوری به سر می برند. با توجه به تازگی بحث اختراعات و نوآوری ها در دانشگاه و نا آشنا بودن نوآوران و واحد ها با این موضوع ، مجموعه ای به نام راهنمای ثبت اختراعات گردآوری شده و در مرحله چاپ است.

همچنین می توان به افتخارات علمی به دست آمده که در اثر نوآوری های علمی کسب شده است، شرکت در نمایشگاه مجارستان ،     کره جنوبی ، روسیه ، مالزی ، بلژیک ، (2008مدال طلا) ، ژنو سوئیس(2009 ـ 3 مدال طلا ، یک مدال نقره و یک مدال برنز ) ، ارشمیدس روسیه (2009 ـ مدال طلا و نقره) اشاره کرد. همچین یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران پزشکی موفق به دریافت عنوان مخترع زن برگزیده از نمایشگاه ژنو شد.

 

§      طرح های تحقیقاتی

دانشگاه آزاد اسلامی تا کنون موفق به انجام 5948 طرح تحقیقاتی شده است و 4298 طرح تحقیقاتی نیز در حال اجرا هستند. برخی از این طرح ها ابعاد بین المللی داشته و برخی نیز در سطح ملی انجام می شوند. از جمله طرح های بین المللی که دانشگاه آزاد اسلامی با مراکز جهانی در حال انجام آن است ، پروژه ای بر روی توکامک های کوچک است که این طرح با حضور 20دانشمند جهان از 10 دانشگاه معتبر و با نظارت آژانس بین المللی انرژی اتمی در حال انجام است . همچنین دانشگاه دارای تعداد زیادی طرح های ملی است. به علاوه می توان تعداد زیادی پروژه های در دست اجرا ، در دست بررسی و خاتمه یافته را نام برد.

§      برگزاری سمینارها ، کنفرانسها و مسابقات ملی و بین المللی

تا کنون 2764 همایش در دانشگاه آزاد اسلامی در سطوح به شرح ذیل برگزار شده است :

بین المللی 38 ، ملی 367 ، منطقه ای807 ، استانی 218 ، داخلی 1299 . برخی از سمینارها و کنگره های بزرگ در سطح بین المللی یا ملی عبارتند از : نخستین کنگره بین المللی نهضت تولید علم ، جنبش نرم افزاری و آزاد اندیشی (فروردین 84) اولین کنفرانس منطقه ای مهندسی برق (2006RCEE) ، سومین کنگره بین المللی و دهمین کنگره سراسری همکاری دولت ، صنعت و دانشگاه برای توسعه ملی و ششمین کنفرانس سیستم های فازی و نخستین کنفرانس سیستم های فازی در جهان اسلام.

§      شرکت در مسابقات علمی ملی و بین المللی

دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تاکنون توانسته اند در نمایشگاه ها و مسابقات دانشجویی داخلی و بین المللی به مقام های چشمگیر از جمله مقام قهرمانی و دیگر مقام ها دست یابند. برخی از این مسابقات عبارتند از : مسابقات روبو کاپ آلمان (2006) ، مسابقات روبو کاپ ژاپن (2005) ، نمایشگاه مخترعان و مبتکران آلمان(2005) ، مسابقات روبوکاپ آمریکا (2005) ، مسابقات روبوکاپ پرتغال (2004) ، مسابقات روبوکاپ نیوزیلند(2004) ، مسابقات بتن آمریکا(2004)، مسابقات روبوکاپ آمریکا(2004)، مسابقات روباتیک شرق کانادا(2004)، نمایشگاه مبتکران و مخترعان اتریش(2004)، مسابقات روباتیک کانادا(2003)، مسابقات بتن آمریکا(2003)،  مسابقات روبوکاپ ایتالیا(2003)، مسابقات روبوکاپ پرتغال(2002)، سومین دوره مسابقات بتن(2005)، چهارمین دوره مسابقات بتن(2006)، مسابقات روباتیک کانادا(2005) ، مسابقات و نمایشگاه بین المللی اختراعات و ابداعات ژنو(2006)، مسابقات هواپیمایی بدون سرنشین ، مسابقات بین المللی روبوکاپ آزاد ایران، تهران(2006)، مسابقات بتن کشور در واحد یزد(1385) و مسابقات بهترین رتبه در مقاله نویسی آمریکا(2006) ، مسابقات بین المللی روبوکاپ آزاد ایران ، تهران(2007 و 2008) ، مسابقات میکرو موس بیر منگام انگلستان(2008) ، مسابقات روبوکاپ چین (2008) ، مسابقات روباتیک ژاپن(2008).

قابل ذکر است که تا کنون 4دوره مسابقات بین المللی آزاد روبوکاپ در ایران برگزار شده است. در ایران برگزار شده است . در دومین دوره این مسابقات، در قالب 16 لیگ و با حضور تیمهای خارجی از جمله آلمان،چین و ... شرکت داشتند. دانشگاه آزاد اسلامی 7 مقام اول، 5 مقام دوم و یک مقام سوم این مسابقات را کسب کرد. و همچنین مسابقات ملی دانشجویی روز بتن توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار گردید که دانشگاه آزاد اسلامی زنجان رتبه اول در رشته جذب آب و واحد قزوینرتبه دوم در رشته جذب آب و واحد کرج رتبه سوم در رشته جذب آب و واحد سنندج رتبه اول در رشته بتن سبک پر مقاومت کسب نمودند.

 

§      کرسیهای نظریه پردازی

معاونت پژوهشی با همکاری و تعامل با دبیرخانه حمایت از کرسی های نظریه پردازی ، نقد ، مناظره و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی و اقدام به راه اندازی بخشی مختص به کرسی های نظریه پردازی، نقد ، مناظره و نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی گردید و در راستای آن نیز 4 نهاد ( شورای سیاست گذاری،کمیسیون های تخصصی علمی و مشورتی ، ستاد برگزاری کرسی ها در مناطق 14گانه و کمیته های اجرایی) در واحد های دانشگاهی با درجه بسیار بزرگ ، جامع و تحقیقات را تشکیل نموده است.

این دانشگاه موفق به اخذ 44 عنوان طرحنامه نقد ، نظریه ، نوآوری و مناظره از اساتید صاحب نظر واحد های دانشگاهی نموده که از این بین تا کنون موفق به برگزاری یک جلسه کرسی با عنوان "دستور وحدت گرا" و برگزاری 12عنوان جلسه پیش کرسی در سازمان مرکزی و یک جلسه کرسی ترویجی در واحد علی آباد کتول گردیده است و در نظر دارد نسبت به برگزاری 4عنوان از طرح های ارسالی نیز نماید.

از عمده ترین فعالیهای حمایتی و تشویقی صورت گرفته به صاحبان کرسی ، تهیه و تدوین آئین نامه ، روند برگزاری کرسی و نحوه پرداخت هزینه های مربوط بوده است و جهت آشنایی واحد ها 8 کارگاه تخصصی با موضوع چیستی و چرایی کرسی های نظریه پردازی و تبیین سیستماتیک کرسی ها با همکاری دبیرخانه هیات کرسی در 8 منطقه از مناطق دانشگاه برگزار گردیده است و در نظر است تا پایان سال در بقیه مناطق نیز برگزار خواهد گردید . چاپ و انتشار نشریه تخصصی تولید علم ، تهیه بانک اطلاعاتی اساتید صاحب نظر ، انجام طرح پژوهشی ، همایش بین المللی کرسی ها و.... نیز از دیگر اقدامات در دست اقدام این معاونت می باشد.

§      بخش فرهنگی :

اعتقاد به نقش مهم ترویج فرهنگ اسلامی و مطلوب و ارتقاء سطح واحدهای دانشگاهی در زمینه فرهنگی ، مشارکت استادان و دانشجویان در کوششهای فرهنگی ، نیاز سنجی فرهنگی ، شناسایی آسیب های فرهنگی و یافتن راهکارهای مقابله با آن پیوسته از مهمترین محورهای فعالیت معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی بوده است. برای دست یافتن به چنین اهداف مهمی حرکت های علمی بنیادین البته نقش بسیار ارزشمندی خواهد داشت و از این روی معاونت فرهنگی برای دست یافتن به اهداف یاد شده ساختار خود نقش بسیار ارزشمندی خواهد داشت و از این روی معاونت فرهنگی برای دست یافتن به اهداف یاد شده ساختار خود نقش بسیار ارزشمندی خواهد داشت و از این روی معاونت فرهنگی برای دست یافتن به اهداف یاد شده ساختار خود را طراحی دوباره کرد و با ایجاد مدیریت های گوناگون و رویکرد علمی پژوهشی به فعالیت پرداخت.

این مدیریت ها عبارتند از :

1- اداره کل تحقیقات و برنامه ریزی فرهنگی 2- اداره کل نظارت و ارزشیابی فرهنگی 3- اداره کل آموزش فرهنگی 4- اداره کل فوق برنامه فرهنگی.

علاوه بر مدیریت های فوق دوپژوهشکده قرآن و عترت و مطالعات میان فرهنگی با مجوز رسمی شورای گسترش آموزش عالی نیز به تحقیق و پژوهش می پردازند و عمده دستاورد های تحقیقی خود را در دو مجله علمی پژوهشی صحیفه مبین و مطالعات میان فرهنگی ارائه می دهند.

ستاد اقامه نماز دانشگاه در راستای پیام ها و رهنمود های رهبر فرزانه انقلاب با هدف توسعه و ترویج اقامه نماز در میان دانشگاهیان و تبین جاذبه های آن برای نسل دانشگاهی تشکیل شد و مهمترین فعالیتهای آن از این قرار است:

1- ابلاغ آئین نامه ستاد ترویج و توسعه فرهنگ اقامه نماز به واحد های دانشگاهی و ایجاد پست سازمانی مسئول اقامه نماز در هر یک از واحدها.

2- راه اندازی وبگاه نماز جهت ورود اطلاعات مربوط به نماز .

3- ایجاد بانک اطلاعاتی تحقیقات و پایان نامه های دانشگاهی در خصوص نماز.

4- تدوین بانک اطلاعات مربوط به مساجد و نمازخانه ها در واحد های دانشگاهی .

5- برگزاری نمایشگاه های علمی ، فرهنگی و هنری با موضوع نماز .

6- برنامه ریزی در خصوص مراسم اعتکاف در واحد های دانشگاهی .

7- سازماندهی کانون های نماز دانشجویی با عنوان جرعه نور.

8- برنامه ریزی جهت ساخت 100 مسجد در واحد های دانشگاهی که از آن میان 49 مسجد ساخته شده و 51 مسجددیگر در حال ساخت است.

ستاد عمره دانشجویی:

این ستاد همه ساله اقدام به اعزام جمعی از دانشجویان و استادان به زیارت عمره مفرده می نماید. در سال 1387 دانشجویان و استادان اعزامی از رشد کمی بسیار قابل توجهی برخوردار بودند: اعزام 6665 دانشجوی دختر و پسر ، اعزام 1000 زوج دانشجو و 800 عضو هیات علمی به عمره مفرده ، بدون شک دستاوردی عظیم و معنوی و فرهنگی به همراه خواهد داشت. تبیین این دستاوردها در همایشی با عنوان راز عروج انجام می پذیرد.

نشریات :

دبیرخانه شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشگاهی در راستای سند چشم انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران و اهداف مقدس دانشگاه و ضرورت بازشناسی مفاهیم کلیدی حوزه نشریات اقدام به برگزاری 10 عنوان کارگاه در 12 منطقه دانشگاه آزاد اسلامی نموده است .

مهمترین عنوان های این کارگاه عبارت است از : آموزش اصلاحی مهارت های مدیران مسئول ؛ شیوه های نوین تدوین نشریات دانشجویی؛ شیوه نقد و بررسی نشریات و روش های نظارت و ارزشیابی نشریات.

§      بخش آموزشی:

در این بخش اهم فعالیتهای حوزه معاونت آموزشی دانشگاه بطور اجمالی ذکر می گردد.

ü  در حال حاضر رشته های مصوب دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع مختلف تحصیلی به شرح ذیل می باشد:

در مقطع دکتری 218 مورد ، کارشناسی ارشد 1276مورد، کارشناسی 2989 مورد، کارشناسی ناپیوسته 1931 مورد ، کاردانی ناپیوسته و کاردانی پیوسته و سما 6267 که با احتساب رشته های پزشکی در مجموع 12681 مورد می باشد . در طی 4 سال گذشته تعداد 190 مرکز آموزشی به تصویب رسیده .

üدریافت موافقت اصولی یا قطعی واحد های دانشگاهی : تعداد 176 مرکز و واحد موافقت اصولی یا قطعی از سال 1384 از دفتر گسترش وزارت علوم دریافت نمودند و نیز تعداد 70 مرکز که رشته های آنها مصوب گردیده ، راه اندازی شده است.

ü  ارتقاء نسبت استادان به تعداد اعضای هیات علمی در واحد های دانشگاهی .

üکسب رتبه 23 توسط واحد کرج از لحاظ شاخص استاندارد های بین المللی و قرار گرفتن در ردیف 40 دانشگاه جمهوری اسلامی ایران.

§      بخش دانشجویی :

ü فارغ التحصیلان : تربیت نزدیک به 3ملیون نفر فارغ التحصیل در رشته های مختلف و مقاطع تحصیلی از کاردانی تادکتری تخصصی در طی ربع قرن فعالیت بی شک یکی از افتخارات مهم دانشگاه آزاد اسلامی است. فارغ التحصیلانی که در بین آنان ، چهره های شاخص علمی ، مسئولین رده های بالای مدیریتی و اجرایی کشور ، کار آفرینان و ... فراوانند.

افتخارات دانشگاه در این رابطه تنها به واسطه حجم و تعداد بسیار زیاد و قابل توجه آن نیست بلکه بیانگر :

الف- صرفه جویی ارزی برای کشور :

باتوجه به تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه اگر نیاز ادامه تحصیل و طی مدارج عالیه علمی توسط دانشگاه آزاد اسلامی بر آورده نمی شد و تنها ده درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه جهت برآورده کردن این نیاز به خارج از کشور می رفتند بالغ بر ده ها میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شد.

ب- بومی کردن نیروهای تخصصی :

با توجه به گسترش واحد های دانشگاهی در اقصی نقاط کشور ، فارغ التحصیلان و متخصصان بومی زیادی در مناطق محروم و دور افتاده کشور تربیت شده اند که بخش مهمی از نیازهای تخصصی این مناطق را تامین کرده اند.

ج- پرورش نیروهای سرآمد متخصص و علمی :

سوابق تحصیلی اساتید برجسته دانشگاهها ، نویسندگان ، هنرمندان ، مسئولین رده بالای مدیریتی کشور و ... نشان می دهد که تعداد زیادی از آنان از فارغ التحصیلان و دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی هستند که موجب غنی کردن بنیه علمی و بالابردن سطح علمی و فرهنگی کشور شده اند.

د- توسعه فرهنگ علمی و عمومی در سطح کشور

ü   دانشنامه های جدید فارغ التحصیلان:

جدا از جایگاه علمی هر دانشگاه ، یکی از جنبه های اعتبار مدارک دانشگاهی ، عدم امکان جعل و سوء استفاده از مدارک می باشد. دانشنامه های دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از فرم های امنیتی الصاق هولوگرام و دیتا فویل به عنوان اولین دانشگاه در سطح کشور و منطقه ضریب امنیتی بالایی برای مدارک فارغ التحصیلان فراهم نموده است . علاوه بر این عوامل امنیتی ، شماره سریال های یکتا ، سیستم مکانیزه و بانک اطلاعاتی متمرکز در بازیابی و شناسایی مدارک فارغ التحصیلان نقش به سزایی دارد.

üایجاد سازمان مجازی (الکترونیک) نقل و انتقالات دانشجویی در جهت تسهیل امور دانشجویان در دانشگاهی با بیش از 1300000 نفر دانشجو و بیش از سیصد واحد و مرکز دانشگاهی درخواست های نقل و انتقال دانشجویی زیادی وجود دارد. به منظور تسهیل و جلوگیری از رفت و آمد دانشجویان و سرعت در پاسخگویی دانشجویان ضمن تدوین یک آئین نامه منسجم ، معاونت دانشجویی دانشگاه اقدام به راه اندازی سایت نقل وانتقالات دانشجویی کرده است که با بازنگری و توسعه آن در طی دو سال اخیر ، شکل و ساختار یک سازمان مجازی را به خود گرفته است.

ü   تاسیس هزار خوابگاه دانشجویی:

دانشگاه آزاد اسلامی با هدف ایجاد محیطی امن توام با آرامش و اطمینان خاطر برای دانشجویان و خانواده های آنان نسبت به تامین خوابگاه به ویژه برای دختران توجه خاص دارد.

اگر چه دانشگاه آزاد اسلامی هیچ گونه کمکی در رابطه با تامین خوابگاه های دانشجوئی از دولت دریافت نمی کند لیکن به منظور تامین هر چه بیشتر آسایش دانشجویان اقدام به ساخت و راه اندازی نزدیک به 1000 خوابگاه دانشجویی نموده و بش از 120000 دانشجوی خوابگاهی دارد.

استانداردهای لازم برای تامین محیطی مناسب و با نشاط برای دانشجویان از جمله مدیریت اوقات فراغت ، احداث فضای ورزشی ، کتابخانه، انجام مشاوره در خوابگاه و ... طی بخشنامه ای به کلیه واحدهای دانشگاهی ابلاغ شده است.

ü   گسترش خدمات مشاوره دانشجوئی:

با توجه به شرایط سنی و تنوع فرهنگی و ارزشی دانشجویان و به منظور کمک به منظور کمک به دانشجویان اداری مشکلات رفتاری و روانی ، بیش از 250 مرکز مشاوره فعال در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به فعالیت می باشند تا با بهره گیری از اساتید متخصص به راهنمایی دانشجویان در واحد دانشگاهی و خوابگاه ها پرداخته و در زمینه های مشاوره تحصیلی ، شغلی، روانی و شخصیتی و... به دانشجویان ارائه خدمت می نمایند. آئین نامه مشاوره در سال87 مورد بازنگری و تدوین مجدد قرار گرفته و مقرر گردید کلیه واحد ها و مراکزی که دارای بیش از 1000 نفر دانشجو هستند نسبت به ایجاد و فعال نمودن واحد مشاوره اقدام نمایند.

علاوه بر خدمات مشاوره ای در زمینه ریشه کن نمودن اعتیاد در دانشگاه ها اقداماتی ارزشمندی از قبیل انعقاد تفاهم نامه با پلیس مبارزه با مواد مخدر و همچنین ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی در زمینه تدریس ، تحقیق و پژوهش ، برگزاری کارگاههای آموزشی ، طرح T.O.T تجهیز خوابگاه ها و مهارتهای زندگی انجام پذیرفته است.

ü   اهتمام در فراهم کردن خدمات رفاهی دانشجویان:

به منظور خدمات رسانی هر چه بیشتر به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی معاونت دانشجویی در زمینه های تغذیه دانشجویی ، کار دانشجویی، سرویس های ایاب و ذهاب ، فعال کردن کانون های هلال احمر و ستادهای شاهد و ایثارگر توجه و اهتمام ویژه ای داشته است و بخشنامه ها و آئین نامه های مربوطه جهت ساماندهی به امور مذکور تدوین و ابلاغ گردیده است.

ü   فعالیت های تربیت بدنی

انتخاب دکتر عبد اله جاسبی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان هیات رئیسه فدراسیون جهانی کاراته WSKF با توجه به حضور مستمر و تداوم قهرمانی تیم کاراته دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات بین المللی و جهانی و همچنین در راستای تلاش و اهتمام این دانشگاه در رشد و گسترش و توسعه این ورزش در کشور، آقای جاسبی به دعوت فدراسیون جهانی کاراته جهت شرکت در بیستمین سالگرد تاسیس فدراسیون جهانیWSKF به کشور ژاپن عزیمت نمودند و در این مراسم توسط آقای یامانگی ریاست فدراسیون جهانی شوتوکان ، دکتر جاسبی به عضویت این فدراسیون منصوب گردید.

واگذاری ریاست فدراسیون شوتوکان آسیا تا سال 2010 به ایران به واسطه حضور رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نهمین دوره مسابقات قهرمانی جهان و جشن بیستمین سالگرد تاسیس این فدراسیون در ژاپن به ریاست فدراسیون شوتوکان آسیا تا سال 2010 به ایران واگذار گردید.

ü  برگزاری پنجمین المپیاد ورزشی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور.

üبرگزاری پنجمین المپیاد ورزشی دانشجویان ورزشکار دانشگاه آزاد اسلامی در 24 رشته ورزشی مصوب و با شرکت 3000 ورزشکار در دو بخش برادران و خواهران برگزار شد.

ü  کسب مقام های ورزشی در سطوح بین المللی :

üتحول سازمانی و ایجاد ساختارهای جدید در بخشهای مورد نیاز ازجمله ایجاد اداره مستقل مدیریت

   ممیزه و مدیریت مشمولین.

üتهیه نرم افزارهای مورد نیاز با رویکرد نوین از جمله نرم افزار هوشمند خاص (در مراحل پایانی )

     در زمینه بررسی وضعیت مشمولین از بدو قبولی در آزمون تا مرحله فارغ التحصیلی.

üایجاد ستادی جهت پاسخگویی سریع ، صحیح و دقیق به مراجعان به منظور تکریم ارباب رجوع و        

       مراجعین .

üراه اندازی سامانه های جدید بر پایه استفاده از اینترنت بمنظور کاهش مراجعه حضوری و رفاه حال دانشجویان ، خانواده آنها و واحدهای دانشگاهی .

ü  قبولی در مقاطع بالاتر.

بر اساس نتایج آزمون سال 1386 دانشگاه آزاد اسلامی از کل پذیرفته شدگان در مقطع کارشناسی ارشد (43071نفر)، 23342 نفر آنها از فارغ التحصیلان این دانشگاه بوده اند (54درصد) ، همچنین از 1383 نفر پذیرفته شده در مقطع دکتری تخصصی ، 664 نفر آنها از     فارغ التحصیلان این دانشگاه (52درصد) بوده اند. برخی از عملکرد های مرتبط با این موضوع به شرح زیر است:

در طول 9سال متوالی دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان در امتحان جامع وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی قبولی 100درصدی داشته اند که در سطح کشور چنین موفقیتی بی نظیر است.

کسب بیشترین تعداد قبولی در امتحانات تخصصی دستیاری کشور به طوری که 134 نفر از دانش آموختگان واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در امتحانات مذکور قبول شده اند .

کسب رتبه اول امتحانات برد تخصصی کشور در سال 1383 توسط دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی ( با کسب نمره 100از 100).

کسب رتبه اول امتحانات جامع علوم پایه دندانپزشکی کل کشور در سالهای مختلف توسط دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی و کسب رتبه دوم امتحانات جامع علوم پایه دندانپزشکی کشور توسط دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی .

کسب مقام اول بدست آوردن بیشترین قبولی در آزمون استخدامی استان اصفهان توسط دانش آموختگان رشته معماری دانشگاه آزاداسلامی واحد خوراسگان.

بیشترین قبولی در آزمون وکلای دادگستری توسط دانش آموختگان رشته حقوق دانشگاه ازاد اسلامی واحد خوراسگان و تقدیر کتبی کانون وکلا از درخشش های آنها.

§      دانشگاه مجازی ( واحد الکترونیکی)

در راستای همگامی با پیشرفت علمی و پویایی دانشگاه آزاد اسلامی به منظور آموزش متناسب با نیازهای روز ، واحد الکترونیکی دانشگاه (دانشگاه مجازی www.iauec.com) ، با مجوز رسمی وزارت علوم ، تحقیقات و فن آوری گشایش یافت. هم اکنون دانشگاه اقدام به ثبت نام علاقه مندان به تحصیل در این دانشگاه کرده است. نخستین گروه از دانشجویان این دانشگاه برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت فن آوری اطلاعات (IT) و رشته های مربوط انتخاب شده اند.

دراین واحد، آموزش حضوری با تعامل استاد و دانشجو در سایت کلاس مجازی ارائه می شود و محتوای دروس و برنامه های ارائه شده ، از طریق اینترنت به صورت الکترونیکی بطور 24 ساعته قابل دسترسی برای دانشجویان خواهد بود. تمامی مراحل آموزشی به غیر از امتحان پایان ترم بصورت غیر حضوری برگزار می شود. نرم افزار آموزشی این واحد ، یکی از پیشرفته ترین نرم افزار های موجود است و نخستین دانشگاهی است که تمامی محتوا و نرم افزارهای آموزشی آن بومی و تولید داخل کشور بوده است.

ضمنا اهداف و برنامه های توسعه (کوتاه مدت و بلند مدت) واحد الکترونیکی به شرح ذیل می باشد:

  • تصویب و راه اندازی رشته های مختلف تحصیلی متناسب با نیازهای حرفه ای کشور و با نظر به کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات در توسعه اقتصادی و اجتماعی .

همکاری با دانشگاه ها و موسسات داخلی و خارج از کشور با اهداف جذب دانشجو و برگزاری دوره های مشترک علمی و آموزشی .

  • تدوین برنامه های مدون آموزشی بر پایه استاندارد های بین المللی آموزشی الکترونیکی.
  • برگزاری دوره های آموزشی کوتاه مدت و یا میان مدت در بستر آموزش الکترونیکی (E-Learning) ؛ با هدف ارائه آموزش های مداوم و تکمیلی به دانشجویان و کارکنان شاغل در نهادها و موسسات مختلف .
  • ارتباط و تعامل با موسسات آموزش عالی و دانشگاه ها در سطح بین المللی در زمینه طراحی ، تولید وتبادل آخرین دستاوردهای آموزشی.
  • ارتقاء توان علمی و تخصصی کشور با تربیت نیروهای متخصص و کارآمد و نیز ایجاد بستری مناسب جهت دستیابی به جامعه ای دانایی محور.
  • ایجاد مراکز رشد مجازی در کشور ونیز کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات(ICT) در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی و اقتصادی.

§      بین المللی

امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی ، یکی از بخشهای فعال دانشگاه است که در راستای توسعه و گسترش فعالیتهای علمی، آموزشی ، اطلاع رسانی و بین المللی و عمل کردن برنامه ها و استراتژی های دانشگاه در امور بین المللی ، سهم مهمی داشته است.

امور بین الملل با تلاش گسترده به منظور فراهم کردن زمینه شرکت اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در کنگره ها، سمینارها، سمپوزیوم ها، مسابقات ورزشی و نظایر آن ، سبب مطرح شدن نام دانشگاه در محافل علمی بین المللی شده است . این عرصه با جریان پیش رونده دایمی ، مطرح بودن عملکرد فعالیتهای علمی دانشگاه را در حوزه فعالیتهای جدید علمی در جهان به دنبال دارد.

در بخش امور بین الملل دبیرخانه اتحادیه دانشگاه های جهان اسلام (FUIW) دایر است که به فعالیتهای دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با دیگر دانشگاههای جهان نظارت دارد . مواردی از عضویت ها به شرح زیر عبارتند از :

¾عضویت در اتحادیه دانشگاه های جهان اسلام (کنفدراسیون دانشگاه های جهان اسلام FUIW) . از بدو عضویت دانشگاه آزاد اسلامی در FUIW ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان عضو شورای اجرایی و برای 3نوبت متوالی به عنوان رئیس شورای اجرایی و مدیریت FUIW انتخاب گردیده اند.

¾عضویت در انجمن بین المللی دانشگاه ها (IAU) و عضویت در شورای اجرایی و مدیریت دانشگاههای جهان در یونسکو مستقر در پاریس(فرانسه). از سال 1370 که دانشگاه به عنوان عضو IAU پذیرفته شده است ، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برای 2 نوبت متوالی(دوره4ساله) به عنوان عضو شورای اجرایی IAU منصوب گردیده اند.

¾  عضویت دائم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در انجمن بین المللی روسای دانشگاه های جهان (IAUP) .

¾  عضویت در کار گروه های علمی وزارت علوم و جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج .

¾  برگزاری کارگاه های آموزشی با آیسسکو(ISESCO) .

فعالیت این نوع سازمان ها و انجمن ها ، بیشتر بر مشخص کردن سیستم های آموزشی متناسب با نیازهای جوامع ، چالش ها و سر فصل های جدید آموزشی متمرکز است . همچنین همکاری های بین دانشگاهی بر اساس مصوبات سازمانهای بین المللی و نقل و انتقال اطلاعات دانشگاهی به یکدیگر ، از دیگر فعالیتهای این انجمن ها محسوب می شود. انعقاد 22 قرارداد و تفاهم نامه مهم با دانشگاههای جهان در قاره های گوناگون در فاصله سال های 2004 تا 2008 ( از این میان 10 تفاهم نامه در طول سالهای 2007 تا 2008 به امضاء رسیده اند) که نمایانگر گوشه ای از این فعالیتها است. از دیگر برنامه های امور بین الملل دانشگاه ، رایزنی با مراکز و موسسات تحقیقاتی و پژوهشی معتبر در جهان در جهت همکاری مشترک با مراکز و موسسات تحقیقاتی و پژوهشی است.

به منظور اجرای سیاست حضور در گستره مجامع علمی ، یکی از اقدامات قابل توجه این معاونت ، تلاش برای ایجاد واحد های برون مرزی است . عملکرد درست و بجای این حیطه ، سبب می شود که دانشجویان ایرانی ساکن کشور های دیگر و نیز دانشجویان خارجی جذب دانشگاه آزاد اسلامی شوند. این امر توسعه اقتصادی قابل توجهی برای دانشگاه و کشور به دنبال دارد . همچنین حضور شعبه های دانشگاه در کشور های خارجی ، امکان شرکت داشتن در تعاملات علمی بین المللی را برای دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه به طور چشمگیری فراهم می سازد. امروز شعبه های برون مرزی دانشگاه آزاد اسلامی در انگلستان ، امارات متحده عربی ، لبنان و تانزانیا به فعالیت مشغول هستند. راه اندازی دوره های مشترک آموزشی در مناطقی نظیر قشم و قبرس نیز ، یکی از عملکردهای دانشگاه در راستای سیاست حضور در مجامع علمی بین المللی و تعامل با آنان است.

§      عمرانی

بخش عمران یکی دیگر از بخش های دانشگاه آزاد اسلامی است که احداث بیش از 14 میلیون متر مربع ساختمان های احداثی را در واحدها و مراکز دانشگاهی با کاربری های گوناگون آموزشی ، اداری، رفاهی، فرهنگی و سایر موارد مدیریت کرده است. به برخی اقدامات این بخش تا پایان سال 1387 به شرح زیر است:

مساحت زیر بنای ساختمان ملکی مورد بهره برداری با کاربری های متفاوت 7174924 متر مربع

مساحت زیر بنای ساختمان های ملکی دردست احداث با پیشرفت متفاوت 2292246 متر مربع

مساحت فضای عمرانی( دیوار کشی،محوطه سازی ،ورزشی باز) 5252576 متر مربع

جمع کل ساختمان های مورد بهره برداری و در دست احداث با درصدهای پیشرفت در نظر گرفتن 20درصد عمرانی 14717746 متر مربع و سرانه دانشجویی حدودا 12 متر مربع است.

§      پزشکی ( در مانی بهداشتی )

بخش پزشکی یکی دیگر از بخش های دانشگاه آزاد اسلامی می باشد که به موازات پیشبرد وظیفه علم اندوزی خود به ترتیب دانشجویانی پرداخته که در عرصه پزشکی در سطح کشور مشغول انجام وظیفه می باشند و برخی از اقدامات انجام گرفته و دستاوردهای حاصله در این بخش به شرح ذیل می باشد:

ü  ساخت ، خرید و تجهیز 24 بیمارستان ملکی ( حدود 3500 تخت ) در 18 واحد دانشگاهی جهت آموزش وارائه خدمات درمانی.

ü    چاپ و انتشار مجله علمی پژوهشی علوم پزشکی با اخذ مجوز و امتیاز پژوهشی از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی .

ü    راه اندازی 12 رشته تخصصی دندانپزشکی در واحد دندانپزشکی تهران و خواراسگان.

ü    قبولی 765 نفر از دانش آموختگان دکترای حرفه ای عمومی در دوره های تخصصی دستیاری.

ü  کسب رتبه اول انفرادی و رتبه دوم گروهی دانشجویان پزشکی واحد تهران در اولین المپیاد دانشجویان علوم پزشکی کشور در مرداد 1388.

ü    کسب رتبه دوم دانشنامه فوق تخصصی رشته جراحی پلاستیک و ترمیمی توسط دانش آموخته واحد پزشکی .

§      اطلاع رسانی

1-اعطای جایزه ویژه و تندیس استاد نطقی بنیانگذار روابط عمومی در ایران در کنفرانس بین المللی روابط عمومی به ریاست محترم دانشگاه.

2- کسب رتبه نخست توسط روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین جشنواره روابط عمومی های کشور و دریافت لوح تقدیر و تندیس افتخار.

3- اختصاص نشان ویژه وتندیس طلایی دومین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی به ریاست محترم دانشگاه.

4- دریافت لوح تقدیر و انتخاب روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان روابط عمومی برتر در سومین کنفرانس بین المللی روابط عمومی.

5- کسب لوح تقدیر و تندیس ویژه سومین جشنواره ملی پاسخگویی و خدمت رسانی به ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی.

6- کسب مقام نخست در نمایشگاه دستاوردها و توانمندی های روابط عمومی.

7- دریافت لوح تقدیر و عنوان برتر در جشنواره روابط عمومی الکترونیک.

8- دریافت لوح تقدیر و انتخاب روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان روابط عمومی برتر کشور در سومین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی.

9- کسب لوح تقدیر به جهت برگزاری همایش انسجام اسلامی با حضور نخبگان و سفرای کشور های اسلامی.

10- دریافت تندیس و لوح تقدیر و انتخاب مرکز اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان روابط عمومی برتر کشور در چهارمین کنفرانس بین المللی روابط عمومی .

11- کسب عنوان برتر و لوح تقدیر توسط روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در همایش بین المللی روابط عمومی الکترونیک برای 3 دوره متوالی.

12- کسب رتبه برتر توسط روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم همایش بین المللی روابط عمومی .

13- دریافت لوح تقدیر جهت برگزاری همایش بین المللی تبیین خدمات دانشگاه آزاد اسلامی با حضور اندیشمندان و سفرای کشور های اسلامی.

14-کسب عنوان روابط عمومی برتر کشور و دریافت لوح تقدیر و تندیس ویژه در چهارمین سمپوزیوم بین المللی روابط عمومی و کسب مقام نخست در زمینه "برنامه ریزی ارتباطی و نوآوری" .

15- انتشار تمبر یادمان بیست و پنجمین و بیست و هفتمین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی .

فصل سوم :

فعاليت هاي انجام شده در حوزه معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي

مقدمه :

اعتقاد به نقش مهم ترويج فرهنگ اسلامي و حركت در مسير توسعه فرهنگي مبتني بر باورها و ارزشهاي اسلامي ـ ايراني و ارتقاء سطح واحدهاي دانشگاهي در زمينه هاي فرهنگي ، مشاركت استادان و دانشجويان در كوشش هاي فرهنگي ،نيازسنجي ، شناسايي آسيب هاي فرهنگي و يافتن راهكارهاي زدودن آنها در كنار رويكرد پژوهش محوري در عرصه مهندسي فرهنگي دانشگاه پيوسته از مهمترين محورهايي بوده كه معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي به آن توجه داشته است. براي دست يافتن به اهداف يادشده معاونت فرهنگي دانشگاه ، ضمن تجديد ساختار سازماني با ايجاد مديريت هاي گوناگون و رويكردي علمي پژوهشي ، فعاليت هاي خود را پي گرفت . دستاورد نگرش هاي نوين و تغيير ساختار در جايگاه هاي گوناگوني تجلي يافته كه پر اهميت ترين آنها قرآن است و نماز كه اين دو سرچشمه زلال براي سيراب سازي همه تلاشهاست.

معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي تا كنون بارها افتخار داشته تا در امر ترويج و توسعه فرهنگ اقامه نماز از سوي اجلاس سراسري نماز كشور ، مقام برتر را كسب نمايد.

سنت ديرينه شركت در نمايشگاه بين المللي قرآن كريم در ماه رحمت خداوند نيز براي معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي فرصتي است تا فعاليت هاي قرآني خود را براي ترويج فرهنگ انسان ساز قرآن به نمايش بگذارد. كسب رتبه هاي برتر درزمينه هاي مختلف : نشست هاي تخصصي ، فصلنامه هاي قرآني ، نشريات ، هنر و پايان نامه هاي قرآني در اين نمايشگاه عظيم ، بدون ترديدمنعكس كننده تلاشهاي بي دريغ و صميمانه كاركنان معاونت فرهنگي است. در ادامه به معرفي مديريت هاي معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي مي پردازيم :

1ـ اداره كل تحقيقات و برنامه ريزي فرهنگي :

 

انجام پژوهش هاي فرهنگي از مهمترين اولويت هاي معاونت فرهنگي ، بويژه در سالهاي اخير است در واقع انجام هرنوع فعاليت فرهنگي بايد مبتني بر پژوهش باشد.از اين رو معاونت فرهنگي در كنار امور اجرايي مربوط به بخش فرهنگ ، پژوهش فرهنگي را بعنوان مقوله اي كليدي و مهم در دستور كار قرار داده است . پژوهش هاي فرهنگي كه حوزه معاونت فرهنگي انجام ميشود ، عمدتاً با هدف تعميق ارزشهاي ديني و ملي به دوشكل جامه عمل مي پوشد:

1)پژوهش هاي كاربردي كه هدف آن مطالعه و بررسي مسايل فرهنگي دانشگاه و تلاش براي ارائه راه حل آنهاست.

2)پژوهش هاي بنيادي يا نظري كه هدف آن ارائه رويكردها ونظريه هاي رايج فرهنگي در سطح آموزش عالي اعم از ملي و بين المللي است.

 

2ـ اداره كل نظارت و ارزشيابي فرهنگي :

 

توسعه كمي و كيفي و اثر بخش نمودن فعاليت ها و برنامه هاي فرهنگي دانشگاه مستلزم نظارت بر عملكرد و ارزشيابي فعاليت ها و برنامه هاي فرهنگي است كه الگوي آن در قالب بخشنامه و آيين نامه به واحدهاي دانشگاهي ابلاغ گرديده است. بر مبناي اين فرايند، كمبودها، نارسايي ها و موانع دست يابي به اهداف فرهنگي ، شناسايي و در جهت بهبود و تحقق اهداف فرهنگي كوشش مي نمايد. از اين رو در ارزشيابي شاخص هاي از قبل تعيين شده درنيل به اهداف كمي و كيفي فرهنگي را با متدهاي علمي و مشاهدات عيني ملاك عمل قرار مي دهد واز مشوقها در ايجاد رقابت فرهنگي استفاده مي نمايد.

3ـ اداره كل آموزش فرهنگي :

باتوجه به اينكه فرهنگ پديده اي قابل انتقال است و يكي از اهداف تأسيس معاونت فرهنگي انتقال مواريث فرهنگي ديني ، بومي و ارزشهاي انقلاب اسلامي به نسل جوان و دانشجو مي باشد. ضروري است متوليان امور فرهنگي با جديدترين شيوه هاي انتقال فرهنگي و تكنولوژي ارتباطات آشنا شوند و همواره بر سطح آگاهي هاي علمي و ديني خود بيافزايند تا قادر باشند بهتر پاسخگوي نيازهاي دانشجويان باشند. لذا بر اين مبنا اداره كل آموزش فرهنگي از بدو تأسيس معاونت فرهنگي بعنوان يكي از واحدهاي سازماني اين معاونت شروع بكار نموده و نسبت به آموزش معاونين ، مديران و كارشناسان فرهنگي اقدام نموده است. در سالهاي اخير با تفويض اختيار به واحدها و مناطق دانشگاهي ،اين اداره بيشتر به امر سياستگذاري درآموزش پرداخته است و با تدوين طرح انديشه پويا سرفصل دروس مورد نياز جهت مسئولان فرهنگي را با همكاري دفتر مطالعات و آموزش نيروي انساني طراحي نموده است.

4ـ‌ اداره كل فوق برنامه فرهنگي :‌

به اعتقاد كارشناسان برنامه هاي غيررسمي از بستر هاي مهم شكوفا كردن خلاقيت ها محسوب مي شوند و در قالب فعاليت هاي فرهنگي و فوق برنامه صورت مي پذيرند و شامل طيف وسيعي از برنامه ها مي باشند كه جنبه تربيتي ، اجتماعي و بهينه سازي اوقات فراغت دانشجويان را دارد.از اين رو اداره كل فوق برنامه سعي در ايجاد فضا و محيطي بانشاط براي دانشجويان دارد. برنامه هايي كه از سوي اداره كل فوق برنامه ارائه ميشود مبتني بر نيازسنجي بعمل آمده از دانشجويان است كه هرساله از طريق پركردن نمونه برگهاي نظرسنجي در اردوهاي توجيهي انجام مي شود.

5ـ پژوهشكده ها:‌

در راستاي رويكرد پژوهش محوري و ضرورت ارتقاء پژوهش هاي فرهنگي علاوه بر مديريت هاي يادشده دو پژوهشكده قرآن و عترت و مطالعات ميان فرهنگي نيز با مجوز رسمي شوراي گسترش آموزش عالي ، به تحقيق و پژوهش مي پردازند.

پژوهشكده قرآن و عترت :

درسال 1386 از شوراي گسترش آموزش عالي مجوز فعاليت دريافت كرد كه گروه هاي پژوهشي « پژوهشكده قرآن و عترت » عبارتند از : گروه پژوهشي علوم قرآن و حديث . گروه اديان و عرفان تطبيقي

گروه پژوهشي فلسفه و كلام اسلامي

برخي از فعاليت ها:

ـ سايت تسنيم به آدرس www.tasnim.ir به سه زبان فارسي ، عربي و انگليسي در جهت اطلاع رساني فعاليت هاي قرآني حوزه معاونت فرهنگي دانشگاه آزاد اسلامي (پژوهشكده قرآن وعترت) عمل مي نمايد.

ـ نظارت ، هدايت و حمايت از 350 كانون قرآن و عترت در واحدها و مراكز دانشگاهي .

ـ‌برگزاري ساليانه مسابقات سراسري قرآن و عترت دانشجويان ، استادان و كاركنان دانشگاه آزاد اسلامي (بخش كتبي و شفاهي) و جشنواره هنر و ادبيات ديني .

ـ انتشار دو فصلنامه جديد علمي ـ پژوهشي « عترت» و«آيينه حكمت»

ـ ارائه درس « آشنايي با قرآن كريم» درتمامي واحدها و مراكز دانشگاهي

ـ تأليف كتاب و اجراي طرح هاي پژوهشي قرآني با همكاري واحدهاي دانشگاهي

چاپ و انتشار دوعنوان كتاب با نام هاي « الگوهاي مصرف در آموزه هاي قرآن » و « عترت آل محمد در احاديث اهل سنت » و انتشار آن

ـ همايش ها ، نشست هاي علمي ـ‌ تخصصي و كارگاه هاي آموزشي مشترك با واحدهاي دانشگاهي براساس برنامه ابلاغي مهر تامهر

ـ تشكيل شوراي برنامه ريزي قرآن و عترت مناطق در جهت فعال سازي كانون هاي قرآن و عترت واحدها و مناطق دانشگاهي و صدور احكام اعضاي اين شورا

ـ اجراي دستور العمل ارزيابي كانون هاي قرآن و عترت

ـ گزينش استادان متقاضي تدريس درس آشنايي با قرآن كريم جهت صدور مجوز تدريس

ـ ارزيابي علمي سالانه فعاليت كانون هاي قرآن و عترت واحدها و مراكز دانشگاهي و معرفي و تشويق كانون هاي پيشرو و برتر همچنين شناسايي كانون هاي ضعيف و كم درآمد .

ـ بازنگري كتاب هاي مسابقات و آموزشي قرآن و عترت

ـ بازنگري و آماده سازي كتاب « درس آشنايي با قرآن كريم» براي چاپ و انتشار درتمامي واحدهاي دانشگاهي به منظور يكسان سازي منبع درسي

ـ‌ چاب چهار عنوان كتاب با نام هاي « تفسيرقرآن كريم ويژه استادان » ، « تفسير قرآن كريم ويژه دانشجويان » ، « ترجمه فارسي قرآن كريم » و « ترجمه انگليسي قرآن كريم » ويژه مسابقات سراسري قرآن و عترت ، بخش كتبي.

ـ‌پژوهش هاي علمي ـ تخصصي به صورت مشترك با واحدهاي دانشگاهي

ـ همكاري با شوراي عالي انقلاب فرهنگي در جهت طرح توسعه فرهنگ قرآني كشور

ـ حضور در نمايشگاه سالانه بين المللي قرآن كريم و كسب افتخارات متهدد.

ـ حضور در جشنواره ملي قرآن كريم دانشجويان سراسر كشور و كسب رتبه

پژوهشكده مطالعات ميان فرهنگي :

اهداف :  

ـ بستر سازي در راستاي رويكرد پژوهش محوري در عرصه فرهنگ و تمدن اسلام و ايران

ـ ايجاد بستر مناسب جهت مشاركت فعال و حمايت حداكثري دانشجويان ، استادان و اعضا هيأت علمي در پژوهش هاي فرهنگي

ـ برنامه ريزي در راستاي توليد وانتشار محصولات فرهنگي شامل:

. تأليف ، ترجمه و انتشار مقاله و كتاب

. طراحي و توليد محصولات فرهنگي به صورت نرم افزارهاي چند رسانه اي

. طراحي و اجراي پروژه هاي تحقيقاتي در عرصه نظري و كاربردي

. برنامه ريزي جهت برگزاري همايش هاي علمي و تخصصي و همچنين برگزاري ميزگرد و نشست هاي تخصصي درعرصه فرهنگ

. تلاش جهت ارتباط تعريف شده و منظم با اهل قلم در عرصه مطالعات فرهنگي اعم از اعضاي هيأت علمي ، روساي گروه هاي آموزشي ، دانشجويان و تشكل هاي فرهنگي و دانشجويي

. ايجاد پيوند و ارتباط متقابل با سازمانها و نهادهاي فرهنگي داخل و خارج كشور

ـ گروه هاي پژوهشي پژوهشكده قرآن و عترت عبارتند از :

1ـ گروه پژوهشي علوم قرآن و حديث

2ـ گروه پژوهشي فلسفه و كلام اسلامي

3ـ گروه پژوهشي زبان و ادبيات عربي

ـ گروه هاي پژوهشي پژوهشكده مطالعات ميان فرهنگي عبارتنداز:

1ـ گروه پژوهشي مطالعات مقايسه اي فرهنگي

2ـ گروه پژوهشي مطالعات نظريه اي فرهنگي

3ـ گروه پژوهشي آسيب شناسي و برنامه ريزي فرهنگي

6ـ اداره دبيرخانه ستادها:

اين اداره به منظور هماهنگي ، نظارت و حسن اجراي امور مربوط به ستادهاي فرهنگي تشكيل گرديده است. بخشهاي گوناگون دبيرخانه ستادها عبارتند از :

1ـ ستاد توسعه و ترويج اقامه نماز

2ـ ستاد عمره دانشگاهيان

3ـ ستاد تفسير قرآن كريم

4ـ ستاد نهج البلاغه

5ـ ستاد صحيفه سجاديه

6ـ ستاد ازدواج دانشجويي

7ـ ستاد تبيين ولايت امام عصر (عج)

8ـ ستاد تبيين انديشه هاي امام خميني (ره)

9ـ ستاد امر به معروف و نهي از منكر با عنوان شهروند مسئول

10ـ ستاد طرح بلاغ

11ـ ستاد حكمت مطهر

 

فصل چهارم :

جمع بندي مطالب :

در اين فصل به مطالب و موضوعاتي كه مستقيماً مشاهده و درانجام بخشي از كارها مشاركت داشته ام پرداخته مي شود.

ابتدا به شرح وظايف حوزه مديران فرهنگي در مناطق دانشگاهي اشاره مي گردد.

1ـ نظارت بر حسن اجراي كليه آئين نامه ها ،‌بخشنامه ها و دستور العمل هاي مرتبط با حوزه معاونت فرهنگي دانشگاه

2ـ بررسي آئين نامه ها، بخشنامه ها و دستور العمل هاي مرتبط با امور فرهنگي ، اتخاذ تدابير و شيوه هاي هماهنگ براي اجراي آنها و انعكاس اشكالات و نواقص موجود به مبادي صدور بخشنامه جهت اصلاح و رفع نقص.

3ـ نظارت بر امور شوراي فرهنگي از جمله هزينه نمودن بودجه فرهنگي در امور برگزاري اردوها، كلاسهاي آزاد آموزشي ، هنري ،‌نمايشگاه ها ، مسابقات قرآن و عترت ، مراسم جشن دانشجويي ، همايش هاي فرهنگي و ...

4ـ تشكيل شوراي قرآن و عترت منطقه و نظارت بر فعاليت هاي كانون ها

5ـ انجام مطالعات و برنامه ريزي و ارائه راهكارهاي مناسب براي توسعه امور فرهنگي

6ـ ايجاد ارتباط با مراكز فرهنگي منطقه ، مناطق و نهادهاي مربوط در سطح كشور

7ـ همكاري در انتخاب روساي دفاتر فرهنگي دانشگاه هاي منطقه

8ـ ارزشيابي امور فرهنگي واحدها و مراكزآموزشي و نظارت بر عملكرد دفاتر فرهنگ اسلامي و انعكاس نتايج به حوزه معاونت فرهنگي

لازم به ذكر است يكي از مواردي كه اينجانب به اتفاق آقاي محسن خلخالي (همكلاسي) دانشجوي مقطع كارشناسي رشته مديريت امور فرهنگي واحد 13 ( ايشان نيز بهمراه بنده در حوزه منطقه هفت دانشگاه آزاد اسلامي مشغول به گذراندن دوره كارورزي بودند) در ايام كاروزي نسبت به جمع آوري آن اقدام نموديم مجموعه اقدامات اين حوزه بود كه به شرح زير مي باشد.

ـ برنامه ريزي و هماهنگي جهت برگزاري جلسات شوراي فرهنگي منطقه ، ستاد اقامه نماز منطقه ، شوراي فرهنگي خواهران منطقه ، شوراي قرآن و عترت منطقه و كميته حجاب و عفاف منطقه هفت

ـ برنامه ريزي و هماهنگي جهت برگزاري فعاليت ها و برنامه هاي قرآن و عترت منطقه از جلمه برگزاري مسابقات كتبي ويژه دانشجويان و استاتيد با حضور تعداد 12000 نفر از دانشجويان و اساتيددر مسابقات سراسري بخش كتبي و برگزاري مسابقات شفاهي قرآن و عترت بصورت منطقه اي به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامي واحد جيرفتو همچنين مسابقات كتبي قرآن و عترت ويژه كاركنان بصورت منطقه اي به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامي واحد يزد و كرمان

ـ برنامه ريزي و هماهنگي جهت اجراي برنامه هاي توسعه و ترويج فرهنگ اقامه نماز در سطح واحدهاي دانشگاهي منطقه و ارزيابي اين برنامه ها در راستاي طرح خود ارزيابي ستاد اقامه نمازكشور

ـ هماهنگي و همكاري با ستاد عمره دانشجويي استان جهت اعزام دانشجويان و اساتيد واحدها و مراكز منطقه به سفرمعنوي حج عمره سال 92

ـ هماهنگي و همكاري با نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري درتشكيل شوراي راهبردي نهاد (عضويت در كارگروه تخصصي فرهنگي و سياسي) و همچنين برگزاري ساير برنامه هاي نهاد نمايندگي از جمله طرح ضيافت ، جشن ازدواج دانشجويي در سطح واحدهاي دانشگاهي منطقه هفت

ـ برنامه ريزي و هماهنگي جهت برگزاري نمايشگاه هاي آثار علمي ، فرهنگي وهنري با موضوعات آثار مرتبط با نماز و آثار هنري آزاد بصورت منطقه اي ( در سال 1392 به ميزباني دانشگاه آزاد اسلامي واحد كهنوج)

ـ پيگيري و هماهنگي جهت اجراي بخشنامه هاي مرتبط با نشريات دانشجويي و برگزاري جشنواره هاي منطقه اي نشريات

ـ هماهنگي و نظارت جهت راه اندازي كانونهاي دانشجويي از جمله كانونهاي جرعه نور ، شهروند مسئول ، شعر و ادب ، تئاتر ، حجاب و كانونهاي قرآن درسطح واحدهاي دانشگاهي منطقه هفت

ـ برنامه ريزي و هماهنگي جهت برگزاري اردوي علمي ، فرهنگي ويژه دانشجويان منتخب واحدها ومراكز دانشگاهي منطقه هفت (اردوي اعزام خواهران و برادران دانشجو به مشهد مقدس)

ـ هماهنگي و نظارت در اجراي ساير برنامه هاي فرهنگي درسطح واحدها و مراكز منطقه از جمله راه اندازي ستادهاي شاهد وايثارگر ، كانونهاي فرهنگي دانشجويي ، جشنواره هاي فرهنگي و ...

مطالب و موارد فوق اموري بود كه شاهد انجام آن بوديم و نحوه پيگيري ، مكاتبات و مراسلات امور بصورت عيني مشاهده گرديد. ضمناً در قسمتي از امور محوله به صورت حضوري مشغول به فعاليت گرديديم كه در ذيل به آن اشاره مي گردد:

امورات محوله:

1ـ همكاري در امر كتابخانه پژوهشكده :

ـ همكاري با مسئول كتابخانه پيرامون رده بندي و شماره گذاري كتاب هاي كتابخانه

ـ همكاري با مسئول كتابخانه پيرامون مراجعات دانشجويان

2ـ همكاري در امر پايان نامه هاي قرآني :

الف : تنظيم پايان نامه هاي قرآني تحصيلات تكميلي پژوهشكده

ب : هماهنگي جهت مشاركت پايان نامه هاي قرآني در مسابقات كشوري

ج: هماهنگي با دانشجويان در جهت اخذ و ارائه موضوعات قرآن و حديث

3ـ همكاري در امر نشريات قرآني واحدهاي دانشگاهي

الف:‌ همكاري در امر دريافت و اعلام وصول نشريات قرآني واحدهاي دانشگاهي

ب: همكاري در امر بررسي نشريات قرآني واحدهاي دانشگاهي

ج: همكاري در امر چگونگي توزيع نشريات قرآني واحدهاي دانشگاهي

در پايان لازم است باستحضار برساند اين گزارش با همكاري جناب آقاي محسن خلخالي دانشجوي مقطع كارشناسي رشته مديريت امور فرهنگي واحد 13 دانشگاه جامع علمي كاربردي تهيه گرديده و چون تمامي ايام حضور در محل كارورزي را مشتركاً به اتفاق ايشان در واحد منطقه هفت دانشگاه آزاد اسلامي سپري نموديم لذا نسبت به تهيه گزارشي مشترك اقدام گرديد كه جا دارد از مسئولين محترم دانشگاه آزاد اسلامي علي الخصوص جناب آقاي دكتر عباسعلي نورا بعنوان رياست محترم منطقه هفت ، جناب آقاي دكتر بابك آل طه بعنوان دبير محترم منطقه هفت ، جناب آقاي دكتر طالب تاش بعنوان مدير كل پژوهشكده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامي صميمانه تقدير و تشكر نمايم.

محمدابراهيم قهرماني

شهريور 1392

 

نويسنده : محمدابراهيم قهرماني

این کاربر 1 مطلب منتشر شده دارد.

به منظور درج نظر برای این مطلب، با نام کاربری و رمز عبور خود، وارد سایت شوید.