پنج شنبه, 03 خرداد 1403

 



موضوع: نرم‌افزار وایبر

نرم‌افزار وایبر 10 سال 1 هفته ago #75337

با سلام و احترام/ تحقیق ذیل موضوع کنفرانس اینجانب می باشد که مورخ بیست اردیبهشت ماه ارائه گردید.



نرم‌افزار وایبر،
"وایبر" "Viber"، نیز مانند ویچت، یک نرم‌افزار چت و مکالمه موبایل‌بنیان است که توسط شرکت وایبر مدیا در تلفن‌های هوشمند به کار برده می‌شود.
وایبر برای اولین بار توسط شرکت اپل و در گوشی‌های آیفون در سال 2010 به منظور رقابت با اسکایپ کار خود را آغاز کرد و کاربران آن در تمام جهان به بیش از 200 میلیون نفر می‌رسند.
اما نکته‌ای بسیار جالب و قابل تامل کشور تولیدکننده و موسس این نرم‌افزار است. گرچه مرکز اصلی شرکت وایبر در قبرس است، اما خاستگاه آن‌ جایی نیست جز سرزمین‌های اشغالی.
وایبر نرم‌افزای صهیونیستی
همانطور که گفته شد، مراکز اصلی وایبر در سرزمین‌های اشغالی بوده و موسس آن‌ یک صهیونیست است. آن هم نه صهیونیستی عادی، بلکه فردی که در اطلاعات ارتش اسرائیل کار می‌کند.
موسس وایبر کیست؟
موسس این شرکت فردی آمریکایی-اسرائیلی به نام "تالمون مارکو" Talmon Maroc است.
تالمون مارکو Talmon Marco یک تاجر آمریکایی-اسرائیلی است. وی در سرزمین‌های اشغالی بدنیا آمده و به عنوان افسر ارشد اطلاعات ارتش مرکز فرماندهی ارتش رژیم صهیونیستی کار کرده است.

مارکو مدرک کارشناسی کامپیوتر و مدیریت خود را از "دانشگاه تل‌آویو" دریافت کرد و سپس به آمریکا مهاجرت کرد.
مارکو در مصاحبه‌ای با روزنامه گاردین مدعی شد، یکی از ویژگی‌های وایبر که در عربستان سعودی در حال آزمایش است، تکنولوژی است که مانع از بلاک شدن وایبر می‌شود.
به گفته رئیس صهیونیست وایبر، مدتی پیش نمونه‌ای آزمایشی از وایبر استفاده شد که به کاربرانی که در کشورهای آن‌ها وایبر بلاک شده است اجازه استفاده می‌دهد.
وی مدعی شد علی‌رغم بلاک شدن این اپلیکیشن در عربستان هم اکنون هزاران نفر در عربستان از وایبر استفاده می‌کنند.
به گزارش العربیه، وایبر اپلیکیشنی کاملا رایگان و بدون هیچگونه تبلیغات است، العربیه این سوال را می‌کند که چطور می‌شود نرم‌افزاری خدمات خود را به بیش از 200 میلیون نفر در جهان به طور رایگان ارائه کند؟
البته وایبر به تازگی فروشگاه اینترنتی وایبر به راه انداخته است.
براساس این گزارش، مارکو صاحب شرکت‌های آیمش و باندو نیز می‌باشد که در آن برنامه‌های مرموز دانلود می‌شود و دارای ابزارهایی است که وارد کامپیوتر افراد شده و از آن‌ها جاسوسی می‌کند.

ذخیره‌سازی آنلاین تماس‌های تلفنی و دفترچه تماس تلفن‌های اندروید
العربیه مدعی شده است، برنامه وایبر در آیفون و آندروید دفترچه تماس‌ها، پیام‌ها و تماس‌های تلفنی افراد ظبط می‌کند و می‌تواند مکان شما را شناسایی کرده و به تمام فایل‌های موبایل دسترسی پیدا کند.
به گزارش وب‌سایت تحلیلی ultgate، در حالی که مدیران اصلی وایبر تاکنون بارها اذعان کرده‌اند که مرکز توسعه و تحقیقات وایبر در اسرائیل قرار دارد و اینکه موسس آن‌ها مدت‌ها در ارتش اسرائیل کار می‌کرده است، اما تاکنون کسی نپرسیده مخارج وایبر از کجا تامین می‌شود‌؟
به گزارش وب‌سایت آیفون کانادا، در جولای سال جاری، ارتش سایبری سوریه صفحه وایبر را هک کرده است.
ارتش سایبری سوریه در پیامی در صفحه توئتیر خود از کاربران وایبر خواسته تا این نرم‌افزار را از موبایل خود حذف کنند، زیرا این شرکت در حال جاسوسی و ردیابی تمام کاربران است و آدرس‌های آیپی کاربران را ثبت کرده است.

به گزارش سایت alahednews، اپلیکیشن‌های رایگان چند وقتی است که به بازارهای مخابرانی هجوم آورده‌اند.
بر همین اساس، بسیاری از افرادی که در کشورهای مسلمان‌نشین زندگی می‌کنند نمی‌دانند که برخی از این ابزارها مستقیما از اسرائیل تولید می‌شود و می‌توانند امنیت و حریم خصوصی آن‌ها و همچنین قانون تحریم اسرائیل را نقض کنند.
به عنوان مثال، نرم‌افزار وایبر در لیست تجاری وزارت اقتصاد و دارایی اسرائیل ثبت شده است.

زین خوئیری Zein Khoeiri کارشناس آی‌تی شرکت تله‌کام اعتقاد دارد این نرم‌افزارها مانند بسیاری دیگر از نرم‌افزارها کار می‌کنند اما با چند تفاوت کوچک.
در وایبر نیاز به ثبت نام کاربری و پسورد یا حتی login شدن ندارد. فقط باید با استفاده از شماره تلفن خود وایبر را فعال کنید. سپس وایبر به طور کاملا خودکار دفترچه تماس تلفن شما را اسکن کرده و افراد دیگری که در لیست تماس‌های شما قرار دارند و از وایبر استفاده می‌کنند را شناسایی می‌کند.
به گفته این کارشناس آی‌تی، وایبر می‌تواند لیست تماس‌های سیم‌کارت‌ها را دستکاری کند، به علاوه اطلاعات تلفن‌های همراه به صورت آنلاین ذخیره می‌شوند.
به گزارش بی‌بی‌سی، شرکت‌های امنیتی نسبت به تلفن‌های اندرویدی که از وایبر استفاده می‌کنند هشدار داده‌اند.
بنابراین گزارش، هجوم نرم‌افزارهای اینترنتی مانند وایبر در فضای مجازیريال به هکرها اجازه شکستن قفل گوشی‌ها همراه و کنترل گوشی‌های هوشمند را خواهد داد.
نقص بزرگ وایبر توسط یک شرکت امنیتی ویتنامی کشف شد که مدعی شده است، گوشی‌ها اندرویدی قربانی وایبر هستند.
این شرکت دریافته است که فرستادن پیام‌های POP-UP و استفاده از بخش‌هایی از وایبر به هکرها اجازه می‌دهد که قفل‌های امنیتی که کاربران استفاده می‌کنند را هک کنند.
تلاش واشنگتن برای جاسوسی از رسانه‌های اجتماعی از 40 کشور مختلف
وزارت امنیت داخلی و سازمان پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی آمریکا به دنبال استفاده از تجزیه و تحلیل رسانه‌های اجتماعی در حوزه تروریسم (ادعاهاي جعلي) و یا در مواقع اضطراری است.
INSCOM يا فرماندهي اطلاعات و امنيت ارتش آمریکا به دنبال ابزاری است که بتواند تجزیه و تحلیل‌هاي لازم را بر روی داده‌ها جمع‌آوري شده از یک لیست 40 کشوري انجام دهد و در ده تم تحلیلی از جمله "سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی، زیرساخت‌ها و سیستم‌های اطلاعاتی کشورهای خارجی،" و همچنین تجزیه و تحلیل احساسات و تجزیه و تحلیل‌هاي پيشگويانه‌ وارد شود. این سرویس از طریق گوشی‌های هوشمند و یا تبلت‌ها، در دسترس اين واحد ارتش قرار خواهد گرفت.
هشدار به کاربران شبکه‌های اجتماعی و مسئولین
گفتنی است، امروزه با پیشرفت تکنولوژی هر روزه نرم‌افزارهای نوینی به بازار دنیای دیجیتال وارد می‌شوند، سوای امکانات و سهولتی که این نرم‌افزارها برای کاربران خود ایجاد می‌کنند، شرکت‌ها و افرادی هستند که پشت برخی از آن‌ها قرار دارند، به‌طوری که در بسیاری از مواقع سازمان‌های جاسوسی و امنیتی با نفوذ در این نرم‌افزارها به اطلاعات شخصی و خصوصی میلیون‌ها نفر دسترسی پیدا می‌کنند و مورد سوء استفاده قرار می‌دهند.

از همین جهت کاربران شبکه‌های اجتماعی و نرم‌افزاهای چت و مکالمه که این روزها طرفداران بسیاری بخصوص در کشورمان پیدا کرده‌ است باید مراقب باشند تا بیگدار به آب نزده و تمام اطلاعات شخصی و محرمانه خود را در فضای مجازی قرار ندهند.
اين روزها كه اسيب هاي استفاده از نرم افزارهاي ارتباطي براي كاربران و مسوولان مشخص شده است لازم است نرم افزارهاي وطني هرچه زودتر خودي نشان دهند.

یکی از راهکارهایی که دستگاه‌های مرتبط با فضای مجازی می‌توانند انجام دهند، گسترش شبکه‌های اجتماعی ملی است که می‌تواند علاوه بر جلوگیری از سوء استفاده‌های احتمالی از اطلاعات شخصی و محرمانه کاربران، محیط امن و سالمی را نیز از لحاظ شئونات اخلاقی متناسب با فرهنگمان فراهم نمایند.
برچسب ها: مشرق ، بهانه ، فیلتر ، وی چت

رییس مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان در پاسخ به این سوال که آیا قصد ندارید بررسی شبکه های اجتماعی نوپدید مانند وی چت و وایبر و ... را در برنامه های پژوهشی مرکز مطالعات قرار دهید، گفت: تحقیق و پژوهش از برنامه ها و راهبردهای اصلی مرکز مطالعات است و هر زمان که احساس کنیم نیاز به پژوهشی در حوزه جوانان ضرورت دارد، به طور حتم آن را در اولویت قرار خواهیم داد.
چرا جوانان به وایبرعلاقه دارند؟ چرازندگی مجردی را دوست دارند؟
تحقیق درباره شبکه های ویچت و وایبر که این روزها گرایش جوانان نسبت به استفاده از آنها بسیار زیاد شده است در دستور کار وزارت ورزش و جوانان و ناجا قرار گرفته است.
به گزارش خبرآنلاین،استفاده از ویچت و وایبر در گوشیهای موبایل موضوعی است که این روزها بسیاری از مسئولان به آن پرداخته اند، روز گذشته هم سرهنگ مسعود زاهدیان رییس پلیس امنیت اخلاقی ناجا گفت:نیروی انتظامی در حوزه‌ اینترنت حضور داشته و فضاهایی نظیر فیس‌بوک، اینستاگرام، وی‌چت و امثال آن تحت نظارت است.

این بار هم مسئولان وزارت ورزش و جوانان به این موضوع پرداخته و رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد که تحقیق درباره شبکه های ویچت و وایبر که این روزها گرایش جوانان نسبت به استفاده از آنها بسیار زیاد شده است در دستور کار قرار گرفته است.

محمدتقی حسن زاده رئیس مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت ورزش و جوانان در هفته پژوهش به مشکلات جوانان در ازدواج،بیکاری و کاهش جمعیت جوانان در نشست خبری خود با رسانه ها پرداخت.
مهمترین اظهارات او در جدول زیر آمده است:
موضوع شرح موضوع
افزایش طلاق یکی از دلایل افزایش آمار طلاق عدم شناخت زوجها نسبت به یکدیگر است که مراکز مشاوره در این حوزه می توانستند تاثیرگذار باشند. در حال حاضر باید برای حل مشکلات جمعیتی روند افزایش طلاق را کنترل و توسعه ازدواج بهنگام و آسان را در دستور کار قرار دهیم.
مشکلات جوانان مسکن و اوقات فراغت از چالشهای حوزه جوانان است. متاسفانه در بحث اوقات فراغت هیچ زمان مشخصی برای جوانان تعیین نشده است و موضوع اوقات فراغت برای جوانان شبانه روزی شده است.
موضوع بحران جوانان را در حوزه معنویت و هویت باید جدی گرفت، برخی چالش های جوانان در کشورهای پیشرفته مانند جرایم سازمان یافته و درگیری های قومیتی و یا بیماری های واگیردار در میان جوانان ایران بسیار کم است که کشورهای پیشرفته باید در این حوزه برنامه ریزی های گسترده ای انجام دهند.
بالا رفتن سن ازدواج در حال حاضر نگرانی ها نسبت به جمعیت آماده به ازدواج است که این جمعیت بین سن 25 تا 29 سال در حال افزایش است. به همین دلیل به پدر و مادرها هشدار می دهیم که باید آنها نقش اصلی را برای افزایش ازدواج فرزندانشان ایفا کنند و حمایت معنوی لازم را از فرزندانشان داشته باشند
متاسفانه جریان احساسی ازدواج در جامعه رخ نداده است به عنوان مثال پدر و مادر خانواده می توانند برای تشویق فرزند خود اجاره نشین شده و خانه خود را در اختیار فرزند قرار دهند یا آنکه در موضوع مهریه به جای افزایش سکه ها سهم اقتصادی زوجین لحاظ شود.
جوانان و زندگی مجردی تحقیقات لازم در این زمینه انجام شده و نتایج آن حاکی از تمایل مجردها و جوانان به زندگی فردی و مجردی است که خانواده ها باید فضایی را فراهم کنند که جوانان به دامن خانواده برگردند البته آمار دقیق تعداد جوانان را نمی توان منتشر کرد چرا که این تحقیقات برای حوزه های تصمیم ساز و تصمیم گیر انجام شده است و نتایج آن نباید رسانه ای شود.
تدوین منشور حقوقی منشور حقوقی باید با نگاه آسیب شناسانه نسبت به جوانان کشور تدوین شده و بنیادهای برنامه ریزی و مدیریتی در حوزه جوانان تشکیل شود تا بتوان نگاه مدیریتی و جامعه را نسبت به جوانان تغییر داده و کرامت انسانی و مثبت اندیشی به جوانان دوباره سرلوحه فعالیت های مان قرار گیرد.
ریشه مشکلات جوانان در پراکندگی امور اجرایی، ناکارآمدی نهادهای فرهنگی، سوء مدیریت در نظام های اقتصادی است که این موارد همگی نیازمند اصلاح مدیریتی و دستگاههای مسئول باید بتوانند ساز و کار لازم را تدوین و اجرا کنند.
ارتقای بنیان های فرهنگی و کیفیت سبک زندگی، توانمندسازی برای مشارکت همه جانبه، تقویت هویت دینی، شناخت شیوه های اطلاع رسانی، اشتغال پایدار، توسعه فرهنگ مثبت اندیشی، فقر منابع و نبود متخصصان حرفه ای در حوزه پژوهش از مهمترین اهداف برنامه ساماندهی جوانان است.
مراکز افکار سنجی پیشنهاد ایجاد مرکز افکار سنجی به مسئولان وزارتخانه داده شده و به زودی این مرکز راه اندازی خواهد شد ضمن آنکه باید فرهنگ پژوهش و تحقیق در حوزه جوانان احیا شود که با توجه به حضور وزیر جوانان و سوابق پژوهشی ایشان نسبت به این موضوع بسیار خوشبین هستیم.
مهمترین دستاورد مرکز پژوهشها یکی از مهمترین اقدامات تدوین شاخص های ساماندهی جوانان بوده که این شاخصها در 17 محور تدوین و تصویب شد که از جمله این محورها تقویت هویت دینی، بسترسازی برای توانمندسازی جوانان، غنی سازی دوره جوانی و ... بوده است ضمن آنکه نقشه راهی برای اجرایی شدن این محورها تدوین شده است.
هم اکنون در موضوع جوانان خلاء برنامه ریزی وجود ندارد و تنها دستگاهها باید بتوانند برنامه های تدوین شده را اجرا کنند، در مرکز مطالعات پیامدهای ادغام و جداسازی سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در دستور کار قرار گرفت و 5 جلسه نیز برای آن تشکیل شد. آسیب های مورد نظر تدوین و به مسئولان داده شد و باید گفت در حال حاضر امکان جداسازی بخش ورزش از جوانان به دلیل محدودیت های قوانین وجود ندارد.
همچنین اعلام کرده ایم برای حل مشکلات جوانان ساختار اداری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی باید اصلاح شود.
به روز رسانی مهندسی وظایف و فعالیت های پژوهشی، تدوین ساز و کارهایی برای پژوهش در استانها، تعیین اولویت های پژوهشی، ارتقای فعالیت های پژوهشی، برگزاری دو کنگره ملی، برگزاری نشست های علمی، تقسیم بندی کشور به 6 منطقه پژوهشی از جمله دستاوردهای ما در یک سال و نیم گذشته بوده است.
بودجه بودجه ما در سال گذشته 3 میلیارد تومان بود که امسال این بودجه 22 درصد رشد داشته است به این معنی که تمامی دستگاهها مکلف هستند یک تا 3 درصد از بودجه خود را برای پژوهش و تحقیق به موضوع جوانان اختصاص دهند که با این احتساب بودجه مرکز 22 درصد رشد پیدا می کند.
اتاق فکر جوانان ایجاد اتاق فکر در حوزه جوانان را در سطح مدیریتی پیشنهاد کرده و بانک اطلاعاتی آن نیز تدوین شده است. در سال گذشته نیز 20 جلسه در اتاق فکر برگزار شد که به عنوان نمونه می توان به بررسی جداسازی بخش ورزش از جوانان اشاره کرد که نتایج آن نیز به وزیر داده شده است.
برنده واقعی فیلتر WeChat و Viber چه کسانی هستند؟
«وی‌چت / WeChat»، «وایبر/ Viber» و «تانگو / Tango» نسل نو ابزارهای برقراری ارتباط در چهارچوب تلفن‌های همراه هوشمند است که فضای ارتباطات از طریق خطوط تلفن همراه را با تحول تازه‌ای روبه‌رو ساخته و میزان استفاده دارندگان تلفن همراه از سیگنال‌های مخابراتی را که بسیار گران تمام می‌شود، به شدت کاهش داده است. قیمت پایین اینترنت در قیاس با هزینه بالای هر پالس تلفن همراه، باعث شده استفاده از این ظرفیت توسط دارندگان تلفن همراه جدی گرفته شود.

با این حال، این ابزارهای ارتباطی اجتماعی که در دنیا به واسطه توجیه اقتصادی‌شان به سرعت در حال فراگیری است، در ایران عمر طولانی نیافت و به سرنوشت فیس‌بوک و توئیتر و‌ دیگر رسانه‌ها و ابزارهای ارتباطی اینچینین مبتلا می‌شود. در نخستین گام این «وی‌چت / WeChat» بود که با تصویب کمیته فیلترینگ که از قضا بیشتر اعضایش را دولتی‌ها تشکیل می‌دهند، فیلتر شد تا صورت مسأله به کلی پاک شود و استفاده از این ابزار‌ها نیز برای گروهی موکول به دور زدن فیلترینگ در ساختار تلفن همراه باشد که پیچیده‌تر از دور زدن فیلترینگ در رایانه‌های خانگی است.

در این میان، برخی رسانه‌ها درباره احتمال فیلتر «وایبر/ Viber» و «تانگو / Tango» و حتی ایسنتاگرام که ارتباطی نیز با تماس تلفنی ندارد و شبکه اجتماعی عکس محسوب می‌شود، نیز به دلایل مشکلات فرهنگی که می‌تواند در پی داشته باشد، گمانه زنی کرده‌اند؛ ابزارهایی که زمینه مکالمه و پیام صوتی و نوشتاری رایگان از راه تلفن همراه را فراهم می‌آوردند و روز به روز بر شمار این نرم‌افزارهای ارتباطی نیز افزوده می‌شد.

طبیعتاً با فراگیر شدن این ابزارهای ارزان قیمت، برقراری ارتباط که تنها هزینه اندک اینترنت را برای کاربر در پی دارد، میزان استفاده مردم از پالس‌های گرانبهای خطوط تلفن همراه به شکل گسترده‌ای کاسته می‌شود؛ امری که در ماه‌های اخیر مشهود بود و به سرعت نیز در حال توسعه نفر به نفر بود و طبیعتاً بخشی از هزینه‌های زندگی مردم و البته عدد بسیار بزرگی از درآمد اپراتورهای تلفن همراه را کاهش می‌داد.

تنها درباره نرم‌افزار «وی‌چت / WeChat» که گرفتار فیلتر شد، از عدد چندصدمیلیون میلیون کاربر در سراسر جهان سخن به میان می‌آید و به واسطه همکاری اقتصادی چهره‌هایی چون لیونل مسی برای تبلیغ این ابزار‌ها به سرعتی عجیب در حال گسترش است. اعداد مشابهی نیز درباره «وایبر/ Viber» که سرعت فراگیری‌اش به مراتب بیش از دیگر نرم‌افزارهای اینچنینی است، مطرح می‌شود و اگر همین سرعت رشد در دنیا ادامه داشته باشد، در آینده‌ای نزدیک، حجم مخاطبان این ابزار‌ها نیز ده رقمی خواهد شد.

نخستین بار این زهره طبیب‌زاده بود که در خصوص شبکه‌های اجتماعی جدید مانند «وی‌چت» و «تانگو» اظهار داشت: «یکی از عوارض و آثار منفی فضای مجازی، روابط نامناسب اخلاقی بین دختر و پسر است که این شبکه و نرم‌افزار‌های جدید مانند «وی‌چت» و «تانگو» آسیب‌های جبران‌ناپذیری برای نوجوانان و جوانان به همراه دارد. شبکه‌های اجتماعی جدید فیلتر نبوده و این خود مشکلی اساسی است؛ این شبکه‌ها جوانان را ترغیب به روابط نامشروع و غیر اخلاقی می‌کنند... ترویج بی‌بند و باری و عادی سازی خیانت از سوی چنین شبکه‌هایی رخ می‌دهد؛ حضور دختران و پسران نوجوان در «وی‌چت» باعث روابط شدید و وابستگی آن‌ها به فرد ناآشنا می‌شود که این امر آسیب جدی است، چرا که مشکلات عدید‌ه‌ای را به دنبال دارد...».

طرح چنین مباحثی از سوی این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، نخستین جرقه بود تا در پی آن، جریان رسانه‌ای مشخصی به راه بیفتد و در ادامه نیز برخی رسانه‌ها که اساساً نسبتی با این نگرانی‌ها ندارند، به دلایل دیگری همراه این جریان شوند و عملاً زمینه فیلتر این شبکه‌های اجتماعی یا به عبارت دقیق‌تر، ابزارهای ارتباط جمعی فراهم شود و در کمیته‌ای که اکثریت اعضایش را نمایندگان نهادهای مختلف دولتی تشکیل می‌دهند، فیلتر کلی «ویچت / WeChat» تصویب شود که به هر حال امید می‌رود با جمع بندی دقیق و در نظر گرفتن نفع و ضرر چنین تکنولوژی‌هایی بوده باشد.

آنچه مسلم است، این ابزارهای تازه نیز می‌تواند آسیب‌هایی در پی داشته باشد، کما اینکه همه ابزارهای بشری از ساده‌ترین آن‌ها نظیر چاقو تا ابزارهای مشابه آنلاین می‌توانند در خدمت بشریت باشند و یا آسیب‌هایی در پی داشته باشند. سال پیش اعلام شد بنا بر‌ آمار‌ها در کشورمان، به طور متوسط روزانه شش تن با سلاح‌های سرد و عمدتاً با چاقو کشته می‌شوند که اتفاقاً بخشی از این چاقو‌ها نیز چاقوهای معمولی است؛ اما آیا به این دلیل خرید و فروش یا نگهداری چاقو در ایران و دیگر کشور‌ها، ممنوع شده است؟!

بگذاریم مثال ملموس‌تری بزنیم؛ زمانی که یاهومسنجر در سال‌های نسبتاً دور همراه با اینترنت کم سرعت به ایران آمد، بسیاری خواستار فیلتر سرویس‌های یاهو بودند و دلیل لزوم تحقق این امر را نیز اتاق‌های چت بیان می‌کردند که مفاسدی در آن‌ها رخ می‌داد. مرور زمان و رشد سطح فرهنگی استفاده کنندگان اینترنت اما باعث شد تا این فضا‌ها مشتریان بسیار کمتری داشته باشند و عملاً برای بسیاری از کاربران به فراموشی سپرده شوند و این مسأله نیز تا حدود زیادی به هشدار‌ها در این باره و همچنین فرهنگ سازی باز‌می‌گشت.

درباره دیگر ابزارهای اینترنتی نیز طبیعتاً می‌توان چنین فضایی ترسیم کرد و مشخص است که اتفاقاتی نظیر Shake کردن که تا حدودی قابل قیاس با چت روم‌هاست، می‌تواند جزو آسیب‌های محدود شبکه عظیم اطلاع رسانی باشد، کما اینکه مزاحم تلفنی جزو آسیب‌های استفاده از تلفن ثابت در سال‌های دور بود که برایش چاره اندیشیده شد. حتی درباره سوءاستفاده و شنود این شبکه‌های آنلاین ارتباطی نیز مطالبی بیان شد که در این باره نیز می‌شد به مردم تأکید کرد که مکالمات حساسشان را با این شبکه‌ها انجام ندهند، چرا که چنین خطری درباره تمامی ابزارهای ارتباطی آنلاین ـ بلااستثنا‌ ـ وجود دارد.
در این زمینه نیز ‌ای کاش چاره اندیشی‌هایی شود و تکنولوژی‌های نوظهور ارتباطی که می‌تواند هزینه‌های کنونی را کاهش دهد، به صورت کلی ‌فیلتر‌ نشوند. آنچه مسلم است برنده واقعی فیلتر WeChat و Viber در کشورمان خواسته یا ناخواسته اپراتورهای تلفن همراه هستند که اتفاقاً بخشی از درآمدشان را بر هر پالس تلفن همراه می‌بایست به حساب دولت واریز کنند و اتفاقاً عدد بزرگی را شامل می‌شود.

با این حساب، بر خلاف اپراتور‌ها، مردم سودی از فیلتر این شبکه‌ها نمی‌برند؛ امری که امیدواریم در تصمیم‌گیری‌های اینچنینی، مورد توجه ویژه سایر دستگاه‌های دولتی و غیردولتی قرار گرفته و از این پس نیز قرار بگیرد و پیش از این‌ها نیز توجه داشت دیر یا زود ابزارهای اینچنینی خواهد آمد که شاید مسدودسازی و فیلترشان نیز ممکن نباشد!
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.

نرم‌افزار وایبر 10 سال 1 هفته ago #76391

salam merci kareton khob bod
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.
مدیران انجمن: علی احمد الفتی