چهارشنبه, 05 ارديبهشت 1403

 



موضوع: دلایل نامگذاری سال 93 باعنوان اقتصاد و فرهنگ

دلایل نامگذاری سال 93 باعنوان اقتصاد و فرهنگ 9 سال 11 ماه ago #72988

دلایل نامگذاری سال 93 با نام سال اقتصاد و فرهنگ از سوی مقام معظم رهبری

در پی نام‌گذاری سال ۹۳ به نام "سال اقتصاد و فرهنگ" از سوی مقام معظم رهبری، علاوه بر همت جهادی در بخش اقتصاد نیازمند ارتقای فرهنگ عمومی و عزم عمومی برای تولید داخلی بهتر و بیشتر و تغییر میانگین کار مفید در ایران به همراه توسعه دولت الکترونیک .
بر اساس اقتصاد مقاومتی و نام گذاری سال 1393 با عنوان سال اقتصاد و فرهنگ از سوی رهبر معظم انقلاب، موضوع دیگری که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد مقوله فرهنگ و ارتقای آن در بخش مقابله با تبلیغات رسانه ای دشمن است.
رسانه‌های استکباری روی ماهواره، اینترنت و تبلیغات روانی کار می‌کنند تا شاید از طریق فرهنگ بتوانند علاوه بر اینکه مردم را از انقلاب اسلامی فاصله دهند شرایط را برای مصرف هر چه بیشتر کالاهای وارداتی بنجل فراهم کرده و اقتصاد ایران را هر روز به دنیای خارج وابسته تر کنند.
موضوع زندگی تجملاتی که هم اکنون به عنوان یکی از مشکلات بساری از مردم و البته بخش بزرگی از مدیران تراز بالای دولتی هم تبدیل شده از آن چیزهایی است که علت آن را باید در هجوم فرهنگی استکبار غرب در فرهنگ اسلامی مردم ایران جستجو بکنیم..
ما باید ان کارخانه هایی را که در سالهای گذشته تعطیل شدند را به سرعت فعال کنیم و از واردات کالاهایی که تجهیزات و کارخانه های تولید آنها در داخل خاک می خورد جلوگیری کنیم.
متاسفانه سالها است که کارخانه های مادر در ایران یا تاسیس نشده اند و افزایش ظرفیت پیدا نکرده اند یا اینکه اگر تولیدی دارند آن را به خارج می فرستیم تا تبدیل به کالای مصرفی بشوند و به چند برابر قیمت دوباره وارد کشور شوند.
در این رابطه می توان به تولید فولاد در کشور اشاره کرده که نه تنها ظرفیت آن اضافه نشده بلکه به یکی از صادر کننده های سنگ آهن بدل شده ایم و دیگر این چینی ها هستند که برای ما فولاد تولید می کنند.
در بخش خودرو و دیگر اقلام و همچنین محصولات نهایی پتروشیمی هم وضع همین طور است.
در واقع باید تکانی به خودمان بدهیم و تولید کشور را دوباره رونق بدهیم. در این صورت هم کارخانه هایی که تعطیل شده اند دوباره راه اندازی و فعال می شوند و هم بخش بزرگی از افرادی که بی کارند یا بی کار شده اند دوباره می توانند اشتغال به کار پیدا کنند.
در این صورت است که فرامین رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتی عملیاتی خواهد شد و اقتصاد ایران خود را در برابر تحرکات دشمنان انقلاب اسلامی بیمه خواهد کرد.
نکته مهمتر از اینها هم مربوط می شود به سرعت و امنیت اینترنت و توسعه دولت الکترونیک. با افزایش سرعت اینترنت می توان بساری از کارهایی که امروز با صرف واقت و زمان بسیار انجام می شود را با سرعتی باور نکردنی اجرا کرد.
با افزایش سرعت اینترنت امکان گسترش فعالیتهای الکترونیکی و معاملات بازار افزایش پیدا می کند و بسیاری از فعالیتهای اینترنتی که امروزه به دلیل سرعت پایین اینترنت امکان رشد و توسعه ندارند رونق پیدا می کند.
بازار بزرگ اینترنت و خدمات اینترنتی در حالی در ایران مغفول مانده است که این بازار قابلیت جذب بیش از 10 میلیون نفر نیروی کار جدید را دارد که اکثرا نیروهای ان باید از میان قشر تحصیل کرده ای که امروز جویای کار هستند تامین شود.
متاسفانه به پاره ای دلایل نامشخص این بخش مهم از اقتصاد ایران خواموش است و بیشتر کارها در ایران به صورت مکانیکی انجام می شود. این در حالی است که در کشورهایی مانند سوریه و لبنان و ترکیه و همچنین کشورهای همسایه ایران سالها است که از سد سرعت کم اینت عبور کرده اند و امروزها شاهد نسلهای 4 و 5 تلفنهای همراه هستیم.
ورود ایران به بازارهای الکترونیکی جهان از آن جیزهایی است که امکان مقاوم کردن اقتصاد ایران و دست یافتن به اقتصاد مقاومتی قدرتمند را فراهم خواد کرد.
افزایش سرعت اینترنت و ورود ایرانیان به بازارهای الکترونیکی خواهد توانست علاوه بر ایجاد درآمدهای سرشار از بازار چند هزار میلیارد دلاری بازارهای الکترونیکی برای ایران موجبات توسعه فرهنگ اسلامی ایرانیان را در جهان سزعت بخشیده و علاوه بر این عامل موثری باشد برای رشد و توسعه گردشگری در ایران.
چنان که می بینیم اقتصاد مقاومتی و فرهنگ زنجیره ای پیوسته از عوامل متعدد است که تمامی ابزار آن در ایران وجود دارد ولی ما از آن غافل مانده ایم.
متاسفانه رهبر معظم انقلاب با هوشیاری کامل و سرشار خود بارها و بارها به مسئولین راه ها را نشان داده اند لیکن مشخص نیست که چرا هنوز موانعی وجود دارد که سعی دارد ایران را از رسیدن به آرمانها اقتصادی نظام و فرامین رهبری دور کند.
البته نا گفته نماند که هر خانواده ایرانی باید نسبت به تغذیه فکری و فرهنگی حساس باشد. هر مجله، کتاب، نوار و هر موج فرهنگی را باید رصد کنیم و باید مراقبت شود که خانواده آسیب نبینند.
این اشارات در پی سخنان جضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مشهد در تاکید ایشان بر اقتصاد مقاومتی و اهمیت فرهنگ بیان می‌شوند. رهبر معظم انقلاب در روز اول فروردین، فرهنگ را از اقتصاد هم مهم‌تر دانستند و از تأثیر بی‌بدیل فرهنگ در نگاه مردم به مسائلی نظیر تولید داخلی، قانون‌گرایی و خانواده یاد کردند.
ایشان تاکید کردند: «همه رفتارهای روزمره، عادات و نگاه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی مردم از فرهنگ آنها الهام می‌گیرد.»
رهبر معظم انقلاب خواستار آن شدند که اقتصاد ایران به گونه‌ای قوی شود که هیچ تکانه‌ای در جهان و آمریکا یا غیر آمریکا نتواند با یک نشست و برخاست روی اقتصاد و معیشت مردم اثر بگذارد.
رهبر معظم انقلاب در بیانات خود در شروع سال 93 انتخابات را حماسه مردم نامیدند و همچنان بر مقوله اقتصاد و مرتفع شدن مشکلات مردم تاکید فرمودند.
امسال رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی فرمودند کارهایی در زمینه اقتصاد برآورده شده اما نظر ایشان را تامین نکرده است.
در سال ۸۸ و سه ماه پیش از انتخابات انتخابات ریاست جمهوری دهم٬ حضرت آیت الله خامنه ای این سال را سال «حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف» نام نهادند. سال بعد یعنی سال ۸۹ سال همت مضاعف، کار مضاعف نا‌م گذاری شد. سال ۹۰ هم با توجه به اجرایی شدن طرح هدفمندی یارانه‌ها با عنوان جهاد اقتصادی نامگذاری شد.
سال ۹۱ با افزایش تحریم‌ها٬ رهبر جمهوری اسلامی ایران این سال را با عنوان تولید ملى و حمایت از کار و سرمایه‌ ایرانى نامگذاری کردند و از مردم خواستند تا از کالای ایرانی استفاده کنند و به تولید کمک کنند.
سال ۹۲ اما با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال حماسهٔ سیاسی و حماسهٔ اقتصادی نام گرفت. این سال با روی کار آمدن دولت یازدهم باعث تحولاتی محدود در حوزه اقتصاد شد. آغاز مذاکرات ایران و ۱+۵ و خوشبینی نسبت به کاهش تنش با جامعه جهانی نیز قدری از بار تورم کاست. روحانی با اتکا به این تحولات در پیام نوروزی خود خطاب به مردم از عملکرد اقتصادی دولتش دفاع کرد و نوید روزهای خوش آینده را داد.
باتشکر از شما استاد گرامی(فرشته شکاری)
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.
مدیران انجمن: ابراهیم عزیزیان فام