شنبه, 01 ارديبهشت 1403

 


  • صفحه:
  • 1
  • 2

موضوع: چرا باید تخم مرغ بخوریم؟

چرا باید تخم مرغ بخوریم؟ 9 سال 6 ماه ago #102674

وجود اینکه تخم مرغ دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است اما متاسفانه ایرانی‌ها تقریبا نصف مردم کشورهای در حال توسعه تخم مرغ می‌خورند.

یک کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی سمنان ، همزمان با روز جهانی تخم مرغ، از تخم مرغ بعنوان معجزه‌ای در سفره یاد کرد و گفت: با وجود اینکه تخم مرغ دارای ارزش غذایی بسیار زیادی است اما متاسفانه ایرانی‌ها تقریبا نصف مردم کشورهای در حال توسعه تخم مرغ می‌خورند.

مصطفی حسینی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، اظهار کرد: در حال حاضر سرانه سالانه مصرف تخم مرغ، در کشور ما حدود 160 عدد است‌، در حالی که این مهم در بسیاری از کشورهای در حال توسعه 300 عدد است.

وی بهترین نوع استفاده از تخم مرغ را آب پز دانست و گفت: تخم مرغ سرشار از پروتئین است و در آن موادی نظیر‌ فسفر، کلسیم، آهن‌، روی‌، ویتامین آ و مقداری ویتامین ب وجود دارد.

این کارشناس تغذیه افزود: تخم مرغ مهمترین منبع پروتین است و معمولا اصالت دیگر مواد پروتین دار با میزان پروتین موجود در تخم مرغ سنجیده می‌شود.

حسینی از تخم مرغ بعنوان رفرنس و مرجع پروتین سنجی یاد و تصریح کرد: ارزش بیولوژیکی تخم مرغ از گوشت به عنوان یکی از مهمترین منابع تامین پروتئین بدن بیشتر است.

وی در پاسخ به پرسشی پیرامون استفاده از این منبع سرشار از پروتین به خبرنگار ایسنا، گفت: مصرف تخم مرغ به همه افراد توصیه می‌شود. مخصوصا برای کودکان و زنان باردار استفاده روزانه یک تخم مرغ لازم است.

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی سمنان، اضافه کرد: حتی به سالمندان و افرادی که دارای چربی خون، کلسترول بالا‌ یا دچار بیماری‌های قلبی عروقی هستند‌، مصرف هفتگی سه تخم مرغ توصیه می‌شود.

حسینی‌ گفت: انتخاب غذای آماده مناسب و آگاهی از خواص تغذیه‌ای آن علاوه بر تامین انرژی مورد نیاز بدن، در تامین مواد مغذی ضروری نیز مؤثر است.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی سمنان، افزود: معضلات ناشی از مصرف فست فودها و غذاهای آماده خیابانی به ویژه در کودکان، نوجوانان و جوانان باید مد نظر والدین باشد و لازم است میان وعده‌های مورد استفاده توسط کودکان و نوجوانان با دقت بیشتری انتخاب شود.

وی، ضمن تاکید بر مصرف بیشتر تخم مرغ، تصریح کرد: تخم مرغ نه تنها یک میان وعده غذایی خوشمزه و کامل است، بلکه عنصر جدایی ناپذیر برای بسیاری از غذاها‌ست.
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.

چرا باید تخم مرغ بخوریم؟ 9 سال 6 ماه ago #102675

ایا خوردن زرده برای بدن مضر است یانه؟
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.

چرا باید تخم مرغ بخوریم؟ 9 سال 6 ماه ago #102697

پنـج دلیـل برای مصـرف تـخم مـرغ
1. تخم مرغ سرشار از ویتامین است

همین تخم مرغ کوچک حاوی ویتامین‌های ضروری متفاوتی است که برای سلامت بدن لازم هستند از قبیل:
ویتامین B2 که باعث می‌شود بدن مواد غذایی را به انرژی تبدیل کند.
ویتامین B12 که برای تولید گلبول‌های قرمز ضروری است.
ویتامین A یا همان رتینول که قوه‌ی بینایی را تقویت می‌کند.
ویتامین E که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند. رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها و بافت‌های بدن آسیب می‌زند که دلیل اصلی ابتلا به سرطان است. باید بدانید که ویتامین A و B2 همچنین برای رشد مفیدند. حتماً به کودکانتان تخم مرغ بدهید. مصرف تخم مرغ برای رشد آن‌ها بسیار مفید است.

2. تخم مرغ همیار لاغری است

حتماً تعجب کردید؟ تخم مرغ را چه به لاغری؟ بدون شک پیش از این بارها شنیده‌اید که تخم مرغ باعث چاقی می‌شود یا برای سلامتی مضر است. اما باید بدانید که نتایج پژوهشی که در Rochester Center for Obesity Research انجام شده نشان می‌دهد مصرف تخم مرغ برای صبحانه باعث می‌شود که 400 کالری کمتری دریافت کنید. این میزان کاهش کالری به این معنی است که در ماه 1.3 کیلو گرم وزن کم می‌کنید.
احتمالاً دلیل این مسئله این است که تخم مرغ احساس سیری طولانی مدتی تولید می‌کند و بعد از خوردن آن شما نیازی به مصرف میان وعده احساس نخواهید کرد. درست است که تخم مرغ حاوی کلسترول است اما هیچ دلیل قانع کننده‌ای وجود ندارد که تخم مرغ میزان کلسترول خون را افزایش می‌دهد.

3. تخم مرغ سرشار از مواد معدنی ضروری است

تخم مرغ سرشار از آهن، روی و فسفر است که بدن به آن‌ها نیاز فراوانی دارد. خانم‌ها بعد از عادت ماهیانه این مواد معدنی را از دست می‌دهند و باید آن را جبران کنند در غیر اینصورت کمبود این مواد باعث ایجاد احساس خستگی در آن‌ها شده و زود رنج و پرخاشگر می‌شوند. محققان دانشگاه Caroline du Nord فرانسه مشاهده کرده اند که یکی از ترکیبات زرده‌ی تخم مرغ به نام کولین choline احتمال ابتلا به سرطان سینه را به میزان 24 درصد کاهش می‌دهد. روی یا همان زینک یکی از عناصر ضروری است که سلامت سیستم ایمنی بدن را تضمین می‌کند و باعث می‌شود بدن مواد غذایی مصرفی را به انرژی تبدیل کند. فسفر یک نقش کلیدی در تأمین سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ایفا می‌کند. علاوه بر این تخم مرغ حاوی ید نیز هست که برای هورمون‌های تیروئید حیاتی محسوب می‌شود و سلنیوم موجود در آن، آنتی اکسیدانی است که در مقابله با سرطان موثر عمل می‌کند.

4. تخم مرغ کالری کم و پروتئین خوبی دارد

یک عدد تخم مرغ متوسط 70 تا 85 کالری و 6.5 گرم پروتئین دارد. سه عدد تخم مرغ (210 تا 225 کالری) حاوی 19.5 گرم پروتئین است. زنان به طور متوسط روزانه به 50 گرم پروتئین نیاز دارند. یعنی اینکه 3 عدد تخم مرغ نیمی از نیازهای روزانه‌ی آن‌ها را تأمین می‌کند. البته توجه داشته باشید که نیاز به پروتئین در افراد مختلف با توجه به وزن و میزان فعالیت‌های روزانه‌ی آن‌ها متفاوت است و لازم نیست همه نیازهای یک فرد به پروتئین فقط با یک ماده غذایی تامین شود. توصیه می‌کنیم برای شناخت میزان نیازتان با پزشک مشورت کنید. یک بشقاب املت با 3 عدد تخم مرغ به همراه نان کافی است تا چندین ساعت احساس سیری کرده و نیازی به خوردن غذا احساس نکنید.

5. تخم مرغ با سرطان سینه مقابله می‌کند

نتایج پژوهشی که در سال 2003 در دانشگاه هاروارد انگلیس انجام شد نشان می‌دهد نوجوانانی که روزانه 3 عدد تخم مرغ مصرف می‌کنند در سنین بزرگسالی کم‌تر به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. در سال 2005 پژوهش‌های دیگری انجام شد و محققان ثابت کردند زنانی که در هفته 6 عدد تخم مرغ می‌خورند 44 درصد کمتر از زنانی که در هفته 2 عدد یا کمتر تخم مرغ می‌خورند به سرطان سینه مبتلا می‌شوند.
در آوریل سال 2008، محققان دانشگاه Caroline du Nord فرانسه مشاهده کردند که یکی از ترکیبات زرده‌ی تخم مرغ به نام کولین choline احتمال ابتلا به سرطان سینه را به میزان 24 درصد کاهش می‌دهد. مصرف دو عدد تخم مرغ برای صبحانه نصف نیاز روزانه‌ی بدن را به این ماده تأمین می‌کند.

و اما یک خاصیت درمانی معجزه آسا از تخم مرغ

روایت زیر را که مرور خواهید کرد یکی از دوستان در گروه اونو تهیه کردند و فرستادند که به نوعی آموزش استفاده از تخم مرغ برای درمان سوختگی هست. لطفا این نوشته رو از دست ندید :






این مطلب رو با کمال میل ترجمه می کنم و از تو، دوست من، که اونقدر ارزش داشتی که وقتم رو برای آگاه کردن تو صرف کردم، استدعا دارم از ارسال این مطلب به دوستان خودت خودداری نکنی. تنبلی بخرج نده و حتما برای بقیه بفرست. شاید ندونی که درد سوختن یعنی چی و امیدوارم هرگز ندونی ...

درمان معجزه آمیز سوختگی

مرد جوانی مزرعه اش رو با سم آفت کش سمپاشی می کرد و می خواست بدونه که چقدر از سم در مخزن باقی مونده. درپوش رو برداشت و فندک رو روشن کرد. بخار بلند شده از سم آتش گرفت و سراسر بدن اونو در بر گرفت. اون از روی تراکتور پائین پرید و فریاد زد. زن همسایه با حدود 10 تخم مرغ از خونه بیرون دوید و در عین حال فریاد می کشید "تخم مرغ بیارید". او تخم مرغها رو شکست و سفیده رو از زرده جدا کرد". وقتی آمبولانس رسید و مسئولین کمک های اولیه مرد جوان رو دیدن پرسیدن "کی این کارو کرده؟" همه به اون زن اشاره کردن و مامورین به اون زن تبریک گفتن. "شما صورت اونو از نابود شدن نجات دادین". در انتهای تابستان مرد جوان دسته گلی به اون زن تقدیم و از اون تشکر کرد. صورتش مثل صورت یک بچه صاف شده بود.





در ذهن داشته باشین که این روش درمان شامل آموزشهای مامورین آتشنشانی هم هست. کمک های اولیه شامل پاشیدن آب سرد بر سطح صدمه دیده و کاهش درجه حرارت برای جلوگیری از سوختگن لایه های زیرین پوسته. بعد سفیده تخم مرغ رو روی اون نقطه پخش کنید.





زنی که قسمت زیادی از دستش رو با آب جوش سوزانده بود، با وجود درد زیاد، آب سرد روی دستش ریخت (که خیلی هم دردناکه. من کشیدم می دونم) دوتا تخم مرغ رو شکست و زرده رو از سفیده جدا کرد، کمی اونها رو هم زد، و دستش رو در سفیده فرو برد. سفیده روی دستش خشکید و لایه ای روی دستش کشیده شد. بعداً یاد گرفت که سفیده تخم مرغ یک کولاژن طبیعیه و در تمام بعد از ظهر هر یک ساعت لایه دیگری بر لایه های فبلی افزود. در بعد از ظهر دیگه دردی احساس نمی کرد و روز بعد بسختی میشد اثری از سوختگی دید. 10 روز بعد، هیچ اثری باقی نمونده و پوست رنگ طبیعی شو بدست آورده بود. نواحی سوخته شده به لطف کولاژن موجود در سفیده تخم مرغ که پر از ویتامینه کاملاً ترمیم شده بود.
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.

چرا باید تخم مرغ بخوریم؟ 9 سال 6 ماه ago #102724

تخم مرغ از جمله مواد غذایی است که گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه برای حفظ سلامت بدن فوائد بسیاری دارد.

تخم مرغ از جمله مواد غذایی است که گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه برای حفظ سلامت بدن فوائد بسیاری دارد.


به گزارش ایسنا، زرده تخم مرغ نسبت به سفیده آن سه برابر کالری بیشتری دارد. هر عدد زرده تخم‌مرغ حاوی پنج گرم چربی و 210 گرم کلسترول خوراکی است. همچنین زرده تخم مرغ منبع غنی از ترکیباتی موسوم به «لوتئین» و «زائگزانتین» است.
ترکیب‌های موجود در زرده و سفیده تخم مرغ تقویت‌کننده بینایی هستند و خطر تحلیل نقطه ماکولار چشم ناشی از افزایش سن را که عامل اصلی نابینایی پس از 50 سالگی است، کاهش می‌دهند.

یافته‌های پزشکان تغذیه در دانشکده سلامت عمومی هاروارد نشان می‌دهد که ارتباط قابل توجهی بین مصرف تخم مرغ و بیماری قلبی وجود ندارد. در حقیقت مصرف مداوم تخم مرغ ممکن است به پیشگیری از لخته‌های خونی، سکته مغزی و قلبی کمک کند.
تخم مرغ همچنین منبع غنی از ترکیبی موسوم به «کولین» است که فعالیت مغز، سیستم عصبی و سیستم قلب - عروق را تنظیم می‌کند. همچنین این ماده خوراکی منبع طبیعی ویتامین D است.

همچنین مصرف تخم مرغ می‌تواند از سرطان سینه جلوگیری کند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد زنانی که حداقل در هفته شش عدد تخم مرغ مصرف می‌کنند 44 درصد کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.
به گزارش ایسنا به نقل از ایندین‌تایمز، تخم مرغ حاوی مقدار زیادی گوگرد و مجموعه‌ای از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که برای سلامت پوست و مو مفید هستند.
بدن سازی ورزشی است که در آن تغذیه نقش بسیار مهمی را ایفا می کند. یکی از مهم ترین فاکتور های رژیم غذایی مناسب برای بدن سازی ، غذاهای پروتئین دار است. از بین این غذا ها می توان تخم مرغ را یک منبع غنی از این ماده دانست.
تخم مرغ بدون شک پر مصرفترین ماده غذایی برای بدنسازان به شمار میآید. میدانیم که عضله برای رشد به پروتئن نیاز دارد و هرچه پروتئین بیشتر ومرغوب تری به بدن برسانیم رشد عضلانی بیشتری خواهیم داشت تخم مرغ به عنوان یک منبع پروتئین با کیفیت و ارزان همیشه مورد توجه ورزشکاران به ویژه بدنسازان که همیشه گرسنه پروتئن هستند بوده است ولی اغلب با ترس و استرس به خاطر مشکلات احتمالی که در سیستم بدن به خصوص قلب وعروق ایجاد میکند از آن استفاده میکنند. مطلب زیر با آمار جالبی که در اختیار ما قرار میدهد میتواند نگرانی در این زمینه را کاهش دهد.
بیماریهای قلبی عروقی یکی از عوامل عمده مرگ ومیردرکشورهای صنعتی محسوب می شوندو فاکتورهای مختلفی از جمله چاقی هیپرکلسترولمی فشار خون سیگار سن جنس وغیره در میزان وقوع آنها دخیلند. شکی نیست که بالا بودن کلسترول خون باعث افزایش خطرابنلابه این بیماریهامی شود .
وجود ارتباط میان مصرف چربیهای حیوانی ومیزان وقوع بیماریهای قلبی عروقی در انسان باعث شده تا همواره یک نگرش منفی نسبت به مصرف تخم مرغ وجود داشته باشد. سئوال ساده ای که از سالها قبل مطرح است این است که آیا در سطح جهان ارتباطی مطان مصرف سرانه تخم مرغ و متعاقبا افزایش کلسترول خون و میزان مرگ ومیر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی وجود دارد ؟ ارائه فرضیه ای مبنی بروجود این ارتباط در سال ۱۹۲۷ باعث شدتا مصرف تخم مرغ وغذاهای حاوی کلسترول شدیدا کاهش یابد. این بحث و مجادله طوری شدت گرفت که حتی جنبه های سیاسی مذهبی نیزبه خود گرفت وترس از چربی و کلسترول فراگیر شدبه طوری که به مردم توصیه می شدتا زرده تخم مرغ را دور ریخته و ازمصرف آن جدا خودداری کنند .
امروزه بر اساس اطلاعات حاصله از تحقیق انجمن آمریکا (AHA) و کمسیون بین المللی تخم مرغ در۲۲کشور مشخص شده که ارتباط مثبتی میان مصرف تخم مرغ و مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی در مردان و زنان وجود ندارد. دراین بررسیها به عنوان مثال مشخص شد که تعداد تخم مرغ مصرفی درهفته (توسط هرفرد)درفرانسه آمریکا وانگلستان به ترتیب ۱/۵ , ۵/۴و۳/۳ است در حالی که میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی در این کشور در سال به ترتیب۲۵۰, ۴۶۰و ۵۱۶ نفر در هر ۱۰۰هزار نفر است .نکته جالب دراین بررسیها این است که ژاپن کمترین مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی را داراست در حالیکه بیشترین تعداد تخم مرغ مصرفی برای هر فرد(۵/۶در هرهفته) را دارد لازم به ذکر است که براساس آمار غیر رسمی موجود مصرف سرانه تخم مرغ درایراندرحدود ۳۶عدد درهفته است. مقاله ای که درماه آوریل سال۱۹۹۹در نشریه انجمن پزشکی آمرِیکا به چاپ رسیده به روشن تر شدن قضایا کمک بیشتری کرده است .
دکترهو و همکاران در دانشگاه هارواردطی یک بررسی ۸تا ۱۴ ساله که برروی ۱۱۷ هزار نفر از پرستاران و دیگر افراد درگیر دراموربهداشتی صورت گرفته نشان داده اند که هیچ ارتباطی میان مصرف تخم مرغ وبیماریهای قلبی – عروقی وجود ندارد.
دراین بررسی هیچ تفاوتی از نظر خطر وقوع این بیماریها(انفارکتوسمیو کاردبیماری عروقی کرونلرقلب) و سكته مغزی در میان افرادی كه هفته ای یك عدد تخم مرغ و افرادی كه روزانه بیش از یكعدد تخم مرغ مصرف می كردند ، وجود نداشت . این محققین چنین نتیجه گیری كردند كه به نظر می رسد مصرف روزانه یك عدد تخم مرغ اثری بر میزان وقوع بیماریهای قلبی و عروقی یا سكته مغزی در میان مردان و زنان سالم ندارد اما در افراد دیابتی میان مصرف تخم مرغ و بیماریهای قلبی رابطه وجود دارد .
طبق نظر این تیم تحقیقاتی ، احتمال وقوع بیماری قلبی در افراد دیابتی كه در روز حداقل یك تخم مرغ مصرف می كنند ، دو برابر است .بروز چنین وضعیتی در افراد دیابتی ممكن است مربوط به اختلال در مكانیسم انتقال كلسترول باشد . مطالعه فوق یكی از متعدد مطالعاتی است كه نشان می دهد مصرف تخم مرغ و كلسترول غذا ارتباطی با سطح كلسترول خون و میزان وقوع بیماریهای عروق كرونر قلب ندارد . نكته قابل تامل این است با وجودیكه در زرده تخم مرغ كلسترول وحود دارد اما حضور دیگر موارد مفید مانند آنتی آكسیدانها ، فولات ودیگر ویتامینهای گروه B و چربیهای غیراشباع می توانند نقشی مثبت در جلوگیری از بیماریهای قلبی داشته باشند .
آمار نشان می دهد كه ژاپن ، اسپانیا و فرانسه جزء كشورهایی هستند كه بیشترین مصرف تخم مرغ را دارند اما جالب است كه در این كشورها در مقایسه با سایر كشورهای صنعتی ، مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی – عروقی در پایین ترین حد است . جالب است كه بدانیم در آمریكا ماه مه میلادی به عنوان ماه ملی تخم مرغ نام گرفته است و مردم به خاطر فواید غذایی تخم مرغ جشن می گیرند.
نتیجه
آنچه مسلم است امروزه نباید با فرضیه های مربوط به ۳۰ سال پیش در مورد مقدار مصرف تخم مرغ زندگی كرد و باید نظریه های مطرح در هزاره سوم میلادی را در دستور كار خود قرار داده و بر اساس واقعیات علمی حركت كرد . امروزه بعد از انجام تلاشها و مطالعات بسیار زیاد ، ثابت شده آن تصویر هولناكی كه از تخم مرغ ترسیم شده بود كاملاً نادرست و بدون پایه واساس منطقی است . خلاصه كلام اینكه ، مصرف روزانه یك تخم مرغ در افراد سالم مشكل ساز نبوده و اساساً تخم مرغ هیچ ارتباطی با میزان وقوع بیماریهای قلبی – عروقی و مرگ و میر حاصله از این بیماریها ندارد . با این تفاسیر بدنسازان با خیال راحتتر میتوانند تخم مرغ را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.

چرا باید تخم مرغ بخوریم؟ 9 سال 6 ماه ago #102746

با سلام و احترام خدمت استاد ارجمند
از مطلب درج شده سپاسگزارم. موضوع جالبی بود.
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.

چرا باید تخم مرغ بخوریم؟ 9 سال 6 ماه ago #102834

سلام
زرده ی تخم مرغ برای افراد سالم مضر نیست و لی برای افرادی که دارای کلسترول بالا و ناراحتی قلبی دارند ضرر دارد و توصیه میشود فقط سفیده خورده شود
مدير دسترسي عمومي براي نوشتن را غيرفعال كرده.
  • صفحه:
  • 1
  • 2
مدیران انجمن: مژگان خسروی رستمی