شنبه, 12 خرداد 1403

 



موضوع: خلاصه سؤالات درس فرهنگ عمومی

خلاصه سؤالات درس فرهنگ عمومی 10 سال 9 ماه ago #24938

با سلام
حسب مذاکره حضوری در کلاس مورخه 92/04/16 تعداد سوالات تهیه از جزوه تقدیم می گردد.پ
به نام خداوند جان وخرد
1- فرهنگ را تعریف کنید ؟
فرهنگ امری است نسبی و یک جنبه ی ناشناخته دارد و ارزش ها از آنها تولید میشود که در جای جای سطح جامعه قرار دارد . اعتقادات – ارزش ها – عقاید – هنجارها و باورها اساس و پایه های فرهنگ عمومی است و ذهنی هستند و هر چیزی که ذهنی باشد پنهان به حساب می آید .
2- اصطلاح توده یا عامه را تعریف کنید ؟
توده (mass) مفهومی است که دارای الزامات –شرایط و ویژگی های خاصی است اعضاء توده پراکنده هستند و امکان مفقود شدن را ندارند افراد با یکدیگر ارتباط ندارند اما درآن واحد با یکدیگر دارای منافع و احساسات مشترک هستند و همین اشتراکات افراد را وادار میکند با یکدیگر تصمیم بگیرند و توده به علت ساختار ضعیفی که دارد نمیتواند منسجم شود .
3-اندیشمندان ویژگی ها و مؤلفه های تشکیل دهنده توده را چگونه ارزیابی یا چگونه تقسیم بندی می کنند ؟
به 4 گروه تقسیم میشوند : 1- پراکندگی اعضاء یعنی اینکه اعضای توده از نظر ویژگی ها ناشناخته هستند و از افراد بی نام و نشانی تشکیل شده که همدیگر را نمی شناسند 2- برخورداری از روح واحد جمعی یعنی این پدیده از ترکیب افراد با ذهنیت و احساس واحدی که تفاوت های فردی را نادیده میگیرند تشکیل شده است 3- عدم تجانس و ناهمگونی یعنی از نظر طبقاتی – شغلی و...... متفاوت هستند 4- عدم انسجام اعضاء توده مانند انبوه خلق فاقد هرگونه سازماندهی است و نمیتواند با وحدت عمل نماید .
4-انسان توده ای را تعریف کنید ؟
انسانی است که از فرهنگ سنتی جدا میشود و اوضاع و اصول جدیدی که در برابر او قرار میگیرند با هیچ کدام از اصول شناخته شده او تطبیق ندارد 2ویژگی مهم انسان توده ای دور شدن از سنت ها و سعی در هماهنگ شدن با دیگران است که اطلاعات آگاهی و ارتباطات را میتوان عامل آن دانست .
5- واژه توده سازی را تعریف کنید ؟
با عوامل خارجی صورت میگیرد مانند اجبار برای همسان شدن . نیروهای فشار جمعی مردم را وادار به داشتن نوعی زندگی و رفتاری یکسان که فاقد تمایز و تفاوت و از خارج تعیین شده است می کنند و اشیاء – شیوه ها و فعالیت ها موجبات یکسان شدن انسان ها را فراهم می سازد .
6- فرهنگ توده ای یا عامه را تعریف کنید ؟
فرهنگی است انسان های متشکل از جوامع صنعتی اجبارا برای زندگی در جوامع صنعتی انتخاب میکنند و حتی اجبارا تولید میشود فرهنگ عام در مقابل فرهنگ سلطه قرار میگیرد این فرهنگ هیچ استقلالی از خود و همین طور قابلیت بازگویی برای فرهنگ مردم را ندارد افراد متشکل شده این فرهنگ پراکنده هستند و هیچ رابطه منسجم و معناداری باهم ندارند و روابطشان قراردادی و فاقد انسجام است و دغدغه اصلی این فرهنگ رابطه فرهنگ عامه با فرهنگ نخبه است .
7- نظریه مخالفان هویت استقلال در مورد فرهنگ عامه چیست ؟
مدافعان این نظریه هیچ خلاقیتی برای فرهنگ مردمی قائل نیستند این فرهنگ سلطه از سوی کسانی که قدرت را در دست دارند تشکیل میشود و به عنوان فرهنگ برتر و نخبه تشکیل شده است .
8- نظریه مدافعان فرهنگ عامه ؟
این دیدگاه حداکثرگرا است و این فرهنگ در مقابل فرهنگ سلطه قرار دارد فرهنگی مستقل و اصیل است و بر فرهنگ نخبه برتری دارد .
9- نظریه معتقدان به وضعیت تعاملی فرهنگ عامه و فرهنگ سلطه ؟
این دو فرهنگ به تنهایی قادر به ساختن حیات فرهنگی و اجتماعی نیستند جامعه شناسان هم فرهنگ های مردمی را مدیون کوشش طبقات مردمی میدانند و ( دوسرتو ) معتقد است که با اهمیت دادن به مصرف , فرهنگ را نوعی فرهنگ مصرفی میداند و از نظر او شناسایی فرهنگ مصرف به علت ویژگی پنهان کاری آن دشوار است .
10- دیدگاه جان فیسک در مورد فرهنگ عامه چیست ؟
فرهنگ عامه فرهنگ بی قدرت ها و زیر سلطه است به صورت غیر رسمی و شفاهی انتقال پیدا میکند و تابع هیچ نهاد رسمی نیست بیان واحد و معینی از متون ادبیات عامیانه برای آنها وجود ندارد و فرهنگی همگن است .
11- دیدگاه ویلیامز در مورد فرهنگ عامه چیست ؟
فرهنگ توده ای از منابع مهم یک نظام اخلاقی جانشین محسوب میشود جامعه ماقبل توده ای واحد یک پارچه جمعی است که مردم آن مجموعه از ارزش های مشترک و سلسله مراتب و تفاوت ها که به رسمیت می شناسند این فرهنگ تجاری است و در سطح انبوه تکراری و سطحی است مشکل اصلی فرهنگ توده ای بر خلاف فرهنگ اصیل از شناختن حد و مرز خود و باقی ماندن در سطح توده ای خودداری میکند و خطراین فرهنگ از بین بردن تمایز میان فرهنگ نخبگان و فرهنگ عامه است .
12- فرانکفورت چگونه مکتبی است ؟
با فرهنگ توده و عام فرق میکند در بین مردم به وجود می آید و نوعی فرهنگ تحمیلی است بر خلاف دیدگاه اندیشمندان سرمایه داری را قابل تداوم میبیند چون طبقه کارگر تسکین یافته و سرمایه داری را پذیرفته است این مکتب به اولویتهای توده شکل میدهد و با تلقین مطلوب بودن نیازهای غیر واقعی ناخودآگاه مردم را سازماندهی میکند این فرهنگ از فرهنگ توده ای جدا است چون فرهنگ توده ای انتخاب خود مردم است ولی صنعت فرهنگ تحمیلی است و در آن انگیزه ی سود ماهیت اشکال فرهنگی را تعیین میکند فاصله مکتب فرانکفورت با مارکسیسم بر اساس میزان تأکیید آن بر اقتصاد گرایی است اما پایه های اقتصادی آنها یکی است .
13- نظریه مارکسیسم را توضیح دهید ؟
عامل افزایش سود است مجرای ارتباطی مجازی افراد در جامعه ایدئولوژی انتزاعی است و رابطه بین ذهن انسان و ساختار اجتماعی افراد در جامعه است و همین طور مظاهر مادی اجتماعی انسان را حرکت میدهد این نظریه بر ساختارهای جامعه به طور کلی اثر میگذارد ایدئولوژی مظهر روابط خیالی افراد با شرایط واقعی موجودیتشان است و یک نیروی مادی در جوامع است مارکسیستها می گویند که کنترل بر تولید مادی و توزیع متغیر آنها در نهایت قدرتمندترین روش هایی هستند که در تولید فرهنگی به کار می روند .
14- فمینیسم و فرهنگ عامه را توضیح دهید ؟
از نظر ( تاکمن ) این فرآیند به این معنی است که مردان و زنان در رسانه های جمعی بازنمایی شده اند که با نقش های کلیشه ای که در باسازی نقش های جنسیتی سنتی به کار می روند سازگاری دارند( فمینیسم لیبرال ) با تحلیل محتوا خواستار بازنمایی واقع بینانه تری از زنان است ( مودلسکی ) معتقد است که به طور کلی و در سطح عام فرهنگ توده های تداعی کننده زنانگی و فرهنگ والا تداعی گر مردانگی است و نشان میدهد اصطلاحاتی که برای ارزیابی فرهنگ توده ای به کار می روند در مقایسه با فرهنگ والا در موضع پایین تری قرار می دهند و از ساختار تبعیض نشأت می گیرد .
15- پست مدرنیسم را تعریف کنید ؟
رسانه های جمعی نقش حاکمیت دارند بر اثر فناوری نوین ارتباطی شکل گرفته است و افراد پست مدرنیسم چون فقط به ظاهر توجه میکنند افراد ساختار شکنی هستند . باعث توصیف ظهور یک نظم اجتماعی می شود و بر اشکال روابط اجتماعی حاکم اند و به آنها شکل می دهند پست مدرن یک فراروایت است و هر نظریه ای را که به داشتن دانش مطلق مدعی است را رد می کند نظریه پردازان معتقداند که فرهنگ عامه پست مدرن در چهارچوب زمان و مکان و تاریخ نمی گنجد و همین باعث شده است که فرارویتها در دنیای پست مدرن رو به پایین آمدن باشند در هر صورت این مکتب نمی تواند اساس خوبی برای بنیان گذاری جامعه شناسی فرهنگ عامه باشد .
16- نظریه جامعه توده ای را بنویسید و چه تفاوت هایی بین جامعه سنتی و مدرن وجود دارد ؟
بر مبنای فعالیت های تئوری پردازان علوم اجتماعی و دانشمندان علم رفتار شناسی مطرح شده است فرهنگ نفع و زیان و فرهنگ مصرف گرایی است فرهنگ توده ای همان فرهنگ عامه است و با شیوه های صنعتی تولید انبوه در بازار با سود به جمعیت مصرف کننده عرضه می شود این فرهنگ تجاری است و کلا مادی گرا است و مخاطبین را به عنوان مصرف کننده در نظر می گیرد و معتقد هستند فرهنگ هایی که پول ساز نیستیند جایی برای ادامه حیات نخواهند داشت این فرهنگ می تواند به سود بیشتر که اساس تفکر فرهنگ توده ای است دست یابند . این جامعه از آثار مدرنیته به حساب می آید دارای روابط فردی نامشخص و غیر فردی و جدا از هم هستند و بر اساس کیفیت فردی با آنها برخوردار می شود و ارتباط میانشان بر اساس نیاز است ولی در جامعه سنتی مردم بر اساس پیوندهای فردی سنتی و ارتباط باهم پیوند خورده و دارای روابط اجتماعی دو جانبه هستند به همین علت هم افراد این جامعه افراد یک کل متصل به هم هستند .
17- مطالعات فرهنگی و فرهنگ عامه را تعریف کنید و ویژگی های آن را بنویسید ؟
فرهنگی که در جامعه غالب است فرهنگ عامه می باشد که این فرهنگ آمیزه ی تناقض آمیزی از نیروهای فروتر و برتر است که هم تجاری و هم اصیل است ویژگی های آن مقاومت و ادغام است که هم شامل ساختار و هم شامل کنش گری است فرهنگ توده ای و فرهنگ عامه هر دو به واسطه ی صنعتی شدن و شهری شدن ایجاد شدند و مبتنی بر تولید انبوه بوده و فرهنگ هایی تجاری می باشند .
18- منتقدان فرهنگ توده ای یا مردمی را بنویسید ؟
این فرهنگ عبارت است از فرهنگی که از طریق رسانه های جمعی منتقل می شود و سایر ابعاد فرهنگ که تعداد زیادی از مردم به شکلی مستمر آنها را مصرف می کنند.
19- منظور از فرهنگ عمومی چیست ؟
به مجموعه ای از باورها و رفتارهای صحیح و غیر صحیح یک جامعه گفته می شود و ابعاد یا قلمروهایی از فرهنگ است که با عامه مردم در ارتباط است و دارای عوامل متعددی است که باعث تأثیر گذاشتن مستقیم و غیر مستقیم می شود .
20- ویژگی ها و شاخص های فرهنگ های عمومی را بر شمرده 3 مورد را توضبح دهید ؟
1- فرهنگ عمومی دارای دو جهت عینی و اعتباری است : از نظر مقام معظم رهبری آیت الله خامنه ای فرهنگ عمومی دارای 2 بخش است یک بخش آن ظاهری و بارز مانند شکل لباس و شکل معماری و بخش دیگر آن مربوط به امور نامحسوس است مانند اخلاقیات فردی اجتماعی مردم – وقت شناسی – وجدان کاری – مهمان دوستی و احترام به بزرگترها . 2- فرهنگ عمومی حوزه ای از نظام فرهنگی جامعه است 3- فرهنگ عمومی مؤ لفه هایی از فرهنگ است که تأثیرات آن عام و فراگیر میباشد :از عموم نشئت میگیرد و از شیوه رفتارهای عمومی مردم یا عرف و عادات و رسوم و زبان ساخته می شود و عموم جنبه ها و عرصه ها و زندگی مردم را تحت تأثیر قرار میدهد و عموم مردم نسبت به آنها حساسیت و شناخت دارند . 4- فرهنگ عمومی سازندگان و عاملان خاص خودش را دارد 5- فرهنگ عمومی مانند کل نظام فرهنگی و فرهنگ در چهار وجه ظاهر می شود : درونی روانی نمادی نهادی و آثار فرهنگ عمومی در کنار فرهنگ رسمی در همه حوزه های زندگی اجتماعی ؛ خانواده ؛ حکومت ؛ اقتصاد و آموزش وپرورش حضور دارد و محدود به حوزه مشخصی نیست . 6- مفهوم فرهنگ عمومی در تقابل مردم – دولت معنی پیدا می کند 7- شبکه به هم تنیده 8-ابهام و نامرئی بودن 9- قدرتمند و مؤثر 10- ممکن است بخشی از فرهنگ عمومی چنان حضور پیدا کند که به ظهور و بروز برسد 11- محسوس در عین نامرئی بودن 12- زندگی با فرهنگ خودی شنا کردن در جهت جریان رودخانه است 13- تابع ساختن 14- سرتاسر زندگی را شامل شدن
(( برای توضیحات بیشتر به صفحات 20 الی 23 جزوه مراجعه شود ))
21- متغیرها و عوامل مؤثر بر فرهنگ عمومی جمهوری اسلامی ایران را بیان کنید و 3 مورد را توضیح دهید ؟ (( صفحات 23 الی 26 جزوه ))
1- طبیعی و جغرافیایی 2- تاریخ و حوادث گذشته 3- عنصر زمان و مکان 4- رسانه های جمعی : از عوامل مهم تأثیر گذاری در فرهنگ عمومی نقش آفرینی رسانه های جمعی ؛ شنیداری ؛ نوشتاری و دیداری است که صدا و سیما و سینما نقش پررنگ تر و مؤثرتری را ایفا میکند . 5- وسایل و تکنولوژی جدید 6- روحانیون ؛ ائمه محترم جمعه و جماعت و اساتید و معلمان 7- ورزش ؛ ورزشکاران و ورزشگاه : بسیار جذاب و تأثیر گذار در فرهنگ عمومی میباشد و برای جلوگیری از صحنه های ضد ارزش در عرصه ورزش باید برنامه ریزی دقیق تری انجام دهند و آثار مثبت را میتوان میان جامعه در جوانان مشاهده کرد . 8- مراکز فرهنگی ؛ بهداشتی و درمانی : مراکز فرهنگی چه اداری و چه غیر مانند حوزه ؛ دانشگاه؛ تمام مقاطع مدارس ؛ اداره تبلیغات و هیئت های مذهبی و ...... تأثیر فراوانی در سالم سازی فرهنگ عمومی مردم دارند . 9- قوه قضائیه و نیروی انتظامی .
22- سطوح و لایه های مختلف فرهنگ عمومی را توضیح دهید ؟
فرهنگ از سطوح مختلفی مشتق شده است که میتوان آن را به 4 لایه تقسیم کرد : 1- لایه زیرین مجموعه که دیگر سطوح بر آن قرار دارند که این مشتقات در نظام فرهنگی ؛ پایه ها و ریشه های فرهنگ عمومی را می سازند . 2- لایه بعدی فرهنگ که ریشه بسیار از آن را باورها اعتقادات و ارزش ها تشکیل می دهد و جهان بینی ها و شناخت شناسی در این سطح قرار دارد 3- سطح سوم که آیین ها ؛هنر و ادبیات است و لایه سوم را که بر پایه باورها و اعتقادات و ارزش های جامعه استوارند تشکیل می دهد 4- لایه آخر که بیرونی ترین وآشکارترین سطح است هنجارها و الگوهای رفتاری و معیارهای اجتماعی در یک جامه مورد مشاهده و بررسی است . این 4 مورد را میتوان به ترتیب هنجار ؛ باور ؛ ارزش و تکنولوژی نامید .
23- جلوه های مختلف فرهنگ عمومی در چند وجه تقسیم شده است توضیح دهید ؟
1- فرهنگ درونی شده : که جایگاه اصلی معانی ذهن افراد است که حامل معانی است و تغییر پیدا میکند و همین طور حوزه ای از فرهنگ است که جایگاه اصلی آن درون یا ذهنیت افراد است که در قالب نمادها ؛ همراه با تربیت از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود . 2- فرهنگ نمادی : زمانی که فرهنک در قالب نمادها ظاهر می شود و از طریق آن تفهیم و تفهم و آموزش صورت می گیرد به عنوان فرهنگ نمادی مشخص می شود مانند آثار هنری و کتاب و نوشته . 3- فرهنگ نهادی : شکل بروز فرهنگ در رفتار فرد است و این رفتارها در جامعه در ترکیب باهم در طی زمان اشکالی از رفتار را ثابت میکند و زمانی که مورد عمل قرار میگیرد فرهنگ نهادی نامیده می شود . 4- فرهنگ متبلور : این مجموعه آثار فرهنگی نام دارد زیرا شامل ابزارها و آثار است که ذهنیت انسان ها را در خود حفظ می کنند و ماهیت آنها بیشتر امری است مادی تا معنوی و همیشه وابسته به حوزه معنا باقی میماند .
24- فرهنگ عمومی که واقعیتی معنوی است در چند شکل تجربه می شود ؟
1- درونی ( تجربی بی واسطه ) 2- نمادی ( از طریق تجربه درونی و تجربی نماد به صورت تجربی ) 3- نهادها و آثار ( ابزار) 4- تبلوری و متجلی .
25 – رسانه ها و فرهنگ عمومی را توضیح دهید ؟
یکی از مؤثرترین ابزاری است که محل بروز و ظهور فرهنگ عمومی جامعه است و گسترش روز افزون مصرف رسانه ها در زندگی مردم اهمیت فرهنگ را مشخص میکند نظریه پردازان ارزیابی های متفاوتی راجع به نقش فرهنگ عامه در جوامع امروز ارائه داده اند و به طور کلی به تحلیل و بحث پدیده رسانه ای شدن فرهنگ عامه پرداخته اند مثلا ( ویلیامز ) معتقد است که در گذشته فرهنگ عامه توسط سایرین تعریف شده است نه مردم که این دو مفهوم عبارت است : 1- کارهای پست تر مانند ادبیات عامه جدا از ادبیات والا 2- کارهایی که فقط به قصد جلب حمایت آغاز می شوند مانند روزنامه نگاری عامیانه . که این مفاهیم با مفهوم جدید عامه که مردم این فرهنگ را خلق کرده اند متفاوت است و گفته اند که ظهور سینما و رادیو در تولید ومصرف بحث های فرهنگ توده ای نقش داشته اند ور دهه های 30 و 1920 بوده است که رسانه های جمعی با سرکوب جمعی برابر بوده است .
26 – رسانه ها در جامعه توده وار با چه مؤلفه هایی ارزیابی می شوند ؟ 3مورد را بنویسید ( صفحه 30 جزوه )
1- رسانه های جمعی نیروی مخرب و فاصله اندازی در جامعه اند و باید کنترل شوند 2- رسانه های جمعی قدرتی دارند که میتوانند به طور مستقیم بر فکر و رفتار مردم عادی تأثیر بگذارند 3- تحولات اجتماعی رسانه های جمعی با کنترل متمرکز ظهور جوامع اقتدارگرا انجام می شود .
27 – وسایل ارتباطی نوین و توده وارسازی یا گونه گون سازی را توضیح دهید ؟
بحث توده سازی در جامعه توسط رسانه ها صورت میگیرد و نظرات مختلفی بر علیه این ارتباطات وجود دارد عده ای همچون بلومر موافق و عده ای دیگر این وسایل را مسئول تباهی شخصیت افراد می دانند اما تحقیقات نشان داده است که پیام ها به وسیله رسانه ها درخارج از محیط اجتماعی به افراد منتقل نمیشود بلکه پیام ها بیشتر با توجه به علایق و تمایلاتی که شخص به آن وابسته است به وجود می آید و به طور کلی تئوری توده وار سازی جامعه توسط رسانه ها بیشتر در گذشته مورد قبول بوده است و امروزه این موضوع مورد دگرگونی قرار گرفته است و آثار وسایل ارتباط جمعی بیشتر تحت تأثیر تحولات فنی و سازمانی و دیگر تمایلات است که اشخاص با توجه به علایق متفاوت از این وسایل استفاده می کنند .
28 – نقش رسانه ها در شکل دهی فرهنگ عمومی را توضیح دهید ؟
به طور کلی تمامی رسانه ها در جهان نقش حامل و منتقل کننده را دارند و پیام های متفاوت در فرهنگ های مختلف بستگی به باور و اعتقادات مردم آن کشور می شود . فرهنگ عمومی یک پدیده پویا است و سکون در آن معنی ندارد این فرهنگ بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی و عقیدتی دستخوش تغییر و دگرگونی است و عرصه ی آن کاملا رقابتی است بنابر این کسانی که اثر و تأثیرگذاری بالاتری در فرهنگ داشته باشند می توانند در شکل دهی فرهنگ عمومی موفق تر باشند اثر در در فرهنگ عمومی با استفاده از ابزارها است مثلا مطبوعات و صدا و سیما به عنوان ابزارها شناخته شده اند و این رسانه ها می توانند در نحوه تغییر دگرگونی در فرهنگ عمومی پر نفوذترین و مؤثرترین عامل باشد .
29– اهداف اصلی رسانه ها در شکل دهی فرهنگ چیست ؟
1- تبیین و تعمیق باورهای دینی : یعنی حکومت به عنوان حکومت دینی و ارزشی برای پیاده کردن احکام الهی در امور اجتماعی و فردی است و وظیفه اش گام های بلند برداشتن برای تعمیق باورهای دینی است . 2- بینش سیاسی عمومی جامعه : صدا و سیما به عنوان یکی از اهداف مهم خود باید طوری بینش سیاسی جامعه را تعمیق دهد که تمام افراد جامعه بتوانند به مرحله قضاوت تشخیص و انتخاب برسند . 3- وحدت ملی : یکی از محورهای مهم رسانه ای در چارچوب جغرافیایی سیاسی است و زمانی که در حاکمیت مرکزی مؤلفه ها و محورهای وحدت دچار اشکال شوند مناطق به طرف واگرایی پیش خواهند رفت پس این موضوع به عنوان یک اصل و هدف در رسانه مورد توجه قرار می گیرد 4- توسعه کلی : توسعه از ابعاد مختلف مورد نظر است و برای اینکه توسعه به صورت یک باور و رفتار عمومی قلمداد شود به عنوان یکی از اهداف اصلی سازمان مد نظر است و برای اینکه این اهداف در رسانه با شرایط و نیازهای مختلف هماهنگ شود در چارچوب اهداف رسانه ای از نظر قالب و برنامه تقسیم بندی انجام گرفته است .
30- فرهنگ عمومی در ایران را شرح دهید ؟
کشور ایران یک کشور اسلامی است و از دیرباز تمدن غنی ایران و ارزش های اصیل میباشد در این کشور اهمیت خاصی به مقوله فرهنگ و تعامل افراد با یکدیگر به عنوان فرهنگ ویژه شناخته شده جامعه اسلامی است فرهنگ عمومی در ایران مبتنی به اصول معارف اسلامی است یک سلسله قوانین و برنامه هایی وجود دارد که بر اساس روابط اجتماعی افراد را به یکدیگر پایبند می سازد .
31– بر اساس آیین نامه شورای نهاد های متولی امر فرهنگ عمومی کشور چه وظایفی دارند ؟ 4 مورد را بنویسید ( صفحات 36 و 37 جزوه )
تهیه و پیشنهاد طرح های گسترش و بهبود تبلیغات دینی و احیای مساجد و مجامع مذهبی – تصویب روش های اجرایی تشویق به منظور شکوفایی فرهنگ عمومی در ابعاد مختلف آن – بررسی و تحلیل شرایط و جریان های فرهنگی کشور و بخش نظام ارزشی جامعه برای تعیین نقاط قوت و ضعف فرهنگی و ارائه راه حل های مناسب – برنامه ریزی و هدایت فرهنگی عموم به منظور تحقق اهداف و اجرای سیاست های فرهنگی کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی .
32- 6 مورد از ترکیب اعضای شورای فرهنگ عمومی را نام ببرید ؟ ( صفحات 37 -38 جزوه )
وزیر کشور یا معاون ایشان – وزیر اطلاعات یا معاون ایشان – وزیر آموزش پرورش یا معاون ایشان – رئیس سازمان تبلیغات اسلامی – رئیس سازمان تربیت بدنی – رئیس سازمان میراث فرهنگی
33– وظایف شورای فرهنگ عمومی استان ها را بنویسید ؟
شناخت و اطلاع از وضعیت فرهنگ عمومی – اصلاح و ارتقای فرهنگ عمومی – نظارت و پیگیری مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و تصمیمات شورای فرهنگ عمومی .
34- ترکیب شورای فرهنگ عموم استان ها به چه صورت است 5مورد را نام ببرید ؟ ( صفحه 39 جزوه )
امام جمعه مرکز استان به عنوان رئیس شورا – استاندار به عنوان نایب رئیس شورا – رئیس سازمان تبلیغات اسلامی استان – مدیر سازمان صدا و سیمای مرکز – مدیر کل اطلاعات استان – مدیر کل تربیت بدنی استان – رئیس مرکز جهاد دانشگاهی استان .
35- شورای فرهنگ عمومی کشور در جهت اهداف و وظایف خود چه شوراهای وابسته ای را ایجاد کرده است ؟
شورای نظارت بر نام گذاری اماکن – شورای نام گذاری ایام – شورای نظارت بر نصب مجسمه و یادمان در اماکن عمومی – شورای نظارت بر ساخت ؛ طراحی ؛ و واردات و توزیع اسباب بازی کودکان – شورای نظارت بر علایم ؛ نشانه ها و تصاویر روی البسه و لوازم التحریر و کالاهای مشابه .
36 – چند مورد از اهم موضوعات مورد بررسی در جلسات شورای فرهنگ عمومی کشور را نام ببرید ؟ ( صفحات 41-42 جزوه )
سازماندهی نظام تبلیغی کشور – تمایل دین و دولت – بررسی نظام بازآموزی مدیران فرهنگی – بررسی فرهنگ حجاب – گزارش فعالیت های فرهنگی مراسم حج – بررسی گرایش برخی از ایرانی ها به مسیحیت – بررسی گسترش و ترویج حجاب اسلامی
37 – چند مورد از تصمیمات و مصوبات شورای فرهنگی عمومی را نام ببرید ؟ ( صفحات 42- 43 جزوه )
گرامیداشت هفته وحدت – آیین نامه برگذاری اردوهای فرهنگی – بررسی گرایش های دینی مردم – سیاست های مقابله با تهاجم فرهنگی – اهداف ؛ سیاست ها و ضوابط نشر کتاب – راهبردها و رویکردهای ساماندهی فرهنگی - بررسی شیوه های افزایش و کارایی مساجد – آیین نامه شورای فرهنگ عمومی – سیاست های رسانه ای در حوزه وحدت مذهبی .
پایان
پيوست:
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.
كاربر(ان) زير تشكر كردند: سیاوش دانیالی
مدیران انجمن: سیاوش دانیالی