شنبه, 15 ارديبهشت 1403

 



موضوع: مالیات بردرآمدارث

مالیات بردرآمدارث 8 سال 11 ماه ago #115357

مالیات بر ارث : مبنای مالیات بر ارث ، ثروت درگذشتگان میباشد که به ورثه آنان منقل گردیده است.اجازه وصول مالیات بر ارث در ایران اولین بار به موجب قانون مالیات بر ارث و نقل و انتقالات بلاعوض مصوب آبان ماه 1316 داده شد.
2 نوع مالیات بر ارث داریم :1- مالیات بر ماترک : کلیه اموال و دارایی های متوفی پس از وضع بدهی های محققه وی وقبل از تقسیم بین وراث مشمول مالیات قرار میگیرد.
مالیات بر سهم الارث : از سهم الارث هر طبقه با نرخ های خاص مالیات وصول میشود.
• چنانچه متوفی یا وراث ، ایرانی و مقیم ایران باشند نسبت به کل ماترک پس از کسر هزینه کفن و دفن و مالیات بر ارث که در خارج قرار دارد از سهم الارث هر وراث با نرخ مقرر مالیات وصول میشود.
• در صورتیکه وراث و متوفی ، ایرانی ولی مقیم خارج از کشور باشند نسبت به آن قسمت از ماترک که در ایران است سهم الارث هر یک از وراث با نرخ های مقرر مشمول مالیات قرار میگیرد ، و از بقیه ماترک که در خارج از ایران قرار دارد پس از کسر مالیات بر ارثی که به دولت محل وقوع مال پرداخت گردیده است با نرخ 25% مالیات دریافت میگردد.
• در سایر موارد نسبت به ماترک موجود در ایران از سهم هر یک از وراث به نرخ مقرر در طبقه مربوط مالیات دریافت میشود.
مالیات بر ارث به نسبت سهم الارث از ورثه گرفته میشود
نکته1 ) سهم الارث هر یک از وراث طبقه اول تا 30000000 ریال از پرداخت مالیات معاف است.
نکته 2 ) در صورتیکه هر یک از وراث طبقه اول کمتر از بیست سال سن داشته یا مهجور یا معلول از کارافتاده باشند، مبلغ معافیت 50 میلیون ریال خواهد بود.وراث طبقه اول و دوم خانواده شهدا کلا از پرداخت مالیات بر ارث معاف میباشند.
مزیت مالیات بر سهم الارث به مالیات بر ماترک : در مالیات بر سهم الارث درجه قرابت مودی با متوفی و توانایی پرداخت او در نظر گرفته می شود و به همین لحاظ عادلانه تر تلقی میگردد.
نظریات حاکم بر مالیات بر ارث: نظریات موافقین مالیات بر ارث:
1- اجتماع در اموال متوفی شریک است. 2- مالیات بر ارث مالیاتی است که متوفی در زمان حیات خود می بایست نسبت به پرداخت آن اقدام می کرد بنابراین کلیه حقوق معوقه دولت در موقع انتقال به وراث باید وصول گردد.3- وصول مالیات بر ارث به توزیع عادلانه ثروت کمک میکند.
نظریات مخالفان مالیات بر ارث:
1- مالیات بر ارث تمایل اشخاص را به پس انداز و صرفه جویی از بین میبرد.2- مالیات بر ارث قبول مخاطرات را در فعالیتهای اقتصادی کاهش میدهد.3- مالیات بر ارث واحدهای مولد ثروت را به اجزاء کوچکتر تقسیم میکند.
در شرایط کنونی نمیتوان بر دلایل مخالفی که ارائه شده زیاد تکیه داشت در واقع در شرایط فعلی موضوع تقسیم وتجزیه واحد های اقتصادی کمتر مطرح میشود زیرا واحدهای بزرگ اقتصادی یابه صورت شرکتهای سهامی یا به طرق دیگر با مشارکت تعداد زیادی به وجود می آیندکه با از بین رفتن یک یا چند صاحب سهم یا شریک فقط سهام درگذشتگان به بازماندگان منتقل میگردد.
اموال مشمول مالیات : 1- کلیه ماترک متوفی اعم از منقول و غیر منقول. 2- مطالبات قابل وصول پس از وضع دیون محقق.
اگر متوفی بازرگان بوده بدهی های مربوط به امور بازرگانی وی به هر صورت که احراز شود از ماترک کسر میگردد.
بدهی که متوفی به وراث خود دارد برای تعیین مالیات از ماترک کسر نخواهد شد باستثنای نفقه ایام معدوده و مهریه زوجه در صورت عدم پرداخت.

چنانچه به موجب رای کمسیون تشخیص ، مطالبات متوفی غیر قابل وصول تشخیص داده شود مطالبات مذکور جزو ماترک منظور نمیشود و اگر مالیات آن قبلا پرداخت شده باشد معادل مالیات پس گرفته میشود .
مالیات بر مالکیت وانتقال ثروت: دارایی به کلیه حقوقی اطلاق می شود که شخص نسبت به اشیاء دارد و میتواند آن را تصاحب نماید.مبنای مالیات بر دارایی چیزهایی است که قبلا به دست آمده است.
:cheer:
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.
كاربر(ان) زير تشكر كردند: مهشید الفتی صمغ آبادی
مدیران انجمن: مهشید الفتی صمغ آبادی