سه شنبه, 01 خرداد 1403

 



موضوع: سخنوری چیست؟

سخنوری چیست؟ 10 سال 2 ماه ago #64603

با سلام و درود

سخـنـوری چـیـست؟
بلبـل عـرشـنـد سـخـن پـروران

بـاز چه مانـنـد بـه آن دیگـران

پـردۀ رازی که سخن پروریست

سـایـۀ از پـردۀ پیغـمـبـریسـت1

سخنوری ، روح دادن در کلام (واژه ها) وتعبیه کردن آن در بیان است.

سخنوری یا سخنرانی سفینۀ القاء سخن است. سخنی که پیام واندیشۀ را در محمولۀ باطنی و بار عاطفی خود حمل میکند. واین عملیه برقرار کنندۀ یک ارتباط معنوی و منوی دوسویه بین سخنران و شنوندۀ آن است.

سخنوری، هنر اشاعۀ کلام است در زیبائی آن. و سخنور هنرمندیست که خودرا درسیما ودل ودیدۀ شنوندۀ زیبا پسند میکارد. حس انگیزی و رابطه سازی میکند. و مستمع را در هالۀ از مطالب بکر، نغز ، زیبا ، با طراوت وتازه ذوقمـنـدانه درموقعیت اختیار به پذیرش ایده های خود قرار میدهد. واز درز پنجرۀ نورین الفت و معنا بر او می تابد تا رگ هایش را گرم وخونش را به سمت مطلوب به گردش ومیلان آورد.

روش افــزایـش قـدرت بـیـان

چــگونه قـــدرت بیان خــود را بالا بــبریم و مطالبمان را راحــت تر بـیان کــنیم؟

پاسخ: معمولاً دو علت می تواند توانایی قدرت بیان ما را افزایش یا کاهش دهد:

1. بازداری های عاطفی و درونی

2. عدم کفایت خزانه لغت در ذهن

اما آنچه در باب مسایل روانی مطرح می شود بیشتر به گــزینه اول مرتبــط است آدم هایی که از کودکی در خانواده هایی بزرگ شده اند که ابراز احساسات در آن رایج نبـوده و افراد در ارتباط با یکدیگر در حیــطه احساسات کــلامی هزینــه ای نداشته اند. در بروز درونیـات خود دچار مـشکل می شوند. این مــوضوع به ایـن معـنا نیـست که آنان احساسات کمی هـم داشته باشند. نه. بــلکه آنها با شیــوه های ابــراز احـساسات آشنا نبوده و از نوعی بـازداری و کـنترل شـدید احــساسات و عـواطـف بـــرخــوردارنــــد.
ابراز احساسات جنسیت نمی شناسد و می تواند سوپاپ اطمیــنانی برای ســلامت روان اشخــاص باشد.

لـذا برای بر طرف کردن این مشکل نیاز است تا فرد با پذیرشی که برای خود به وجود می آورد به تدریج مهارت های بازگّّّویی درونـیات و ذهـنـیات و رازهــای شخصی را در حد عادی و معمول بیاموزد. افـراد در اطـراف خود دارای حـریم های شخصی نامرئی هستند. ضخامت این حریم شخصی در افراد مختلف متفاوت اسـت در برخی خیلی نـازک و در برخی دیگر بـسیار ضخـیم است. افـرادی کـه حریم های بسیار نازک دارند اسرار زیادی از خود را برای دیگران فاش می کنند و مسلـماً گاهی نیز به دلیـل ایـن فـاش سازی مورد سو استفـاده قرار می گیـرند و افرادی که حریم های ضخیمی دارند در برقراری ارتبـاط با دیگران دچار شکــل می گــردنـد.

بنـابراین حفظ تعادل در این حریم شخصی می تواند انسان را در سلامت بهینه نگه دارد.

استاد گرامی و دوستان عزیزدر پناه حق سالم و سلامت باشید.. :)


[/color]
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.
مدیران انجمن: آسیه بهبودی