سه شنبه, 25 ارديبهشت 1403

 



موضوع: در مذاکرات به حاشیه بروید

در مذاکرات به حاشیه بروید 10 سال 10 ماه ago #14826

در مذاکرات به حاشیه بروید
وقتی شما در حال مذاکره هستید، باید بدانید که ناحیه و وجه اشتراکات کجاست. ناحیه ی اشتراکات در واقع هم پوشانی بین شما و طرف مقابل است که در واقع همان جایی است که قرار است توافق نهایی شما صورت گیرد. در صورتی که ناحیه ی اشتراکات وجود نداشته باشد، شاید توافقی هم وجود نخواهد داشت.

مذاکره کنندگان موفق، به منطقه ی بهتری می روند. آن ها با طرف مقابل به منطقه ی اشتراکات می روند اما سپس به حاشیه ای از آن منطقه می روند که نفع بیشتری برایشان دارد. این حاشیه، جایی است که در آن بهترین معاملات، حاصل می شوند.

فقط برای یک معامله ی آسان یا یک هم پوشانی ساده ی اهداف،منتظر نشوید. چیزی که نیاز است شما انجام دهید، رفتن به حاشیه است. دریابید چه چیز بیشتری می توانید به دست آورید بدون اینکه روابط آینده را به خطر اندازید.

در هر معامله ای، همیشه چیز بیشتری برای بدست آوردن با کش دادن معامله، وجود دارد. بدین طریق که ببینید آیا می توانید گام بیشتری به سمت حاشیه بردارید قبل از آنکه خیلی خطرناک شود. در صورتی که شما بتوانید به حاشیه برسید، آن وقت شما در اوج مذاکره خواهید بود. سعادت جاودانی موفقیت جایی است که برندگان به پول راحت برسند.
عجله نکنید ، مذاکره را مدیریت کنید
مذاکرات می توانند امور هیجانی باشد. پول روی میز است، خطر پذیری باید مدیریت شود و افراد زیادی تمام سعی شان را برای رسیدن به نتیجه ی قطعی انجام می دهند. بنابراین تعجبی ندارد که وقتی افراد، فرآیند مذاکره را شروع می کنند، به سرعت عمل نمایند و شروع شتاب زده ای داشته باشند.

مذاکره ی بین افراد رخ می دهد. بنابراین، وقتی شما در اتاق مذاکره هستید، سعی کنید که آن ها را بشناسید، با نزاکت باشید و زمانی را برای ایجاد آرامش و از بین بردن تنش، اختصاص دهید.
با عجله به سوی دستور جلسه ی کاری نروید. زمانی را صرف صحبت در خصوص موضوعات اجتماعی کنید و سردی جلسه را بشکنید. این کار، مقدمه ی شروع مذاکره است و تنها وقتی که این مقدمه کامل شد، شما باید به شروع مذاکره فکر کنید.
از به بن بست رسیدن مذاکره جلوگیری کنید
قبل از مذاکره، شما باید مطالب خود را آماده کنید. شما می توانید خاطر جمع شوید که افراد حرفه ای مقابل میز مذاکره نیز به همین طریق عمل خواهند کرد. بنابراین وقتی زمان بیان موضوعات برای هر طرف فرا می رسد، باید دلایل و مدارک بسیار دقیق را برای نکات خود داشته باشید حتی اگر مخالف و برضد باشند.

در صورتی که هر دو طرف مذاکره بر این مطلب تاکید کنند که نسخه های در اختیار آن ها درست، نهایی و بی چون و چرا هستند، به زودی به بن بست خواهند رسید. یک راه حل خروج از این وضعیت، استفاده از دو جمله ی زیر است که خیلی جار و جنجال به پا نمی کند. شما می توانید چنین بگویید:

البته به نکته خوبی اشاره کرده اید و این مطلب به خوبی مورد بحث قرار گرفته است. آنچه من می خواهم بگویم این است که شما باید قادر باشید نکته ی خود را با افزودن .... بهبود بخشید. یا من مطمئن نیستم که موضوعات مطرح شده شبیه هم باشند، اجازه بدهید من نسخه خودم را در کنار نسخه ی شما نگاه کنم که بتوانم خودم را قانع و روشن کنم ...

هیچ کدام از این جملات برای به بن بست نرسیدن مذاکره کامل نیستند. جمله ای را بیابید که برای شما، نتیجه بخش باشد و به خاطر بسپارید که با به کاربردن کلماتی مانند «شما اشتباه می کنید» مذاکره را به بن بست نرسانید
آخرين ويرايش: 10 سال 10 ماه ago توسط الهام نجات بخش.
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.