یکشنبه, 09 ارديبهشت 1403

 



موضوع: کاربینی در نمایشگاه بین المللی

کاربینی در نمایشگاه بین المللی 4 سال 3 ماه ago #118855

در ابتدا کلیه دانشجویان ضمن حضور در نخستین جشنواره ملی نشر دانشگاهی که با هدف آینده نگری نشر دانشگاهی در سالن vip خلیج فارس نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار گردید شرکت نمودند. نشست فوق با حضور شخصیت ها، اندیشمندان و همچنین بسیاری دانشجویان و صاحبنظران در حوزه فرهنگ و چاپ ونشر برگزار شد.
سخنران ضمن اشاره و یادآوری قوانین کپی رایت در کشورهایی مانند آمریکا و انگلیس، اشاراتی به قانون و نظام حق مؤلف در ایران داشته که عدم اجرای همین قانون نصفه و نیمه را هم یک ایراد دانست. وی در ادامه بر لزوم ایجاد نظام حقوقی و حق مولف تاکید نموده تا در بستر آن ناشران بتوانند براحتی کار کنند. در حال حاضر بیشتر قوانین بر ناشران است ولی مولف کار دیگری صورت می دهد.
دکتر سلگی از پژوهشگاه فرهنگ و ارتباطات نیز بیاناتی در مورد عدم نظارت و مداخله بر امور فرهنگی و ضوابط آن داشته و گفتند : هنوز نگرانی هایی در بخش ممیزه و واگذاری بخشی از آن نیز به خود ناشرین وجود دارد. کماکان نقدهایی در خصوص اصناف و وظایف آن در حوزه نظارت مشخص نیست.
هنوز دغدغه ها و بی ثباتی هایی در مبحث نشر الکترونیک موجود است. در سنوات اخیر پارک های علم وفناوری اقدامات خوبی در حوزه نشر الکترونیک داشته اند. همکاری خوبی درخصوص نشر الکترونیک با وزارت عتف ایجاد شده که خبرهای خوش آن در آینده منتشر خواهد شد.
پیشنهاد ضوابط نشر در مجلس در حال بررسی اولیه و تصویب است که باید تسریع گردد.
قانون مولفین کنونی مربوط به سال 1348 بوده و نیاز به تغییرات اساسی دارد. طبق قانون قبلی که فقط مر بوط به آن دوران بود، به تخلف مولفان تاملی و تدبری نشده است. بحث کپی پایان نامه ها و تألیفات جعلی و دزدی براحتی انجام می شود که در قانون قبلی تصمیم درستی در مورد آن گرفته نشده است.
سپس دکتر نعمت آله فاضلی رئیس محترم پژوهشگاه علوم انسانی به سخنرانی پرداختند. ایشان در همین رابطه فرمودند :
مشکلات کنونی در ایران عمدتا در حوزه وزارت علوم کنونی است. مشکل اصلی از جایی شروع شد که بحث فرهنگ از وزارت آموزش عالی حذف شده و به حاشیه رفت. وزارت علوم کنونی مدرک محور شده است. در حال حاضر دانشگاه‌های ما موفقیت محور شده اند در حالیکه می بایست کمال محور باشند. چیزی که در سنوات اخیر نمی بینیم.
دکتر فاضلی اشاراتی هم به ترجمه کتاب دکتر نیوپست من داشته و بخش هایی از آن را مورد بررسی و بحث قرار داد. دکتر نیوپست من در کتاب معروفش می نویسد : هژمونی قدرت آمریکا از طریق افزایش قدرت نظامی نبوده، از طریق فرهنگ سازی و پس از انقلاب نشر وکتاب به اوج رسید.
دکتر سلگی از اساتید پژوهشگاه ارتباطات هم سخنانی در مورد عدم کنترل بر امور کلان فرهنگی و ضوابط آن داشتند و گفتند : هنوز نگرانی هایی در بخش ممیزه دیده می شود. هنوز ایراداتی در بخش اصناف و وظایف نظارتی آن دیده می شود ، بی ثباتی در نشر الکترونیک داریم.
در چند سال اخیر بخش های علم وفناوری کارهای خوبی در حوزه نشر الکترونیکی داشته اند.
همکاری خوبی درخصوص نشر الکترونیک با وزارت علوم ایجاد شده است. قانون مولفان مربوط به سال 1348 بوده و نیاز به اصلاح دارد.
در قانون قبلی، به تخلف مولف فکری نشده است. کپی پایان نامه ها و تألیفات جعلی و دزدی براحتی انجام می شود. در قانون قدیمی تصمیمی در مورد آن گرفته نشده است.
دکتر فاضلی از اساتید پژوهشگاه علوم انسانی به بیان دغدغه هایشان در این مقوله پرداخته و فرمودند :
مشکل در ایران عمدتا در سطح وزارت علوم است. مشکل از جایی شروع شد که فرهنگ از وزارت آموزش عالی حذف شد.
این وزارت علوم مدرک محور شده است. فقط دنبال موفقیت است. کمال محور نیست.
وی به کتاب دکتر نیوپست من اشاره و بخش هایی از آن را مورد بررسی قرار داد. دکتر نیوپست من در کتابش می نویسد : قدرت آمریکا از قدرت نظامی نبوده، بلکه از فرهنگ سازی به اوج رسید.
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.